Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko a ty už jsi zkusila, jak reaguje ve školce? Měla vůbec možnost to zkusit? Třeba by tě překvapila.
@jopo
Ne ne nezkoušela, ve školce ještě nebyla, tady sotva berou ty tříleté, to je vlastně taky otázka, jestli by ji vůbec vzali, vím že ještě před dvěma lety braly jen starší jak dubnové, a na soukromou nemám.
K navazování rodičáků a nemocenských se vyjadřovat nebudu, ale co se týče dítka, tak nástup do školky by byl za 8 měsíců. To je ohromně dlouhá doba!! Náš malej nastupoval v 2 a třičtvrtě, ještě u zápisu (ve dvou a čtvrt) sem se bála, že to nedá (plínky, jídlo, oblíkání) a pak? Úplně na pohodu, bez plen, jí a obléká se sám, v kolektivu to miluje, dle učitelek moc šikovný, komunikativní a milý kluk ![]()
Mám to podobně, 3-letá RD mi končí v říjnu, dítě na školku zatím vůbec nevypadá ( pleny, sám se nenají, bojí se chodit bez držení po schodech, rozumím mu jenom já a něco muž a něco babička). Zápisy do školek jsou už za chvíli, tak vubec nevím, jestli má cenu na zápis chodit- navíc se mi moc nezamlouvá hlásit se do školky podle trvalého pobytu, přišlo by mi lepší mít ho ve školce blízko práce ( bydlíme v Praze a pracuju v jiné městské části než bydlíme). Takže tě zakladatelko úplně chápu, já nad tím dumám a vymýšlím možné varianty už od léta…
@Anonymní píše:
Tohle úplně nechápu, výpověď mi přeci nesmí dát ani při rodičáku a ani při nemocenské, takže co by zmohli? Myslím, že těch 14 dní než bych přešla na OSSZ by je asi nezruinovalo nebo jo?Nebo v tom mám nějaký zmatek? Mě už asi vážně hráblo.
výpověď ti dát nesmí. Ale já ti psala, že pokud by zaměstnavatel nesouhlasil s prodloužením rodičáku na 4 roky a ty bys prostě nastoupit nemohla, musela bys dát výpověď ty.
Většina zaměstnavatelů na to má jiný pohled - nechce se jim s tím papírovat a ani vyplácet žádné další peníze navíc, proto jsem ti psala, že bude záležet jen a pouze na něm.
Každopádně RD ti končí úderem 3. narozenin, jestli ti pak zaměstnavatel povolí neplacené volno, je ve hvězdách. pokud ne, tak se můžeš nahlásit na UP, nebo na pojišťovnu jako osoba pečující o dítě do 7 let, na UP bys musela mít zajištěný hlídání, nebo to aspoň tvrdit. obavy ze školky chápu, taky bych měla velký problém dát 3 leté dítě do školky, pamatuju si, jak jsem tam trpěla já, nastoupila jsem pár dní před 3.- narozkama, a jsem ráda, že tohle sand nebudu muset řešit, čerstý 3 letý ve školce. pokud bys to stihla, aotěhotněla někdy v létě, to bude záležet na dr, ztenšená jizva, moc si nedovedu představit, čím by mohla být riziková někdy ve 12., snad i 20tt. ta se musí hodně hlídat v posledním trimestru, jizva po SC, kdy je už děloha fakt velká, pokud by byla tak tenká, že by měl dr obavy už v prvním nebo půlce durhého trimestru, tak je otázka, jestli není až moc velký risk to dítě vůbec mít, prasklá děloha není zrovna banalita. i dkyž některý dr ti to napíše už od začátku, i když jsi ok.
Zakladatelko, já budu soukr. školku financovat z rodičáku, je to akorát cca 8000,– měsíčně, ale i kdybych to měla platit z platu, tak bych to dala, pořád lepší, než přijít o práci. A jěště k tomu jak to malá zvládá, poprvé tam byla v roce a půl, hozená do vody, ihned na celý den a na celý měsíc, protože mi onemocněl syn, školka byla zaplacená, ntakže nám povolili výměnu dětí /když už si člověk to místo platí/ a byla spokojená, druhý den se ptala, jestli zase jde a chodila celý měsíc od 8-16 hod. Pak jsem ji dávala jen tak pro spestření občas, nebo šla místo kluka a já byla doma zase s ním a užila jsem si to. Jinak snad popřát, ať vám to dopadne, nám to dopadlo tak rychle, že jsem první rodičák ani nestihla dobrat, což mě štvalo a to jsem si ho alespoň na 6 měsíců dala ten nejvyšší co šel těch 11500,–. To mě mrzelo, ale zase to mělo jiný pozitiva.
@Mar__tanka1983
Proč to nevyjádření k navazování neschopenky na rodičák? Asi jsem z jiné planety, ale fakt nechápu co je na tom tak strašného??? Zaměstnavatel je nadnárodní společnost, těžko ho těch 14 dní položí…
Jinak díky, samozřejmě se může stát, ale teď tomu fakt nevěřím.
@Anonymní píše:
@Mar__tanka1983
Proč to nevyjádření k navazování neschopenky na rodičák? Asi jsem z jiné planety, ale fakt nechápu co je na tom tak strašného??? Zaměstnavatel je nadnárodní společnost, těžko ho těch 14 dní položí…
Jinak díky, samozřejmě se může stát, ale teď tomu fakt nevěřím.
to nebylo myšleno, jakože je to špatně, jen se v tom nevyznám a neorientuji, tak se k tomu nechci vyjadřovat
![]()
@slavuska1
Já to taky moc nechápu, prvně mi říká, no jo, tak těhotněte, zakazovat vám v dnešní době nic nemůžu, a když jsem se tvářila fakt vyděšeně tak mi řekl, že mi to asi vůbec neměl říkat.
Tak si vyber, jestli je to fakt tak hrozné nebo ne, ale že budu riziková, tak to mi řekl, tudíž jsem z toho vyvodila, že těhotná a do práce se asi úplně slučovat nebude.
@jopo
Jako ano, když se nad tím hoooodně zamyslím
tak by mohl holku vyzvedávat ze školky kolem třetí třeba děda a já bych pak prostě s mužem došla až k té šesté… V soukromé školce by měla asi jednodušší začátek v těch čerstvě 3 letech. Promyslím to jako další možnost. ![]()
@Anonymní píše:
@slavuska1
Já to taky moc nechápu, prvně mi říká, no jo, tak těhotněte, zakazovat vám v dnešní době nic nemůžu, a když jsem se tvářila fakt vyděšeně tak mi řekl, že mi to asi vůbec neměl říkat.Tak si vyber, jestli je to fakt tak hrozné nebo ne, ale že budu riziková, tak to mi řekl, tudíž jsem z toho vyvodila, že těhotná a do práce se asi úplně slučovat nebude.
ak to je dobrej blb, vlastně si nic neřekl, jak na tom jsi, akorát tě vynervoval
asi bych zkusila jiného dr, nejspíš tě uklidní, že ta jizva tak hrozná není(protože blbečkovi co má takový průpovídky, bych moc nevěřila)
pokud je jizva trochu tenší, ale furt je to ještě v normě, tak v první půlce by se fakt nic stát nemělo, si vem, že v závěru, kdy má dítě 3 kila, je ta děloha dle mého odhadu 4 krát tak velká, než když je tam ve 20tt 400g plod. kdyby nezvládala 400g, těžko zvládne 3 kila. ale věřím, že to bude dobrý. a držím palce, ať se co nejdřív zadaří ![]()
Waw. nic ve zlým, ale po přečtení tvého příspěvku se mi otvírá kudla v kapse.
když už pominu lenost, která z toho čiší (ale jasně, když můžou cikáni, proč ne my… žejo) tak povzdech nad tím, jak chudák malá ve 3 letech nezvládne školku ![]()
to si děláš srandu ne? Krásně kráčíš vstříct tomu, udělat ze svýho dítěte nesvéprávnýho rozmazlenýho fakana, kterej si nebude umět ani utřít zadek… prober se… tvuj přístup, rozhodne není dobrej pro tvý dítě.
@divine_d píše:
Waw. nic ve zlým, ale po přečtení tvého příspěvku se mi otvírá kudla v kapse.
když už pominu lenost, která z toho čiší (ale jasně, když můžou cikáni, proč ne my… žejo) tak povzdech nad tím, jak chudák malá ve 3 letech nezvládne školku
to si děláš srandu ne? Krásně kráčíš vstříct tomu, udělat ze svýho dítěte nesvéprávnýho rozmazlenýho fakana, kterej si nebude umět ani utřít zadek… prober se… tvuj přístup, rozhodne není dobrej pro tvý dítě.
Jasně, nic ve zlém. ![]()
Mockrát děkuji za cenné rady a směřuji tě do jiné diskuze, kde jsou na tvé slinty třeba zvědavé, sbohem. ![]()
Děkuji za to pochopení
, holt každý nemá superdítě, které v tomto věku už všechno tak krásně zvládá. Pro mě je důležité aby byla v pohodě, to se raději uskromním finančně a budu s ní doma a třeba půjdu 3× týdně na brigádu, než s ní trávit každou druhou noc s nočním děsem.