Strach, úzkost, deprese ve vztahu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.1.19 09:31
@Jana525 píše:
Mas krom prace a pritele nejake jine vztahy ? Chodis nekam sama nebo s kamaradkama ?

Když mám volno většinou ho využiji návštěvou babičky , seégry nebo jsem s nejlepší kamarádkou . Jinak žádné jiné vztahy nemám ;)
  • Citovat
  • Upravit
9918
24.1.19 09:41

Urcite bych navstivila psychologa nebo psychoterapeuta .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.19 09:51
@Jana525 píše:
Urcite bych navstivila psychologa nebo psychoterapeuta .

Já se teda přiznám jeste, já jsem jednou tyhle pocity/ stavy měla také s nynějším přítelem ale nebylo to tak intenzivní , trvalo to půl roku pak to nějak samo odeznělo . Bylo to po třičtvrtě roku co jsme byli spolu. Teď jsem brouzdala po internetu a nasla jsem ze neléčené deprese trvají půl roku ale samozrejmne je to individuální . Takže by to odpovídalo těm stavům v minulosti a možná se mi to vrátilo :nevim: každopádně zajdu za psychologem . :palec: děkuji za radu

• Citovat
  • Upravit
29350
24.1.19 09:54
@Anonymní píše:
Problémy jsme neměli , sem tam nějaká krize , ale to je ve vztahu normální. Vztah jsme měli vždycky krásný , ze začátku jsem byla na pritelovi velmi závislá nikam jsem nechodila byla jsem jen sním bála jsem se ze o nej proste přijdu . Ale teď jakoby po novém roce to přišlo , takový všechno až moc reálné , divné , jeden den jsem se dokonce v noci probudila úplně jako bych ležela vedle někoho cizího prostě strašný . Pak to bylo už dobrý . Ale mě to úplně vysává . Když jsem s přítelem tak jsem celkem v pohodě , řekla jsem mu ze mě něco trápí , řekl mi řekl ze jsem v pohodě ze nevypadá ze by mi něco bylo . S nim jsem sama sebou , když jsem sama mám tyhle myšlenky . Proste to nechápu a nipu se v tom . ;)

asi by to chtělo odbornou pomoc…
Jen nechápu, odkud se bere to tvrzení, že sem tam nějaká ta krize je ve vztahu normální… není… možná by stálo za to si ujasnit, z čeho pramenily ty krize, jestli to spíš nebyl znak něčeho vážnějšího… a neutěšovat se nějakým nepravdivým klišé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.19 10:00
@Regina Hero píše:
asi by to chtělo odbornou pomoc…
Jen nechápu, odkud se bere to tvrzení, že sem tam nějaká ta krize je ve vztahu normální… není… možná by stálo za to si ujasnit, z čeho pramenily ty krize, jestli to spíš nebyl znak něčeho vážnějšího… a neutěšovat se nějakým nepravdivým klišé…

Já se omlouvám , napsala jsem to špatně myslela jsem to tak ze jsme měli hádky které mi přijdou normální ale krizi jsme měli jen jednu . :zed:

• Citovat
  • Upravit
5502
24.1.19 10:05
@Anonymní píše:
Já se omlouvám , napsala jsem to špatně myslela jsem to tak ze jsme měli hádky které mi přijdou normální ale krizi jsme měli jen jednu . :zed:

Hadky o co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
24.1.19 10:05
@Anonymní píše:
Já se omlouvám , napsala jsem to špatně myslela jsem to tak ze jsme měli hádky které mi přijdou normální ale krizi jsme měli jen jednu . :zed:

tak ani nějaké hádky nejsou normální… já tě nechci nějak soudit nebo chytat za slovo, to je spíš důležité pro tebe, aby sis ujasnila (a v případě, že nějaký ten větší nesoulad nebo problémy skutečně jsou, tak i sama sobě přiznala tu skutečnost) a rozklíčovala to… a i ta krize, i když jedna, asi znamená něco vážnějšího… navíc takhle na začátku vztahu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
24.1.19 10:07
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem nováček tak snad jsem založila diskuzi správně :) předem se omlouvám za anonym, je to dost citlivé pro mě… Mám takový problém myslím si že psychického rázu. Prosím o radu nebo aspoň o názor už si nevím rady. Mám přítele teď v lednu jsme spolu 5 let, vztah je krásný, chováme se k sobě hezky v podstatě vše jako dříve, jenže posledních 25 dni mám takové divné vnitřní pocity, pocity úzkosti ze přítele nemiluji, ze se sním rozejdu ze budu s někým jiným ačkoli to vůbec tak nechci, chci sním být co nejdéle letos v červnu mě požádal o ruku a já se do něj znovu zamilovala. Ale tyto stavy mě uhanějí přímo do depresí, v práci nemůžu fungovat co 10 minut chodim ven brečet aby mě lidi neviděli. Když brecim tak si strašně představují jaké to bylo ještě do nedávná, jako by mi něco chybělo :nevim: Ty pocity jsou opravdu příšerné, celkově mě ze začátku těchto pocitu nic nebavilo, nejedla jsem bylo mi na zvracení navaly horka a zimy. Když jsem v práci je mi opravdu příšerně a když jsem s přítelem je mi dobře, je mi lip než prez den i když mě někdy štve proste nemám ty pocity tak silný. Chovam se k němu porad stejně hezky, někdy sice nemám náladu ale to si myslím ze je normální po 5ti letem vztahu. Pravda je ze mí tyto pocity začaly s nástupem menstruace ale stále neustupuji. Také mě napadlo, ze máme prechozeny vztah, proto mám třeba takové pocity a beru to takhle vážně celkovéě jsem dost citlivá ale o přítele nechci přijít chci sním být co nejdéle. Prosím o názor připadám si už jako blázen a těchto “černých myšlenek “ se nemohu zbavit :,(

Proč si ho předtím nemilovala?
Myslím, že nejsi na svatbu připravená a dost možná někde v nitru cítíš, že on není ten pravý. Souhlasím s názory, že návštěva dobrého psychologa by ti pomohla získat na celou věc nezaujatý pohled.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.19 10:22
@Hanney píše:
Proč si ho předtím nemilovala?
Myslím, že nejsi na svatbu připravená a dost možná někde v nitru cítíš, že on není ten pravý. Souhlasím s názory, že návštěva dobrého psychologa by ti pomohla získat na celou věc nezaujatý pohled.

Asi jsme se blbě pochopily , nebo to píšu špatně . S přítelem jsme spolu 5 let což je nějaká doba přítele miluju. Ale jak píšeš ze jsem ho “ nemilovala” tak právě ze milovala jen odpadla ta prvotní zamilovanost , takhle jsem to myslela . :lol: a hádky si myslím jsou ve vztahu úplně normální , když se nepohodnou na něčem .

• Citovat
  • Upravit
10287
24.1.19 10:45

Ahoj zakladatelko,
myslím, že zde dostáváš dobré rady. Odborná pomoc, zkusit třeba alespoň víkend bez přítele a získat tím určitý odstup a nadhled, s tím souhlasím.
Možná je to projev toho, že sama si nejsi jistá tím, co chceš. To často stavy, co popisuješ, vyvolá. Protože pak to logicky vyvolá nejistotu, obavy, úzkosti, protže se vlastně necítíš jistá, komfortní.
Zatím myslím, že nezaznělo, ale mělo by - partner si ničeho nevšiml? Nemuvíte spolu o tom? Ví, že se necítíš z nějakého důvodu dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.19 10:50
@Premek_Orac píše:
Ahoj zakladatelko,
myslím, že zde dostáváš dobré rady. Odborná pomoc, zkusit třeba alespoň víkend bez přítele a získat tím určitý odstup a nadhled, s tím souhlasím.
Možná je to projev toho, že sama si nejsi jistá tím, co chceš. To často stavy, co popisuješ, vyvolá. Protože pak to logicky vyvolá nejistotu, obavy, úzkosti, protže se vlastně necítíš jistá, komfortní.
Zatím myslím, že nezaznělo, ale mělo by - partner si ničeho nevšiml? Nemuvíte spolu o tom? Ví, že se necítíš z nějakého důvodu dobře?

Ahoj, psala jsem to na začátku , pritelovi jsem řekla že mě něco trápí ze jsem proste smutná a pořad brecim . Jenže já když jsem s přítelem , tak jsem normální , chovam se k němu hezky a proto mi přítel řekl ze nevypadá ze by mě něco trápilo, protoze když jsem sním je mi lépe , než když jsem v práci a uhání mě tyhle myšlenky ačkoli to tak vůbec nechci. :,(

• Citovat
  • Upravit
10287
24.1.19 10:53
@Anonymní píše:
Ahoj, psala jsem to na začátku , pritelovi jsem řekla že mě něco trápí ze jsem proste smutná a pořad brecim . Jenže já když jsem s přítelem , tak jsem normální , chovam se k němu hezky a proto mi přítel řekl ze nevypadá ze by mě něco trápilo, protoze když jsem sním je mi lépe , než když jsem v práci a uhání mě tyhle myšlenky ačkoli to tak vůbec nechci. :,(

Takže ta úzkost se projevuje ve chvíli, kdy s přítelem nejsi? A když jsi s ním, tak se chováš sama od sebe ezky, uleví se ti? Nebo je to nějaké přemáhání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.19 11:01
@Premek_Orac píše:
Takže ta úzkost se projevuje ve chvíli, kdy s přítelem nejsi? A když jsi s ním, tak se chováš sama od sebe ezky, uleví se ti? Nebo je to nějaké přemáhání?

Přesně tak, když jsem sama hlavně v práci brecim když jedu v autě brečím . Když jsem s přítelem je mi lépe , nijak se nepřemáhám chovám se tak jako vždycky . Vždy si ulevim večer a řeknu si konečně to odezniva , jenže já se ráno probudim a ty pocity mám zase jen co otevru oči , ten pocit na hrudi jako když ve Vás hrkne tak to mám 25 dni každý den a do toho ty myšlenky .Jen když jsem s přítelem doma je to lepší . Ale celkově ze začátku , těchto pocitu jsem nemela náladu na nic , nic se mi nechtelo , nebavilo mě být doma , ani venku ani koukat na telku… teď je to možná o chlup lepší , ale stejně…

• Citovat
  • Upravit
10287
24.1.19 13:34

Jak to takhle popisuješ, tak by toasi bylo na delší rozbor, co za tím je… Možná bych fakt doporučil konzultovat s odborníkem, abys to nepodcenila a nebylo to časem horší.
Proč si vlastně myslíš, že ta úzkost má původ ve vztahu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.19 14:38
@Premek_Orac píše:
Jak to takhle popisuješ, tak by toasi bylo na delší rozbor, co za tím je… Možná bych fakt doporučil konzultovat s odborníkem, abys to nepodcenila a nebylo to časem horší.
Proč si vlastně myslíš, že ta úzkost má původ ve vztahu?

já vůbec nevím :nevim: možná proto, ze je můj nejbližší ty to vždy schytaji nejvíc ..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky