Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dočítám až dnes a myslím, že tento příspěvek naprosto vystihuje to, co cítí ti nepozvaní, i když to tak původně nebylo zamyšleno. A také to odpovídá na začátek příspěvku, kde se píše o tom, že nepozvali nechají ochladnout styky. A někde uprostřed diskuse někdo píše, že rád se účastní jiných rodinách setkání, ale sám zvát na svoji svatbu nechce.Vyzvednu z tohoto příspěvku vetu: „takže jsme si ten den chtěli udělat s těmi lidmi, které MY jsme tam chtěli. A tak se i stalo.
“
A o tom to je. Ti nepozvali přesně toto cítí. Že konkrétně JE novomanželé nechtějí. A dá se jim pak divit, že nechají ochladit vztahy, když cítí, že je nechtějí?
Napíší svůj příběh, proto anonym. Ano, i nás určití blízcí lidé nepozvali na svatbu, i když ji nedělali vyloženě malou a měli tam další známé a příbuzné. Ano, cítili jsme to s manželem přesně tak, že NÁS tam nechtějí. Smířili jsme se s tím, vztahy ochably. Poté jsme si začali dlouhodobě pronajímat jednu chatu v atraktivním prostředí. Věřili byste tomu, že tito novomanzelé byli první, kteří nás tam chtěli navštívit? Jenže my o ně už taky nestalo, proč bychom je chteli mít na naší rekreaci? Ať si jezdi za temi, ktere chteli mit na sve svatbě.
Za nějaký čas jsme dostávěli dům a zase byli mezi prvními, kteří k nám chtěli přijít na kolaudaci. Ale smůla![]()
. Aneb kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp
ty se cítíš hodně uražená ![]()
@Anonymní píše:
Dočítám až dnes a myslím, že tento příspěvek naprosto vystihuje to, co cítí ti nepozvaní, i když to tak původně nebylo zamyšleno. A také to odpovídá na začátek příspěvku, kde se píše o tom, že nepozvali nechají ochladnout styky. A někde uprostřed diskuse někdo píše, že rád se účastní jiných rodinách setkání, ale sám zvát na svoji svatbu nechce.Vyzvednu z tohoto příspěvku vetu: „takže jsme si ten den chtěli udělat s těmi lidmi, které MY jsme tam chtěli. A tak se i stalo.
“
A o tom to je. Ti nepozvali přesně toto cítí. Že konkrétně JE novomanželé nechtějí. A dá se jim pak divit, že nechají ochladit vztahy, když cítí, že je nechtějí?
Napíší svůj příběh, proto anonym. Ano, i nás určití blízcí lidé nepozvali na svatbu, i když ji nedělali vyloženě malou a měli tam další známé a příbuzné. Ano, cítili jsme to s manželem přesně tak, že NÁS tam nechtějí. Smířili jsme se s tím, vztahy ochably. Poté jsme si začali dlouhodobě pronajímat jednu chatu v atraktivním prostředí. Věřili byste tomu, že tito novomanzelé byli první, kteří nás tam chtěli navštívit? Jenže my o ně už taky nestalo, proč bychom je chteli mít na naší rekreaci? Ať si jezdi za temi, ktere chteli mit na sve svatbě.
Za nějaký čas jsme dostávěli dům a zase byli mezi prvními, kteří k nám chtěli přijít na kolaudaci. Ale smůla![]()
Spíš, kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. My dělali obřad jen pro babičky a sourozence. A u některých jsme taky ti špatní. Protože jsem jim chudákům nedali vědět, a oni tam nebyli. Přitom jsme všem po obřadu dovezli výslužky a oznámení s tím, že jsme si udělali malou svatbu.
Ale ano, proč ne. Je potřeba na základě svatby ty opravdové přátele vyfiltrovat. Myslím, že jim chybět nebudete.
@P4ja píše:Ale ano, proč ne. Je potřeba na základě svatby ty opravdové přátele vyfiltrovat. Myslím, že jim chybět nebudete.
Jojo, předpokládám, že ani na pohřeb si nepůjdou. ![]()
@stín katedrál píše:
Jojo, předpokládám, že ani na pohřeb si nepůjdou.
Já teda nevím, proč si někdo automaticky nárokuje, že musí být u někoho na svatbě. A to ještě stylem. Pozvali jste Máňu s Frantou, tak my tam musíme být taky. A když ne, tak se smrtelně urazíme, a už s vámi nebudeme mluvit.
@Anonymní píše:
“
A co když to bylo úplně jinak? A vy teď místo dlouhého nosu jste za hlupáky
@P4ja píše:
Já teda nevím, proč si někdo automaticky nárokuje, že musí být u někoho na svatbě. A to ještě stylem. Pozvali jste Máňu s Frantou, tak my tam musíme být taky. A když ne, tak se smrtelně urazíme, a už s vámi nebudeme mluvit.
Protože některý lidi jsou prostě primitivní
Podobnou mam vlastní zkušenost. Chtěli jsme svatbu jen my, rodiče a svědci, co sem slychavala, jak sem nevdecna a jediná vnučka, neteř a bla bla bla, slzy ronili, psychicky vyhrozovali, ze tu brzo nebudou a tak dále. No byla sem zdeptana, brecela sem, naštvaná, ze se na to vsechno muzu, ze nikdy nebude po našem. Par měsíců to trvalo, ale stala sem si za svým! Bylo nás nakonec par. My, svědci s partnery, rodiče, teta a sestra a hotovo. No a jak nám to stačilo
nemam rada byt středem pozornosti a uz vubec nemam rada, kdyz se snaží byt nekdo dotcenej z toho, ze cely rok te ma u paže a pak se diví, jak to ze nemůže jit na svatbu nebo ze tam nebyl=_=“ stůj si za svým! Je to tvoje štěstí a tvoje svatba ![]()
@terien píše:
Protože některý lidi jsou prostě primitivní
Jj, to máš pravdu. Některým se nezavděčíš a ani nic nevymluvíš. Ostatně ta reakce anonyma vypovídá za vše.
@Anonymní píše:Napíší svůj příběh, proto anonym. Ano, i nás určití blízcí lidé nepozvali na svatbu, i když ji nedělali vyloženě malou a měli tam další známé a příbuzné. Ano, cítili jsme to s manželem přesně tak, že NÁS tam nechtějí. Smířili jsme se s tím, vztahy ochably. Poté jsme si začali dlouhodobě pronajímat jednu chatu v atraktivním prostředí. Věřili byste tomu, že tito novomanzelé byli první, kteří nás tam chtěli navštívit? Jenže my o ně už taky nestalo, proč bychom je chteli mít na naší rekreaci? Ať si jezdi za temi, ktere chteli mit na sve svatbě.
Když vy toto, tak my 2× tolik…
Jak v mateřské školce.
Tak pro všechny, kdo se tady naváží za můj příběh. Vy jste to vůbec nepochopily. Pokud nás nechtějí na svatbě, i když ji nedělali malou, tak ok, beru to. Jenže proč za námi potom chtějí jezdit na pronajatou chatu? Proč chtějí přijít za námi do nové zkolaudovaneho domů? Proč tedy neudělají nějaké vstřícnější gesto a po svatbě nás třeba nepozvu na návštěvu k sobě domů s tím, že sice na svatbu nás pozvat nemohli, ale rádi nás vidí? No protože NÁS rádi nevidí, já vím ![]()
Ale tak pokud nás rádi nevidí u sebe, proč se tak cpou k nám na chatu a do nového domu? Proč to tedy u nich nezůstane v rovině " jsem introvert a lidí kolem sebe nechci"?
@P4ja píše:
Spíš, kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. My dělali obřad jen pro babičky a sourozence. A u některých jsme taky ti špatní. Protože jsem jim chudákům nedali vědět, a oni tam nebyli. Přitom jsme všem po obřadu dovezli výslužky a oznámení s tím, že jsme si udělali malou svatbu.Ale ano, proč ne. Je potřeba na základě svatby ty opravdové přátele vyfiltrovat. Myslím, že jim chybět nebudete.
Naopak, chyběli jsme jim. Chybí jim to jezdit k nám do našeho soukromí půjčené chaty na atraktivním místě a do našeho nového bydliště. Ale do svého nás nepozvou. To naopak oni nechybí nám. A teď jsem vlastně i ráda, že NÁS nepozvali. Alespoň se to pěkně protřídilo. I já jsem totiž introvert a o návštěvy nestojím.
@terien píše:
A co když to bylo úplně jinak? A vy teď místo dlouhého nosu jste za hlupáky
Za hlupáky určitě nejsme. Nechybí nám. Máme vlastní život.
@Anonymní píše:
Naopak, chyběli jsme jim. Chybí jim to jezdit k nám do našeho soukromí půjčené chaty na atraktivním místě a do našeho nového bydliště. Ale do svého nás nepozvou. To naopak oni nechybí nám. A teď jsem vlastně i ráda, že NÁS nepozvali. Alespoň se to pěkně protřídilo. I já jsem totiž introvert a o návštěvy nestojím.
Protože třeba právě i oni o návštěvy taky nestojí. A nebo se za svoje bydlení prostě stydí, když ho srovnají s vaším. A mají pocit, že by se vám u nich nelíbilo. Ale ty to holt vše přepočítáváš na atraktivitu vašeho bydlení a peníze, tak to ani vidět nemůžeš.
@P4ja píše:
Protože třeba právě i oni o návštěvy taky nestojí. A nebo se za svoje bydlení prostě stydí, když ho srovnají s vaším. A mají pocit, že by se vám u nich nelíbilo. Ale ty to holt vše přepočítáváš na atraktivitu vašeho bydlení a peníze, tak to ani vidět nemůžeš.
Mílíš se, nic na atraktivitu neprepočítávám. Proč se píší, zaujalo mě to, jak jedna pisatelka psala, že tak pozvali jen koho MY chtěli. A o tom to je, na to jsem reagovala. Prostě ti nepozvali to vycítí, že je někdo někde nechce. To tím chci říct. A to jsou pocity zase těch nepozvanych. Vy tady všichni obhajujete jen pocity nevěsty. Ale co pocity ostatních?
Nechápeš, že chci říct něco jiného. Nás odrovmal ten nezájem a ani třeba ten pokus, že by nám dali výslužku či cokoliv podobného. Nebo třeba, že by nás po svatbě pozvali do kavárny, na výlet, cokoliv. Nemuseli nás tedy zvát k sobě. I když bydlí dobře, mají taky dům.
Ale jakmile se dozvěděli, že máme něco atraktivního, byli první, kdo nás chtěl navštívit. A o takové "přátelé " opravdu nestojíme, je nám bez nich líp.
Dočítám až dnes a myslím, že tento příspěvek naprosto vystihuje to, co cítí ti nepozvaní, i když to tak původně nebylo zamyšleno. A také to odpovídá na začátek příspěvku, kde se píše o tom, že nepozvali nechají ochladnout styky. A někde uprostřed diskuse někdo píše, že rád se účastní jiných rodinách setkání, ale sám zvát na svoji svatbu nechce.
Vyzvednu z tohoto příspěvku vetu: „takže jsme si ten den chtěli udělat s těmi lidmi, které MY jsme tam chtěli. A tak se i stalo.
“
Za nějaký čas jsme dostávěli dům a zase byli mezi prvními, kteří k nám chtěli přijít na kolaudaci. Ale smůla