Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Regina Hero píše:
Ježíšmarjá, nepřeháníš to trochu? Na stezky odvahy se děti vždycky nejvíc těšily… takové to krásné napětí s očekáváním i toho „strašení“, to bylo asi nejžádanější… za celou dobu jsem neslyšela, že by někteří rodiče s tím nesouhlasili… tak se mi zdá, že se to poslední dobou trochu přehání s tím „chráněním“ dětí… ty osobně jsi na nějaké té stezce odvahy byla? Víš, jak to vůbec chodí?
Jinak vaše děti se nedívají na pohádky? Tam by totiž takové nějaké strašení viděly taky… třeba slyšely hejkala, viděly bludičky nad bažinou…
Regino neptej se na nic a drž se tématu
![]()
Mnohokrát jsme byla se svou třídou na ŠvP a NIKDY jsme rodičům neříkala.....bude stezka odvahy…
S tím se prostě počítá ne????
Když jsme viděla,že se někdo bojí,šel ve dvojici,trojici a nebo pak se mnou…
Program ŠvP jsme měli jak suchou,tak mokrou variantu a nikdy se mi ani nestalo,že by ho někdo z rodičů důkladně studoval,ač byl na schůzce před odjezdem k nahlédnutí
@Petra Z píše:
Mnohokrát jsme byla se svou třídou na ŠvP a NIKDY jsme rodičům neříkala.....bude stezka odvahy…
S tím se prostě počítá ne????
Když jsme viděla,že se někdo bojí,šel ve dvojici,trojici a nebo pak se mnou…
Program ŠvP jsme měli jak suchou,tak mokrou variantu a nikdy se mi ani nestalo,že by ho někdo z rodičů důkladně studoval,ač byl na schůzce před odjezdem k nahlédnutí
my jsme dostali veškeré informace o plánovaných aktivitách, kromě stezky odvahy, kde strašili mě i synovi naprosto neznámí lidé. to je pro mě zásadní věc. nikdy jsem nedávala a nebudu dávat syna na hlídání cizím lidem, natož aby s nimi trávil čas v noci v lese. paní učitelka mi slíbila, že vysokoškoláci, jejichž jména neznala a nebyla ani možnost se s nimi setkat, nebudou s dětmi sami bez dohledu učitelky. i toto bylo porušeno dle vyprávění syna.
opravdu vidím, že maminky s tím problém nemají. já jsem si lidi vždy proklepla, pokud mi měli hlídat dítě. vnímám to jako nezbytné a normální.
proto mě tak zajímají postoje ostatních maminek.
díky všem.
Na dotaz zakladatelky odpovídám - dala jsem rodičům vědět o stezce odvahy na základě této diskuze včera maily a zeptala se jich na názor, zda jim to nevadí.Nevadilo - důvěřují mému úsudku. Svěřili mi své dítě jako profesionálovi, který ví, co dělá. Pokud by to tak nebylo, dítě by svěřili jiné učitelce.S programem byli seznámeni na schůzce, ale byl rámcově sestavený tak, aby rodiče věděli, kam pojedeme na výlet a co budeme potřebovat s sebou.Podrobnosti jsme nesdělovali - už kvůli překvapení.
@dada12 Nevadilo by mi kdyby můj syn zažil stezku odvahy se strašením. Jenom se obávám toho jestli vůbec díky tak úzkostlivým matkám jako jsi ty, můj syn zažije školku, školu v přírodě a tábor v podobě v jaké na to vzpomínám já. To znamená stezky odvahy, spaní pod širákem jenom s praktikanty, protože vedoucí nás měli přepadnout apod.
Alespoň jsi se poučila a víš, že syna máš držet v bezpečí domova. Přijde o spoustu krásných zážitků. Ještě mu můžeš příště zkusit napsat omluvenku na stezku odvahy plus ho přivázat učitelce k noze aby náhodou nebyl chvíli jenom s praktikanty. Ale za takových podmínek bych tam fakt jet nechtěla. Jenom jestli se pak chudák nesloží až v 18 pojede s nějakou partou někam do přírody ![]()
ale my jsme v klidu, jen nechápeme, proč se tak strašně vytáčíš, protože ti něco neřekli …
a také by mě zajímal zdroj, odkud víš, že jsou stezky odvahy zakázány …
holky naposledy vás žádám držte se tématu a ve vší slušnosti prosím. nikdo vás tu nenapadá, tak to nedělejte ani vy, pokud nechcete vyjádřit svůj postoj k tématu. pokud sem budete psát z cesty, diskuze ztrácí smysl a to nechci. myslete si o mě co chcete, ale založte si svou diskuzi a neničte mi tu mou.
zajímá mne postoj maminek k uvedenému tématu. díky za pochopení.
tak znovu. Nikdo tě nenapadá a ráda bych znala zdroj informací o zákazu stezek odvahy. Rozumíš mi?
@neumisa reakce dady byla na můj příspěvek. Psala jsem ho ve chvíli, kdy jsem došla k příspěvku jak se řeší, že škola porušila nějaké nařízení a viděla jsem rudě ![]()
@neumisa píše:
@dada12tak znovu. Nikdo tě nenapadá a ráda bych znala zdroj informací o zákazu stezek odvahy. Rozumíš mi?
prosím Tě už do diskuze nepřispívej. díky za pochopení.
ale mě by to opravdu zajímalo - ŠVP plánuju příští školní rok a chci říct dítkám, PROČ přesně žádná stezka dvahy nebude. Mě ta informace opravdu zajímá. Ale nevím, jestli je to pro @dada12 dostatečně uspokojivé, aby se podělila o své poznatky. ![]()
@dada12 píše:
prosím Tě už do diskuze nepřispívej. díky za pochopení.
Tak pozor. Budu přispívat, protože se mě toto téma také týká a ač jsi zakladatelka, nemáš právo mě omezovat ve veřejné diskuzi. Tak máš ověřenou informaci o zákazu nebo nemáš? Je takový problém pustit to ven? Máš nějaký problém s odpovídáním na slušné otázky?
@neumisa já nemám zájem Ti odpovídat na otázky. nezajímá mne, co chceš zjistit. nelíbí se mi, že nerespektuješ, o co jsem Tě žádala. fakt už nevím, co dělat, abych tu měla jen příspěvky maminek s jejich postojem ke stezce odvahy.
@neumisa píše:
Tak pozor. Budu přispívat, protože se mě toto téma také týká a ač jsi zakladatelka, nemáš právo mě omezovat ve veřejné diskuzi. Tak máš ověřenou informaci o zákazu nebo nemáš? Je takový problém pustit to ven? Máš nějaký problém s odpovídáním na slušné otázky?
takže fakt díky, že jsi mi to tu zkazila. ach jo. diskuzi nechávám zablokovat.