Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@evale píše:
@Šarlota4 a to se mám kromě domácnosti, dětí, práce starat, jestě o tchýni, že bych třeba navíc dole vařila aby tchýně mohla popíjet kafe se švagrovou.Ona má sice na bedrech celou domácnost i děti ale čas pro sebe si udělá, když jsou děti ve škole.
Ne ty a tvuj muz ( ten hlavne ) by jste meli domluvit svagrove at babcu necha vic odpocivat a vic se stara o vlastni deti. Tam to totiz vsechno zacina. Beres to z druheho konce. Chces, aby tchyne jela na 120%.
@evale píše:
Děkuji za podporu. Už jsem si zvykla, že mi všichni říkají, že vnoučata od dcery jsou pro babičky jaksi atraktivnější. Taky to nechápu, ale asi bych se s tím sžila. Mě vadí to, že švagrová parazituje na rodičích na úkor mých dětí. Babička se přece nemusí starat o její děti 24 hod denně-oni matku mají!
@evale Jasně možná tu nhěkdo nepochopil, že jde hlavně o děti jak jim je, že vidí, že ty druhé děti mají babičku víc…a to na ní asi byly hodně zvyklé a najednou jsou odsunuté…dobrý dospělý člověk se s tím smíří(i když ho to užírá) a navíc je to na každodenním pořádku, zakže i kdybys chtěla na to zapomenout, tak to nejde-prostě tě chápu, že ti to není vhod.
Holky děkuji za všechny reakce. Stejně se musím poplácat po ramenou. Myslím, že bydlení s tchány a švagrovou je vražedná kombinace. Spousta známých by nebydlela ani s jedněma a já jsem se to roky snažila ustát s oběma. Zátěžový test proběhl, únava materiálu se projevila, tak snad budu mít možnostbrzké regenerace. ![]()
@evale píše:
Holky děkuji za všechny reakce. Stejně se musím poplácat po ramenou. Myslím, že bydlení s tchány a švagrovou je vražedná kombinace. Spousta známých by nebydlela ani s jedněma a já jsem se to roky snažila ustát s oběma. Zátěžový test proběhl, únava materiálu se projevila, tak snad budu mít možnostbrzké regenerace.
napsala jsi to hezky
jasně, jsi dobrá, já bych s tchýní žít nemohla, se švagrovou už vůbec ![]()
@evale Vždy by mělo mít přednost vaše manželství před koalicí mezigenerační. Namísto kritiky chování švagrové hovořte raději o sobě atd. Tvůj manžel není arbitr nebo poštovní doručovatel tak opatrně s kritikou typu Vyřiď to ségře nebo mamce.,nebo si př3dstav, co ségra provedla-měl bys jí vynadat. Když budeš mít problém řekni si babičce o pomoc. Třeba si někdy opravdu nepovšimne, jindy třeba může být na rozpacích, zda pomoc nabídnout či ne. Život není černá a bílá. Těch barev a odstínů je obrovská paleta.
Prostě se s tím musíš smířit.
POzornost pro své děti si stejně ani násilím nevynutíš.
Možná čím víc budeš chtít, aby se babička zapojila, tím víc děti uvidí, že jsou "nechtěné.
Vykašlala bych se na to. Už bych je za babičkou sama od sebe neposílala.
Třeba jí začnou chybět.
Ohledně nekomunikování. Je to těžké. POkud je švagrová mladší než ty, tak bych ji první nezdravila, v opačném případě bych aspoň pozdravila první.
Další možnost je odstěhovat se.
@Lady4 píše:
@evale Vždy by mělo mít přednost vaše manželství před koalicí mezigenerační. Namísto kritiky chování švagrové hovořte raději o sobě atd. Tvůj manžel není arbitr nebo poštovní doručovatel tak opatrně s kritikou typu Vyřiď to ségře nebo mamce.,nebo si př3dstav, co ségra provedla-měl bys jí vynadat. Když budeš mít problém řekni si babičce o pomoc. Třeba si někdy opravdu nepovšimne, jindy třeba může být na rozpacích, zda pomoc nabídnout či ne. Život není černá a bílá. Těch barev a odstínů je obrovská paleta.
Jednou mi nabídla, že mi vyžehli a pak se mi od dcery doneslo, že si stěžovala, že zatím co mi žehlila, jsem si četla. Od té doby po ní nic nechci a chtít nebudu. Prostě tohle privilegium je výhradně její dcery a to je to nejmenší, co mi vadí.
@Lady4 určitě bych švagrovou nekritizovala, kdyby se nás to osobně nedotýkalo a neměla to její sprosté chováń denodenně na očích.
@evale píše:
@Lady4 určitě bych švagrovou nekritizovala, kdyby se nás to osobně nedotýkalo a neměla to její sprosté chováń denodenně na očích.
Tak se odstěhuj, když ti to tak vadí. Když to tchýni nevadí, že se musí především ona starat o její děti, tak tobě do toho opravdu nic není. A když by ti skutečně šlo především o to, aby si děti užili babi, tak se vykašleš na doprošování, a zajdeš za babi a pozveš ji k vám. Mám prostě pocit, že ti jde jenom o to, aby tvoje děti šly za babi dolů a ne naopak.
@evale Ublížectví lze vyměnit za smír. Jinak budeš dál na sebe nabalovat křivdu. Babička ti nic o žehlení neřekla. Švagrová v roli posla zpráv ti doručila zprávu, která ti ublížila. Boj proti babičce začal..a švagrová má babičku doma.
@karinka píše:
Tak se odstěhuj, když ti to tak vadí. Když to tchýni nevadí, že se musí především ona starat o její děti, tak tobě do toho opravdu nic není. A když by ti skutečně šlo především o to, aby si děti užili babi, tak se vykašleš na doprošování, a zajdeš za babi a pozveš ji k vám. Mám prostě pocit, že ti jde jenom o to, aby tvoje děti šly za babi dolů a ne naopak.
Jako, že se jich chci na chvíli zbavit?
A kdo by nechtěl? Ale vážně. Já mám děti hodné a nepotřebuju je někam posílat aby byl klid.Jak tady někdo psal babičkovství je čistě dobrovolné a myslím, že ani když ji pozvu na návštěvu si nic nevynutím.
@Lady4 píše:Člověk se má pořád co učit! A nejtěžší je naučit se to, aby se pořád neozývalo uražené ego. Vím, že je ten problém i ve mně. Já si to připouštím. Narozdíl od druhé strany, tam jsem špatná a stojím proti jejich PRAVDĚ…
@evale Ublížectví lze vyměnit za smír. Jinak budeš dál na sebe nabalovat křivdu. Babička ti nic o žehlení neřekla. Švagrová v roli posla zpráv ti doručila zprávu, která ti ublížila. Boj proti babičce začal..a švagrová má babičku doma.
Nikdo s vami pod jednou strechou nezijem takze jenom podle toho co tu zaznelo mam pocit, ze svagrova je nevychovana trubka, ktera svoji matku vyuziva a ta se necha. Tobe osobne vadi svagrova a hrajes to pres deti. O tom, ze by jste sli z domu do vlastniho vy si nerekla ani pul slova. Proste ti svagrova hrabe na tvem pisecku. Ano me by to taky vadilo a hodne!
@Šarlota4 píše:
Nikdo s vami pod jednou strechou nezijem takze jenom podle toho co tu zaznelo mam pocit, ze svagrova je nevychovana trubka, ktera svoji matku vyuziva a ta se necha. Tobe osobne vadi svagrova a hrajes to pres deti. O tom, ze by jste sli z domu do vlastniho vy si nerekla ani pul slova. Proste ti svagrova hrabe na tvem pisecku. Ano me by to taky vadilo a hodne!
My jsme nachystaní jít pryč a když jsme to tady švagrové nabízeli, byla pobouřená. Přece nebude platit inkaso 4000!!!Jinak děkuji za Tvůj postřeh-takhle nějak to cítím. Možná to hraju přes děti sama nevím, musela bych o tom zapřemýšlet.
Prosím tě, kde jsem psala, že chci na tchýni plout síru a chci souhlasné názory na její dle mého názoru nevhodné chování vůči vnoučatům. Prosím nedomýšlej. Já jen napsala, že zakladatelku chápu, že mě toto vadí. Nehledám souhlasné přikyvování, byť jsem se otázala, zda vám by to bylo tak egál, když by se jednalo o Vás. S tchýní se bavím, ale tohle mne mrzí. Toť vše.