Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
já jsem si vždycky myslela, že červi jsou jen v těch jedlých…je to tak nebo to je blbost?
Jura007 píše:
Ježišmárjá, vy vyhazujete červy???Takových proteinů, co přijde nazmar… Nikdy nevíte, po čem se nejlíp tloustne.....
![]()
![]()
A jakou super chuť dělají v řízkách, že? ![]()
Červi se pustí třeba i do hořkých hřibovitých hub, které jsou nejedlé právě pro tu hořkost.
draga píše:
já jsem si vždycky myslela, že červi jsou jen v těch jedlých…je to tak nebo to je blbost?
Myslím, že je to blbost…
Veverky a srnky taky okusujou muchomůrky červené ![]()
…
teda fakt divná porucha nebo úchylka nebo jak to nazvat ![]()
Osobně houby nežeru jen bedly na řízek. Po Fukušimě ani ty nebudu
.
Já jsem dospěla do stadia, kdy i třešni (višni, švestku …) rozloupnu. Někdy v nich jsou pěkný naducanci, fujtajbl:-)
Macík74 píše: červ je inteligentní a ví co je dobrého… to mi teda zas moc nevadí.. samozřejmě sem tam dírka.. nesmí být prolezlé celé že?
to samé jako např. třešně.. jím a na to co je v nich nemyslím..
PeBa píše: …teda fakt divná porucha nebo úchylka nebo jak to nazvat
Osobně houby nežeru jen bedly na řízek. Po Fukušimě ani ty nebudu
.
Moment..s tou fukušimou jsem už něco slyšela. Chtěla jsem jít nahouby a známý..vždyť je na to radioaktivita…tak říkám..jako tady u nás? Co to je za blbost? ![]()
Zakladatelko..jinak já mám zase panický strach z léků. Vitamínů se nebojím, a ani paralenu nebo brufenu. To je tak všechno. Kdyby mi doktorka dala prášky na něco, co jsem nikdy neměla, tak čekám první půlhodinu, jestli umřu nebo ne ![]()
Zakladatelko, já jsem na tom podobně jako Anguy manžel. Od cizích bych houby nesnědla, věřím jen rodičům, i když ty sbírají kde co, ale nikdy nám z toho nebylo špatně, fakt je znají.
Jinak co jsem dělali doma, abysme zabránili tomu, že nám proklouzne do jídla něco co nemá, tak jsme po nasbírání hub prohodili košíky a každý čistil cizí houby. A jakmile někdo o houbě zapochyboval, dala se do lednice, aby se další den rozhodlo kdo má pravdu (růžovka zrůžový)a pak letěla. Vždy vyhrál ten co říkal, že je jedlá.
Zkus třeba u sbíraných hub to projít pak s atlasem a zjistíš, že hromada hub nemá možnost záměny s jedovatou houbou a budeš klidná. Nebo najdeš znaky, že je to fakt ta jedlá houba a zase se uklidníš.
Sumaya píše:
Zakladatelko..jinak já mám zase panický strach z léků. Vitamínů se nebojím, a ani paralenu nebo brufenu. To je tak všechno. Kdyby mi doktorka dala prášky na něco, co jsem nikdy neměla, tak čekám první půlhodinu, jestli umřu nebo ne
…tak to by ses bát měla, protože tě nezabijou hned, ale až za čas ![]()
A houby do sebe tu radioaktivitu vtahují
. Ono se doporučuje raději ani nekonzumovat divoká zvířata, že po lesích běhají radioaktivní ještě z následků Černobylu
.
PeBa píše:Sumaya píše:
Zakladatelko..jinak já mám zase panický strach z léků. Vitamínů se nebojím, a ani paralenu nebo brufenu. To je tak všechno. Kdyby mi doktorka dala prášky na něco, co jsem nikdy neměla, tak čekám první půlhodinu, jestli umřu nebo ne…tak to by ses bát měla, protože tě nezabijou hned, ale až za čas
A houby do sebe tu radioaktivitu vtahují. Ono se doporučuje raději ani nekonzumovat divoká zvířata, že po lesích běhají radioaktivní ještě z následků Černobylu
.
Já jsem právě nad tím přemýšlela, ale u nás není taková radioaktivita, abychom se museli bát ne? TO by pak byly ozářený nebo jedovatý i jiný plodiny..fakt se v tom nevyznám ![]()
No já jsem zas slyšela, že hřiby jsou od Černobylu radioaktivní, ještě teď. Tak si vyberte
![]()
Angua píše:
No já jsem zas slyšela, že hřiby jsou od Černobylu radioaktivní, ještě teď. Tak si vyberte![]()
![]()
M2 by právě zajímalo, proč zrovna hřiby. Přece ta radioaktivita ani z Černobylu u nás nebyla tak strašná. Jinak jsem viděla dokument nedávno a Černobyl je jako město duchů, nikde ani noha, je tam zákaz, hlídají to vojáci. I v dnešní době je tam vysoká radioaktivita. To asi nikdy nevyprchá.
Sumaya píše:Angua píše:M2 by právě zajímalo, proč zrovna hřiby. Přece ta radioaktivita ani z Černobylu u nás nebyla tak strašná. Jinak jsem viděla dokument nedávno a Černobyl je jako město duchů, nikde ani noha, je tam zákaz, hlídají to vojáci. I v dnešní době je tam vysoká radioaktivita. To asi nikdy nevyprchá.
No já jsem zas slyšela, že hřiby jsou od Černobylu radioaktivní, ještě teď. Tak si vyberte![]()
![]()
To právě nevím, prej to nějak víc natahujou. Ale to jsou takové povídačky, zajímal by mě názor odborníka…
Jako radioaktivity tu bylo asi dost na to, aby třeba určité ročníky měly hojně problémy se štítnou žlázou… Ale zas jestli je to v zemi, tak o musí být ve všem, co z té země roste, ne? Teda logicky, podle mě
Navíc nejspíš v množství, které neškodí ![]()
…některé rostliny to do sebe natahují víc viz třeba slunečnice, které kolem Fukušimy vyseli, aby to do sebe natáhly a trochu „zmírnily“.
To, že na Šumavě pobíhají radioaktivní divočáci je známá věc a toho masa se dělaly rozbory, takže žádný kec.
Radioaktivita se šíří do okolí tzv. radioaktivní mrak putuje a spad může mít x km daleko. Není vidět, není cítit ![]()
A co jako čekáte? Že vám řeknou, že zaznamenali vyšší hodnoty? Aby lidi začli bláznit a panikařit? ![]()
Jo, řeknou, ale až za hodně let po nějakým průšvihu. Do tý doby jsme všichni v pohodě, né
Říkali to přece odborníci. ![]()