Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Kupodivu nezávidím.I když život by to byl pěkný, o tom žádná.
Já mám všehcno, co potřebuji a fakt super chlapa pro život, kterýho miluju, tak si nemám na co stěžovat.
No nepomůže, to mě štve, ještě jí babi navařuje apod.Jo a jinak, není to sestřenice a ještě jsem sem nepsala.
Nemám na co si stěžovat. A o čem je teda tahle diskuze? ![]()
@vertunka píše:
Nemám na co si stěžovat. A o čem je teda tahle diskuze?
Dobře jsi to vytrhla z kontextu.
Nemám si na co stěžovat v ohledu, že jí nic nezávidím.
To asi nebude známá, ale spíš příbuzná neee.. Řešíš blbosti, babička si může mít ráda koho chce, tobě nikdo neškodí, tak se tím nezabyvej.
@Anonymní píše:
Dobře jsi to vytrhla z kontextu.
Nemám si na co stěžovat v ohledu, že jí nic nezávidím.
Ja myslim, ze zavidis. A prijde mi to v takove situaci i pochopitelny. Zavidis ji babiccinu naklonost, pochopeni a cetnost, jak o ni mluvi.Ale co kdyz to babi dela i opacne? Ze o tobe mluvi moc pekne a chvali te pred ni.Jste obe jeji holky prece. K tomu, jestli vidi, ze ty ses vice sobestacna a spokojena, ma tendence si to prat i u ni, proto vypichuje vse, za co ji lze pochvalit. Jestli se tim trapis, tak to babicce rekni narovinu a nemyslim tim, to co si delala do ted, aby z tebe citila to urazeni, nebo jak to nazvat, ale hezky.,,Babi, porad tak hezky mluvis o Mani, jestli tak nekdy mluvis i o mne,,kdyz se snazim byt dobrym clovekem,,.Neni nic vic, nez mila uprimnost.
Ja bych treba zavidela i ty penize
.Nemyslim tak, ze bych ji je neprala, ale ze bych presne vedela, jak s nema taky nalozit ![]()
No problém je v tvé hlavě. A teda žárlíš na pozornost, co ji babička věnuje. Začni s tím, že si to přiznáš - pak se problém v tvé hlavě začne dát řešit.
Tvoje babička svou přízeň může věnovat komu chce. A ty pokud ji respektuješ, tak je daleko užitečnější snažit se tomu porozumět a ne mít pocit, že díky tomu tebe miluje méně.
Tak to prostě není,
Mě vždycky zaujme, že podobné příspěvky píšou holky, co jsou v životě na 100% spokojené, vše jim vychází a taky jak by ne, když si vše vydřely svou vlastní pílí a šikovností, tak teď jen sklízejí sladké plody úspěchu a nemusejí teda nikomu nic závidět. Trochu mám problém tomu věřit, že by tak vyrovnané a spokojené osoby měly potřebu řešit, že babička pochválila Máňu a uvařila jí svíčkovou. Prostě na ni žárlíš a možná jí i trochu závidíš, to samo o sobě není nic zas tak strašného a dá se to pochopit. Akorát by to nemělo přerůst nějakou zdravou míru, nemělo by tě to vnitřně užírat. Když si svoje pocity přiznáš, prostě jen sama před sebou, budeš mít napůl vyhráno ![]()