Strašně mi vadí zájem okolí o mé těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
451
15.1.16 13:45

Ahojky tak já jsem asi vadná protože jsem těhotná 33 tt a moc ráda o svém těhotenství mluvím. Bydlíme ve velkém městě takže se mi stává že jedu mhd a nějaká babča kterou jsem v životě neviděla se hned zajímá co že to bude a kdy to bude takže se hned pochlubím ano chlubím se tím že jsem těhotná protože jsem na to pyšná. Asi by mi víc vadilo kdyby se o malé nikdo nezajímal a věř že tebe by to taky mrzelo kdyby tvé vytoužené dítě nikoho nezajímalo. Být v tvé situaci tak bych si ještě přisadila jak se máme dobře atd at si mají o čem povídat. Mě jediné co hrozně moc vadí když se mi někdo dotýká břiška. Když je to rodina tak to ještě ujde ale třeba ta paní v mhd tak to šílím ale to je spíš takový ochranářský pud a navíc já nemám ráda když se mě cizí dotýkají i normálně takže ted v tehu je to silnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.1.16 13:47
@terinka4444 píše:
to není přehnaný zájem, to je prostě slušnost pokud se tě někdo zeptá, jé a v kolikátém týdnu jsi, tak se ptá ze slušnosti, nikoliv že by ho zajímalo, kdy jsi s chlapem souložila. Pokud potkám v krámě spolužačku, pokecáme, na mi řekne, že se nedávno viděla s Máňou a že čekají dítě, napíšu jí třeba face, že jsme slyšela, že čeká dítě, že gratuluju, kdy to čeká a co čeká a jak se prckovi daří. Normální slušná konverzace, aby ji potěšila. Jenže já mám okolo sebe lidi, co jsou normální a zrovna tak to jako normální konverzaci berou.

Holky, vy jste to nepochopily. Opožděně nám píše Kate Middleton :lol:
Tam byl ten zájem krapátko větší, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
15.1.16 14:02

Mě osobně otázky na mé těhotenství nevadily, byla jsem vždycky šťastná a spíše jsem se ráda pochlubila, než bych něco tutlala, nemáme to tak ale každá a na každou působí hormony jinak.Ale přece se mi stalo něco, z čeho mi teda spadla brada…Kratce po porodu posledního dítka mi přišla zpráva na fb od bývalé kolegyně, s kterou jsme se nějaký čas neviděly: „Ahoj, slyšela jsem, že jsi těhotná!?“ No a já ji husa odepsala: „Nejsem :D“ a hned už jsem psala další zprávu o tom, že už jsem porodila atd…ale než jsem to stihla odeslat, přišlo mi: „Ale já jsem slyšela, že jseš!!!“ A to mě trochu namíchlo upřimně řečeno, říkám, že nejsem, tak nejsem, ne?? A protože jsem byla krátce po rozvodu, s bývalým jsem už dost dlouho nežila, tak logicky přišla hned další otázka: „A s kým to máš?“ A to už jsem rozdýchávala, takže jsem jen stroze odepsala, že životopis mého přítele jí snad posílat nemusím a že těhotná opravdu nejsem, že už jsem porodila a měj se fajn, čau.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
15.1.16 14:08
@Bábrdl píše:
Z těhotenství se stává něco skutečně unikátního :lol:

Konečně má i obyčejná ženská devět měsíců pocit, že je celebrita, a může si stěžovat na ten hrozný přílišný zájem. (Jé, ahoj, téda, gratuluju.)

Připomíná mi to tetu Kateřinu ze Saturnina, co měla pocit, že po ní jedou všichni mladí muži a děsně ji to obtěžovalo.

:palec: :palec:
PŘESNĚ v duchu Oscara Wilda — jediná věc horší než to, že se o vás mluví je, když se o vás nemluví :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
15.1.16 14:11

Řekni jim, že si chvíli počkají, než se Ti miminko narodí, protože to bude slon. (nebo opice, klokan), na co si vzpomeneš.
Vím, že Ti to hodně vadí, kvůli hormonům, ale povznes se nad to a dělej si ze sebe šoufky.

Oni potom přestanou, jako když utne. :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
15.1.16 14:12
@Anonymní píše:
už to trvá moc dlouho a je mi to nepříjemné, protože je to prostě pro mě moc intimní. Už ať se ten Pepa ožere a řeší někoho jiného - u těch babek to nebude problém, ale vzdálená rodina se asi ještě bude dlouho nudit. Doufám, že některá sestřenice zase brzy otěhotní a nechají mě na pokoji a budou probírat pro změnu ji :think:

Ha, ha, měla jsem to stejně, břicho mi provrtávali pohledem a na padesát metrů pořvávali, co to bude. Přišlo na to, o koho šlo. Když šlo o člověka příjemného, o kterém jsem věděla, že jen chce být milý, tak jsem s úsměvem odpověděla. Když na mě místní drbny vychrlily tisíc otázek najednou jako co to bude, kdy to bude nebo dokonce neskonale drzou otázku, jestli to bylo plánované, tak jsem se mile usmála a řekla jsem: „Víte, ale já vám to nechci říct!“ Popřála jsem hezký den a byl svatý pokoj. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.1.16 14:17
@KalamityJohn píše:
No mohlo by to bejt horší, mohli by se tě ptát kdy to čekáš, čumět ti na břicho a přitom bys vůbec nebyla těhotná :think:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
15.1.16 14:20
@nezoufala píše:
Docela tě chápu, těhotná sice nejsem, ale před půl rokem jsem se vdala. Ne že by se někdo chodil k našim ptát, jak to semnou je, ale kdykoliv se s někým (ne s blízkým přítelem) potkám, první otázka je: „Jak se máš v manželství?“ A druhá: „Kdy budeš mít dítě?“ Jako tohle jsou fakt k**va osobní věci, všem je do toho prd, a přesně, zredukovali mě jen na to, že jsem vdaná, a tudíž musím naplnit dělohu potomstvem. Nehledě na to, co kdybychom se s manželem o dítě pokoušeli a nešlo to? Měli nějakou vadu? Potrat za sebou? To nejsou otázky, který potěšej… Lidi jsou tak strašně necitliví a hrozně vlezlý.

Přesně tak, divím se, že spoustě lidem pusa nebolí. Já na takové otázky většinou odpovídám: „Omluvte mě, ale na takové osobní otázky během společenské konverzace neodpovídám!“ Mile se usměju a babky většinou nemají žádný další argument po ruce a nemůžou ani říct, že jsem se chovalala neslušně. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
15.1.16 14:20

Ja tedy jako tehotna nebo po svatbe byla vzdy tak happy, ze jsem rada i na dotazy sousedu a i cizich, ale podle videni znamych lidi rada odpovidala. Jses zakladatelko vubec rada, ze jses tehotna? Prijde mi, ze moc sama s tim nejses srovnana a nechce se ti o tom moc mluvit. Jako bys to chtela tajit pred celym svetem. Ale mozna to tak na me jen pusobi. kazdopadne preji krasne zdrave miminko :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
15.1.16 14:27
@Talitha píše:
Huráááááááááá. Takhle přesně to vidím taky. Lidi jsou prostě společenští tvorové, pokud někoho potkám, pozdravím, je celkem normální, že se prohodí pár slov.
Pokud mám nový auto, zeptají se, jak mi to jezdí, když mám nový dítě, zeptají se, jak spinká a jestli je po tatínkovi.Nevím, co si všichni ti netýkavci představují. :nevim: Jako aby se člověk bál otevřít ústa, když někoho potká, aby se to náááááhodou někoho nedotklo. :roll:

Některé otázky jsou ale fakt nevhodné a kdo není buran, tak je prostě neklade. Víš, kolik lidí se třeba mě ptalo, jestli dítě, které s manželem čekáme, bylo plánované? To je přece neuvěřitelně neslušné a neznačí to zájem, ale pouze touhu po senzaci a roznášení drbů. :roll: Já když potkám někoho, koho znám jen třeba ze sousedství, tak se nikdy neptám na intimní věci - až když třeba vidím, že se dotyčný začne o tom sám bavit, tak projevím zájem a zeptám se, ale jinak by mě hanba fackovala. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
@Anonymní píše:
paní sousedka, která běžně na návštěvu nechodí, přijde zničehonic, sedne si a „jdu se zeptat, jak to s ní je…“ tomu říkáš běžná společenská konverzace? Mícháš jabka s hruškama. Mamka mě informovala, že za ní byla a ptala se na mou osobu. To mi to jako měla tajit? A nechápu, proč by měla nadsazovat a co konkrétně na tomto sdělení, že za ní byla a tímto způsobem se jí ptala, vidíš nadsazené :roll:

pokud sousedka nechodí běžně, ale občas, tak si myslím, že těhotenství a projevení zájmu není úplně od věci, jeslti tě to stresuje, řekni matce, ať ti to neříká, nebo ať vynechá šokující detaily :roll: jinak vidím nadsazení a rozdíl v tom, říct „stavila se Máňa a ptala se na tebe“ a „Máňa se celý roky nestaví a najednou příjde vyzvídat o tvým těhotenství“ to první je informace, na kterou máš teda dost neadekvátní reakci a to druhý je drb…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114

@Adrasteia To je dobrý takhle u těch ne úplně známejch… Ale moje sestřenice mi bůhví proč neustále prorokuje, že do roka budu těhotná. Už to prorokuje přes rok. Je stejně stará jako já, tak ať si otěhotní sama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
15.1.16 14:31
@Adrasteia píše:
Některé otázky jsou ale fakt nevhodné a kdo není buran, tak je prostě neklade. Víš, kolik lidí se třeba mě ptalo, jestli dítě, které s manželem čekáme, bylo plánované? To je přece neuvěřitelně neslušné a neznačí to zájem, ale pouze touhu po senzaci a roznášení drbů. :roll: Já když potkám někoho, koho znám jen třeba ze sousedství, tak se nikdy neptám na intimní věci - až když třeba vidím, že se dotyčný začne o tom sám bavit, tak projevím zájem a zeptám se, ale jinak by mě hanba fackovala. :roll:

A víš, kolik lidí se ptalo mě, když mám nejmladší 20 let po nejstarším? :lol: :lol:
A víš kolik lidí se ptalo, jestli je mám všechny se stejným mužem? :mrgreen:

Já chápu, že to lidi zajímá, komu nechci, neodpovím, jak prosté.
Rozhodně bych ze sebe nedělala nějakou superstar, kolem který se točí drby celýho okresu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
15.1.16 14:34
@terinka4444 píše:
ty bláho, už jen tón tvého vyjadřování značí, co za příjemnou osobu ty jsi.

Zakladatelka mi připadá úplně normální, rozhodně ne jako nepříjemná žena. Píše pouze svůj názor a píše ho slušně. Každý je jiný a někdo si chrání víc svůj osobní život a informace o něm.
Ovšem z mnoha příspěvků namířených proti zakladatelce na mě přímo čiší nedostatek empatie a jejich pisatelky na mě působí arogantně, namyšleně a nesympaticky (toto nemyslím teď konkrétně na tebe).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
15.1.16 14:35
@Adrasteia píše:
Zakladatelka mi připadá úplně normální, rozhodně ne jako nepříjemná žena. Píše pouze svůj názor a píše ho slušně. Každý je jiný a někdo si chrání víc svůj osobní život a informace o něm.
Ovšem z mnoha příspěvků namířených proti zakladatelce na mě přímo čiší nedostatek empatie a jejich pisatelky na mě působí arogantně, namyšleně a nesympaticky (toto nemyslím teď konkrétně na tebe).

Souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová