Tablet pro 3leté dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2390
1.12.12 12:07

@Terezm Ted je to půl hodina, bude mu 5 bude to hodina a čím starší bude, tím víc se to bude stupňovat. Až bude chodit do školy, místo úkolů bude hrát. Věř, že je to tak. Zkušenost mám velikou. Ale ty už jsi se asi rozhodla, no jak myslíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
1.12.12 13:39

@kissi Ne všechny děti mají takové sklony k závislosti a tvoje zkušenost prostě nemusí jinde platit. A s těma knížkama, já si svého času raději četla, než bych dělala úkoly :lol: Akorát máti holt nemohla nikde roztrušovat, že jsem děsnej závislák, protože čtení je přeci ušlechtilá záliba ;)

@mischelinmisa Já zase nechápu, proč by normální dítě mělo trávit den tím, že češe vlásky panenkám :nevim: Ale holt jsou děti, které v tom nějaký význam a naplnění nacházejí. A živit se dá jak česáním kebulí, tak pařením her.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
1.12.12 13:56

Ale on si už stejně rok a půl hraje. Bude akorát rozdíl s tím, že si nebude hrát s manželovým mobilem za 10 tis., ale se svým tabletem za 15 stovek. A rozhodně si nemyslím, že je teď nějak závislej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
1.12.12 16:19
@mischelinmisa Já zase nechápu, proč by normální dítě mělo trávit den tím, že češe vlásky panenkám :nevim: Ale holt jsou děti, které v tom nějaký význam a naplnění nacházejí. A živit se dá jak česáním kebulí, tak pařením her.

Existuje spousta kkrásných her, který dítě může hrát bez tabletu. promiň, ale mě prostě přijde blbost kupovat tablet dítěti, který má 3roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
1.12.12 17:09

@mischelinmisa
Ja na tom nevidim nic zleho. Pokud tam ma vzdelavaci hry a cas je limitovany tak je to podle mne dobra vec.
A limitovat se to da, je to jen o duraznosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
1.12.12 18:30

Holky to asi nemá smysl řešit.. Každá to vnímá jinak, každá nech si koupí co chce, přece je to každého věc..
Ale když se nad tím zamyslím, tak já se snažím co nejdél udržovat kluka od her, protože vidím, že 5 letý od švagrové paří hry denně, třeba chvilku, ale jaké :roll: Nějaké vojáky, kde střílejí, nebo nějaké hnusoty.. Asi už neni v modě klasický Krteček apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
1.12.12 18:38

@Terezm nechci rýpat, ale zvyklý na co??? Na teblet..na pohádky, hry.. To stejné je přece v TV a nebo na ´dospěláckém PC, notebuku nebo co máte věžně doma..
Zkus dítěti jednou nedát a uvidíš jak je zvyklý… Ale nechi aby to nevyznělo blbě, jen mě trochu zarazilo, že bude na něco zvyklý.. a nebudě jak utžtený z řetězu..
O to mě jde, proč dítě na něco takového učit pravidelně??? :nevim: Pohádky, v televizi, naučné,– knihy, rodič a hry si může pustit od vás…
Ale jinak respektuji tvůj názor, jenom píšu, jak to vidím já, že nejde o to hraní, dívání, ale o to vůbec učit dítě na teblet jako takový - tím myslím 3,4 leté dítě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
1.12.12 19:07
@kvaček píše:
Holky to asi nemá smysl řešit.. Každá to vnímá jinak, každá nech si koupí co chce, přece je to každého věc..
Ale když se nad tím zamyslím, tak já se snažím co nejdél udržovat kluka od her, protože vidím, že 5 letý od švagrové paří hry denně, třeba chvilku, ale jaké :roll: Nějaké vojáky, kde střílejí, nebo nějaké hnusoty.. Asi už neni v modě klasický Krteček apod..

Tak to neeee, to by se mi nelibilo. U nas maji PC ve skolce, ale maji tam jen par naucnych her (jakoze se uci abecedu, pocitat a tak) a je to zaple jen asi 3 hodiny denne. Aby se deti prostridali jestli maji zajem.
Maly si s tim pry nekdy hraje, ale asi tak jen 5-10 minut denne. Ani ho nemusi limitovat, nema moc zajem. Radsi si hraje s autama a s dalsima detma.
Ja jsem ted malemu koupila na 3ti narozeniny tohle http://www.leapfrog.com/…ook_pal.html
Myslim, ze je to lepsi nez pocitac a nauci ho to cist:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
1.12.12 20:02

@Loki01 Ano, ale zakladatelka tu píše, že ho chce na klasický autoi závody nebo letadla. To je to, co prostě nepochopim. Proč by tříletý dítě mělo hrát tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
1.12.12 20:06
@mischelinmisa píše:
@Loki01 Ano, ale zakladatelka tu píše, že ho chce na klasický autoi závody nebo letadla. To je to, co prostě nepochopim. Proč by tříletý dítě mělo hrát tohle.

Toz to neeeee:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
3.12.12 08:52

Tak já za sebe musím napsat, vůbec nikomu s vůj názor nevnucuji, jen napíšu jak je to u nás. Starší dcera když byla malá, tak si občas zahrála nějakou dětskou naučnou hru na pc, ale když se jí řeklo, že dost, nebo že dneska vůbec ne, tak pohoda, žádnej protest.Syn,když mu bylo asi 2,5 tak taky koukal do mobilu a k tomu objevil dcery nintendo. A začal tam hrát toho skákajícího panáčka Mario bros.Jo,šlo mu to hezky, krásně to ovládal, ale seděl by u toho furt, jak jsme od někud přišli, hned se k tomu hnal. Když jsme mu to chtěli vzít, tak řev. A to to hrál asi dva dny. Takže nintendo bylo okamžitě zabaveno, řekli jsme, že jsme ho někomu půjčili a od té doby jsme mu ho neukázali. Dcera ta je vpohodě, je už velká je jí 11 a ta to hraje tak jednou za 2měs. :D Dneska je malému 3a 3/4 už se s ním dá domluvit, takže občas hraje na pc takovej naučnej program, co máme ze školky a občas mu na 10min. půjčím mobil. Takže já za sebe, bych mu tablet nekoupila, protože ještě kdyby ho dostal pod stromeček od ježíška, tak by říkal, že je jeho a nechtěl se ho vzdát. Když už bych ho koupila, tak jako společný dárek pro rodinu a občas mu ho půjčila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
3.12.12 12:13
@Terezm píše:
No tak rozhodně se vytahovat nechci, tabletem za 1500 Kč si myslím že to ani nejde… Zase nevidím nic špatného na tom, že si třeba místo toho, že my koukáme na zprávy, kluk na půl hoďky zahraje nebo si pustí nějakou pohádku a pak půjde spát. Zase podle mě je v klidu, bude zvyklý a ne jako jiný děti utržený ze řetezu, když něco takového uvidí a za boha to nebude chtít pustit z ruky.

přestavam chapat co chceš slyšet svůj dotaz jsi tu vložila někteří ty odpověděli někteří řekli že je to blbost…ale neměla bys zapomenout že za chvilku jsou vánoce tak mu to kupte zabalte mu to a je…nevěřím tomu že ty tady někdo řekne z těch co tím nesouhlasí že změní najednou názor a řeknou jo to je skvělé dítě si vyhraje a nebude na tom nikdy zavislé možna nebude možna bude..ale zkuste mu ten tablet někdy vzít a uvidíš jak se chová zavislák, ale možna ne a v tom případě to máš skvělé..ale vidím všude kolem sebe jak je dítě na tyto věci zavislé jak po chvilce to nechce pustit z ruky

• Citovat
  • Upravit
Mi24
3.12.12 12:16
@mischelinmisa píše:
@kissi To víš, my to nechápem rodiče jdou s dobou :pankac: Ne, nechci si z nich utahovat, ale prostě není nad to, když jsou hračky ajko hračky. Je jasný, že každýrodič nemůže mít dítě za zadkem celý den a snaží se ho všelijak zabavit, ale zabavit dítě jen stabletem mi teda přijde smutný. Všichni pořád vykládají, jaký krásný hračky teď jsou, že když byli oni malý, že to nebylo. No a pak se seberou a jdou koupit tablet :zed: :zed:
:palec: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
1115
3.12.12 12:35

Tak asi vas pobourim, ale my jsme letos k Vanocum dceri (3r) tablet koupili :palec: jen takovy obycejny z Tesca za 1699Kc. Vim, ze u toho nebude sedet cele dny, ale je na tom spoustu naucnych her, kresleni atd.

Mimo jine, co je horsi pustit diteti pohadku v tv nebo at si rozviji pamet napr hranim pexesa na tabletu? :think: vsechno ma svoje pro a proti a je jen na nas rodicich kam to nechame zajit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
3.12.12 13:32

@kristy09 Dcera pexeso hraje, ale se mnou, od toho jsem na mateřský. Tablet na kreslení? Fakt nejsem žádný odpůrce techniky, ale aby si dítě malovalo na tabletu je fakt smutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák