Strašně mi vadí zájem okolí o mé těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2101
15.1.16 12:35

Boze, no… Tak jsou babky zvedavy… Myslim, ze to moc prozivas ;) :mrgreen: mne je to uplne sumak- at si o me klidne povidaji :nevim: asi nemaji zrovna jiny tema 8) az se tamhle Pepa ze sousedni vesnice vozere a bude mocit na verejnosti, budou mit zas tema jiny :nevim: 8)

Edit- spatnej smajl :mrgreen:

Příspěvek upraven 15.01.16 v 12:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15055
15.1.16 12:35

Tomu se říká běžná společenská konverzace. Věř tomu, že nejsi pro okolí střed vesmíru, jen chtějí být milí a vstřícní. Taky jsem byla těhotná a taky lidé debatovali se mnou o budoucím miminu, nijak mě to neuráželo. Někdy aby se člověk bál druhého pozdravit, aby ho náhodou nezakousl. Dej si něco dobrého na nervy a těš se ze svého požehnaného stavu a neřeš kraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
15.1.16 12:37
@Anonymní píše:
tak proč se chodí za mou mamkou ptát, jak to se mnou je??
a proč se mi teda odevšad hrnou informace, že ta se ptala, co to bude, ta se ptala na to, ta na to - lidi, co znám max. od vidění?

Ahoj, bydlíš asi na vsi? Já ti rozumím, sebestředná nejsi, svou roli hrají hormony, mám to podobně, ale není to tak až že by se k nám chodili ptát :-) Ale komentáře typu že už mám teda ale velké břicho atd poslouchám taky. Nejsme tu ale zas tak známí, takže lidi se krotěj…Poradím ti jen jedno - sama sebe přesvědč a otoč - je to přece úžasné, že jsi těhotná a nos se pěkně at je to vidět, a všem klidně odpověz nějak neutrálně ale v klidu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.16 12:37
@Zorbas píše:
Boze, no… Tak jsou babky zvedavy… Myslim, ze to moc prozivas ;) :mrgreen: mne je to uplne sumak- at si o me klidne povidaji :nevim: asi nemaji zrovna jiny tema 8) az se tamhle Pepa ze sousedni vesnice vozere a bude mocit na verejnosti, budou mit zas tema jiny :nevim: :oops:

už to trvá moc dlouho a je mi to nepříjemné, protože je to prostě pro mě moc intimní. Už ať se ten Pepa ožere a řeší někoho jiného - u těch babek to nebude problém, ale vzdálená rodina se asi ještě bude dlouho nudit. Doufám, že některá sestřenice zase brzy otěhotní a nechají mě na pokoji a budou probírat pro změnu ji :think:

• Citovat
  • Upravit
314
15.1.16 12:38

Jo presne to me taky vadi. Mam pocit, ze me lidi redukuji na moje tehotenstvi, a pritom ja jsem stale jeste ja. Nikoho nezajima, jak se mam ja, ale jak se ma mimino v brise, co to bude, jak se bude jmenovat, kdy se narodi a jakto ze jeste nejsem na materske…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59

No pockej, az se to narodi a uplne cizi lidi ti budou koukat do kocarku a vyzvidat, jaky byl porod, jak spi v noci atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1912

Nějak mi nejde na rozum, co ti na tom přesně vadí :think: i když lidi krafou o tom, že ty čekáš miminko, tak to je přeci pro tebe radostná událost, ze který ty se pravděpodobně těšíš a zbytečně se nervuješ, že jedna baba povídala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
@Anonymní píše:
jasně, proto mi včera psala e-mail spolužačka, kterou jsem neviděla od r. 2010 :palec:

No a co? Taky mi par znamych, co jsem nevidela sto let, psalo, jestli cekam dalsi mimino. Vubec mi to divny neprislo :nevim: proste lidi jsou zvedavy, odpovim a tim to pro me konci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
15.1.16 12:40
@Anonymní píše:
už to trvá moc dlouho a je mi to nepříjemné, protože je to prostě pro mě moc intimní. Už ať se ten Pepa ožere a řeší někoho jiného - u těch babek to nebude problém, ale vzdálená rodina se asi ještě bude dlouho nudit. Doufám, že některá sestřenice zase brzy otěhotní a nechají mě na pokoji a budou probírat pro změnu ji :think:

No, jenže až nějaká sestřenice otěhotní, tak ty budeš mít mimino venku, takže se všichni budou hrozně chtít podívat :roll: Fakt si nevybereš :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15055
15.1.16 12:40

Zakladatelko, ty si myslíš, že jsi jediná těhotná v okrese? :) třeba to dnes bude i na Nově- paní XY z Dolního Kohoutkova je těhotná :pankac: a má břiho jako by spolkla kopačák :pankac: a přidají i fotky. Koupím si na dnešek popcorn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
15.1.16 12:41

A není to třeba tím, že se tomu tématu tak vyhýbáš? Prostě rozhlaš, že máš termín v březnu a čekáte x/y/nevíte a hotovo. Ostatní nikoho nemusí zajímat. A na okukování a dotěrné dotazy reagovat že jsi těhotná a co jako, to nikdy neviděly těhotnou? Na jednu stranu tě chápu, měla jsem to podobné, i když ne od všech lidí, jen od příbuzných, ale musela jsem si vždycky přepnout v hlavě, že oni se ptají v dobrém, že nechtějí nějak vyzvídat. Na druhou stranu myslím, že je v tom i část paranoia a hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
15.1.16 12:41
@Anonymní píše:
už to trvá moc dlouho a je mi to nepříjemné, protože je to prostě pro mě moc intimní. Už ať se ten Pepa ožere a řeší někoho jiného - u těch babek to nebude problém, ale vzdálená rodina se asi ještě bude dlouho nudit. Doufám, že některá sestřenice zase brzy otěhotní a nechají mě na pokoji a budou probírat pro změnu ji :think:

Ale tak otazky kdy se mimco narodi a co to bude intimni nejsou. s otazkou, zda bylo dite planovane nebo ne, bych lidi velmi rychle poslala nekam. A kolik dostanu materskou? No asi jako kazdy, ne? 70%denniho vymerovaciho zakladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.16 12:42
@Kfětoslava píše:
Tomu se říká běžná společenská konverzace. Věř tomu, že nejsi pro okolí střed vesmíru, jen chtějí být milí a vstřícní. Taky jsem byla těhotná a taky lidé debatovali se mnou o budoucím miminu, nijak mě to neuráželo. Někdy aby se člověk bál druhého pozdravit, aby ho náhodou nezakousl. Dej si něco dobrého na nervy a těš se ze svého požehnaného stavu a neřeš kraviny.

já si nemyslím, že jsem střed vesmíru - nelíbí se mi, že pro cizí lidé vyzvídají po mamce detaily mého intmního života. Pro mě je to prostě moc, připadám si strašně odhaleně, jak kdyby nám při tom s manželem chtěli svítit, nebo nevím, jak to vysvětlit. :nevim:
Ale pravda je, že neudělám prostě nic. Jak říkám, když se někdo zeptá normálně a nevyzvídá, tak to normálně přejdu

• Citovat
  • Upravit
46669
15.1.16 12:43

Zakladatelko, moc to hrotíš. Vsadím se, že jsi nikomu neřekla „co je ti do toho“. Stačilo by jednou a víckrát by se neptali :nevim:. Jestli na jejich otázky trpělivě odpovídáš, tak se nediv. Lidi jsou prostě zvědaví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.16 12:43
@Kfětoslava píše:
Zakladatelko, ty si myslíš, že jsi jediná těhotná v okrese? :) třeba to dnes bude i na Nově- paní XY z Dolního Kohoutkova je těhotná :pankac: a má břiho jako by spolkla kopačák :pankac: a přidají i fotky. Koupím si na dnešek popcorn :)

Však jsem psala, že nejsem jediná těhotná na světě a nechápu to, Kfětoslavo, přečti si úvodní příspěvek :pankac:
na Novu se nedívám

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová