Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Chápu, že tu byla poprvé a neznáme se, ale začala u mě docela zhurta. Neptala se s čím chci pomoct, jestli vůbec. Manžel mi tvrdil před jejím příjezdem, že bude na mé straně. Vlastně mi nešlo ani o dárky, spíš komunikaci. Zájem o to, že její bratr má ženu, barák a syna. Ostatní z rodiny zavolají, napíšou, pokecáme. A to mi stačilo. Zatím jsem slyšela jen pár jejích názorů, většinou nesouhlasí s tím, co dělám s dítětem. Zkousla jsem to. Ale často říká přesnou kopii názorů mého manžela. Že mě obdivuje, že jsem to tady vydržela. On to říká proto, že se celý rok choval nezodpovědně a nebral na mě z finančních a časových důvodů ohled. Mám hezký dům, zdravého syna a jinak bezvadného zatím manžela, co se synovi věnuje. Nedozvěděla se o mně tolik, aby k téhle větě měla důvod. Manžel by jí nic neřekl už proto, že na loňský rok není hrdý. Jsem na ní možná přísná, ale návštěva by si měla třeba někdy jen sednout, nepředělat mi dvorek před barákem, nechodit na záchod jen na moji zahradu, kde si bude malý hrát a já tam chodím. Psa i veškerá naše domácí zvířata krmí bez dovolení od rána do večera. Pes je přežranej a je mu zle, krmení rapidně ubývá a její akčnost se nedá zastavit. Manžel jí řekne dost a ona mu dá další kus vánočkyJeštěže jsou všichni živí a zdraví. Už první den příjezdu mi chtěla kompletně uklidit barák. Je to od ní moc hezké, ale já tam s malým trávím hodně času, venku není tak teplo a umýt mi okna to znamená max zimu v baráku a nachlazené dítě. Ona je sportovec, co se nudí, za barákem lesy a louky, krásné cesty a za tu dobu se nešla nikam podívat ani se projít. Jen co vylezu z pokoje, stojí u mě a pořád mi říká své rady a nápomoci. Nechci ji odpálkovat, už ani nemusím, nejspíš mě pomluví po celé rodině a už v životě nepřijede. Měla si spíš odpočinout a né tady pouštět zvířata, co nemá a přetahovat si bráchu na svou stranu. Spolu o samotě jsme jen v noci, kdy si jdeme lehnout. 5 minut denně je k ničemu. To se nic nevyřeší.
A co jsi jí k tomu řekla ty? Ty sama osobně, jí do očí?
@Kobliha51 píše:
Kdyby přijela na víkend a nebyl by to každý víkend, tak přece nikdo nic neřekne. Tvůj manžel to má kapánek převrácené a neví, že jeho rodina jsi teď ty. Netvrdím, že by se měly vztahy v rodině po svatbě trhat, ale přijet k bratrovi na 14 dní s tím, že se nehnu z baráku, tak to bych asi jela. A já sama bych to nevydržela, tohle není normální.
Co je pro tebe nenormalni, muze druhemu prjit naprosto bezne
Kdybych dnes zavolala svagrove, ze prijedu na 14 dni nerekne ani fn a nerekne nic ani muj bratr, mame krasny vztah a ano jeho rodina je jeho zena a deti a stale jsem to taky ja. Zadny ted je moje rodina jen zenska a navic zde jen cteme nastvanou a ublizenou zakladatelku, ktera si samozrejme (jako by to delal kazdy), vybere jen to spatne a nemuze se pres svou zlobu podivat na vec objektivne. To neni nic proti jejim pocitum, ale porad cteme jen jednu stranu a moc z vas nechce pripustit, ze by to mohlo byt i trochu jinak. Co kdyz ma naopak jeji manzel nestranny pohled a vidi veci tak ja jsou a pravem se nastval? Co kdyz se jeho sestre treba jen styskalo, mela nejake trable, potrebovala pomoc a spolecnost a kdyz nikoho nema, kam ma jit? Co kdyz ji to manzel sam navrhl, at prijede? Netvrdim, ze to tak byt musi, muze byt opravdu nesnesitelna, ale porad vime jen par kusych infomaci, ale temer vsechny udelaly z jeho sestry zcela nenormalni pribuznou a z manzela „hysterku“ ![]()
No diky bohu, ze mame v rodine te puvodni i te privdane normalni, klidne a pratelske vztahy…
@Janha no ať je to jakkoliv, reakce manžela, když bych nevycházela s jeho sestrou tím sytlem, že bych nebyla nadšená, že jí mám 14 dnů nakýblovanou doma, že se se mnou rozvede, protože nevycházím s jeho sestrou, no tak to je dost mimo, ne?
Příspěvek upraven 18.06.14 v 13:00
@terinka4444 píše:
@Janha no ať je to jakkoliv, reakce manžela, když bych nevycházela z jeho sestrou tím sytlem, že bych nebyla nadšená, že jí mám 14 dnů nakýblovanou doma, že se se mnou rozvede, protože nevycházím s jeho sestrou, no tak to je dost mimo, ne?
No, druhá věc je ta, že často, když někdo řekne „já jsem mu to řekla úplně normálně a v klidu“, to nemusí znamenat, že to tak bylo nebo že ten druhý to tak skutečně vnímal ![]()
Já se nechci nikoho zastávat, jenom že u těchto diskuzí člověk zná jenom jeden pohled na věc a myslím, že rychlosudiči by se často nestačili divit ![]()
@Anonymní píše:
Ale často říká přesnou kopii názorů mého manžela. Že mě obdivuje, že jsem to tady vydržela. On to říká proto, že se celý rok choval nezodpovědně a nebral na mě z finančních a časových důvodů ohled. Mám hezký dům, zdravého syna a jinak bezvadného zatím manžela, co se synovi věnuje. Nedozvěděla se o mně tolik, aby k téhle větě měla důvod. Manžel by jí nic neřekl už proto, že na loňský rok není hrdý.
A víš to jistě? Nemohl jí něco říct třeba zbytek rodiny, se kterým se stýkáte? Ti třeba něco vědí…? A co vůbec o ní říkají ostatní? Mluví o ní nějak? To, že má stejné názory jako její bratr, bych jí nezazlívala, my se taky s bráchou na spoustě věcí shodnem. Přisuzuju to tomu, že jsme byli vychováni stejnými lidmi
![]()
@terinka4444 píše:
@Janha no ať je to jakkoliv, reakce manžela, když bych nevycházela z jeho sestrou tím sytlem, že bych nebyla nadšená, že jí mám 14 dnů nakýblovanou doma, že se se mnou rozvede, protože nevycházím s jeho sestrou, no tak to je dost mimo, ne?
No buhvi jak to bylo a v afektu clovek rekne veci, to se ti nikdy nestalo, zes neco vypustila z pusy a hned po tom bys to vzala zpet? Vetsinou mivas hodne objektivni pohled na vec, ale tady uz od zacatku hajis zakladatelku a nenapadlo te ze ze sve pozice muze prehanet a jen dost vazne umeni komunikace. Co kdyz je sestra ten typ, kterymu bylo hloupy se pripominat, kdyz si zakladatelka nevzpomene, co kdyz ji nikdo nezval na svatbu, co kdyz ji nikdo nerekl, prijed se podivat na malyho. Co kdyz se ta sestra rozhodla, ze by chtela vztahy napravit a nevzala to z spravny konec, treba opravdu chtela zakladatelce pomoc s uklidem, protoze sama nevi, jak kuprikladu kompenzovat strpavu za 14 dni… A co se tyka toho, co vsechno manzel sestre rika, o tom nemusi mit ani potuchy… Ale sto lidi sto nazoru
![]()
@Janha víš, jak, já můžu reagovat na to, co někdo napíše, že má za problém. Těžko můžu přemýšlet nad tím, jestli zakladatelka není mrcha a neubližuje švagrové. Zakladatelka popsala situaci, že ona nechtěla návštěvu na 14 dnů, nikdo se jí neptal, na její ne nikdo nebral zřetel..už to je zvláštní, protože když řeknu, že se necítím na 14-ti denní návštěvu a nechci, tak je sem manžel prostě nepozve, mlže peskovat, mlžeme se dohadovat a promlouvat si a argumentovat, ale nepřijede nikdy nezván na 14 dnů v kuse…švagrová ji peskuje a bla bla, prostě vycházím z toho, co píše zakladatelka, jestli to je nebo není pravda já vědět nemůžu, já můžu reagovat na její psaný projev. A podle toho jí píšu, že nikdo nemá právo se takhle na návštěvě chovat. A pokud se ozvala tak, jak píše a manžel zareagoval vyhrožováním rozvodem, je to prostě známka čehosi nefunkčního ve vztahu. To je můj názor.
Zakladatelko, reakce tvého muže (rozvod) je hodně zvláštní. Skoro bych řekla taková hysterická. Možná je na sestru nějak vázaný.
Můžu se zeptat, jestli k vám švagrová dříve jezdila a stýkala se s vámi. Proč se najednou po letech rozhodla u vás trávit tolik volna? Píšeš, že s tebou nikdy nechtěla mluvit. Jen se ptám, není to rýpání.
Jinak mám své příbuzné ráda, ale nedovedu si představit, že bych se k někomu nasáčkovala jen tak na 14 dní. Neudělala bych to ani za svobodna. Připadalo by mi to nevhodný, obtěžující.
Tak to je síla. Nejdřív nejeví zájem a teď by k vám jezdila na několik dní? Napadá mě jen jedno - co potřebuje, že je tak milá? ![]()
@Janha Za včerejší výlev se manžel omluvil. Já se omluvila švagrové, která si mé chování špatně vyložila. Ano, chtěla si odpracovat peníze, které nás její pobyt stojí. Ano, chyba a nedostatek komunikace. Ne, mluvila a viděla jsem ji poprvé. Nebyla pozvaná na nic z mého života, protože to tak manžel vysloveně chtěl. Ano, jsem ublížená, protože to bylo rychlé a necítila jsem se dobře. Měla to udělat jinak, manžel se jí zastával, má rád svou rodinu, choval se přehnaně. Nechtěla jsem jí to říct, protože ublížená a naštvaná ženská jakou jsem včera byla, by byla hnusná, sprostá a jen by ji seřvala. Případně vyhodila.
Příště snad už napíše dřív, bude to jiné. Poučila jsem se z chyb nejen svých. Ano, každá mince má dvě strany. On se svými příbuznými mluví asi stejně často a říká jim podobné věci. Nevím to jistě, ale je to asi tak. Manžel jí určitě navrhl, ať přijede. Jeho chyba. Jako chlap jednal špatně. Beze mě jí sliboval a ona se necítila dobře, jak to zařídil. Chápu jí. Potřebuje rodinu a bráchu má ráda. Chtěla se takhle seznámit a vzala to za špatný konec. Moc rychle, docela dlouho a bez mé možnosti to ovlivnit. Manžel se má za co stydět. Způsobil tu velmi nepříjemnou situaci. Jinak vztahy se udobřili a odjíždí normálně v termínu.
@Anonymní píše:
@Janha Za včerejší výlev se manžel omluvil. Já se omluvila švagrové, která si mé chování špatně vyložila. Ano, chtěla si odpracovat peníze, které nás její pobyt stojí. Ano, chyba a nedostatek komunikace. Ne, mluvila a viděla jsem ji poprvé. Nebyla pozvaná na nic z mého života, protože to tak manžel vysloveně chtěl. Ano, jsem ublížená, protože to bylo rychlé a necítila jsem se dobře. Měla to udělat jinak, manžel se jí zastával, má rád svou rodinu, choval se přehnaně. Nechtěla jsem jí to říct, protože ublížená a naštvaná ženská jakou jsem včera byla, by byla hnusná, sprostá a jen by ji seřvala. Případně vyhodila.
Příště snad už napíše dřív, bude to jiné. Poučila jsem se z chyb nejen svých. Ano, každá mince má dvě strany. On sec svými příbuznými mluví asi stejně často a říká jim podobné věci. Nevím to jistě, ale je to asi tak. Manžel jí určitě navrhl, ať přijede. Jeho chyba. Jako chlap jednal špatně. Beze mě jí sliboval a ona se necítila dobře, jak to zařídil. Chápu jí. Potřebuje rodinu a bráchu má ráda. Chtěla se takhle seznámit a vzala to za špatný konec. Moc r docela dlouho a bez mé možnosti to ovlivnit. Manžel se má za co stydět. Způsobil tu velmi nepříjemnou situaci. Jinak vztahy se udobřili a odjíždí normálně v termínu.
Moc me tesi, ze jsi se na to dokazala podivat s odstupem a pojmenovat si, kde se co zaseklo a co se vlastne stalo
Jsi dobra…
To ze se budes s jeho sestrou snazit vychazet prinese klid predevsim tobe, bohuzel je to tak, ale ty musis byt ten trpelivy diplomat, ktery zkloubi svou novou rodinu s manzelovou „starou“ rodinou ![]()
Obdivuji tě, já bych to celé asi vydýchávala daleko dýl. ![]()
Jenom promiň… nerozuměla bych muži proč nejdřív nechce, aby se jeho sestra účastnila čehokoli v životě jeho ženy. A pak - bum bác - jí pozve bez mého vědomí a souhlasu na 14 dní.
Myslím, že hlavní je, že se nálada zklidnila a vše vysvětlilo. Snad už bude líp. ![]()
@Janha Tohle jsem potřebovala. Názor zvenčí. Pochopit to z „její“ strany, mě nenapadlo, takhle o tom přemýšlet. Zkloubení bude těžší, ale sama se mi přiznala, že jí byt šve a chybí jí ten ruch okolo baráku. Jestli s náma bude v pohodě vycházet a pomáhat, tak ať si jezdí.
@Špageta Vydýchávám to doteď. A manželovi jsem řekla, že tuhle situaci trochu vyrobil i on. Něco za mě dohodl, dělali změny bez mého vědomí a sestru jsem předtím nepotkala. Tak ať si dá příště na to pozor, protože to bylo z části zbytečný. Tu super rychlou změnu názoru na účast jeho rodinu fakt nechápu. Asi nějaké skryté info mezi nimi.
Nechci zakládat novou diskuzi.Moje švagrová mě také nesnáší. Pořád mi předhazuje, že nevydělávám, dítě mám nevychované atd.Ona je padesátiletá a žije sama, dobře vydělává, děti ani chlapa nikdy neměla. Docela mě to mrzí, příbuzných máme málo.
@Anonymní píše:
Nechci zakládat novou diskuzi.Moje švagrová mě také nesnáší. Pořád mi předhazuje, že nevydělávám, dítě mám nevychované atd.Ona je padesátiletá a žije sama, dobře vydělává, děti ani chlapa nikdy neměla. Docela mě to mrzí, příbuzných máme málo.
Vypustit to z hlavy. Mladší švagr taky věčně ryje, že čekáme druhé dítě, místo abych radši chodila do práce. Že mám míc víc rozumu a ještě se s přítelkyní smáli, když jsme přišli s tím, že jsem podruhé těhotná. Mně je jejich názor u řiti, oni nám děti živit nebudou. Co chceme, to máme. Narozdíl od nich, co mají jen kecy a skutek utek ![]()
U nás to samé, švagrová je taky na odstřel
věčná ignorace mě a mých dětí, s manželem se ale taky nebaví. na společných rodinných akcích naše děti překračuje, ani si jich nevšimne, oslovení „teto“ od dvouletého syna ignoruje. pokoušela jsem se s ní mluvit, ale marně. nenaděláš nic, příbuzné si nevybíráme ![]()