Sympatie / antipatie – co Vám na druhém je, či není sympatické

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78280
6.7.26 11:17
@Anonymní píše: Více

no přesně to popisuješ, já ADHD diagnostikované mám, teda tehdy se to jmenovalo LMD, ve škole jsem neměla úlevy, spíš naopak, musela jsem po škole chodit do „dyslexie“ - nějaký doučovací kroužek to byl a musela jsem navíc dělat doma spoustu úkolů a čtení navíc proti ostatním,
u maturity jsem měla úlevu, která se pak ukázala jako opak - poškodilo mě to,
a v dospělosti - jak píšeš, koho to zajímá? člověk musí fungovat v práci i doma, akorát mu to dá víc mentální dřiny,
ale je fakt, že občas si dny, kdy dcera běhá v noční košilce celý den a já sjíždím filmy na počítači, jíme hranolky, nebo párky, dopřeju - tak asi jsem na sebe dost hodná, k žádnému psychologovi nechodím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
6.7.26 13:14
@stinga píše: Více

Tak zeny maji jine příznaky adhd (stejne tak jine priznaky u poruch autistického spektra), takze diagnostickym systemem často propadnou. Jsou na to i statistiky. Holcicky se totiz většinou nehoipou na lustru, ale spis se ztraceji ve svych myslenkach…

Spousta zen dnes diky sockam a tomu ze se to tema resi v médiích, nechaji diagnostikovat treba ve 30, 40 letech. Muze jim to dat pak poskytnout sebepřijetí, nebo sanci osvojit si mechanismy jak lépe přežít ve spolecnosti nastavene pro NT.

Jasne, mit adhd je ted svym zpusobem v módě. Ale to nic nemeni na tom, ze tech poddiagnostikovanych zen je spousta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
6.7.26 13:17
@stinga píše: Více

To je opět zase špatný pedagogicky přístup, že jo. Dítě úplně přetížit, aby „dohnalo“ zbytek a vest ho na práh vyčerpání a pochybnosti o sebe.

A jo, člověk se s tím tak jako tak pobít sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
6.7.26 13:23

Mě odrazují lidi typu, všechno znám, všechno vím a všude jsem byla 2×, co se dokáží dlouho poslouchat a neustále stáčí hovor na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
6.7.26 13:32
@coffewomen píše: Více

Další ADHD a autisticka vlastnost🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78280
6.7.26 14:22
@Krákora997 píše: Více

no - matka na popud třídní učitelky se se mnou učila třífázově přes víkendy, vždy se se mnou hodinu učila, pak jsem šla 2 hodiny ven a tak to šlo až do večera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.26 17:55

Tak já jsem se učila výborně, jinou šanci jsem ani neměla, rodiče to vyžadovali. Až na matiku, tělák a praktické činnosti mě škola i bavila. Hlavně předměty, kde se zjišťovaly informace, nejlíp úplně do detailů. To byl můj svět. Měla jsem vždycky vyznamenání a dlouho i samé 1. Na gymplu už samé 1 nebyly, ale vždy vyznamenání. Ale je pravda, že to byla pak už hodně dřina a neměla jsem moc osobního volna. Musela jsem pustit většinu volnočasových aktivit a trávila jsem velkou část svého času u knih. A psala jsem si do diáře, co kdy mám přesně dělat, abych na nic nezapomněla. Ve všem jsem musela mít systém a když nefungoval, snadno se z toho stal chaos. Teď s dětmi už žiju jen v tom chaosu :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová