Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@AndrejkaLove píše:
@KovaJana ano má problém s mými rodiči, protože chtěli od něj pomoct se dřevem, nebo posekaním trávy, nebo mu můj taťka domluvil brigádu aby měl navic peníze a on se na všechno vykašlal, ještě bych chtěla dodat že otec syna je v insolvenci. Nemyslím si že má zábrany před mými rodiči spíš by se musel omluvit, že udělal chybu a to on neudělá. Hádky věcné pramenící z toho, že lelez buď v posteli nebo na gauči a hrál na telefonu a nic nedělal. Hrál na něm i do 2h do rána. Chodil do práce kde dělal 8h. A říkal moji mamce, že je unavený. Já také chodila pocas těhotenství až do odchodu na mateřskou do práce a dělala jsme 8h na nohách, a když jsme se bavili o brigádě že jestli si nechce přivydělat tak řekl ať si jdu najít něco já. Takže asi tak
Prosim te neodpovidej temhle tady… vzdyt to co predvadi je naprosto silene… otec o syne nema zajem… nestara se… neplati a vyhrozuje ti…ale za vse muzes ty, musis mu ho chidackovi vozit a jeste bys mu mela platit, ne… A tohle je soudkyne… boze muj… proc nekdo takivy soudi rodinne pravo, to by melo byt tretsne
. nebo minimalne diagnoza
Bohuzel je fakt, ze i s takovou se na ospodu a u soudu muzes potkat…Takze podstata je mit vse zdokumentovane… hlavne to, ze mel dohodnuty cas, ktery opakovane ignoroval a nevyuzival a jijak tedy zajem o cas se synem neprojevil… Vse pisemne emailem navrhy variant a navrhy na soud s moznostmi pro otce… Porad tam sedi slusni lide, lterym jde opravdu o dite a ne o buzeraci cloveka, ktery o nej pecuje jen proto, xe maji nejake vlastni msty nebo komplexy…
Příspěvek upraven 13.09.22 v 08:06
@Aglája75 děkuji, ano vozila jsem syna za ním do začátku prázdnin, a ikdyz tam s ním byl vlastně v jednom pokoji tak se mu nevěnoval. A pak jsem s otcem syna jela do kina za které jsem platila já a pak se týden neozval, že by se zeptal jak se mám já či syn a to mi opadly tzv. Růžové brýle a začala řešit to co dělal
@AndrejkaLove píše:
@Aglája75 děkuji, ano vozila jsem syna za ním do začátku prázdnin, a ikdyz tam s ním byl vlastně v jednom pokoji tak se mu nevěnoval. A pak jsem s otcem syna jela do kina za které jsem platila já a pak se týden neozval, že by se zeptal jak se mám já či syn a to mi opadly tzv. Růžové brýle a začala řešit to co dělal
Mrzi me kazda takova situace… Ale priprav se na to, ze dnesni system resi jen zajem otce a zaklina se tim, ze jediny zajem dite je byt s otcem stejne jako s matkou…Reseni v zajmu ditete by je stalo namahu a praci, tak se vymlouvaji na zakany, torusi fraze a zastrasuji maminky ditete…Otci staci parkrat rict, jak mu na malem zalezi a vse jede vse dle neho, ke jedno, ze dite ho nezajima…Musis se odporostit od emoci, tohle vzit jako fakt a jednat vsemi zpusoby tak, aby se otec dostatecne odstrelil sam. Tomu, ze bude dite nucenou soudne s nekym koho nezna a komu na nem nezalezi byt je fakt, se kterym com driv se smiris tim lepe…bohuzel jak jsem psala o dite v systemu nikomu nejde, chteji mit vyrizeno odklepnuto, aby na ne nildo nic nemel a nemohl si stezovat, tot vse:(.
Takze proste vsechny dosavadni navrhy strucene a jasne vyjmenovat a popsat otcuv pristup… pripadne mit pripravenou korespondenci jak styk se synem rusi… a to i ted do budoucna. Mozna bych i s navrhem chvili pockala a prvne vsechny tyhle dukazy jeho nezajmu a tve snahy zdokumentovala a az pak s fakty navrh podala…pokud to jeste chvili vydrzis…Na vsem se s nim domlouvej emailem… ostatni je tvrzeni proti tvrzeni a nikoho nebude zajimat, jen se dockas podobneho pristupu jako tady… jestlis tatinkovi dost vychazela vstric:(.
@Aglája75 návrh už jsem podala a už máme termín k soudu takže už nic nezměním
@AndrejkaLove píše:No já tě chápu, taky by mi to vadilo, že je líná lemra. Jen jsem chtěla poukázat na to, že peskovat ho za to, že se fláká, zatímco ostatní makají, nevedlo ke zlepšení, ale naopak ti to život zkomplikovalo sporem o dítě. Takže ho neomlouvám, ale asi to chtělo jiné řešení, než se s ním kvůli tomu hádat a tím ho vypudit. Děti máte malé, takže by se musel změnit rychle, nebo před početím makal jak šroub 16 hodin denně 7 dní v týdnu?
@KovaJana nic se nezlepšilo. Abych pravdu řekla tak já bych ty peníze po něm ani nechtěla ale měli jsme obacl celý plat a na konci měsíce jsme neměli co jíst a to jsme zase neplatili tak velký nájem. A byla ráda za pomoc rodičů. Když jsme se nastěhovali zpátky k rodičům tak do práce chodil co týden a to dělal jenom ranní, a nijak doma s prací nemohl ikdyz byl doma. A můj taťka taky chodil do práce a dělal 12h někdy o víc a stejně doma pracoval, a nemyslím si, že za to že tady u rodičů nic neplatil tak pomoct nějak mohl. Ale to je jenom můj názor
@Aglája75 píše:
Prosim te neodpovidej temhle tady… vzdyt to co predvadi je naprosto silene… otec o syne nema zajem… nestara se… neplati a vyhrozuje ti…ale za vse muzes ty, musis mu ho chidackovi vozit a jeste bys mu mela platit, ne… A tohle je soudkyne… boze muj… proc nekdo takivy soudi rodinne pravo, to by melo byt tretsne. nebo minimalne diagnoza
Bohuzel je fakt, ze i s takovou se na ospodu a u soudu muzes potkat…Takze podstata je mit vse zdokumentovane… hlavne to, ze mel dohodnuty cas, ktery opakovane ignoroval a nevyuzival a jijak tedy zajem o cas se synem neprojevil… Vse pisemne emailem navrhy variant a navrhy na soud s moznostmi pro otce… Porad tam sedi slusni lide, lterym jde opravdu o dite a ne o buzeraci cloveka, ktery o nej pecuje jen proto, xe maji nejake vlastni msty nebo komplexy…Příspěvek upraven 13.09.22 v 08:06
Nikde jsem neřekla, že za to může ona a že mu má dítě vozit. Vozit by mu dítě měla, pokud by se odstěhovala ona, ale co píše, tak se odstěhoval on, tak by si měl cesty zajišťovat on.
Chlap je podle popisu líný, bez zájmu, bez schopnosti hospodařit, když má isolvenci, takže žádná výhra. Zřejmě myslí na své pohodlí a tím pádem pomoc nepřipadá v úvahu ani s dítětem. Takže zjevně nebude mít problém se svěření do své péče a s vyměřením alimentů, ale spíše s jejich výší a s disciplínou otce je platit.
Jen jsem poukazovala na to, že vynucováním větší pracovní aktivity otce si nijak nepomohla, což není totéž jako tvrdit, že chlap je ok, pokud je líná lemra. Není.
@KovaJana než jsem ho poznala bydlel udajne na ubytovně v Brně, a pak se přiznal že žil na ulici. Snažila jsem se s ním diskutovat o všem, že by se mohl aspoň trochu snažit a on z toho obvinil mě, že nezájem se měla já. A on přitom vyhledával jiné holky, a vždycky to svedl na mě že za to můžu já, že to dělá. Šla jsem i do poradny se poradit co s tím, a paní mi navrhla tohle řešení. Kdyby otec mého syna jevil jakýkoli zájem nikdy bych tady tohle neřešila, ale bohužel se nestalo a začal to teď řešit až mu přišlo vyjádření od soudu. Děkuji moc za pomoc
@AndrejkaLove píše:
@KovaJana než jsem ho poznala bydlel udajne na ubytovně v Brně, a pak se přiznal že žil na ulici. Snažila jsem se s ním diskutovat o všem, že by se mohl aspoň trochu snažit a on z toho obvinil mě, že nezájem se měla já. A on přitom vyhledával jiné holky, a vždycky to svedl na mě že za to můžu já, že to dělá. Šla jsem i do poradny se poradit co s tím, a paní mi navrhla tohle řešení. Kdyby otec mého syna jevil jakýkoli zájem nikdy bych tady tohle neřešila, ale bohužel se nestalo a začal to teď řešit až mu přišlo vyjádření od soudu. Děkuji moc za pomoc
A nechcete si zkusit zajít společně na mediaci, probrat to tam, pochopit se a případně domluvit buď na pravidlech společného života nebo na slušném rozchodu? A nechat si to jen soudem schválit?
@KovaJana obávám se, že to už nepomůže byl se mnou i v poradně kde jsme to spolu nějak řešili, a nedávno si našel novou holku takže si myslím, že to má vyřešené u sebe
@AndrejkaLove píše:
@KovaJana obávám se, že to už nepomůže byl se mnou i v poradně kde jsme to spolu nějak řešili, a nedávno si našel novou holku takže si myslím, že to má vyřešené u sebe
Tak zkuste aspoň tu dohodu o dítěti… Ať se nemusíte soudit, je to hnusné a nepředvídatelné a ještě si vztahy zhoršíte.
@KovaJana já právě chtěla se s ním dohodnout jenže on na žádnou dohodu nepřistoupí. Myslela jsem, že se tehdy dohodneme jak měl přijet za synem, ale on nedorazil a pak se neozval. A tak jsem podala návrh sama za sebe, vím je to hnusné, ale věř tě mi, že kdyby se s ním dali nějak normálně domluvit jdu radši cestou dohody, ale bohužel u něj to nejde