Stezka odvahy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2204
25.5.12 10:02

já teda jsem byl takové to dítě, co vidi v noci strašidlo za každým stromem. A pamatuju se, že jsem měl celý tábor děs z toho, že bude noční bojovka a pokaždé jsem dlouho předem vymýšlel, jak se ji vyhnout. ( což se nikdy neobešlo bez spousty keců od dětí i vedoucích )
Jinak jsem na tábory jezdil celkem rád, ale tohle si dodnes pamatuju. Nevím jak tohle řešit, spíš bych to probral se synem co si o tom myslí a potom se podle toho zachovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
25.5.12 10:02

@dada12 já nevím, mě přijde, jak kdyby jsi zhazovala autoritu učitelů. Když dám dítě do školky,školy atd, tak za něj přebírají plnou zodpovědnost. Oni ví s kým spolupracují, nedělají takové akce poprvé.
Když dám dítě do kroužku, činnosti, tak je předpokládáno, že tam nebudou jen sedět, ale dělat činnost.
Promiň, ale mě to přijde přitažené za vlasy, chápu strach o syna, ale abys mu plánovala výlet od a do z aby jsi věděla, s kým tam je, apod. prostě nedrž ho tak zkrátka, nezapomeň, že zakkázané ovoce nejlíp chutná. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
25.5.12 10:23
@dalimil píše:
já teda jsem byl takové to dítě, co vidi v noci strašidlo za každým stromem. A pamatuju se, že jsem měl celý tábor děs z toho, že bude noční bojovka a pokaždé jsem dlouho předem vymýšlel, jak se ji vyhnout. ( což se nikdy neobešlo bez spousty keců od dětí i vedoucích )
Jinak jsem na tábory jezdil celkem rád, ale tohle si dodnes pamatuju. Nevím jak tohle řešit, spíš bych to probral se synem co si o tom myslí a potom se podle toho zachovat…

Díky za odpověď, můj syn zadrhává a jako hlavní léčba pro něj je velmi příjemné prostředí, příroda, sport, dýchání, přátelé a psychická pohoda. V žádném případě by neměl prožívat strašení, lekání. Proto pro něj stezka odvahy vhodná není. S třídní učitelkou jeho stav dlouhodobě konzultuji a ví, že potřebuje hlavně pohodu, legraci , žádný stres.

Ale tady nejde o to, že koktá. Tady jde o to, že každé dítě má slabinu někde trošku jinde a podle mne by každého rodiče tak nějak mělo zajímat, ano, vybral jsem pro dítě tenhle tábor, tak kdo se o něj bude starat, co je to za člověka, jaké má zkušenosti, jaké aktivity proběhnou. Aby to nedopadlo právě tak, že se děti naženou bez ladu a skladu někam, je jedno, jestli tohle dítě se bojí až brečí, nebo se těší a je celé v pohodě.

Už v předu v diskuzi jsem psala, že jsme se dozvěděli veškeré výlety, co smí, co nesmí, kolik máme zaplatit, ale o stezce odvahy ani slovo.

Když jsem se zajímala, kdo z dospělých přijde se synem do styku, nebylo možné si s vysokoškoláky podat ruku, vidět je alespoň na stránkách agentury, natož znát jejich jména. Byla jsem ujištěna, že tito lidé budou vždy jen jako podržtašky učitelům, tak říkám ok.

Nakonec to dopadlo tak, že syn přijel, oči navrch hlavy, že je v noci vysokoškoláci vzbudili, synovi dali na starost dvě celou cestu brečící spolužačky a jednoho brečícího spolužáka jen na začátku, a v lese je strašili a bafali na ně vysokoškoláci, učitelky byly bůhví kde.

Takže asi tak.

Myslím si, že vím, co pro svého syna chci a co nikoliv a tohle by přese mne nikdy neprošlo. Pokud bych tam byla já, řekla bych holkám, holky co blbnete, jdeme do chaty na čaj a zahrajem si karty a kdo se chce bát, ať jde do lesa. :-) A ne hodit odpovědnost na mého syna, ten zážitek si myslím ponese do konce života. " Jak si pánové z VŠ udělali zpestření páteční noci, aneb, sranda musí být "

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
25.5.12 10:26
@EvaG píše:
@dada12 já nevím, mě přijde, jak kdyby jsi zhazovala autoritu učitelů. Když dám dítě do školky,školy atd, tak za něj přebírají plnou zodpovědnost. Oni ví s kým spolupracují, nedělají takové akce poprvé.
Když dám dítě do kroužku, činnosti, tak je předpokládáno, že tam nebudou jen sedět, ale dělat činnost.
Promiň, ale mě to přijde přitažené za vlasy, chápu strach o syna, ale abys mu plánovala výlet od a do z aby jsi věděla, s kým tam je, apod. prostě nedrž ho tak zkrátka, nezapomeň, že zakkázané ovoce nejlíp chutná. ;)

Díky za příspěvek, ale vidím to jinak. Zakázaného ovoce může být hodně druhů a ne každé chci pro svého syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
25.5.12 10:31

Ono je to v dnešní době hodně těžké vybrat něco pro své dítě a mít 100% jistotu, že to bude OK. Včera jsem viděla zprávy, na které se raději nedívám, no a hned mě vstávali vlasy hrůzou. :roll: Jako aby 6-ti letý chlapec sexuálně šikanoval malé děti je hnus. Pak matka co nemůže nakojit dítě, že je opilá. :poblion: Matka co se jí syn bojí říct pravdu a vznikne tak zbytečný protest a romové amjí opět navrch. :roll:
Až dnes jsem se z tvým příspěvků dozvěděla, že tvůj syn koktá, což mu stezka mohla ovlivnit a učitelka neudělala opatření, aby nešel. Což podle mě ho měla z této aktivity vyloučit a pěkně bych si s ní o tom promluvila, tvůj syn ač je zdraví, tak se musí stresu vyvarovat, protože to řeči může jen uškodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
25.5.12 10:31

Tímto jsem ti chtěla napsat, že NYNÍ chápu proč jsi rozhořčená a vidíš to jinak než my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
25.5.12 11:00
@EvaG píše:
Tímto jsem ti chtěla napsat, že NYNÍ chápu proč jsi rozhořčená a vidíš to jinak než my.

Děkuji, víš, zajímalo by mě, jestli se dozvěděly matky dvou holčiček, co brečely celou cestu, co se tam dělo. Syn šel o rok později, takže sedmileté holčičky, které také jít musely. Nebylo právo volby. A děti mají svá práva. http://www.uzijsisoukromi.cz/…ch-soukromi/

Myslím si, že pokud už rodiče dávají plnou volbu aktivit táborovým vedoucím a nezajímají se o program a když už se zajímají, některé jsou jim cíleně zatajovány, aby nemusely mít práci navíc s rozčleňováním dětí individuálně,

dítě si myslím, že pláčem dává dostatečně najevo svůj názor. Prostě říká NE.

A nejde o to, že syn koktá, pokud vím, tak on to zvládl z těch čtyř v partičce procházející lesem nejlépe, jde o to, kdo má tedy za ty plačící vystresované uzlíčky zodpovědnost. Jsou to VŠ, jejichž identita nikoho nezajímá ?

Maminky těch dvou holčiček možná teď také dělají ramena a říkají hele pohoda, jsi moc úzkostlivá. Ale mě prostě není jedno, na kom si pánové z VŠ nahnali bodíky při noční chlastačce ( víme, jak to je )

Díky všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
25.5.12 11:48

@dada12 Myslím, že s tou noční chlastačkou během stezky odvahy to trochu přeháníš… na kolika takových akcích jsi byla a můžeš z toho dělat statistiku? Kdyby pánové vedoucí chtěli „chlastat“, tak si k tomu určitě nevyberou večer, kdy plánují noční hru… nedělej z komára velblouda, nic se nesmí paušalizovat… nejsou všichni jen špatní, protože pořádají na táborech a školách v přírodě noční stezku odvahy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
25.5.12 11:54

Mě by spíš zajímalo jak to dopadlo s tou žalobou? Řekneš nám pak výsledek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
25.5.12 12:04
@Kallkapa píše:
Mě by spíš zajímalo jak to dopadlo s tou žalobou? Řekneš nám pak výsledek?

Kallkapo určitě ne. A i kdyby někomu jinému ano, tak na Tvé urážející příspěvky ke mě napříč diskuzemi odmítám reagovat, doufám, že když zůstanou bez odpovědi, přestaneš se do mě navážet. Je mi to dost nepříjemné, takže mě přestaň prosím sledovat a psát mi a na cokoliv se ptát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
25.5.12 12:05
@Regina Hero píše:
@dada12 Myslím, že s tou noční chlastačkou během stezky odvahy to trochu přeháníš… na kolika takových akcích jsi byla a můžeš z toho dělat statistiku? Kdyby pánové vedoucí chtěli „chlastat“, tak si k tomu určitě nevyberou večer, kdy plánují noční hru… nedělej z komára velblouda, nic se nesmí paušalizovat… nejsou všichni jen špatní, protože pořádají na táborech a školách v přírodě noční stezku odvahy…

Ne tak to je opravdu jen moje domněnka, to nezastírám. Člověka napadne cokoliv, když jsou schopni těch popsaných faktických věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
25.5.12 12:32
@dada12 píše:
Kallkapo určitě ne. A i kdyby někomu jinému ano, tak na Tvé urážející příspěvky ke mě napříč diskuzemi odmítám reagovat, doufám, že když zůstanou bez odpovědi, přestaneš se do mě navážet. Je mi to dost nepříjemné, takže mě přestaň prosím sledovat a psát mi a na cokoliv se ptát.

Aha, dobře.. nevím teda co Tě tak urazilo, ale beru na vědomí, že na Tebe nemám reagovat. PS : v diskuzi dítě i bez otce (nebo jak se přesně jmenuje) jsem byla první já, tak nevím jaké sledování :think: (Jestli máš na mysli můj příspěvek, ve kterém jsem psala : " názor jak noha, njn dada12" - kterým jsem chtěla vyjádřit, že naše názory se asi prostě neshodnou v ničem. Jestli Tě to uráží, tak promiň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
etatinek
25.5.12 18:13
@dada12 píše:
Díky za příspěvek, ale vidím to jinak. Zakázaného ovoce může být hodně druhů a ne každé chci pro svého syna.

To je hezké, že to pro svého syna nechceš, ale nezáleží to na tobě, po čem ON SÁM v budoucnu sáhne… Čím víc mu budeš něco zakazovat, tím spíš do toho sám půjde… Tipuji, že máš jedno dítě, že?? Osobně z takovýchto důvodu a i jiných jsem já osobně proti jedináčkům, matky se ně psychicky i fyzicky vážou a z nich pak výrůstají… No to ať si doplní každý sám… :roll:

Podle mého ti po tom výletě to syn prezentoval stylem, že se chlubil, co všechno zvládl a byl nadšený, nebo se pletu?? Ze čtyř dětí, on jediný nebrečel a dostal na starost a ochranu ještě další dvě holky… No já osobně bych byl hrdý, pyšný, neskutečně by mi narostlo ego a choval bych se jako hrdina, gantleman… Myslím si, že ho taková akce nemohla nijak negativní poznamenat, právě naopak a ty bys ho o tyto zážitky a zkušenosti chtěla ochudit, toto mu vzít… Nemyslím si, že při výchově svého dítěte postupuješ správně, ale je to tvůj život, škoda jen, že ničíš život i svému synovi… :(

• Citovat
  • Upravit
2400
25.5.12 22:49
@etatinek píše:
To je hezké, že to pro svého syna nechceš, ale nezáleží to na tobě, po čem ON SÁM v budoucnu sáhne… Čím víc mu budeš něco zakazovat, tím spíš do toho sám půjde… Tipuji, že máš jedno dítě, že?? Osobně z takovýchto důvodu a i jiných jsem já osobně proti jedináčkům, matky se ně psychicky i fyzicky vážou a z nich pak výrůstají… No to ať si doplní každý sám… :roll:Podle mého ti po tom výletě to syn prezentoval stylem, že se chlubil, co všechno zvládl a byl nadšený, nebo se pletu?? Ze čtyř dětí, on jediný nebrečel a dostal na starost a ochranu ještě další dvě holky… No já osobně bych byl hrdý, pyšný, neskutečně by mi narostlo ego a choval bych se jako hrdina, gantleman… Myslím si, že ho taková akce nemohla nijak negativní poznamenat, právě naopak a ty bys ho o tyto zážitky a zkušenosti chtěla ochudit, toto mu vzít… Nemyslím si, že při výchově svého dítěte postupuješ správně, ale je to tvůj život, škoda jen, že ničíš život i svému synovi… :(

Mne zajímá spíš to, jakým způsobem jako rodiče vybíráte volnočasové aktivity svých dětí.

I tak Ti děkuji za Tvůj názor na mou výchovu, i když to není cílem této diskuze. Nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.5.12 11:19

dado, cela tahle diskuze me prijte tak trochu ze furt tapes, ale zoufale hledas ujisteni o sve pravde, ptas se na nazor rodicu, na vyber volnocasovych aktivit, pritom hlavne na zacatku spousta z nas se vyjadrila v tom, ze jim stezka prijde v poradku a ze pedagogum a vychovatelum veri.

podle me proste nemas stoprocentne sanci ovlivnit, konkretne jake aktivity bude ditko provadet, mluvim o tech, ktere jsou proste ve skolnim a taborovem prostredi normalni - ruzne hry, aktivity behem vyucovani. Samozrejmne jakykoliv nebezpecny nadstandart by mi vadil taky, tam treba radim ten skok padakem, ale to by ani snad nikoho nenapadlo. Ale i treba o navsteve lanoveho centra bych byla rada informovana, ale to si myslim, ze delaji.

stezku odvahy nepovazuju za nic zavazneho, jen pokud bych zjistila nejake zavaznosti, tak bych se asi ptala na to jak to bylo. Pokud ucitelka vedela ze syn kokta a uz jste spolu resily to ze nebyl ve stresu, mozna mela jednat jinak, ale ja bych to asi nepotrebovala vedet dopredu, stacilo by mi, kdyby se ho zeptali, jestli se na to citi nebo ne (v soukromi).

jak se k tomu syn vlastne stavi, co si mam predstavit pod pojmem oci navrch hlavy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí