Stres z tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14727
26.4.24 09:27

K tomu, ze si chtěla tchyne dat ještě pivo a bylo jste venku - proč jsi mimino nenakojila normálně venku, zatímco tchyne pila to pivo? :lol: Jinak když ti dite nechce dat - jak jako nechce dat? Proste prijdes k ni, reknes děkuji za pohlidani, teď má hlad tak ho jdu nakojit, a při tom, co to říkáš, ho už zároveň od ni bereš. Kde je problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
26.4.24 09:39
@Semtex píše: Více

To já si mimo vzala a šla, přeci ho nenechám hlady, jen mě její reakce zaskočila 🙈
S kojením jsem bojovala i v soukromí, natož na veřejnosti. To bych nedala. V porodnici jsem poslouchala, jak je malý postižený a tak mi trvalo, než jsem se vůbec rozkojila a pak to pro mě byl spíš za trest. Ale zvladly jsme to až do půl roku, pak už to nešlo. Plakal i pokojení hlady a po Nutrilonu byl zase spokojený. Tak jsme se více netrapili. Ale na vecerejnosti Kort při pouti, kdy chodí kolem hrozně lidi, by mi to bylo strašně nepříjemné. Každopádně jsem navrhovala, že já ho půjdu do bytu nakrmit a oni můžou klidně na pivo. Nikdo jí pivo nebral, nekohila jsem ani před ní, to mě bylo snad více proti srsti než na veřejnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
26.4.24 09:53

30 st bylo naposledy loni, zas jedna co se nudi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
26.4.24 09:55
@Ahep píše: Více

nebo ty neumíš číst. Vždyť píše, že se to stalo po šestinedělí a teď je dítěti skoro rok.

• Citovat
  • Upravit
53190
26.4.24 09:55
@Ahep píše: Více

Vždyť to bylo loni :nevim: Poutě bývají v létě, dítěti je teď reálně třeba rok, co ti na tom nesedí? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
26.4.24 10:40
@Katnessie píše: Více

tak to teda by manzel mel velkej problem, pozvat si maminku na cely den a pak zdrhnout :cert: :cert: :cert:
ses moc hodna, pritvrd, vsichni si z tebe delaji dobry den :mavam:

a co se tyka tveho pocitu ze bys neco mela, zkusila jsi to :palec:, nefunguje to, to bohate staci… ted trvej na zmene, necekej ze to nejaky teoreticky milenec vyresi za vas, bude se ti to v zivote jeste hodnekrat hodit (ono kolikrat staci nevrla sestra, ucitelka,…)
nebud hodna holka, ses matka, dokazes cokoliv :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.24 10:43

@Katnessie
Radu úplně nemám, teda krom toho, co psali už ostatní. Hlavně asi s partnerem to pořešit, protože vy jste rodiče a máte plné právo rozhodovat a určovat kdy se dítě má nakojit, přebalit a další a další věci. A mělo by vám oboum jít o to dítko, takže by měl být muž s tebou v tomto jednotný. Něco jiného je, kdybys třeba nesmyslně zakazovala tchyni malého vidět jen proto, že je tchyně, ale ty máš oprávněné důvody a navíc nechceš ji úplně odstrihnout a tvůj muž by je měl jako otec co mu záleží na dítěti respektovat.
A jinak měla jsme to a pořád bych řekla, že částečně ještě mám, že nerada nechávám syna s tchyní samotného a to mu budou 3 roky. Když ho potřebuji pohlídat, tak ho dám k mojí mamce, tchyně ho sama nikdy neměla déle než 10 minut, ona není úplně jako hlídací. Měla jsem pocit, že ona to bere tak, že je tady syn pro její potěšení, jakože když chce, tak ňuňuňu a konec. Jo, ale vadilo mi a stále vadí spousta věcí a dřív jsem se snažila to tak jako nějak nervózně přejít, ale to mi vydrželo stejně jen chvíli a když už to bylo po několikáté, tak jsme pak vypěnila a řekla jí to od plic. Takže jsem pak přišla na to, že je lepší jí to říct rovnou, že si to a to nepřeji, ona si pak o mě sice mysli, že jsem naprostá krkavčí matka, že ani kousek čokolády mu před obědem nedopřeju 😂ale s tím myslím, že zvládnu žít. A mám pocit, že už to začala celkem chápat, co mi vadí, sice to dává okatě najevo, jakože řekne, „no já bych ti něco dala, no ale oni by rodiče nadávali“, ale už to aspoň v nějakých mezích respektuje. Prostě ty tchyně to mají asi v popisu práce, teda ne všechny, znám holky, co mají skvělé tchyně, ale většinou je to spíš ta první možnost.
Ale určitě bych se s tím jen tak nesmířila, týká se to tvého dítěte, vadí ti to, tak to určitě dej najevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
26.4.24 11:52

@Katnessie Vůbec bych s bábou nediskutovala, si neumim představit, ze by mi někdo radil kdy mám kojit svoje dite, nebo naopak, ze bych já do toho kecela jiné matce. Tohle snad ví každá máma nejlepe co potřebuje její dite.. Pokud té nerespektuje, nemusíš ani ty jí, když si jí manžel pozval na cely den, tak ať se ji věnuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
26.4.24 12:01

Budeš se muset, zakladatelko, naučit asertivite - neboli tomu, jak někoho slušně poslat do prd…. Protože jestli ne, tchyně si bude dovolovat víc a víc a pak už to nedáš vůbec. Natrenuj třeba doma před zrcadlem. A pamatuj - jsi maminka, a momentálně nikdo není víc - rozhodujes ty a ne nějaká stará drzá bába.

• Citovat
  • Upravit
14727
26.4.24 12:10

A co tahle tchyne tak hrozného vlastně dělá? :think: Ano chapu, ze různé věci můžou jinému cloveku vadit, ale z popisu mi to není úplně jasne. Chtěla si dat pivo, když chtěla jít zakladatelka kojit, presvihla time na procházce, chce dite nadměrně chovat a opekat burty na návštěvě, zatímco chlap je na stavbě? Tak můžete jít na stavbu všichni a pect ty burty spolecne tam, ne? :lol: Nebo nevím.

Hlídají zakladatelce jedno mimino všichni, kdo můžou, chlap maká na baráku a stejně není spokojenost :lol: tak co by teda chtela? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
26.4.24 12:14
@Semtex píše: Více

Aby někdo bral mimino a rozhodoval kdy se smí nakojit, to ti přijde v pořádku? Když byl můj syn mimino, tak se kojil po hodině a kdyby mi někdo poroučel jak a kdy kojit, se zlou by se potázal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.4.24 12:14

@Semtex Přijde ti v pořádku s dvouměsíčním miminkem nedorazit v domluvený čas zpět nebo postavovat na nohy nesedící a nelezoucí dítě?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
26.4.24 12:18

@unuděná omlouvám se za OT, Nemáš trochu jinou profilovou fotečku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olivovyolej
26.4.24 12:19

@Katnessie nenechala bych zadnou tchyni ohrozovat moje dite a uz vubec ne ho nechavat jakkoliv o hladu. Tvoje tchyne je desna, je fuk ze jsou horsi. Honi si ego misto aby ji slo o dite. Ma si ji zkrotit ale manzel a kdyz nejste za jedno a jemu to prijde v poradku, tak je taky ujetej. Zda se ze nemas moc na vyber. Ja bych si zvala avou mamu na dobu, kdy by mels prijet tchyne, at ji zabavi a dite ma klid a ty taky. Nebo bych se ji teda vyhybala a vymyslela co vsechno musim kdyz ma prijet a odesla bych. A takove veci :nevim: respektive ja bych to s manzelem nedovolila, ale ty asi nemas tedy oporu v manzelovi a to je pak hodne tezky.

• Citovat
  • Upravit
olivovyolej
26.4.24 12:20
@Anna766 píše: Více

Presne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat