Styk s dítětem při úmrtí matky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1844
15.3.22 09:10
@Sája2617 píše:
Rozhodně na ospod a pak soud :) Jelikož ji umřela dcera, tak by se babička brala „JAKO NÁHRADA“ za maminku :) Úspěch bude mít určitě :) Kor když vnučku měla casto :)

Panebože, je mi špatně, když to čtu. Tak nejdřív příjde o maminku a pak i o babičku! Sice nevím, jaký byl vztah tchýně-otec dítěte, ale…

Každopádně, jak radí Sája, OSPOD a soud. Já dodávám: IHNED!!! Žádná mediace (tu může nařídit soud, záleží od soudce), žádné domluvy se zeťákem, protože tu se hrá o čas! O čas, o který dítě ztrácí kontakt s babičkou. To by mohlo být použito proti babičce! Že dítě si od ní odvyklo - na tohle velikánský pozor!! Proto IHNED ospod, právník a soud. (Soudní poplatky jsou při sporu o dítě nula, bude se platit jenom právníkovi.)

Babičce držím palce! (Já bych se ale, pokud se babička na to cítí, pokusila i o svěření dítěte do péče - jak někdo už psal.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
15.3.22 11:00

A jak daleko babička bydlí? Všichni jste proti otci, ale kdo ví jaké jsou vztahy a jestli malou proti němu někdo neštval?

Je hezké bránit práva babičky, ale určitě bych se spíš snažila domluvit než hned soudit.

Ono je hezké, že se s ní chce vidět, ale kdo ví, jak to je s hlídáním? Opravdu chce hlídat? Nebo jen časté návštěvy, kdy dítě jen rozhodí a otec si to pak doma vyžírá.

Věřím, že i pro něj je to složitá situace, když malé umřela maminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
15.3.22 11:56

@KeckaJ
Já se nad tím také trocha zamyslela… nad vztahy v rodině.
Zkus se ale vžít do toho dítěte - máma pryč, babička téměř pryč…

Bylo by načase, aby tohle zakladatelka ozřejmila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.3.22 11:59
@Lama Lama píše:
Domnívám se, že k zadnemu svěření nedošlo, žádný soud neprobehl. Prostě zemrela matka, automaticky he dítě v péči druhého zakonneho zástupce, bez ohledu na predchozi úpravu. Prijde mi to logické. To by leda musel někdo na ten soud podat a to se asi nestalo

Ok, ale že se nepřihlíželo k tomu, že ona a její otec spolu nežili. Jinak je jasné, že on je ten první, kdo má nárok. Pak až babička. Ale co t toho má, když se třeba dítě po ní ptá a on ji tam milostivě doveze 1× za měsíc. Nejspíš žije jinde, jinak si to nedovedu vysvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.3.22 12:00

Já myslím, že pokud ho měla svěřené do péče ona, tak asi nějaký soud proběhnout musel, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
15.3.22 12:07
@Russet píše:
Ok, ale že se nepřihlíželo k tomu, že ona a její otec spolu nežili. Jinak je jasné, že on je ten první, kdo má nárok. Pak až babička. Ale co t toho má, když se třeba dítě po ní ptá a on ji tam milostivě doveze 1× za měsíc. Nejspíš žije jinde, jinak si to nedovedu vysvětlit.

Neprihlizelo kde? nebylo kde. Žádné rozhodovani, soud, nic neprobehlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.3.22 12:09
@Lama Lama píše:
Neprihlizelo kde? nebylo kde. Žádné rozhodovani, soud, nic neprobehlo.

Tak někdo musel to dítě vzít z místa, kde žilo a předat otci. Nebo mu ho babi dovezla před práh se slovy, rodička zemřela, tady máš to nedochůdče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
15.3.22 12:16

@Russet
To všechno jsou jen dohady. Čekám na víc info od zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
15.3.22 12:18
@Russet píše:
Tak někdo musel to dítě vzít z místa, kde žilo a předat otci. Nebo mu ho babi dovezla před práh se slovy, rodička zemřela, tady máš to nedochůdče.

No, to je fuk, jak došlo k predani. Ty pises, že nechapes, že byla svěřena do péče otci. Já ti odpovidam, že na tom není nic k pochopeni. Nikdo to nerozhodoval, došlo k tomu samo. Zádná institute tam nefigurovala. Ikdyby se dohodli, že o dítě se bude starat babička, tak bez rozhodnutí soudu je stále v péči otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.3.22 12:21
@BeaL píše:
@Russet
To všechno jsou jen dohady. Čekám na víc info od zakladatelky.

Já taky. Je jasné, že si ji vyrobil otec a má na ni právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.3.22 12:24
@Lama Lama píše:
No, to je fuk, jak došlo k predani. Ty pises, že nechapes, že byla svěřena do péče otci. Já ti odpovidam, že na tom není nic k pochopeni. Nikdo to nerozhodoval, došlo k tomu samo. Zádná institute tam nefigurovala. Ikdyby se dohodli, že o dítě se bude starat babička, tak bez rozhodnutí soudu je stále v péči otce.

To nedochází třeba po úmrtí jednoho z rodičů k tomu, jaké jsou v rodině poměry? Jestli nebyla soudem určena výchova matce, tak je jasné, že otec někam přišel a vyzvedl. A nikdo se neptal, kdo to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.22 12:31
@Lama Lama píše:
No, to je fuk, jak došlo k predani. Ty pises, že nechapes, že byla svěřena do péče otci. Já ti odpovidam, že na tom není nic k pochopeni. Nikdo to nerozhodoval, došlo k tomu samo. Zádná institute tam nefigurovala. Ikdyby se dohodli, že o dítě se bude starat babička, tak bez rozhodnutí soudu je stále v péči otce.

Píšeš nesmysly a evidentně s tím nemáš žádnou zkušenost :roll:. Zemřel mi švagr, měl dvě malý děti, byli manželé a děti vychovávali společně a i přes to proběhl opatrovnický soud, kde byl dětem určen druhý opatrovník, konkrétně já, kdyby se něco stalo i s jejich maminkou. Muselo se řešit i dědictví, takže fakt nechápu, jak si to ty představuješ, že tam žádná instituce nefigurovala :nevim:
Anonym kvůli osobním informacím

• Citovat
  • Upravit
81480
15.3.22 13:25
@Russet píše:
To nedochází třeba po úmrtí jednoho z rodičů k tomu, jaké jsou v rodině poměry? Jestli nebyla soudem určena výchova matce, tak je jasné, že otec někam přišel a vyzvedl. A nikdo se neptal, kdo to je.

Ikdyby byla urcena matce, tak po její smti automaticky pečuje otec. Přišel a vyzvedl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
15.3.22 13:31
@Anonymní píše:
Píšeš nesmysly a evidentně s tím nemáš žádnou zkušenost :roll:. Zemřel mi švagr, měl dvě malý děti, byli manželé a děti vychovávali společně a i přes to proběhl opatrovnický soud, kde byl dětem určen druhý opatrovník, konkrétně já, kdyby se něco stalo i s jejich maminkou. Muselo se řešit i dědictví, takže fakt nechápu, jak si to ty představuješ, že tam žádná instituce nefigurovala :nevim:

Nemáš pravdu. Opatrovnik ano, ale to je zas pro účelem dedickeho řízení. Do péče druhého rodiče prechazi dite automaticky, bez soudu. Zkušenost mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
15.3.22 14:23
@Anonymní píše:

dĚDICTVÍ NEMÁ NIC SPOLEČNÉHO S URČENÍM péče. Stejně tak tvé opatrovnictví pro dědické řízení nemá nic společného s další péčí o dítě. Dítě má rodiče a pokud nebyl zbavený rodičovské odpovědnosti, zůstává mu automaticky mu automaticky i po srti druhého rodiče a žádný soud se v tomto směru bez dalšího podnětu nekoná ( musela by jsi podat návrh na pěstounskou péči, zbavení rodičovské odpovědnosti rodiče apod. ).
Tvé opatrovnictví je určené jen pro jenden konkrétní účel a to pro dědické řízení. Pleteš si to s poručnictvím, které je určené na dobu delší a další úkony. To se však neurčuje v případě, že jeden rodič žije a má plnnou rodičovskou zodpovědnost. :kytka:

https://www.fulsoft.cz/…HinhXb6aGzA/

https://pravniradce.ekonom.cz/…-nezletileho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová