Strach z porodu a těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14075
22.10.16 21:26

Ahojky.. Já jsem se na těhotenství hrozně těšila a porodu jsem se strašně bála… Mateřství jsem se začala bát až v těhotenství, teda hlavně toho jak se postarám o miminko :)) Nakonec to moje vytoužené těhotenství bylo strašně těžké a náročné.. Porod byl komplikovanější, ale stálo to za to :srdce: A teď vím, že do toho půjdu určitě časem znovu..

Příspěvek upraven 22.10.16 v 21:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
22.10.16 21:26

@Tris123 při operaci kýly jsem taky měla na výběr a šla jsem pod celkovou, nedala bych to. A hlavně jsem si říkala jen ať se baví sprostě, nadávají si že jim to nejde, že tam mam špeky atd, ale ať jim to jde bez komplikací. Pro mě byl porod vysvobozením. Těhotenství byl stres a strach. No a normální porod jsem si nepřipouštěla a podle zprávy bych stejně normálně prý neporodila, takže štěstí že to tak dopadlo. Každá máme svého strašáka :hug:. CHlap viděl miminko první a já byla ráda, že pochoval, potulil a já pak jako druhá a byl u toho i on. Bylo to kráné :dance:. Hodinu a něco po císaři jsem říkala, že půjdu klidně znova :mrgreen:. Nejhorší bylo cévkování a kapačky :mrgreen: císař v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
22.10.16 21:30

@Ginuš já se zase snažím nepřipouštět si komplikace, které by musely vést k císaři, tak doufám, že ta psychika opravdu dělá divy, jak se všude píše :) ale samozřejmě je nejdůležitější, aby byl malý v pořádku, takže když by to bylo nevyhnutelné… holt bych to musela přežít :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14075
22.10.16 21:32

@Ginuš ahoooooooooj :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14075
22.10.16 21:33

PS: ještě teď 6 měsíců po porodu mám zdravotní komplikace, ale fakt to za to stojí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4238
22.10.16 21:43

Já se nebála těhotenství a porodu, ale od doby, co jsem zjistila těhu to byl strach aby bylo mimčo zdravé, když byl negativní screening, tak byl strach z potratu, když už jsem překonala první trimestr, strach u prvního těhotenství přešel a já se moc těšila na porod. Těch strachů bylo míň, protože jsem nečetla e-mimino, chodila jsem do práce, studovala a na strachy vlastně nebyl čas. Jediný díky čemu jsem věděla, že jsem těhotná byla těhotenská cukrovka. Porod byl rychlý a až na zhruba 15 minut bolestivých kontrakcí před porodem, to byla pohodička. Pak jsem otěhotněla znovu a potratila. Takže u třetího těhu to byl strach z potratu, strach z vývojových vad (vzhledem k věku), a protože jsem četla spoustu článků na emiminu, tak spoustu strachů až do porodu. Ten byl hodně podobný jako první, jen malinko větší klučík, oproti sestřičce, takže se dral na svět malinko bolestivěji. Ale když čtu ty porody ostatních, tak úplná brnkačka :mrgreen: A za ty děti to stojí :srdce: Mě hodně od strachu z porodu pomohlo, že jsem měla sestru v porodnici, takže mi zamluvila výborné porodní asistentky a doktorky, takže jsem jim moc, moc věřila a na porod šla v naprostém klidu, že se o mě postarají. TA psychika opravdu hodně dá, alespoň u mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
22.10.16 22:16

@Tris123 mozek dokáže hodně. Hele já se 16 hodin po odtoku vody neotevřela ani trochu :lol: skoro celou noc kontrakce po 2 minutách a nic. Podle mě to bylo hlavou a strachem aby se něco nepo… Abych já něco nepo, prostě jsem se bála, že o nezvládnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
22.10.16 22:17
@Kytičkaaa píše:
PS: ještě teď 6 měsíců po porodu mám zdravotní komplikace, ale fakt to za to stojí :srdce:

8o 8o ahoj, jaj tak to mě mrzí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
22.10.16 22:20

@Ginuš Je vidět, ze to máme fakt každá jinak. :) Na sále před uspanim mi bylo fakt ouvej, první operace a rovnou taková, kdy nejde jen o me. Tak strašně jsem se o malýho bála. Když mi dezinfikovali břicho a ja furt při vědomí, tak jsem si říkala "a do pr.., zapomněli me uspat " :P A po probuzeni na jipce jsem si říkala, ze tohle už nikdy. Ale rychle me to přešlo. Takže ještě jednou to dam, hlavně když na konci bude zdravý dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
22.10.16 22:25

@citlivaduse no já se probrala při přelejzání na postel na normálním pokoji a byla to moje 8má operace. Jen se mi teda blbě mluvilo, ale sestřička hned pochopila, že se ptám co a jak miminko :mrgreen:. Mě než došlo, že mi rozříznou břicho, tak jsem se prostě smála a nestihlo mi to dojít. Hrozné byli narkózy při potratech, to jsem brečela, že mě kolikrát museli utěšit než mě uspali :zed:. Přesně jak píšeš, hlavně ať je vše dobré a jakým způsobem mimčo přijde na svět z nás super rodiče neudělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
22.10.16 22:29

@Tris123 Mysli pozitivně. Ja jeste cestou do porodnice věřila, ze toho sviste vyprdnu sama :D Jenže bych prý přirozeně prostě neporodila. Jsem hodně drobná a mám úzkou pánev. A to se mi narodilo fakt malý miminko. No hlavně, ze me fakt dobře uspali :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
22.10.16 23:13

@citlivaduse jé, tak to já mám boky celkem solidní, tak snad mi to k něčemu bude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14075
23.10.16 11:22

@Ginuš Děkuji jsi hodná :hug: A u tebe vše ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
23.10.16 12:17

@Kytičkaaa jojo u mě je vše ok :dance:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14075
23.10.16 18:12

@Ginuš tak to jsem ráda :kytka: