Stres z konce RD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13119
29.12.14 13:40
@Anonymní píše:
@slavuska1
Já to taky moc nechápu, prvně mi říká, no jo, tak těhotněte, zakazovat vám v dnešní době nic nemůžu, a když jsem se tvářila fakt vyděšeně tak mi řekl, že mi to asi vůbec neměl říkat. :nevim: Tak si vyber, jestli je to fakt tak hrozné nebo ne, ale že budu riziková, tak to mi řekl, tudíž jsem z toho vyvodila, že těhotná a do práce se asi úplně slučovat nebude.

ale z toho vůbec nečiší, že by mohl být někde problém. Být tebou, tak si dojdu k jinému dr na konzultaci a pak uvidíš. Tady u nás byla holka - hysterie od dr, že v žádném případě nesmí mít další dítě, že má moc tenkou jizvu, že by nepřežila.. holka vynervovaná a že tedy další nebude. Nakonec si došla jinam, tam jí řekli, že jizva je naprosto v pořádku a teď má mimino v kočárku. Dokonce rodila přirozeně a ani na neschopence nebyla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
29.12.14 13:42
@Anonymní píše:
@jopo
Jako ano, když se nad tím hoooodně zamyslím :mrgreen: tak by mohl holku vyzvedávat ze školky kolem třetí třeba děda a já bych pak prostě s mužem došla až k té šesté… V soukromé školce by měla asi jednodušší začátek v těch čerstvě 3 letech. Promyslím to jako další možnost. :kytka:

Já pracuji hlavně odpoledne a večer, manžel jezdí domů v 17,30. Malého mi vyzvedává ze školky babička a pak předává tatínkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
29.12.14 13:47
@Anonymní píše:
@jopo
Ne ne nezkoušela, ve školce ještě nebyla, tady sotva berou ty tříleté, to je vlastně taky otázka, jestli by ji vůbec vzali, vím že ještě před dvěma lety braly jen starší jak dubnové, a na soukromou nemám.

Proto jsou herničky, miniškolky, atd. Na zjištění, jak přijmou děti kolektiv a jiné prostředí. Je potřeba to vyzkoušet, ne mít domněnku, že to nezvládne. Taky můžeš být překvapená z nadšení, že je mezi dětma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
29.12.14 13:51

Syn nastoupil do skolky letos v prosinci - hned na zacatku prosince oslavil 3 roky.
Neumi se obleknout, zbytek uz zvlada (rict si na wc, najist se, poslechnout :) ). Nastoupil do rozjeteho vlaku, kde uz deti byli zajete a uz tam maji kamarady.
Zvladnul to - proste musel. Prvni den oplakal, druhy den lepsi, od ledna tam bude spinkat - taky jsem mela dohet, ze to nezvladne, ze je jeste malinkej, jenze oni ty deti jsou tak uzasne tvarny, az kolikrat nestacim koukat co vsechno se nauci za par tydnu ve skolce.

Me ted kdyz syn chodi do skolky, tak jsem na urade prace a hledam si praci.

Nevim, v Tvem pripade bych tu skolku rozhodne vyzkousela - do zari je hromada casu a ditko se hodne zmeni.

• Citovat
  • Upravit
17014
29.12.14 13:51
@evrlein píše:
Mám to podobně, 3-letá RD mi končí v říjnu, dítě na školku zatím vůbec nevypadá ( pleny, sám se nenají, bojí se chodit bez držení po schodech, rozumím mu jenom já a něco muž a něco babička). Zápisy do školek jsou už za chvíli, tak vubec nevím, jestli má cenu na zápis chodit- navíc se mi moc nezamlouvá hlásit se do školky podle trvalého pobytu, přišlo by mi lepší mít ho ve školce blízko práce ( bydlíme v Praze a pracuju v jiné městské části než bydlíme). Takže tě zakladatelko úplně chápu, já nad tím dumám a vymýšlím možné varianty už od léta…

Ty vado, co šílíš? 8o ty v prosinci šílíš proto, že dítě má pleny a mělo by jít do školky za 10 měsíců? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Fakt to hrotíte, ty děti strašně rychle vyspívají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
29.12.14 13:53
@evrlein píše:
Mám to podobně, 3-letá RD mi končí v říjnu, dítě na školku zatím vůbec nevypadá ( pleny, sám se nenají, bojí se chodit bez držení po schodech, rozumím mu jenom já a něco muž a něco babička). Zápisy do školek jsou už za chvíli, tak vubec nevím, jestli má cenu na zápis chodit- navíc se mi moc nezamlouvá hlásit se do školky podle trvalého pobytu, přišlo by mi lepší mít ho ve školce blízko práce ( bydlíme v Praze a pracuju v jiné městské části než bydlíme). Takže tě zakladatelko úplně chápu, já nad tím dumám a vymýšlím možné varianty už od léta…

U vás musíte jít na zápis tam, kde máte bydliště? My šli taky do jiné školky - stěhovali jsme se, ale adresu jsme měli ještě jinde. Když je místo, tak je to jedno přece. Samozřejmě být nával, tak tam šanci nemáte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.14 13:54

@Maty1989
Když je mezi dětmi, tak pouze pozoruje, a pak jde za námi, kdybychom tam nebyli, tak je to třeba jiné. :)
Já ale nemám strach z toho kolektivu, ale spíš z toho, co by musela ve státní školce už umět sama - obléci se, dojít si na záchod, najíst se… A pak taky ta změna, jestli by se nevztekala, nebrečela, neměla ty noční děsy. Další věc ty nemoci, kdykoli je s dětmi, tak vždycky něco chytne, je to chytačka bacilů. :mrgreen: Tak nějak zkrátka cítím, že od těch 4 let by to bylo lepší. No ale když to nepůjde a nevymyslím to, tak nic jiného nezbyde, zkusíme to, to je jasné. Já jsem hrozná citlivka, ze všeho mám stres, všechno si moc beru, proto nad tím dumám a mám nervy už teď. Nemám ráda, když nevím co bude.

• Citovat
  • Upravit
alli_li
29.12.14 13:55

@omites tise a opravdu ze srdce zavidim vyzvedavajici babicky :mrgreen: ja ted vubec nevim jak mam dat dohromady praci meho muze (6.30-18.00) a pripadnou nejakou moji se skolkou - babicky prave nemame :( to je teprve stres :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.14 13:58
@alli_li píše:
@omites tise a opravdu ze srdce zavidim vyzvedavajici babicky :mrgreen: ja ted vubec nevim jak mam dat dohromady praci meho muze (6.30-18.00) a pripadnou nejakou moji se skolkou - babicky prave nemame :( to je teprve stres :mrgreen:

No to teda… Hledej práci s pracovní dobou do tří, že. :( Tady u nás je dost obtížně už jen to HLEDEJ PRÁCI :mrgreen: když žádná NENÍ :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13141
29.12.14 14:00
@alli_li píše:
@omites tise a opravdu ze srdce zavidim vyzvedavajici babicky :mrgreen: ja ted vubec nevim jak mam dat dohromady praci meho muze (6.30-18.00) a pripadnou nejakou moji se skolkou - babicky prave nemame :( to je teprve stres :mrgreen:

kdybych je neměla, musela bych končit nejpozději v 15,30. Což v mém oboru není moc dobré - dělám masáže. Takhle se mi daleko líp vychází vstříc klientům, kdy větší část klientely má čas až po práci.
Když jsem se na to podnikání vrhla, vůbec mě nedocvaklo, že nebudu končit v 16h, že prostě klidně přijdu domů v 20h… Až pak jsem zapojili babičku… moji babičku, má 71 let.
Jinak teda hlídá fakt celá rodinu - moje mamka, když přijde v 16h z práce, moje sestra,,které je 14 let a v případě nouze i ona se o něj postará… Jinak bych tohle ani dělat snad nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
29.12.14 14:00

@Maty1989 není to podmínka, ale školky, co vím, berou v podstatě jen děti, které v té které městské části mají trvalé bydliště.
@araw nešílím, jen normálně uvažuju dopředu a protože je potřeba promluvit se zaměstnavatelem, příp. pořešit nějakou soukromou apod. školku, vyřešit mužovu pracovní dobu ( babičky a všichni příbuzní předaleko)…, tak to řeším už teď no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
29.12.14 14:01
@Anonymní píše:
No to teda… Hledej práci s pracovní dobou do tří, že. :( Tady u nás je dost obtížně už jen to HLEDEJ PRÁCI :mrgreen: když žádná NENÍ :mrgreen:

u nás jí taky moc není… Musela jsem se posnažit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
29.12.14 14:05

@omites teda tak to klobouk dolu, to mas super rodinu, kdyz takhle vsichni krasne pomahaji :palec:
A Tva prace je opravdu casove nekde jinde, protoze plno lidi chce na masaze az po sve praci coz je od tech 15.30 do vecera.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.14 14:05
@omites píše:
u nás jí taky moc není… Musela jsem se posnažit sama.

Jo jo, to je nejlepší. ;)
Vidím to tak, že se přestanu snažit o dítě a začnu hledat novou práci s lepší pracovní dobou, třeba se zrovna zadaří. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.14 14:07

Ať v tom mám tedy jasno, pokud je to NUTNÉ, ze zdravotních důvodů, je tedy možné na RD navázat neschopenkou při těhotenství? Je to možné hned, nebo člověk musí nastoupit alespoň třeba na pár dní? V těch dnech, by mě ale mohli vyhodit… :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex