Syn spadl ze schodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1457
2.4.14 23:37

@marťanka2 budu muset tatínka víc zapřáhnout, a´t vidí, že to není tak jednoduchý. Nebo přestanu vařit, uklízet, prát, atd.. a budu malýmu opravdu stát za zadkem celej den :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
2.4.14 23:38

@madeto tedmi říká manžel co vyváděl jako dítě jak se sestrou po sobě házely šipky…natvrdo…jak se mu zapíchla jedna do kolene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
2.4.14 23:42

@Ell.Z mala mi také krásně slezla z gauče i postele a byla jsemmoc ráda. ale byla expert lezla na žebříky atd…ted ta mladší ta co vidí u starší to hned opakuje a to si kolikrát říkam tak malá a to nemuže dokázat…a ona jako opice opakuje co u ní vidí takže hlídám a hlídám. máme z patra dost srmé betonové schodiště vždy jsem se bála že tam dcerka zakopne a upadne, naštěstí se to nikdy nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
2.4.14 23:48

Mne se dcera skutalela z celeho schodiste, kravila, ze nechce jit za ruku a uz to bylo… Nic se nestalo, jen rvala, ze se lekla. Uprimne kdyby se to stalo manzelovi, tak asi taky hystercim, manzel taky nekdy vyjede, kdyz se neco prihodi, protoze se prirozene boji, ale pak vychladne a je to ok.

Deti jsou jak pytel blech, clovek musi mit oci, ruce vsude a ani to nestaci. Karambolu jeste bude :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
3.4.14 00:05

@Ell.Z by si to hlídání vyzkoušet, aby poznal, co to obnáší. skoro roční dítko je všetečka, chce zkoumat, pak stačí mžik a je to…,no akdyby k tomu hlídání měl dělat všechny ty domácí práce…Měl ti spíš říct, že je hlavní, že se nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
3.4.14 00:11
@Lejaa píše:
@Ell.Z
Jinak jsem volala švagrové-doktorce a říkala mi, ať kontroluji zorničky, když bude každá jinak velká (zjevně), tak by to mohl být otřes mozku.
Neboj, syn bude určitě v pořádku :)

Buď sis to nějak pomotala, nebo by švagrová měla vrátit diplom :mrgreen:. Otřes mozku rozhodně nemá rozdíl ve velikosti zornic, otřes mozku má zcela normální neurologický nález i nález na CT a diagnoza je určena na základě anamnézy- musí být alespoň chvilková porucha vědomí, počítá se i kvalitativní (tj. zmatenost). Ve chvíli, kdy je rozdílná velikost zornic, je průser na světě, v případě úrazů hlavy jde o nitrolebeční krvácení. Raději to upřesňuji, aby na základě té informace někdo neusnul na vavřínech.

Zakladatelko, na názory manžela kašli, upřímně neznám nikoho, komu nikdy jakkoli nespadlo dítě, nikdo není schopný ohlídat každou sekundu dítěte, moje zkušenost dokonce je, že naši kluci si kolikrát udělali největší „bebí“ ve chvíli, kdy jsme u nich stáli, přesto si dokázali nějak ublížit. Zvlášť starší od mimina nevlastnil pudu sebezáchovy ani co by se za nehet vešlo, to byly permanentní pokusy o sebezničení, naštěstí neúspěšné, ba dokonce jsem zatím nikdy (zaklepam) nemusela ani s jedním na úrazovku :dance:. Neboj, bude to dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
3.4.14 00:23

Synek ti ještě tolikrát spadne. Jo schody jsou svinstvo. Zrovna dneska dcera tak padla na schodech. No letěla po hlavě, bylo to na dětském hřišti. Řev hroznej, nemá ani modřinku. Po dvou minutách tam vlezla zase! Ale už si dávala pozor. Dceři jsou dva roky.
Chlapovi řekni že jestli chce mít doma uvařeno, v rámci možností uklizeno, vypráno a spousty dalších věcí ať namontuje bezpečnostní prvky jako třeba vrátka na schody, pojistky na šuplíky atd. Si máma ne robot a bachař. Muži bych dala dítě, řekla mu ať uvař, uklidí a ty jdi třeba na nákup. Ať sám pozná jaké je to se postarat o dítě. Ten můj malou při hlídání šoupne do postýlky a tím pro něj hlídání končí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
3.4.14 00:31

Ještě si živě vzpomínám co dělala malá v roce. Skákala vedle mě na gauči, když věděla že jí napomínám tak skočila dolů a já jí vždycky chytila. Pak už jsem jí vynadala a řekla jsem že jí chytat nebudu. Byla pěkně překvapená když skončila na zemi. (nejsem tyranka dala jsem na zem polštář), ale od té doby neskáče (z gauče), jen skáče po nás s přítelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
3.4.14 01:31

@Ell.Z manzel je na pest. Nam spadl maly ze 6 schodu a koukali jsme na nej oba a jeste sousedka k tomu. Bylo mu 22 mesicu, nikdo nepredpokladal, ze ztrati rovnovahu, kdyz na nej manzel promluvi a skutali. Dodnes to mame oba v zive pameti. V tu chvili neslo ani mu pomoct dopadnout lepe, protoze se clovek bal ublizit mu jeste vic nesikovnym podchycenim. Bohuzel to odnesly zuby - ulomily se mu kousky jednicek, musely se zbrousit, protoze byly strasne ostre a navic se asi trochu zarazily do dasne - ma velkou mezeru mezi celistma a musi kousat jen na strany :-( Porad to ale mohlo dopadnout mnohem hur. Ani jednoho z nas nenapadlo toho druhyho servat.
Manzelovu hysterii pokud mozno ignoruj a donut ho k provedeni bezpecnostnich opatreni. Na vikend si zamluv od nej aspon 3hodinove hlidani. At zvladne nakrmit, prevlict, ohlidat a vykoupat. Treba ho to trochu probere, ale predem mu to nerikej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
3.4.14 06:25

Tak teda vazne neni samozrejme, ze ti chlap vynada. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
3.4.14 07:11
@mybaby píše:
No u nás se to věkem příliš nezlepšilo. Teď si spíš vymýšlí ještě nebezpečnější zábavu, takže lítám za ním furt. Nekouká a narazí do futer, pořád o něco zakopává, šlápne na kostičku od lega, spadne ze židle, protože není schopný na ní sedět v klidu atd, atd. Je toho hromada. Asi ho olepím molitanem :roll:

Tak Peťa už se naučil trochu korigovat pohyb… POřád padá to jo, ale když nemá v ruce kameny, který nepustí, tak dá hezky ruce před sebe, řízne sebou a jede se dál. Ani nebékne :mrgreen: Když má obvykle v obou rukách šutry, tak si nechá pěstičky a pak teda neudělá dlaň, al epadne na prsty. Ale kameny pouštět nebude, tak to kolikrát békne, ale jinak už se naučil. A ted měl taky dost blbý období, kdy lezl na všechno nahoru. Gauč, postele, schody, žilde… NAučila jsem ho slézat, občas na něj houknu at slézá po prdelce a v pohodě, ale je mi jasné, že nějaké další blbější období nás ještě čeká :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
3.4.14 07:59

Me mala sjela ze achodu v choditku isklivej pad nic ji nebylo ale pro sychr jame jeli a jelikoz bydlime v baraku tak tu mame troje schodiste a svara ke truhlar tak mame vsude branku zatim bydlime u rodicu deda slibyl dceri ze ji udela a prd tak jaem se nastvala a rikam svagroj udelej mi prpsim zabranu… A bylo to :-D ted uz jsem obezretna taky.me to vydesilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
3.4.14 08:38

@Samamama
tak to jsem si spis pomotala :D zafixovala jsem si, ze kdyZ jsou zornicky ok, hlava snad take:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
3.4.14 08:45

@Ell.Z Manžel by měl vychladnout. Děti spadnou každému. Pro uklidnění u nás se stalo nedávno během jediného dne: dvouletá spadla ze schodů (tak tři), nic se jí nestalo, pak z odrážedla v hrozný rychlosti, jela z kopce a nebrzdila. Měla helmu, jen si odřela nos, ale pád vypadal fakt hrozně, hlavou napřed. Nakonec mi ještě rozjela kočár s novorozencem z kopce, ten se zarazil po pár metrech o plot a ona do něj ještě nabourala hlavou, jak za ním běžela. Myslím, že jsem ho zabrzdila, dovede ho odbrzdit. Nestalo se zas nic, mimino spalo. Teď si dávám sakra bacha, kam ten kočár stavím.
Když jsem to večer říkala manželovi, tak byl v klidu. Trochu jsem se bála, že mi vynadá, ale pohoda, už si totiž sám zkusil, jaký to s dětma je. Sama jsem mu nedávno přišla na to, že zapomněl mimino připoutat v autě, jen jsem ho upozornila. To se prostě může stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.14 12:42

@petramrk no on šel na začátku do nemocnice jen na pozorování, problém s nožičkou se objevil až po 5 hodinách od pádu, pak měl nález na eeg ale nebylo tam ložisko takže prý nekrvácel, dostával injekce protiotoku, nožička se po pár dnech spravila, doteď je sledovaný kvůli možnosti poúrazové epilepsie, zákaz očkování apod. Když jsem viděla jak spadl tak jsem myslela že to nepřežije. Abych řekla pravdu tak mě to semlelo asi více než jeho. Já důsledná matka jsem selhala. Manžel se mnou pár dní nemluvil pak mi jen řekl že to považuje za vyřešené a dál to neřeší. Na druhou stranu já kdyby se to stalo jemu nevím jestli bych ho ještě někdy nechala s dětmi o samotě :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák