Strašně mi vadí zájem okolí o mé těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34390
15.1.16 15:23

@mirecekblbecek Já čekala jedno mimino a v pátém měsíci se mě prodavačka zeptala kdy že mám termín na ty dvojčátka, už určitě každou chvilku že? Asi jsem jí měla uškrtit :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
15.1.16 15:36

@Talitha O. K., taky z vesnice. Tak ty to prostě tak nevnímáš, neřešíš, je ti to fuk. Ale zakladatelce to vadí, třeba je teď prostě citlivější. Ty třeba zase řešíš něco, co by zakladatelka nikdy neřešila. Lidé jsou prostě různí, to je celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
15.1.16 15:39
@arinecka píše:
@Adrasteia Jakou sodu? :mrgreen: založila diskusi a prostě co člověk to názor, to jí měl každý politovat že je chudinka když se sousedka, knihovnice atd zeptají jak na tom je? Vždyť na tom není nic tak děsnýho, jen prostě viděj že bude mít mimino tak se zeptají, je na ní zda odpoví nebo řekne že je to její věc. Z mého pohledu je prostě přecitlivělá a moc to prožívá no, ono to tak hrozný nebude. :mrgreen:

Nikdo nestojí o projevy lítosti. Napsat názor je v pořádku tzn. „Myslím si, že příliš citlivá, já to tak nevnímám, prožívala jsem to jinak apod. " Ale pokud se tady začnou množit příspěvky hodnotící osobu jako "jsi sebestředná, jsi nepříjemná“, pak to považuji za „sodu“, která mi prostě v tomhle případě připadá mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
15.1.16 15:49

Viz zakladatelka dneska konkrétně 3 gratulace ale nikdo to neřekl a nikdo neřekne od koho to ví veřejné tajemství :zed: tohle mi vádí já jsem to nikomu neřekla a všichni to od někoho vědí :nevim: naštěstí to co tvé okolí řeší to moje okolí zatím ještě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
15.1.16 15:51

@stáťáva :lol: :lol: :lol: koukam že ten kdo to musí všem říct je prostě všude :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
15.1.16 16:00

Uži jsi ten zájem okolí o tebe - všechny pak bude zajímat jen tvé mimino a po tobě ani pes nestekne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
15.1.16 16:05
@83alena píše:
Uži jsi ten zájem okolí o tebe - všechny pak bude zajímat jen tvé mimino a po tobě ani pes nestekne :)

Přesně. Muž, když bylo dceři asi rok a půl, po jedné návštěvě s úsměvem prohlásil: „Mám podezření, že na nás nikdo není zvědavý. Jen na malou.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
15.1.16 16:32
@Capelucita píše:
Přesně. Muž, když bylo dceři asi rok a půl, po jedné návštěvě s úsměvem prohlásil: „Mám podezření, že na nás nikdo není zvědavý. Jen na malou.“

:lol: bohužel, tak to bývá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
15.1.16 17:18

Muž to řekl jen známým kvůli dovolené že s nima nepojede to je celé a oni to neřekli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
15.1.16 18:19
@Anonymní píše:
Vím, že tady jsou diskuze na téma, že nastávající maminky trápí, že třeba jejich rodiče vůbec nezajímá, že jsou těhotné, nezeptají se na nic apod. Co já bych za to dala! Jsem v 7. měsíci, už je to celkem zjevné, některé drbny mě skenovaly už od 5. - mě to PŘÍŠERNĚ VADÍ ten zájem o mé těhotenství! Asi hormony nebo co, ale mně už je do pláče, jak se to lavinově šíří a cizí lidé, co znám jenom od vidění, to rozebírají. Maminčiny sousedky, vzdálení příbuzní, dokonce paní v knihovně se mě ptala - pro všechny je to úplně sousto číslo 1, že jsem těhotná! :zed: A to jsem prosím pěkně nic neříkala, jenom to poznali podle břicha… A nejhorší je, že strašně vyzvídají, aby to mohly šířit dál - termín porodu, pohlaví, jestli bylo plánované nebo neplánované, jestli už mám zajištěnou práci po mateřské 8o, kolik dostanu mateřské, kdy bude druhé…
Unavuje mě to, moje těhotenství je pro mě intimní věc moje a mého manžela a nebudu cizím lidem věšet na nos, v kolikátém jsem týdnu, kdy jdu na kontrolu, jaké pohlaví, jaké jména apod.
Není dne, aby se někdo mě nebo manžela neptal. Už mám chuť křičet, ať se starají o sebe! Opravdu nejvíc mi ale vadí, jak se o tom mluví po rodině a známých, jak si to žije vlastním životem ta informace!! Kdyby se ptali kamarádi nebo příbuzní, se kterými se běžně vídám - NEMÁM NIC PROTI, ale někteří se o mou maličkost doteď nezajímali a naráz je převelice zajímám, chápete.Asi to nezastavím, co? :nevim: Cítili jste to někdo podobně jako já? Vadil vám ten zájem cizích a drben o vaše těhotenství?

Já tě naprosto chápu. Jsem v 7tt a v říjnu jsem byla na kyretáži kvůli zamlklému těhotenství a od Nového roku se mě kolegyně ptají, jestli jsem v tom a rozebírají to a většina se shodla na tom, že jo. Místo, aby někdo řekl- neřeště to, ona vám to řekne až bude chtít. Sama nevím, jestli bude vše v pořádku a tak nechci nic šířit a lhát neumím, takže odpovídám, že nevím, že jsem ještě nebyla u doktora… ale je to taková výmluva naprd. Navíc mi je 26 a vypadám na 16 :lol:. Přehnaný zájem ostatních mi taky vadí, lidi dokážou akorát pomlouvat a řešit to, co se jich netýká a fakt se netěším na to, až babky kolem začnou takhle vyzvídat :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
15.1.16 18:22

@len10 no já říkala, že na těhotenství se neptá, ale že se oznamuje… Držím palce, ať je vše v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
15.1.16 18:36
@Ginuš píše:
@len10 no já říkala, že na těhotenství se neptá, ale že se oznamuje… Držím palce, ať je vše v pořádku :hug:

Děkuji, já Vám také :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
15.1.16 18:38
@len10 píše:
Děkuji, já Vám také :kytka:
:hug: díky :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
15.1.16 19:07
@Anonymní píše:
Vím, že tady jsou diskuze na téma, že nastávající maminky trápí, že třeba jejich rodiče vůbec nezajímá, že jsou těhotné, nezeptají se na nic apod. Co já bych za to dala! Jsem v 7. měsíci, už je to celkem zjevné, některé drbny mě skenovaly už od 5. - mě to PŘÍŠERNĚ VADÍ ten zájem o mé těhotenství! Asi hormony nebo co, ale mně už je do pláče, jak se to lavinově šíří a cizí lidé, co znám jenom od vidění, to rozebírají. Maminčiny sousedky, vzdálení příbuzní, dokonce paní v knihovně se mě ptala - pro všechny je to úplně sousto číslo 1, že jsem těhotná! :zed: A to jsem prosím pěkně nic neříkala, jenom to poznali podle břicha… A nejhorší je, že strašně vyzvídají, aby to mohly šířit dál - termín porodu, pohlaví, jestli bylo plánované nebo neplánované, jestli už mám zajištěnou práci po mateřské 8o, kolik dostanu mateřské, kdy bude druhé…
Unavuje mě to, moje těhotenství je pro mě intimní věc moje a mého manžela a nebudu cizím lidem věšet na nos, v kolikátém jsem týdnu, kdy jdu na kontrolu, jaké pohlaví, jaké jména apod.
Není dne, aby se někdo mě nebo manžela neptal. Už mám chuť křičet, ať se starají o sebe! Opravdu nejvíc mi ale vadí, jak se o tom mluví po rodině a známých, jak si to žije vlastním životem ta informace!! Kdyby se ptali kamarádi nebo příbuzní, se kterými se běžně vídám - NEMÁM NIC PROTI, ale někteří se o mou maličkost doteď nezajímali a naráz je převelice zajímám, chápete.Asi to nezastavím, co? :nevim: Cítili jste to někdo podobně jako já? Vadil vám ten zájem cizích a drben o vaše těhotenství?

Já tě chápu! Těhotenství jsem se snažila držet v tajnosti co nejdéle nejen z pověrčivosti. Nevadilo mi vyptávání od kamarádek (skutečných) nebo i z širší rodiny. Bylo mi nepříjemné, že se mě najednou vyptávají lidé, které jsem skoro neznala, nebo kteří mi sotva odpověděli kdy na pozdrav. A najednou se s falešným úsměvem vyptávají, kdy se budu vdávat, jestli je těhotenství plánované nebo dokonce jestli jsem otěhotněla přirozeně nebo jestli po umělém oplodnění (bylo mi tehdy přes třicet) :zed: Jiní klidně zastavili mojí mámu, aby se vyptali jí a naoko politovali, že ta chudák holka bude mít dřív děti než svatbu, případně mi přes ní poslali nějakou chytrou radu.
Hele, někteří jsou fakt drzouni, jde jim jen o pikantnosti, něco se dozvědět a poslat to dál, prodrbat to se známýma. Nech to být, nemusíš se nikomu zpovídat, klidně je ve vší slušnosti utni. Jen se víc obrň, protože až se Ti narodí miminko, tak to bude ještě větší palba a přidá se i např. šmatání do kočárku, nebo neomalené dotazy stran kojení. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
15.1.16 19:57
@arinecka píše:
@mirecekblbecek Já čekala jedno mimino a v pátém měsíci se mě prodavačka zeptala kdy že mám termín na ty dvojčátka, už určitě každou chvilku že? Asi jsem jí měla uškrtit :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: asi bych radila prohodit výlohou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová