Tablet pro 3leté dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
7.12.12 07:49

Aha, tak to já jsem spíš myslela, jakože dostat všeobecne…
Známá tak loni koupila něco pro děti- nevím, jestli tablet, a nebo levnější notebuk, a děti jak to uviděli tak hned k tomu a pak nadávala, že jim to vlastně ani vzít nemohla.. A to by asi bylo i u nás si myslím a u většín dětí..
Když něco najde pod stromkem, tak je to jeho, jak ostatní dárky a nedokážu si představit, říct mu a teď mi to dej, teď si hrát nebudeš a vzít…
Když už někdo chce, tak bych to asi já teda koupila jako normálně pro rodinu a dít+ti jakoby pujčovat, ne aby si myslelo, že je to jeho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
7.12.12 08:43

@kvaček no synovec (9 let) by si taky přál noťas ale rodiče mu to nechtějí dovolit, brácha je na toto takový puritán, nechce jim dovolit ani telku do pokojíku. u synovce vím že by z toho radost měl velikou a byl by tam pořád :mrgreen: ale jak jsem psala ten první příspěvek pro někoho super a pro někoho ne, mojí malé bych to prostě dát nemohla, ale jestli je nějaký větší prcek který to pak v podstatě i užije dál třeba ve škole tak proč ne! ono je to v podstatě jedno, ty ceny tabletů šli dolů takže je v podstatě fuk jestli děcku koupíte na vánoce koloběžku, lyžařskou výbavu nebo nějaký levnější tablet.
a omezování užívání něčeho mi taky přijde divný, mě taky známí podrbali že malá má noťas ale jakoby to nebylo jedno jestli jí dám do pokojíku televizi nebo noťas když na tom pouští pohádky a při tom si hraje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.12.12 14:58

@martulkasloník tak v 9 letech mi to přijde divné… Já takto pořád myslím, že se bavíme o 3 letých malých dětech..
Ale v dnešní době vlastně hned při nástupu do první třídy ty děti už doma mají počítače - rodiče, některé mobily a to si myslím, že teda v 9 bych koupila asi, kdyby si ho kluk přál..
To si myslím, že už smysl má, že z nej bude mít radost, a ocení ho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
7.12.12 15:08

Tak nakonec jsme ten tablet objednali. Nemá to asi cenu dál řešit, někdo je pro, aby mělo dítě k takovým věcem přístup a jiný prostě ne. Nikomu nic neberu, je to každého věc a jeho rozhodnutí. Pro nás zase klídek, že si v klidu pustíme zprávy, může koukat do tabletu a nemusí jít velká televize a na dlouhé cesty autem se jistě bude taky hodit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
7.12.12 16:12

@kotyk Tak tohle už je ejn slovíčkaření :) Jinak nevim, jak je to u ostatních, ale vodovky atd. mají děti ve skříňce, do kterých mají přístup, a když chtějí tak si malujou jak pastelkama, tak vodovkama. Prstové barvy nemáme. Nikdy nebyl žádný problém, tudíž jsem neměla potřebu to před nima schovávat. Pokud to bereš jako hračku, je to tvůj názor, ale mě to přijde na hony vzdálený hračce. Já osobně bych koupila tablet dítěti, až v době, kdy by si plně uvědomoval, jak lze tablet využít a že to není nejlevnější záležitost a bude se k tomu patřičně chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
7.12.12 16:21

@kvaček no však jo, já do něho hustila ať mu to koupí, oni počítač doma mají ale jako dárek noťas, tablet apod. mu brácha kupovat nechce, jenže stejně neví co mu má koupit, kluk už je velký, nebaví ho lego a hračky a přitom je to pořád dítě takže oblečením mu radost neudělají :nevim:

@Terezm super tak ať udělá pod stromkem radost a slouží, jak jsem psala malá má noťas, plus to přenosné dvd na cesty je to super věc, nejsem hold super matka, ráda mám chvíli klidu, však pohádkama se ještě nikdo nezkazil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
7.12.12 17:21

@martulkasloník díky, radost mít určitě bude :P a kdo říká, že super matka je taková, která se dítěti musí věnovat od rána do večera? Jak říkáš, taky si ráda v klidu vypiju kafe, uvařím, poklidím a rozhodně nevidím nic špatného ho na chvíli zabavit tabletem nebo televizí, když si nechce hrát sám s normálníma hračkama.
Kdybysme měli noťas, pop. něco jiného, tak bych mu svůj tablet taky nekupovala. Máme jen normální PC v patře a to mi přijde mnohem nezodpovědnější ho tam nechat samotnýho třeba jen na pohádku, takhle ho budu mít po ruce a je klid :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.12.12 20:29

@Terezm jsem čekala hlášku o super matkách :mrgreen: :mrgreen: když pár maminek nesouhlasí, tak je hned tato hláška.. :mrgreen:
jsi myslím, že jde uplně o něco jiného..a tom že si dítě věnuje samotné nečemu, ale problém je ten, že prostě někdo tablet uznává a někdo ne, to je celé…I když jak píšeš, ty vašei situaci, tak bych ho asikoupila taky, ale jak ´jsme psala asi do domácnosti, ne do dětského pokoje :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
25.2.13 08:06

http://dotekomanie.cz/…-skvrne-ano/

článek přesně k tomuto tématu 8)

tablet nemáme, ale plánujeme dětem pořídit. Kdo se tady tak pohoršujete nad dotazem zakladatelky, viděli jste ty dětské aplikace pro tablet, co pak dítě může mít v tabletu? Učení barev, tvarů, písmen, omalovánky, pexeso, výukové kartičky…nepřijde mi to jako „blbost“ která dítěti nic nedá.
Samozřejmě nejsem zastáncem toho, aby tablet nahradil kompletně jiné dětské hry, aktivity, hračky, samozřejmě že máma bude dál s dítětem číst, malovat, tvořit, hrát si…ale pro spestření programu, aby dítě si chvíli samostatně vystačilo samo s něčím, ba cesty, nebo když se matka chce věnovat i třeba přípravě staršího dítěte do školy apod., je to určo dobrá věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
27.2.13 11:30

Tablet ve 3 letech? To bych určitě nekoupila ani náhodou :cert: má na to dost času své děti vychovávám ve skromnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
28.2.13 14:58

Musím se přiznat že jsem se setkal s hočinama co jejich děti maji tablety i notebooky to mají prý místo telky v pokojíčku, využívají to na cesty atd… Dokonce ta jedna na tom učí děti barvy, písmena a já koukala jak s tím malej umí nakonec v mateřském centru jsme probírali děti a počítač a přišlo se na to že dnešní doba je už taková že děti místo učebnic se už učí přímo z pc… mám taky 3 leté dítě a miluje koukání na
youtube -pohádky, různé vlaky a tak kolikrát mu to zapnu a místo pohádek kouká na to umí si to sám přepnout tak že už tám nemusím furt běhat, myslím si osobně že pokud nebude na to koukat 12 hodin denně aby rodiče měli od dítěte pokoj tak proč ne?? je jedno jestli pohádku z koukne v TV, na DVD nebo v PC a tabletu. Určitě bych mu to nedala jako hračku jen tak. Dokonce mu čtu i knížky přímo z Pc naco to kupovat když se to dá stáhnout??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
28.2.13 15:04
@Terezm píše:
Tak nakonec jsme ten tablet objednali. Nemá to asi cenu dál řešit, někdo je pro, aby mělo dítě k takovým věcem přístup a jiný prostě ne. Nikomu nic neberu, je to každého věc a jeho rozhodnutí. Pro nás zase klídek, že si v klidu pustíme zprávy, může koukat do tabletu a nemusí jít velká televize a na dlouhé cesty autem se jistě bude taky hodit…

zmé strany tím nic neskazíte děti mají do auta přenosné DVD a 12 hodin v autě i když s přestávkama je pro děti nudné kort na dálnici kde se nedá hned zastavit takže taky uvažujem o tabletech kluk bude mít brzo 6 a malej 4 tak narozeniny nebo vánoce to jistí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.13 18:25

No, my pořídili levný tablet na pouštění pohádek a blbinek, abychom přežili ve zdraví cestu autem do Itálie. Tak jsem si chtěla něco přečíst, a koukám, že je to tu jen názorová bitva mezi těmi, co ano, a těmi, co ne. Koukala jsem, že to má i spoustu různých naučných aplikací, jako zpestření na tom nevidím nic špatného. Narazily jste některá na názor či článek odborníka na toto téma? Jestli to může nějak škodit nebo působit ty noční můry, jak se zde již psalo? Nebo jsou to jen dohady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
15.8.13 08:59

Tak můj syn dostal tablet ke čtvrtým narozeninám a nelituji. Už předtím mi bral telefon, lecos s ním uměl, takže jsem to nebrala jako hračku, se kterou si nebude vědět rady. Neberu to tak, že to má jako hračku v dětském pokoji, tablet dostává, když uznám za vhodné a na jak dlouho uznám za vhodné. Sám umí hledat a instalovat si a co se aplikací týká, učí se dopravní značky a vlajky nebo si stahuje většinou logické hry nebo počítání. Co se angličtiny týká, tu už si hledal dřív na youtube, v tabletu si našel spoustu aplikací, takže ve čtyřech letech umí spoustu slovíček a anglických písniček.
Každý má na to jiný názor, mě by ani nenapadlo mu něco takového kupovat v tak nízkém věku, ale pokud o to jevil opravdu zájem a už si s tím dokáže poradit, tak proč ne. Tablet má jako zpestření, za odměnu nebo na cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
15.8.13 21:54
@Michaela83 píše:
Tak můj syn dostal tablet ke čtvrtým narozeninám a nelituji. Už předtím mi bral telefon, lecos s ním uměl, takže jsem to nebrala jako hračku, se kterou si nebude vědět rady. Neberu to tak, že to má jako hračku v dětském pokoji, tablet dostává, když uznám za vhodné a na jak dlouho uznám za vhodné. Sám umí hledat a instalovat si a co se aplikací týká, učí se dopravní značky a vlajky nebo si stahuje většinou logické hry nebo počítání. Co se angličtiny týká, tu už si hledal dřív na youtube, v tabletu si našel spoustu aplikací, takže ve čtyřech letech umí spoustu slovíček a anglických písniček.
Každý má na to jiný názor, mě by ani nenapadlo mu něco takového kupovat v tak nízkém věku, ale pokud o to jevil opravdu zájem a už si s tím dokáže poradit, tak proč ne. Tablet má jako zpestření, za odměnu nebo na cesty.

Michaelo, můžu se tě zeptat, který tablet máte? Jak ho máš připojený? Doma k wifi? Nebo s mobilním internetem? Kde se stahují aplikace pro děti? Snad se neptám moc hloupě, s tabletem jsme se ještě nepotkali :) a taky zvažuju jako dárek pro čtyřleťáka (k Vánocům).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák