Švagrová, tchýně -nevím jak dál

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2947
12.11.14 10:44

Nevim, za te to vubec nervuje. Co bys jako chtela? Je to jeji dcera, ty snacha. Ty tam tez bydlis, akorat nahore a nez se tam svagrova nastehovala, byla vsechna pozornost na vas. To ti chybi vid, ze ti ted nehlida deti? Nebo o co presne ti jde? Co bys delala, kdyby jste bydleli sami? Nic. To same jako ted. Neres, co je dole a res sve, co je nahore. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
12.11.14 10:48
@evale píše:
@evill Dětišvagrové tu byly pečené vařené, švagrová si moje děti na oplátku téměř nevzala. S tím domlouváním dopředu by to bylo jasné v případě odděleného bydlení. Takhle děti seběhnou dolů, kolikrát ani nevím.

A ty jsi si děti od švagrové taky brala k vám domů? Jinak, není pravda, že pouze v případě odděleného bydlení se můžete předem domlouvat. Naše děti /skoro 8 a 4 roky/, si nikdy nedovolili jen tak jít k babičce. A i když máme samostatné vchody, tak se můžeme k babičce dostat i zevnitř domu. Záleží, jak svoje děti naučíš, co můžou a co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
12.11.14 10:49
@evale píše:
@evill Dětišvagrové tu byly pečené vařené, švagrová si moje děti na oplátku téměř nevzala. S tím domlouváním dopředu by to bylo jasné v případě odděleného bydlení. Takhle děti seběhnou dolů, kolikrát ani nevím.

Evale, já myslím, že by bylo slšné se domluvit i v případě, že bydlíte v jednom domě. Stejně jako bych nechtěla aby tchýně a švagrová kdykoliv přišla k nám, tak bych své děti kdykoliv neposílala k nim. Zkus je hned od mala učit, že babičky se můžou jít zeptat, jestli k ní můžou na návštěvu ale když řekne, že se to zrovna nehodí protože obědvají, ať se domlví s babičkou kdy můžou přijít. Určité hranice je dobré dodržovat právě i ve společném bydlení, čím více bude fungovat domluva, tím méně bude třecích ploch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.14 10:52

Zakladatelko, já tě svým způsobem chápu. Vadí ti to upřednostňování dětí. Já dovedu pochopit, že chce pomoci dceři, stejně jako Vám, tedy, že bydlíte v jejich domě. Nicméně si myslím, že pomoc má určité meze. Nicméně s tím nic nenaděláš. Já osobně dost nechápu to upřednostňování jedněch vnuků nad druhými. U nás moje mamka neupřednostňuje nikoho a ani má babička to tak nedělala. Z druhé strany je to opak.

Holky, vy jste všechny tak uvědomnělé v tom smyslu, že se prarodiče nemají starat. Já teda nevím, já mám to znám od kamarádek zase tak, že by se prarodiče přetrhli až si myslím, že toho zneužívají a je toho moc. Mně taky vadí, že se tchýně nevěnuje vnukům, žádným, jen sama sobě, nepovozí kočárek, nezeptá se co očkování, vyšetření, že řekně, že svátek dětí a její narozeniny není třeba slavit, na Vánoce, Velikonoce nás nikdy nepozve, protože má své volejbalové turnaje…a proč mě to mrzí, ne kvůli mně, ale kvůli těm dětem, jak je ochuzuje, nemůže pak čekat, že ty děti k ní budou mít vřelý vztah. Co odesíláš, to přijímáš.

Anonymita z důvodu osobních věcí.

• Citovat
  • Upravit
444
12.11.14 10:53

A vám všem připadá normální, že se čtyřicetiletá ženská nechá obskakovat od maminky. V podstatě je to tak, že babička její děti adoptovala. Měvůbec nejde o to aby mě pomáhala. Jsme soběstační ve všem, ale když dítě pláče za dveřma že chce dolů a babička si ho nevezme. A přitom vím, že kdyby tu švagrová nebyla, chovala by se jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
12.11.14 10:56

@evale ne nepřipadá mi to normální niméně babička to trpí a to je opravu její věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
12.11.14 10:56

@evill Tak to máš pravdu. Některé věci si člověk neuvědomí, zvlášťkdyž to bylo roky nastavené jinak. První dcera byla jediné dítě v domě, vždy chtěná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
12.11.14 10:57
@Anonymní píše:
Zakladatelko, já tě svým způsobem chápu. Vadí ti to upřednostňování dětí. Já dovedu pochopit, že chce pomoci dceři, stejně jako Vám, tedy, že bydlíte v jejich domě. Nicméně si myslím, že pomoc má určité meze. Nicméně s tím nic nenaděláš. Já osobně dost nechápu to upřednostňování jedněch vnuků nad druhými. U nás moje mamka neupřednostňuje nikoho a ani má babička to tak nedělala. Z druhé strany je to opak.

Holky, vy jste všechny tak uvědomnělé v tom smyslu, že se prarodiče nemají starat. Já teda nevím, já mám to znám od kamarádek zase tak, že by se prarodiče přetrhli až si myslím, že toho zneužívají a je toho moc. Mně taky vadí, že se tchýně nevěnuje vnukům, žádným, jen sama sobě, nepovozí kočárek, nezeptá se co očkování, vyšetření, že řekně, že svátek dětí a její narozeniny není třeba slavit, na Vánoce, Velikonoce nás nikdy nepozve, protože má své volejbalové turnaje…a proč mě to mrzí, ne kvůli mně, ale kvůli těm dětem, jak je ochuzuje, nemůže pak čekat, že ty děti k ní budou mít vřelý vztah. Co odesíláš, to přijímáš.

Ja bydlim od svych rodicu i tchanovcu 100km daleko a je nam vsem fajn. My rodice jezdi obcas na vikend a manzel zas vozi malou k nim na vikend i dyl. Ja tchyni nevyhledavam. Nepadli jsme si do oka. Taky by me to stvalo, ale neresila bych to. Kdyby nikdo nemel zajem, tak je i jinych sposta lidi, co o dite zajem maji a hlavne by se ochudili oni. Ja si proste myslim, ze to zakladatelka nema resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
12.11.14 10:57

@evale Uplně chápu, že tě to mrzí. Taky by mě top mrzelo, hlavně kvůli dětem
Ale pokud to těm dvěma nevadí, tak se do toho nemontuj. Je to její dcera a tchýně její máma. Ty bys to pro svou dceru udělala taky, věř mi :-)

My to máme trochu podobné - tchýně má sice ráda všechny vnoučata, ale hlídá jen děti švagrové, naše hlídat nechce (resp jen naši dceru, malý je ještě kojený). Nepohlídala ani když jsem ve 20tt krvácela a potřebovala jsem na 2h „volno“ abych jela k dr.
EDIT: švagrové hlídala den potom děti dvě, protože čekala třetí a byla unavená :nevim:
Ale jinak si na ni nestěžuju, k dětem se chová hezky, ke mně taky. :nevim:

@evale píše:
@martina.se @Moucharda @Kofolová Holky a vám by nevadilo, že si švagrová válí šunky celý den a babička celá uhoněná nemá energii na to aby se chvíli věnovala vašim dětem? A víte co zamrzí nejvic? Když jsou děti nemocné, tak ani nevyleze těch pár schodů, aby se na ně podívala.

mrzelo by mě to, rozčilovalo by mě to, ale ona přece není povinná hlídat :nevim: tohle je jen její a švagrové věc :nevim:

Příspěvek upraven 12.11.14 v 10:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
12.11.14 10:58

Ty mas na pomoc sveho manzela. Svagrove tchynin servis asi vyhovuje, ale je to jeji dcera a predpokladam, ze v tom dome vyrustala. Muzete se odstehovat a k babicce chodit na navstevy nebo babicka k vam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
12.11.14 10:59

@evale to je ale babicky vec a svedomi svagrovky. S tim nic neudelas. a diteti bych vysvetlila, ze ted proste babicka nema cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
12.11.14 11:00

@evale nepripada mne to normalni, to urcite ne. V tvem pripade bych nejdrive zkusila domlouvat se predem, kdy deti mohou prijit a detem vysvetlit, ze se to babicce vzdy nehodi. Pokud by to nepomohlo a babicka zajem o deti nemela, tak bych deti od babicky postupne odrizla, aby nebyly trapeni tim, ze babicka ma na ne naladu jen nekdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
12.11.14 11:01
@Anonymní píše:

tak pravidlo to taky vždy není. Moje máme se mohla přetrhnout pro bráchové děti a byli u nás hodně často. Ted je jim 15 a 18 let a nepřijdou aspon ani jednou za rok, aby popřáli mamce k narozeninám, takže takové ty řeči, že jim to pak vnoučata taky dají sežrat, neplatí. Prarodiče se mají věnovat hlavně sobě a pokud sami chtějí, tak svým vnoučatům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
12.11.14 11:02

Anonymní děkuji. Dost reakcí je tu takových, že je to jejich věc ať si doma dělají co chtějí. Já si taky myslím ať si každý dělá co chce, když tím neubližuje druhým, ale v tomto případě si nejsem jistá, že se to mých dětí nedotýká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
12.11.14 11:03
@evale píše:
Anonymní děkuji. Dost reakcí je tu takových, že je to jejich věc ať si doma dělají co chtějí. Já si taky myslím ať si každý dělá co chce, když tím neubližuje druhým, ale v tomto případě si nejsem jistá, že se to mých dětí nedotýká.

A co tvuj muz? Ten by nepromluvil se svoji mamou, aby se ke vsem detem chovala stejne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová