Syn mi dal ránu do obličeje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12600
20.8.19 22:03
@warita píše:
tohle pro mne neni urazka. Pusobis na mne, ze ma hodne co zpracovavat.

A proč na tebe tak působím? Psala jsi to v reakci na moji citaci trestního zákona, tak se logicky ptám, proč moje citace (navíc vyžadaná) trestního zákona tě vedla k tomu, žes mi napsala se mám jít léčit a mám hodně co zpracovávat?
Pro mě teda jsou k zamyšlení spis ti, co tu obhajují fyzické násilí na dětech jako výchovný prostředek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
20.8.19 22:04
@MP Krista píše:
Kdykoli jsem jako dítě dostala par facek ( dalo by se spočítat na prstech obou rukou), bylo to zcela na místě a byl to tehdy jediný způsob, jak mi dát najevo, ze končí sranda a dál už ani krok. Deprivovaná opravdu nejsem, jak vidno, naprosto to chápu a svým rodičům za to děkuji!!!

Přesně tak to je i u nás. Jak říká syn, nebolí ho to, ale výchovné to je v tom smyslu, že mu konečně dojde, že je na čase se zklidnit. A jak říkám, to už musí být, kdy je to chytne a nestačí slovní upozornění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
20.8.19 22:07
@wildcherry píše:
Ja se zasmala :lol:…Si zde tou svoji urputnosti neskutecne nahravas sama.Se chovas, jak spratek, co neuzna, ze prestrelil uz davno a porad si jede svuj argument ze zakoniku.

Jasně, nějakej zákoník, viď :D to je jasně houby argument :D a co teprve ústava :D
Teď už začínám chápat, jak je možný, co je u nás možný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
20.8.19 22:09
@janat píše:
Jasně, nějakej zákoník, viď :D to je jasně houby argument :D a co teprve ústava :D
Teď už začínám chápat, jak je možný, co je u nás možný…

Ty ses fakt krapla, nezlob se na me :lol:.A porad budes mlet to svoje a nic vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
20.8.19 22:12

Násilí není výchovný prostředek. Je to varovný signál, je to finální prostředek k zamezení neúnosnému, nebezpečnému či krajnímu chování. Je mi fuk, co si o tom myslí stát, stát moje dítě ani neživí, ani nevychovava, ani za nej nemá zodpovědnost. A kromě toho se mi parkrat tou fackou značně ulevilo a zabránilo mi to v dalším, mnohem agresivnejším útoku na nebohého smrada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
20.8.19 22:13

Prďte na to, holky. :lol: Zakladatelko, jak je to u vás teď? Vše v pohodě? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
20.8.19 22:15
@MP Krista píše:
Kdykoli jsem jako dítě dostala par facek ( dalo by se spočítat na prstech obou rukou), bylo to zcela na místě a byl to tehdy jediný způsob, jak mi dát najevo, ze končí sranda a dál už ani krok. Deprivovaná opravdu nejsem, jak vidno, naprosto to chápu a svým rodičům za to děkuji!!!

Ne, kdykoliv jsi dostala pár facek, tak to bylo špatně a opravdu to nebyla jediná možnost, jak ti dát najevo, že jsi udělala něco špatně a končí sranda… to je omyl, ke kterému tě vedli tví rodiče. Taková obdoba Stockholmského syndromu.
A fakt tyhle praktiky nemusíš obhajovat. Ty jsi za to násilí nemohla.
A když tohle pochopíš a přijmeš, tak nebudeš stejným způsobem dál ubližovat svým dětem.
A posoudit, jestli jsi deprivovaná ty sama fakt nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
20.8.19 22:17
@MP Krista píše:
Násilí není výchovný prostředek. Je to varovný signál, je to finální prostředek k zamezení neúnosnému, nebezpečnému či krajnímu chování. Je mi fuk, co si o tom myslí stát, stát moje dítě ani neživí, ani nevychovava, ani za nej nemá zodpovědnost. A kromě toho se mi parkrat tou fackou značně ulevilo a zabránilo mi to v dalším, mnohem agresivnejším útoku na nebohého smrada.

Tak ono není jedno, co si myslí stát. Vzhledem k té trestní sazbě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
20.8.19 22:19
@wildcherry píše:
Ty ses fakt krapla, nezlob se na me :lol:.A porad budes mlet to svoje a nic vic

Hele a fakt tu nevidíš rozdíl mezi “mlít svoje” a “mlít svoje tím, že cituji trestní zakon”.
Jen se ptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
20.8.19 22:20
@janat píše:
Tak ono není jedno, co si myslí stát. Vzhledem k té trestní sazbě…

Já se přiznám, že jsem tuto definici v trestním zákoníku nenašla. :nevim: Jaká je trestní sazba za výchovný pohlavek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
20.8.19 22:22
@janat píše:
Ne, kdykoliv jsi dostala pár facek, tak to bylo špatně a opravdu to nebyla jediná možnost, jak ti dát najevo, že jsi udělala něco špatně a končí sranda… to je omyl, ke kterému tě vedli tví rodiče. Taková obdoba Stockholmského syndromu.
A fakt tyhle praktiky nemusíš obhajovat. Ty jsi za to násilí nemohla.
A když tohle pochopíš a přijmeš, tak nebudeš stejným způsobem dál ubližovat svým dětem.
A posoudit, jestli jsi deprivovaná ty sama fakt nemůžeš.

Především si nebudeme tykat. Sice jsem občas dostala doma přes hubu, ale s vámi jsem husy nepásla. O svých deprivacích si zaplatpanbu rozhoduji já sama a ze svého pohledu dnes už ve věku babičky prohlašuji poctivě, ze by mi tenkrát opravdu nic jiného než facka moji drzou kušnu nezavrelo. Potkala jste někdy holku v pubertě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
20.8.19 22:23

Holky, zkuste si to trochu přebrat- proč rodiče fyzicky netrestají svoje dospělé děti? Jsou fyzicky kolikrát silnější, psychicky je to ponižující. A tak se to má i s pubošky, fyzicky jsou kolikrát silnější než vy, psychicky se aspoň cítí dospělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
20.8.19 22:27

Jen mě napadá k tomu „násilí“, že možná přijde doba, kdy bude jakékoliv fyzické trestání dětí zakázáno zákonem, tak jak je v některých zemích. Nehodnotím, jestli je to dobře nebo špatně, ale je to taky názor na věc a někde to tak nastavené mají. těžko si o těch lidech myslet, že by se měli jít léčit, pokud něco takového zavedli.
A fakt mi nepište, jací tam rostou spratci, to je akorát mlácení prázdné slámy a taková ta zábavná klišé, jako že svět se v pr.del obrací :D, protože tam málokdo opravdu žije celý život, aby to posoudil.

Rozčilovat se a hádat se proto, že někdo má jiný názor na takovou věc je zbytečné. Podle mě slušně vychovaní lidé :) umí respektovat i názory, s kterými nesouhlasí.
Mně právě ta výchova za socíku přišla zrovna taková, že vychovala lidi, kteří neumí respektovat jiné názory :think: ale to je mimo téma…

Jestli někdo považuje fyzické tresty za špatné, jeho názor a jeho věc a jestli si někdo myslí, že bez toho se doma neobejde, taky jeho věc. Já s tím tak úplně nesouhlasím (i když en 100%), protože jsem viděla, že to lze i bez toho, jen se člověk musí mnohem víc snažit hledat ty jiné cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
20.8.19 22:28
@janat píše:
A proč na tebe tak působím? Psala jsi to v reakci na moji citaci trestního zákona, tak se logicky ptám, proč moje citace (navíc vyžadaná) trestního zákona tě vedla k tomu, žes mi napsala se mám jít léčit a mám hodně co zpracovávat?
Pro mě teda jsou k zamyšlení spis ti, co tu obhajují fyzické násilí na dětech jako výchovný prostředek.

Pusobis tak na mne, skoda, ze to sama nevidis. Precti si sve prispevky v teto diskuzi po sobe a treba pochopis. Kdyz ne, tak se holt neda nic delat. ja ti uz k tomu nemam co dodat. Vychovavej sve deti, jak sama uznas za vhodne a trocha tolerance by ti asi nezaskodila. Na tom mimo jine bys prave v te terapii mohla zapracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2243
20.8.19 22:29
@janat píše:
Když dojdou argumenty, přijdou ničím neodůvodněné urážky?
A proč bych se měla léčit? Protože tu cituji trestní zákoník, kde ty vaše “výchovný” facky nějak zapomněli vyloučit z fyzického násilí na dětech? Nebo tady máte nějaký jiný důvod pro moji léčbu?

Myslím, že facka je u nás přestupek, ovšem u dětí je to tak že se automaticky počítá s tím, že děti TO na rodiče nedají. TO za facku se myslíš řeší běžně pokutou 500,– Kč nebo tak nějak. V Chorvatsku třeba za výprask hrozí kriminál asi na 3 měsíce.

Příspěvek upraven 20.08.19 v 22:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect