Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@HornyHippo píše: Více
Chyba zaměstnavatele? Nemyslím si.
Konkrétně v mateřské škole jsou dvě učitelky na třídu, které se střídají ranni, odpolední.
Pokud by si usmyslela jedna jen tak z rozmaru, ze nepřijde, musela by druhá vzít celý den - i ranní i odpolední.
Pokud by si to usmyslely obě dvě, tak kdo bude s dětmi?
Neni možné mít ve státní MŠ tři učitele na třídu a pokud jsou, tak má jedna snížený úvazek protože doplňuje úvazek ředitelky, ale každopádně porad je to takto nastavené a někdo s těmi dětmi byt musí.
A pokud se to opakuje často, že si jen tak ze dne na den nepřijdu, tak jak pak takový člověk vypadá v očích nadřízeného?
Pokud je opravdu nemocný, má horečky, je to něco jiného. Ale s rýmou zůstávat doma?
Na ZŠ, na prvním stupni mate jednoho učitele na třídu. Kdo jej zastoupí na supl?
Opravdu si myslíte, že to je zastaralé myšlení? Nebo je to o nějaké zodpovědnosti, kolegialitě?
@Pidulka1991 píše: Více
Blbé hodnocení hotelu, průser pro podnik, protože už v restauraci seděli lidi a chtěli si dát oběd. Si představ že někde sedíš v restauraci a řeknou ti, paní bohužel musíte jít na oběd jinam, nepřišel kuchař. Trapas ne? Naštěstí bydlím v docházkové blízkosti a doběhla jsem. Hosté nic nepoznali.
V případě nemoci se to dá pochopit, ale tady se bavíme pořád jen o tom, že si ráno usmyslí, že nepůjde do práce, tak prostě nejde. ![]()
@Paní Kudrnatá píše: Více
No ona ta rýma může být jen zástěrka pro potřebu volna kvůli dětem..ta moje střídačka má 4,z toho nejmladší v první třídě…už tedy přijde, ale hned chce zase vyměnit směnu ![]()
Ano, nemoc je něco jiného a dá se pochopit že člověk s horečkou nepůjde do práce.
@Anna766 píše: Více
Ale teď si představ, že bys ve svém volnu jela na druhy komec republiky
. Jako on toto je opravdu problém zaměstnavatele ![]()
Tak řekne, že má teplotu, jak mu to dokážeš, pritom si chce jen odpovinout zustat doma… ![]()
tak, pokud to budou časté výmluvy, pokud se falešně omluví, že je nemocný a potom ho někdo uvidí trajdat po venku. Potom je volba ho vyhodit a nevěřit mu. Buď chce tu práci, nebo s takovou pracovní morálkou může jít o dům dál. Vodnář se dobře odkopal. Jeho, „když se mi nechce do práce tak nejdu“ to mi přijde šílené. Nezodpovědné, ale asi dělá něco, co počká a nezávisí na něm další lidé.
Privátně vidím tu chybu u toho co nepřišel, protože se zřejmě někde ožral či co. Kdyby onemocněl a nahlásil to včas aby zaměstnavatel sehnal náhradu hned ráno nebo dopoledne, tak je to snad něco jiného ne? Protože v tom opravdu vidím velký rozdíl.
Ano, chlápka vyrazili a naprosto právem.
A teď si představ že jsem dlouhodobě nemocná, řeším dost velké nepříjemné zdravotní potíže. Sama jsem navrhla šéfům že podám výpověď. Nepřijali ji a stále jsem jejich zaměstnanec.
Proč asi?
@Sandra277 píše: Více
Jasně, ale furt máš nějaký počet dovolené, když dojde tak pak neplacenko mebo Áčka a konec. Ale nevidím problém v tom obxˇas nejít do práce, když se mi prostě nechce ![]()
Moment, to si nerozumíme, kde jsem napsal, že je to v pořádku? To si vůbec nemyslím. Jen si myslím, že je dobré přímé jednání bez vytáček. Když vám ráno někdo zavolá, že má střevní potíže a ten den nezvládne, tak to budete brát jako v pořádku, ale když ve stejné ráno někdo zavolá, že psychika je v háji, pak to v pořádku nebude, protože vy jste chodila s nachlazením i s antibiotiky (což je podle mě taky nezodpovědné, minimálně vůči sobě samé) a psychiku může řešit ve svém volném čase. Také jsem si jeden čas myslel, že to všechno visí na mě a já mohu všechno podržet a zvládnout. Byl jsem mladší a šlo vydržet i 72 hodin v kuse. Myslel jsem si, že si toho lidé budou alespoň vážit. A víte jak to dopadlo? Ti lidé si toho všimli, ale na místo vděku mě v tomto směru začali zneužívat. Tak jsem to celé přehodnotil. Systém se beze mě nezhroutí, ale já z toho systému mohu každou chvíli. A pokud si nebudu vážit sám sebe, tak nemohu chtít, aby si mě vážilo okolí. A do toho patří i to chození s antibiotiky do práce. Dokonce víc, než si myslíte.
nelze to přeci říci ze dne na den, aby potom musel nadřízený volat někoho zodpovědnějšího z volna, ne? Jen kvůli tomu, že jsi večer zjistila, že se ti nechce. Blbost prostě. A tak to Vodnář psal.
@Sandra277 píše: Více
A jak to řešíte při nemocech, které většinou přicházejí přes noc? Prostě ráno zavoláte, že nemůžete a je vám naprosto jedno, jak to dopadne, protože v ten moment si přejete, aby vám hlavně bylo dobře. Nic jiného vás nezajímá.