Strašně mi vadí zájem okolí o mé těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5724
15.1.16 12:43

A aby toho „nechtěného“ zájmu nebylo málo, tak o sobě ještě založ diskuzi. :roll: :zed:

A kdy že to rodíš? :lol: :mrgreen: :mrgreen: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
15.1.16 12:44

Bydlíš asi někde na vesnici nebo malém městě :nevim:. Jestli ano, tak s tím nic asi neuděláš. Jakýkoliv Tvůj negativní postoj v lidech, v okolí jen nastartuje další myšlenku,…jak to s Tebou ale to těhotenství mává co?..Kašli na to. Drbny vždycky byly a budou. my kdysi jezdili a vesnici do jedné půjčené chaloupky a to bylo něco. Moje máma třeba přijela v černých kalhotech a halence a aniž by kdokoliv cokoliv říkal, vesnicí jela fáma, jak nás všichni litují, že nám zemřel někdo z rodiny. Nebo já…od 16 let jsem tam nejezdila asi 2 roky. nastoupila jsem do dětského domova, kd jsme si mohli brát děti na výlety, prázdniny a tak. Brávala jsem si děti často, ale se svým klukem, s kterým jsem začala chodit, jsem vymyslela plán..půjčila jsem dítě (táta černoch, máma běloška).Chlapeček byl zaostalý a moc nemluvil. Po příjezdu jsem jim dala sousto. Přítelovi jsem ještě v autě nastříkala vlasy zelenou barvou na vlasy a jeli jsme vstříc dovolené :) Naproti nám bydlela drbna století. vylezli jsme z auta a jí spadla čelist…já s úsměvem pozdravila, přítel taky, říkám, že jsem tu dlouho nebyla, ale že se událo plno změn, načež jsem se ohnula do auta a vytáhla malého černouška. Říkám „krásnej co? Tatku neuvidíte, ale tenhle přítel nás má taky rád. tak nashle“.A letěli jsme do chaloupky snů k oknu. Sousedka sedla na kolo a kam asi jela že? Za 2 dny na to za námi přijel brácha a šel do hospůdky pozdravit kamarády. večer se vrátil vychechtanej se slovy..„teda, vy jste tomu dali, ted se tady nemluví o ničem jiném, než o tom, že máš dítě, černé a hluchoněmé“. Ptám se jak jako hluchoněmé a on, že jak byl malý opožděný a moc nemluvil, tak si ti lidé hned z toho udělali diagnózu.
Vím, že Ty jsi v jiné situaci, protože v tom žiješ, já pak odjela domů…,ale jak říkám, budeš to mjuset vydržet, než si najdou větší sousto než je Tvoje těhotenství…hodně sil a mysli na mimi a na drby se vyprdni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15055
15.1.16 12:44
@Anonymní píše:
já si nemyslím, že jsem střed vesmíru - nelíbí se mi, že pro cizí lidé vyzvídají po mamce detaily mého intmního života. Pro mě je to prostě moc, připadám si strašně odhaleně, jak kdyby nám při tom s manželem chtěli svítit, nebo nevím, jak to vysvětlit. :nevim:
Ale pravda je, že neudělám prostě nic. Jak říkám, když se někdo zeptá normálně a nevyzvídá, tak to normálně přejdu

Já si opravdu to vyzvídání nedokážu představit, buď přehání mamka nebo ty. Určitě to nejsou denně zástupy. Najdi si nějakou zábavu a nebudeš na to myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.16 12:46
@WaIl píše:
A aby toho „nechtěného“ zájmu nebylo málo, tak o sobě ještě založ diskuzi. :roll: :zed:A kdy že to rodíš? :lol: :mrgreen: :mrgreen: :zed:

diskze není o mém těhotenství, ještě to by chybělo, ne? Nemám to dát i na FB?

• Citovat
  • Upravit
21311
@Anonymní píše:
já si nemyslím, že jsem střed vesmíru - nelíbí se mi, že pro cizí lidé vyzvídají po mamce detaily mého intmního života. Pro mě je to prostě moc, připadám si strašně odhaleně, jak kdyby nám při tom s manželem chtěli svítit, nebo nevím, jak to vysvětlit. :nevim:
Ale pravda je, že neudělám prostě nic. Jak říkám, když se někdo zeptá normálně a nevyzvídá, tak to normálně přejdu

Tak mamce řekni, at neposila dal podrobnosti a je to ne? Lidi jsou zvědaví to je normální. Ja to ignorovala - však at si zvani kdyz chtějí. Přijde mi ze to moc dramatizujes a tim víc ti to pak vadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
@Anonymní píše:
Vím, že tady jsou diskuze na téma, že nastávající maminky trápí, že třeba jejich rodiče vůbec nezajímá, že jsou těhotné, nezeptají se na nic apod. Co já bych za to dala! Jsem v 7. měsíci, už je to celkem zjevné, některé drbny mě skenovaly už od 5. - mě to PŘÍŠERNĚ VADÍ ten zájem o mé těhotenství! Asi hormony nebo co, ale mně už je do pláče, jak se to lavinově šíří a cizí lidé, co znám jenom od vidění, to rozebírají. Maminčiny sousedky, vzdálení příbuzní, dokonce paní v knihovně se mě ptala - pro všechny je to úplně sousto číslo 1, že jsem těhotná! :zed: A to jsem prosím pěkně nic neříkala, jenom to poznali podle břicha… A nejhorší je, že strašně vyzvídají, aby to mohly šířit dál - termín porodu, pohlaví, jestli bylo plánované nebo neplánované, jestli už mám zajištěnou práci po mateřské 8o, kolik dostanu mateřské, kdy bude druhé…
Unavuje mě to, moje těhotenství je pro mě intimní věc moje a mého manžela a nebudu cizím lidem věšet na nos, v kolikátém jsem týdnu, kdy jdu na kontrolu, jaké pohlaví, jaké jména apod.
Není dne, aby se někdo mě nebo manžela neptal. Už mám chuť křičet, ať se starají o sebe! Opravdu nejvíc mi ale vadí, jak se o tom mluví po rodině a známých, jak si to žije vlastním životem ta informace!! Kdyby se ptali kamarádi nebo příbuzní, se kterými se běžně vídám - NEMÁM NIC PROTI, ale někteří se o mou maličkost doteď nezajímali a naráz je převelice zajímám, chápete.Asi to nezastavím, co? :nevim: Cítili jste to někdo podobně jako já? Vadil vám ten zájem cizích a drben o vaše těhotenství?

Ahoj, to jsou ty hormony :kytka:. Myslim, ze je to bezna komunikace a zajem okoli. Nehledala bych v tom nic vic. Je to logicke a samo se to nabizi, kdyz te vidi s pupkem, tezko se te budou ptat na to, jak se dari tvym rybickam. Nekdo se treba pta i proto, aby to nevypadalo, ze nema zajem a naopak mysli, ze takove otazky ocekavas. Pokud ti to vadi, rekni, ze se o tom nechces bavit, aby se neco nezakriklo, ti normalni to pochopi. Ja chodila do prace az do nastupu na materskou a vzhledem k tomu, ze jsem byla denne v kontaktu s lidmi, na co myslis, ze se me vsichni ptali? Ja to teda brala jako aktualni tema ke konverzaci, ale rozhodne by me nenapadlo, ze je to pro vsecny tema c.1 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
@WaIl píše:
A aby toho „nechtěného“ zájmu nebylo málo, tak o sobě ještě založ diskuzi. :roll: :zed:A kdy že to rodíš? :lol: :mrgreen: :mrgreen: :zed:

A kdo že se to vlastně vdává??? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
15.1.16 12:47
@Anonymní píše:
diskze není o mém těhotenství, ještě to by chybělo, ne? Nemám to dát i na FB?

Dobrý nápad. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
15.1.16 12:48

Holky, vy jste hrozný. Tak jí nechte, ať si o sobě může myslet, že její pupek je středobod vesmíru, ne? :roll: Hlavně teda pro knihovnici :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.16 12:50
@Tunrida píše:
Holky, vy jste hrozný. Tak jí nechte, ať si o sobě může myslet, že její pupek je středobod vesmíru, ne? :roll: Hlavně teda pro knihovnici :lol:

Kolikrát to sem mám ještě napsat? :roll:

• Citovat
  • Upravit
5808
15.1.16 12:51
@Anonymní píše:

proč se ptají matky a né tebe, když jste tam obě? nebo jak to víš, že se ptají matky? máš to někde nahraný, nebo tady jen šíříš drby? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
15.1.16 12:52

Docela tě chápu, těhotná sice nejsem, ale před půl rokem jsem se vdala. Ne že by se někdo chodil k našim ptát, jak to semnou je, ale kdykoliv se s někým (ne s blízkým přítelem) potkám, první otázka je: „Jak se máš v manželství?“ A druhá: „Kdy budeš mít dítě?“ Jako tohle jsou fakt k**va osobní věci, všem je do toho prd, a přesně, zredukovali mě jen na to, že jsem vdaná, a tudíž musím naplnit dělohu potomstvem. Nehledě na to, co kdybychom se s manželem o dítě pokoušeli a nešlo to? Měli nějakou vadu? Potrat za sebou? To nejsou otázky, který potěšej… Lidi jsou tak strašně necitliví a hrozně vlezlý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.16 12:52
@Gosi píše:
proč se ptají matky a né tebe, když jste tam obě? nebo jak to víš, že se ptají matky? máš to někde nahraný, nebo tady jen šíříš drby? :roll:

asi mi to mamka řekla, ne? byla za mnou ta a ta a ptala se na to a to :roll:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
15.1.16 12:53
@Anonymní píše:
Kolikrát to sem mám ještě napsat? :roll:

Kolikrát chceš :nevim: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
26270
15.1.16 12:57
@Anonymní píše:
asi mi to mamka řekla, ne? byla za mnou ta a ta a ptala se na to a to :roll:

a co jim na to maminka odpověděla? poslala je za tebou anebo pryč? dík, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová