Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Ell.Z píše:
Co tu čtu, tak to ještě u nás nic moc pádů nebylo. Manžel jako děcko byl prej pořád na chirurgii, tak jestli bude malej po něm…
no takžeje to jeho vina, dítě je po něm kamikadze a potobě bude řvát
Možná by stálo za to nahodit téma s tchýní, třeba by ho to trochu srovnalo ![]()
@K9Girl tak to on řval okamžitě jak tur. Tak dobrý
Manžel ani hlídat nechce.. To si radši prodlouží pracovní dobu..
Pak se řve jen na mně..
To koukam co vse je mozne.Jak to ctu tak mam hruzu co me do budoucna ceka. Zlate moje miminko ktere lezi.
@Ell.Z tak tím spíš by měl pochopit, že někdy se to prostě uhlídat nedá. Třeba to bylo jenom chvilkové a přijde se omluvit, že to strachy přepískl ![]()
@mybaby Já když nad tím tk přemýšlím, tak opravdu okolo toho roka byl chuděrka malej celej fialovej ![]()
Je to věkem ![]()
A koukej ho lupnout manželovi na hlídání, však on ti začne líbat nohy za to, že upadl teprve jednou ![]()
Já viděla pád malého dítěte z nákupního vozíku a na to teda bacha, nic pěkného to nebylo, záchranka, hrůza, jak to dopadlo nevím, snad dobře. Tchýně pracovala v Kauflandu a říkal, že takových pádů viděla několik a pak už to maminkám chodila i říkat a ty jí samozřejmě fakovaly. Nenechala bych dítě o samotě, ani kdybych měla udělat dva kroky. Vídám to v obchodě vždycky a žasnu, jak někdo dítě může nechat o samotě. Tomu já třeba říkám hazard.
Příspěvek upraven 02.04.14 v 22:30
@mybaby no nevím, spí nahoře a já už ho ani dneska nechci vidět… ![]()
@Ell.Z píše:
@K9Girl tak to on řval okamžitě jak tur. Tak dobrýManžel ani hlídat nechce.. To si radši prodlouží pracovní dobu..
Pak se řve jen na mně..
no to je přesně to, co jsem psala. Sám se bojí ho hlídat, aby mu někde nespadlo a po tobě štěká. To by mně teda štvalo hodně a asi bych mu to sežrat dala. Protože tady přesně platí: kdo nic nedělá( v tomhle případě hlídání dítěte), ten nic nezkazí( upravila bych to na TOMU DÍTĚ NESPADNE)
@DeTer píše:
@mybaby Já když nad tím tk přemýšlím, tak opravdu okolo toho roka byl chuděrka malej celej fialovej
Je to věkemA koukej ho lupnout manželovi na hlídání, však on ti začne líbat nohy za to, že upadl teprve jednou
No u nás se to věkem příliš nezlepšilo. Teď si spíš vymýšlí ještě nebezpečnější zábavu, takže lítám za ním furt. Nekouká a narazí do futer, pořád o něco zakopává, šlápne na kostičku od lega, spadne ze židle, protože není schopný na ní sedět v klidu atd, atd. Je toho hromada. Asi ho olepím molitanem ![]()
@andice zrovna dneska jsem byla nakoupit a malej byl ve vozíku po prvé a nenapadlo by mě ho nechat samotnýho. I když jsem se třeba ohnula pro nějakou věc, tak jsem ho přidržovala, protože jsem se bála, aby se náhodou taky nechtěl ohnout.. Pak jsme přijeli dom a on sletí ze schodů.
Jo jinak já jako asi 2-3 letá srolovala asi 20 schodů u babičky v baráku, hlídal táta
anonymní no já právě, když viděla, co se s ním děje, jsem viděla krvácení do mozku atp. - a když nás doktorka chtěla pustit dom, tak jsem byla trošku víc naštvaná, ještě, že malej začal zvracet hned na ambulanci a nenechal si to na domů - a na neurochirurgii - to už byl úplně jinej přístup - navíc to tam znám z praxe, takže jsem se i uklidnila, že je v dobrých rukách kdyby něco
a ted jste již úplně v pořádku?
já se bojím pozdních komplikací jako je krvácení z nějaké žilky - které se může projevit až za několik týdnů
jinak manžel mě naopak podpořil, navíc ví, že já jsem na tohle pes, takže jsem udělala maximum aby nespadnul a stejně se mu to podařilo (stejně si pořád říkám, že držet ho pevněji - na druhou stranu vím, že držet ho pevněji, tak má modřinu) - u nás se s tím musím smířit hlavně já - hodně to beru jako osobní selhání
jinak kdyby to bylo obráceně, tak chudák manžel, on je na všechno flegma a já vždycky už vidím, jak se jedno z dětí zraní, když on hlídá a zatím naštěstí k žádným zraněním nedošlo, ale oba víme, že bych ho asi sprdla - že je flegmatickej a kam to pak vede apod. - takže on si spíš oddech, že nespadnul jemu, teda až ve chvíli, když jsme věděli, že je malej ok
@mybaby malej právě taky nedokáže sedět v klidu ani u toho jídla. Takže se mám připravit ještě na horší věci jo? To asi nezvládnu ![]()
Tak nejdůležitější je, že je malý v pořádku. Manžela radši nekomentuju, ten můj zkusil říct něco v tom smyslu, že toho našeho raracha nedokážu uhlídat, jen jednou. Pak stačilo, abych odešla na pět minut do sklepa s tím, že on na něj dohlédne a až pod schody o tři patra níž jsem slyšela to žuchnutí, co se od nás ozvalo a pak řev. Samozřejmě, že z toho byla boule jako švestka, ale od té chvíle jsem už nic podobného od něj neslyšela. Náš je pořád samá boule a modřina, jedna vybledne a vyrobí si další. Přijde mi, že snad nemá pud sebezáchovy a jen se modlím, aby ho ty kamikadze akce co nejdřív přešly, protože ho není možný uhlídat. Zrovna dneska se začal točit na místě, že prý kolokolo a než jsem stihla zakročit, tak se samozřejmě zamotal a padnul na hranu postele. Naštěstí ten pád trochu zbrzdila matrace, ale i tak má móňo na lícní kosti. Moje nervy.
Na tvém místě bych chlapa nechala, ať s ním zůstane sám, když třeba jdeš nakoupit. Ať si to zkusí a pak ať komentuje.
@Ell.Z jestli bude akční jako ten můj, tak jo
Za oběd se mu to podaří i 5×. Dneska jsem to na poslední chvíli vychytala v pokojíčku. Bylo déle ticho( asi 10 vteřin), tak se tam jdu podívat a malej si stavěl „horu“ z plyšáků, polštářů, autíček a kopačáku a zrovna na ní lezl, aby dosáhnul na nástěnné hodiny. Čapla jsem ho v poslední chvíli, když stoupal na ten míč
A jednou ráno jsem se vzbudila malej stál na špičkách na kuchyňské lince, otevřená sektorka a hledal si kakao
to mu bylo asi 2,5 roku On je takovej horolezec ![]()
@Ell.Z nic si z toho nedělej - podobného chlapa mám doma
, tím že též velmi málo malého hlídal tak taky pokaždé když se mu něco stalo řval na mě…časem jsem se naučila ho poslat do určitých míst s tím, ať mi něco zkusí říkat, až ho bude hlídat sám déle než 30minut, kolikrát my se na toto téma chytli („neschopná matka“)… Prostě se bojí a někdo tu vinu nést musí že. Teď je našemu mlaďáskovi 2,5 a on si už konečně zvykl, že náš syn je kamikadze - jen minulý týden padl hlavou přímo na schod (rána mezi oči - rentgen jestli nemá zlomený nos - nemá - a následně se mu vybarvili modřiny okolo obou koutků) a hned za dva dny rána mezi obočí, vypadal jak po boxerském zápase. A jako malý měl min. 3 pády kdy jsme jeli na RTG. Prostě je to divoch a na provaze ho mít nechci, takže sice pořád upozorňuju ať dává pozor, ale ne vždy to zaregistruje. Jo a kdyby byl syn pecivál tak by se to mýmu chlapovi taky nelíbilo…tak si vyber co je lepší ![]()