Strašně mi vadí zájem okolí o mé těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
15.1.16 14:35

Bože bože, člověk aby se bál na ulici na někoho podívat, někoho pozdravit, na něco se zeptat. A to jsme prej studenej národ. Co asi lidi s touhle povahou dělají v těch zemích, kde jsou lidé srdečnější. No vlastně… takoví tam asi nejsou. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13714
15.1.16 14:37

@Adrasteia Ještě se mi nestalo, že by se nějak opakovaně ptal člověk, kterému jsem slušně sdělila: nezlob se, ale to je naše (má) soukromá věc.
Toliko k ktomu neustálému řešení dokola, co vadí zakladatelce.

Mi přijde, že pokud jí to strašně vadí a každého jednoho slušně odmítne, pochybuju, že to chce někdo furt dokola i přes odmítnutí řešit.

Ale ty představy, že někdo kouká na to břicho. 8o :mrgreen: To je fakt úsměvný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
15.1.16 14:39

@Talitha Myslím, že byla zakladatelka jen nepochopena. Rozhodně v jejích příspěvcích postrádám sebestřednost, namyšlenost a tvůj příměr, že ze sebe dělá superstar mi popravdě přijde už úplně mimo a fakt nechápu. :nevim: Někomu prostě nevhodné otázky vadí a ještě horší jsou pak ty drby v pozadí. Proč by si jako nemohla postěžovat? Každý holt není splachovací a víc věci řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.1.16 14:43

@Adrasteia mně se prostě nelíbí to přečtu, ale odpovím, jen když bude něco nového nebo založí diskuzi a po pár minutách napíše, že jde dělat něco užitečnějšího. To mně osobně přijde hrubé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
15.1.16 14:44
@Adrasteia píše:
@Talitha Myslím, že byla zakladatelka jen nepochopena. Rozhodně v jejích příspěvcích postrádám sebestřednost, namyšlenost a tvůj příměr, že ze sebe dělá superstar mi popravdě přijde už úplně mimo a fakt nechápu. :nevim: Někomu prostě nevhodné otázky vadí a ještě horší jsou pak ty drby v pozadí. Proč by si jako nemohla postěžovat? Každý holt není splachovací a víc věci řeší.

protože o blbejch otázkách okolí, jak na děti, tak i tak něják obecně je tu mrtě jiných témat, tak proč si nepostěžuje tam, neoživí nějáký, ale potřebuje zakládat nový? navíc tady nepopsala jedinou situaci, kdy by ten zájem byl něják přehnaný… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
15.1.16 14:45
@Anonymní píše:
paní sousedka, která běžně na návštěvu nechodí, přijde zničehonic, sedne si a „jdu se zeptat, jak to s ní je…“ tomu říkáš běžná společenská konverzace? Mícháš jabka s hruškama. Mamka mě informovala, že za ní byla a ptala se na mou osobu. To mi to jako měla tajit? A nechápu, proč by měla nadsazovat a co konkrétně na tomto sdělení, že za ní byla a tímto způsobem se jí ptala, vidíš nadsazené :roll:

Tvoje matka má asi stejnou povahu jako ty. Mě kdyby se přišla sousedka zeptat na dceru, tak jí to povím a dceři bych nic neříkala. A to ne proto, že bych to chtěla tajit ale proto, že je nedůležité. Pro vás je hodně důležité, co kdo o vás říká. S tím se nedá nic dělat, ale nemůžeš se vztekat, že někdo to má jinak.

• Citovat
  • Upravit
3767
15.1.16 14:45
@Kobliha51 píše:
Bože bože, člověk aby se bál na ulici na někoho podívat, někoho pozdravit, na něco se zeptat. A to jsme prej studenej národ. Co asi lidi s touhle povahou dělají v těch zemích, kde jsou lidé srdečnější. No vlastně… takoví tam asi nejsou. :nevim:

O pozdravu a pohledu reč ale nebyla. ;) Jenže ne všichni lidé kladou tyhle nemístné otázky z upřímného zájmu, ale chtějí jen senzaci a drby, které si upraví a šíří dál.
Jinak srdečnější národy - jak se to vezme. Třeba Norové jsou ještě studenější (a slušnější!) než my, ale pokud v Norsku získáš přítele (a to je složité a trvá to dlouho - oni jsou dost uzavření), je to opravdu přítel na celý život, který by za tebe dýchal. Naproti tomu třeba v Itálii je s tebou každý hned kámoš, ale kamarádství končí často tam, kde začíná první problém.
Mně jsou teda bližší ti Norové. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
15.1.16 14:49
@Adrasteia píše:
@Talitha Myslím, že byla zakladatelka jen nepochopena. Rozhodně v jejích příspěvcích postrádám sebestřednost, namyšlenost a tvůj příměr, že ze sebe dělá superstar mi popravdě přijde už úplně mimo a fakt nechápu. :nevim: Někomu prostě nevhodné otázky vadí a ještě horší jsou pak ty drby v pozadí. Proč by si jako nemohla postěžovat? Každý holt není splachovací a víc věci řeší.

Jedna věc jsou objektivní situace - zájem spolužačky, sousedky atp.
Druhá věc jsou naprosto fantasmagorické představy: rentgenují mi břicho pod zimním kabátem. :mrgreen: Byla jsem teda těhotná 4× a nikdy jsem si nevšimla, že mi někdo rentgenuje břicho. :jazyk: Zrovna tahle poznámka se mi jeví trochu paranoidně, a celkově to (nejen) mě dokresluje situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
15.1.16 14:50
@Adrasteia píše:
O pozdravu a pohledu reč ale nebyla. ;) Jenže ne všichni lidé kladou tyhle nemístné otázky z upřímného zájmu, ale chtějí jen senzaci a drby, které si upraví a šíří dál.
Jinak srdečnější národy - jak se to vezme. Třeba Norové jsou ještě studenější (a slušnější!) než my, ale pokud v Norsku získáš přítele (a to je složité a trvá to dlouho - oni jsou dost uzavření), je to opravdu přítel na celý život, který by za tebe dýchal. Naproti tomu třeba v Itálii je s tebou každý hned kámoš, ale kamarádství končí často tam, kde začíná první problém.
Mně jsou teda bližší ti Norové. ;)

Neznám lidi, co chtějí jen senzaci a drby. Kromě snad novinářů z bulvárních plátků a pro ty zajímavá nejsem. V Norsku je to úplně bezvadný, hlavně v péči o děti. To jsem jen odbočila.

• Citovat
  • Upravit
Meha
15.1.16 14:50

@Adrasteia Zakladatelka :think:?

• Citovat
  • Upravit
3767
15.1.16 14:51
@Talitha píše:
@Adrasteia Ještě se mi nestalo, že by se nějak opakovaně ptal člověk, kterému jsem slušně sdělila: nezlob se, ale to je naše (má) soukromá věc.
Toliko k ktomu neustálému řešení dokola, co vadí zakladatelce.

Mi přijde, že pokud jí to strašně vadí a každého jednoho slušně odmítne, pochybuju, že to chce někdo furt dokola i přes odmítnutí řešit.

Ale ty představy, že někdo kouká na to břicho. 8o :mrgreen: To je fakt úsměvný.

Hm, ty jsi asi z města, viď? Já když jsem se poznala se svým dnešním manželem, tak se v hospodě třeba na fóru řešilo, jak často máme asi sex. (Dověděla jsem se to pak od ostatních). To, že jí někdo kouká na břicho, nejsou jen představy - zažila jsem to taky. Jedna paní mi v místním obchodě při nandavání rohlíků do sáčku tak pečlivě zkoumala pohledem těhotné břicho, že se nestrefila a rohlíky se poroučely na zem. :lol: :lol: U drben bylo normální, že kladly opakovaně nevhodné otázky a zastavilo je až to, že jsem se jich zeptala, zda už pochopily, že jim nechci odpovídat a neodpovím. :mrgreen: To je prostě vesnice, tam lidé řeší jinačí prkotiny. Je mi jasné, že v Praze to sousedy nezajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
15.1.16 14:51
@Anonymní píše:
jasně, proto mi včera psala e-mail spolužačka, kterou jsem neviděla od r. 2010 :palec:

jak já Tě chápu.. Mě teda vadí zájem i vzdálené rodiny která vyloženě drbe a řeší blbosti. Dokonce jsme i dostali vynadáno, že se to dozvěděli od 3 různých lidí a né od nás (jeden blízký člověk to vykecal, prý omylem) - jak jsme si to mohli dovolit - to bylo místo gratulace :roll:. Otázky jako jaký plenky, kolik jsem přibrala, co dělám doma (jsem na rizikáči), co jím, jak spím, kolik mám nakoupeno věcí, zda mám strie a jestli se vůbec mažu, jestli je vymalovaný pokoj pro dítě atd atd… No já na to odpovídám, že se o tom nechci bavit. A opravdu nechci. 4× jsem potratila a těhotenství si opravdu neužívám. Jak já bych chtěla být nenápadná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
15.1.16 14:55
@Gosi píše:
protože o blbejch otázkách okolí, jak na děti, tak i tak něják obecně je tu mrtě jiných témat, tak proč si nepostěžuje tam, neoživí nějáký, ale potřebuje zakládat nový? navíc tady nepopsala jedinou situaci, kdy by ten zájem byl něják přehnaný… :nevim:

Problém je, když lidé říkají druhým lidem, jak mají prožívat a co mají cítit v určitých situacích - nejlépe to, co cítí oni sami. Trochu empatie by to chtělo. Dnes a denně se tady zakládají nové diskuze o blbostech a ještě jsem si nevšimla, že by místní diskutérky byly na dotyčnou nepříjemné pouze kvůli tomu, že si dovolila založit nové téma o večeřích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.16 14:58

@Talitha To, že tobě na břicho nikdo nekoukal, neznamená, že se to nemohlo stát někomu jinému. Spíš jde o to, že tobě je to jedno a zakladatelce to vadí, proto si toho všímá. Mě osobně na břicho taky lidi koukají a při následné konverzaci mi místo do oči koukají stále na břicho, potom sjedou očima na prsa a pak až do očí. Jo a nemluvím o chlapovi, ale o ženský :lol: Je to poměrně nepříjemný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
15.1.16 14:58
@Meha píše:
@Adrasteia Zakladatelka :think:?
:lol: :lol: Je opravdu natolik neuvěřitelné, že někdo zakladatelku chápe?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová