Stezka odvahy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13119
28.4.12 09:16

ježíš neblbni. To, že malého nestrašíte a on zažil stezku odvahy to přeci není to samé. Taky doma děti nestraším, ale čerti k nám chodí. A z táborů pamatuji dodnes na stezky odvahy, kolikrát jsme byli hooodně vystrašeni, ale zpětně jsme to hrdinsky podávali, jak jsme to zvládli - a že jednou jsme se dostali na řadu až ve 2 ráno, polovina svíček už dohořela, bez baterek v lese a podle fáborů. Praktikanti čerstvě vyspinkaní strašili jak blázen :-D ale mám na to nejlepší vzpomínky. Být tebou, tak to neřeším ani s učitelkou. Oni se snaží pro děti vymyslet super zábavu a když to neustále budou rodiče kritizovat, tak pro naše děti přestanou cokoliv vymýšlet a budou s nimi sedět na zadku ve škole. Copak musí rodiče schvalovat naprosto vše, co se na škole bude dít? Prosím tě! My jezdili taky, nebyly mobily, takže o nás rodiče týden nevěděli - a stalo se nám něco? Nic! Možná bys měla přestat být tak úzkostlivá, třeba tu úzkost přenášíš i na své dítě. A hlavně prosím tě - fakt nic neřeš!!!

Jo a dodám - moje děti jezdí na tábory od 6ti let a nikdy žádnou újmu neměli - ani ze stezek odvahy, přitom to mladší je dost strašpytel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
28.4.12 09:32

@ynax naprostý souhlas :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21841
28.4.12 09:52

Prosím tě, neřeš to, v osmi letech už je to velký kluk. Mám stejně starého syna, je to cíťa, ale od šesti let jezdí se skautama - se staršíma klukama na výpravy, na tábory (pravé skautské puťáky - bez mobilu i signálu, všechno si dělají kluci sami, co se tam děje je lepší nevědět a kdyby šlo o zdraví či život,tak od toho jsou tam snad dospělí).Nedělej z kluka nesamostatného jedince a nechtěj vědět o každému jeho „prdu“, nech jej žít. I to strašení k průpravě na život patří. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
28.4.12 09:59

No, já na stezky odvahy z táborů vzpomínám moc ráda i přesto, že jsem byla podělaná až za ušima (Tedy jen obrazně řečeno :mrgreen: )
Naši mně také ničím nestrašili a stejně jsem se bála :oops:
Ale strašně ráda na to vzpomínám: ten pocit, že jsem to i navzdory slzičkám pokaždé zvládla… ten byl v tu chvíli nádherný ;)
Nopak si pamatuju spolužačku, která si vybrečela, že nepůjde ani za nic… Vedoucí ji nepřemlouvali, ale co si pak užila s námi ostatními za řeči… děti bohužel toto umí dotyčnému řádně osolit :nevim:
To jsem pak byla ráda, že jsem se překonala, než být v partě za sraba…
A už vůbec si neumím představit, že bych se třeba dozvěděla, že maminka za mně orodovala, abych byla stezky odvahy ušetřená… To bych asi měla mamce dost za zlé :think:
Prostě to k dětství patří, stejně jako třeba čert a Mikuláš nebo Vánoce… :nevim:
Moje děti také na toto dobrodružství rády vzpomínají a když to tak lovím v paměti, bylo to první, co mi hlásili oba při příjezdu: že měli stezku odvahy a že ji zvládli i když se napřed báli :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10369
28.4.12 10:08

Naprostý souhlas se všemi, pokud nechceš mít doma mamánka a poseroutku, ale normálního kluka, tak to neřeš a přej si ať takových dobrodružství zažije ještě mrak. Já jako 8iletá taky už na stezku šla, bála jsem se, brečela jsem, ale zvládla jsem to a fakt radost z překonání sebe sama je veliká. A co teprv noční táborové hlídky,… :D Jsou to vážně nejlepší vzpomínky a někdy i nejvtipnější historky :mrgreen: Jak psaly holky, nech ho žít a užívat si :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
28.4.12 10:22
@rozumbrada píše:
http://www.infobaden.cz/…tabor-hruzy/

Páni… jak já tyhle tábory milovala… a klidně bych na nějaký podobný jela zas, jen bych asi už zabrala tu chatičku jen sama pro sebe, protože by se tam už asi nikdo jiný nevešel :oops: :mrgreen:
Moje děti měly možnost porovna tábor klasický a tábor na ubytovně, ale ten klasický - stanový zvítězil :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
28.4.12 10:23

takže 15 holek je pro stezku. ( za okolností v úvodním příspěvku )

děkuji moc za názory a pište další. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21841
28.4.12 10:33

Teď jsem si to přečetla o tom táboru hrůzy :D Jsem ráda, že jsem to jako dítě zažila a ještě raději, že i v dnešní době, kdy se řeší neřešitelné kraviny a neřeší, to, co by se řešit mělo, jsem našla lidi, kteří jsou ochotni a schopni takové akce a tábory pro mé děti zajistit a dát jim tím do života stokrát víc, než celý virtuální svět.M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
28.4.12 12:05
@rozumbrada píše:
http://www.infobaden.cz/…tabor-hruzy/

Díky za odkaz už dlouho jsem se tam dobře nepobavila. No mám pocit že sám člověk co to psal to musel myslet s nadsázkou, jinak si to vysvětlit neumím. Jestli to myslel vážně pak nechápu proč ti rodiče posílají děti na tábor a ne do Four Season hotelu třeba. Chudáčci malinký, neměli facebook, co by dělali kdyby museli na vojnu nebo nedej bože třeba do války. To by rodiče museli nejspíš hromadně žalovat stát. Co z té generace bude? Při této výchově si to netroufám ani domyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
28.4.12 15:04

Tak ja pujdu asi proti davu :mrgreen: .Jako mala jsem jezdila na tabory,tesila jsem se,rada na to vzpominam,ale nikdy jsem na stezku odvahy teda nesla,mam silenou hruzu ze tmy (dodnes).Takze moje mati vzdycky predem situaci vylicila a proste me do toho nikdo nenutil,jen se zeptali,zda to nechci zkusit.
Poprve na tabore jsem nevedela,ze existuje nejaky bobrik odvahy,takze me postavila vedouci pred les a bez,no nesla jsem,dostala jsem takovy hysterak,ze na to do smrti nezapomenu,ne na ten rev,ale na to,co se mi honilo v tu chvili hlavou.
Takze kdyby se moje dite balo,rekla bych,aby dite nikam neposilali.

• Citovat
  • Upravit
11689
28.4.12 15:14

úplně na mě dýchla nostalgie, pamatuji si, jak jsme celý den strávili venku, běhali po loukách, váleli se v bahně, koupali se v řece. V noci navzájem lezli do stanů :lol: Chodili náš o půlnoci strašit, hodili nás do kopřiv :lol: Prostě super, klidně bych si to zopakovala. Dnešní děti už to bohužel neznají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21841
28.4.12 16:57

Jaruno, tady je rozdíl v tom, že se nebálo dítě, ale maminka. Tedy spíš mamince vadilo, že nebyla předem informována dopodrobna o programu školy v přírodě a ona sama se nemohla duševně připravit, na to, co zažije její dítě. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
28.4.12 19:17

@mado napsala jsem muj zazitek,ktery jsem mela jako dite.Zakladatelka sice nepise,ze by se jeji dite balo,ale taky nepise,ze se nebalo :nevim: .
A nazor,co bych delala ja,jak se zakladatelka ptala jsem napsala,nemluvim zase az tak z cesty,jak si ty zrejme myslis,takze me laskave nenapominej o nejakem rozdilu.

• Citovat
  • Upravit
2400
28.4.12 19:48

holky děkuji za další příspěvky.

mám pár připomínek :

nejednalo se o tábor, kde bych mohla očekávat strašení v noci, ale o školu v přírodě.

nejednalo se o to, že bych se měla na něco psychicky připravit, ani o to, že by se syn dopředu bál, problém mám s tím, že o této aktivitě strašení rozhodl někdo bez vědomí nás jako rodičů a můj syn o tomto také rozhodovat nemohl. znovu opakuji, že pokud bych o stezce věděla dopředu, syn by na školu přírody nejel.

to jen jako dodání k některým příspěvkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
28.4.12 20:06

@dada12 hele, víš co jsme prováděli na škole v přírodě my? byli jsme na krátké procházce, kde jsme se i s učitelkou ztratili, zapadli do bahna a dorazili do baráku někdy o půlnoci, v lese sbírali lesní jahody, přecpávali se zmrzlinou, dělali bordel na náměstí jednoho města, kde si na nás tamní občané ukazovali, kluci měli v malé říčce, která tekla okolo baráku, kde jsme bydleli pivo a rum, ráchali jsme se ve studené vodě, sami si vařili, nechali zkysnout guláš (někteří ho pojedli a nic jim nebylo), utrhli jsme tu tyč na záclony, v noci jsme si udělali bojovku bez vědomí učitelů (vylezli jsme oknem), léčili kluky, kteří se dost opili - pravda - bylo to v 7dmé třídě, ale nikdo následně nic s nikým neřešil a jako kolektiv nás to hodně stmelilo. A rozhodně o našich činnostech naši rodiče předem nic nevěděli. Věděli pouze kdy, kdo, kam, za kolik a kdy a v kolik se vrátíme.
A jinak jsem se bavila s kamarádkou - loni měla syna ve třetí třídě - jeli na školu v přírodě, nevěděli, co tam budou dělat, věděli jen, že tam bude dostatek dospělých a jejich děti se vrátily nadšené - měli tam bohatý program včetně noční bojovky, o jejich programu rodiče nevěděli, nic neodsouhlasili a taky nikdo nic neřešil.
Prostě se musíš rozhodnout - budeš rozhodovat naprosto o všem, co tvůj syn v životě zažije a tím pádem ho nikdy nikam nemůžeš poslat, protože ti nikdo přesně neřekne, co se tam bude dít, nebo nebudeš mít naprostou kontrolu a tím pádem ho nikdy nikam nepustíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí