Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sája2617 píše:
Rozhodně na ospod a pak soudJelikož ji umřela dcera, tak by se babička brala „JAKO NÁHRADA“ za maminku
Úspěch bude mít určitě
Kor když vnučku měla casto
Panebože, je mi špatně, když to čtu. Tak nejdřív příjde o maminku a pak i o babičku! Sice nevím, jaký byl vztah tchýně-otec dítěte, ale…
Každopádně, jak radí Sája, OSPOD a soud. Já dodávám: IHNED!!! Žádná mediace (tu může nařídit soud, záleží od soudce), žádné domluvy se zeťákem, protože tu se hrá o čas! O čas, o který dítě ztrácí kontakt s babičkou. To by mohlo být použito proti babičce! Že dítě si od ní odvyklo - na tohle velikánský pozor!! Proto IHNED ospod, právník a soud. (Soudní poplatky jsou při sporu o dítě nula, bude se platit jenom právníkovi.)
Babičce držím palce! (Já bych se ale, pokud se babička na to cítí, pokusila i o svěření dítěte do péče - jak někdo už psal.)
A jak daleko babička bydlí? Všichni jste proti otci, ale kdo ví jaké jsou vztahy a jestli malou proti němu někdo neštval?
Je hezké bránit práva babičky, ale určitě bych se spíš snažila domluvit než hned soudit.
Ono je hezké, že se s ní chce vidět, ale kdo ví, jak to je s hlídáním? Opravdu chce hlídat? Nebo jen časté návštěvy, kdy dítě jen rozhodí a otec si to pak doma vyžírá.
Věřím, že i pro něj je to složitá situace, když malé umřela maminka.
@KeckaJ
Já se nad tím také trocha zamyslela… nad vztahy v rodině.
Zkus se ale vžít do toho dítěte - máma pryč, babička téměř pryč…
Bylo by načase, aby tohle zakladatelka ozřejmila.
@Lama Lama píše:
Domnívám se, že k zadnemu svěření nedošlo, žádný soud neprobehl. Prostě zemrela matka, automaticky he dítě v péči druhého zakonneho zástupce, bez ohledu na predchozi úpravu. Prijde mi to logické. To by leda musel někdo na ten soud podat a to se asi nestalo
Ok, ale že se nepřihlíželo k tomu, že ona a její otec spolu nežili. Jinak je jasné, že on je ten první, kdo má nárok. Pak až babička. Ale co t toho má, když se třeba dítě po ní ptá a on ji tam milostivě doveze 1× za měsíc. Nejspíš žije jinde, jinak si to nedovedu vysvětlit.
Já myslím, že pokud ho měla svěřené do péče ona, tak asi nějaký soud proběhnout musel, ne? ![]()
@Russet píše:
Ok, ale že se nepřihlíželo k tomu, že ona a její otec spolu nežili. Jinak je jasné, že on je ten první, kdo má nárok. Pak až babička. Ale co t toho má, když se třeba dítě po ní ptá a on ji tam milostivě doveze 1× za měsíc. Nejspíš žije jinde, jinak si to nedovedu vysvětlit.
Neprihlizelo kde? nebylo kde. Žádné rozhodovani, soud, nic neprobehlo.
@Lama Lama píše:
Neprihlizelo kde? nebylo kde. Žádné rozhodovani, soud, nic neprobehlo.
Tak někdo musel to dítě vzít z místa, kde žilo a předat otci. Nebo mu ho babi dovezla před práh se slovy, rodička zemřela, tady máš to nedochůdče.
@Russet
To všechno jsou jen dohady. Čekám na víc info od zakladatelky.
@Russet píše:
Tak někdo musel to dítě vzít z místa, kde žilo a předat otci. Nebo mu ho babi dovezla před práh se slovy, rodička zemřela, tady máš to nedochůdče.
No, to je fuk, jak došlo k predani. Ty pises, že nechapes, že byla svěřena do péče otci. Já ti odpovidam, že na tom není nic k pochopeni. Nikdo to nerozhodoval, došlo k tomu samo. Zádná institute tam nefigurovala. Ikdyby se dohodli, že o dítě se bude starat babička, tak bez rozhodnutí soudu je stále v péči otce.
@BeaL píše:
@Russet
To všechno jsou jen dohady. Čekám na víc info od zakladatelky.
Já taky. Je jasné, že si ji vyrobil otec a má na ni právo.
@Lama Lama píše:
No, to je fuk, jak došlo k predani. Ty pises, že nechapes, že byla svěřena do péče otci. Já ti odpovidam, že na tom není nic k pochopeni. Nikdo to nerozhodoval, došlo k tomu samo. Zádná institute tam nefigurovala. Ikdyby se dohodli, že o dítě se bude starat babička, tak bez rozhodnutí soudu je stále v péči otce.
To nedochází třeba po úmrtí jednoho z rodičů k tomu, jaké jsou v rodině poměry? Jestli nebyla soudem určena výchova matce, tak je jasné, že otec někam přišel a vyzvedl. A nikdo se neptal, kdo to je.
@Lama Lama píše:
Píšeš nesmysly a evidentně s tím nemáš žádnou zkušenost
. Zemřel mi švagr, měl dvě malý děti, byli manželé a děti vychovávali společně a i přes to proběhl opatrovnický soud, kde byl dětem určen druhý opatrovník, konkrétně já, kdyby se něco stalo i s jejich maminkou. Muselo se řešit i dědictví, takže fakt nechápu, jak si to ty představuješ, že tam žádná instituce nefigurovala ![]()
Anonym kvůli osobním informacím
@Russet píše:
To nedochází třeba po úmrtí jednoho z rodičů k tomu, jaké jsou v rodině poměry? Jestli nebyla soudem určena výchova matce, tak je jasné, že otec někam přišel a vyzvedl. A nikdo se neptal, kdo to je.
Ikdyby byla urcena matce, tak po její smti automaticky pečuje otec. Přišel a vyzvedl
@Anonymní píše:
Píšeš nesmysly a evidentně s tím nemáš žádnou zkušenost. Zemřel mi švagr, měl dvě malý děti, byli manželé a děti vychovávali společně a i přes to proběhl opatrovnický soud, kde byl dětem určen druhý opatrovník, konkrétně já, kdyby se něco stalo i s jejich maminkou. Muselo se řešit i dědictví, takže fakt nechápu, jak si to ty představuješ, že tam žádná instituce nefigurovala
Nemáš pravdu. Opatrovnik ano, ale to je zas pro účelem dedickeho řízení. Do péče druhého rodiče prechazi dite automaticky, bez soudu. Zkušenost mám.
@Anonymní píše:
Píšeš nesmysly a evidentně s tím nemáš žádnou zkušenost. Zemřel mi švagr, měl dvě malý děti, byli manželé a děti vychovávali společně a i přes to proběhl opatrovnický soud, kde byl dětem určen druhý opatrovník, konkrétně já, kdyby se něco stalo i s jejich maminkou. Muselo se řešit i dědictví, takže fakt nechápu, jak si to ty představuješ, že tam žádná instituce nefigurovala
dĚDICTVÍ NEMÁ NIC SPOLEČNÉHO S URČENÍM péče. Stejně tak tvé opatrovnictví pro dědické řízení nemá nic společného s další péčí o dítě. Dítě má rodiče a pokud nebyl zbavený rodičovské odpovědnosti, zůstává mu automaticky mu automaticky i po srti druhého rodiče a žádný soud se v tomto směru bez dalšího podnětu nekoná ( musela by jsi podat návrh na pěstounskou péči, zbavení rodičovské odpovědnosti rodiče apod. ).
Tvé opatrovnictví je určené jen pro jenden konkrétní účel a to pro dědické řízení. Pleteš si to s poručnictvím, které je určené na dobu delší a další úkony. To se však neurčuje v případě, že jeden rodič žije a má plnnou rodičovskou zodpovědnost. ![]()