Tablet pro 3leté dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.11.12 09:35
@JituleB1 píše:
no vidíš a já si první mobil koupila až po roce práce, protože před tím byly drahé a počítač jsem si koupila až asi po 4 letech práce. Tady je jasně vidět, kdo v jaké době vyrůstal… za mě mobil ve škole to by bylo bylo úplné sci-fi…

to sice jo, ale i tak není pravda že když to me děti nebudou mít tak neznamená že budou šikanované..i když jsem vyrustala v jiné době tak už počítače všichni měli, ale šikanovaná jsem nebyla…spíš jde o to aby to u těch dnešních dětí nebylo naopak když vy jim koupíte tablet protože je chcete třeba i na hodku denně zabavit..tak aby oni pak nepřišli do školky a neptali se dětí zda už tablet mají a třeba už i ve školce se může najít více dětí co tablet budou mít a budou se posmívat těm co ho nemají.. :zed: takže místo toho než by se vaším dětem smalí že nemají tablet tak se budou vaše děti smát těm co ten tablet ještě nemají…takže vždycky někdo ty rozdíly uděla a všude se najdou dětí které už moderní techniku doma mají a ty co ji nemají..pak je důležité těm dětem vysvětlit že ne každý třeba na to má nebo že to nepotřebuje a vysvětlit jim že to není důvod k tomu aby se těm méně vybavenějším technikou smály

• Citovat
  • Upravit
421
3.11.12 11:19
@Anonymní píše:
to sice jo, ale i tak není pravda že když to me děti nebudou mít tak neznamená že budou šikanované..i když jsem vyrustala v jiné době tak už počítače všichni měli, ale šikanovaná jsem nebyla…spíš jde o to aby to u těch dnešních dětí nebylo naopak když vy jim koupíte tablet protože je chcete třeba i na hodku denně zabavit..tak aby oni pak nepřišli do školky a neptali se dětí zda už tablet mají a třeba už i ve školce se může najít více dětí co tablet budou mít a budou se posmívat těm co ho nemají.. :zed: takže místo toho než by se vaším dětem smalí že nemají tablet tak se budou vaše děti smát těm co ten tablet ještě nemají…takže vždycky někdo ty rozdíly uděla a všude se najdou dětí které už moderní techniku doma mají a ty co ji nemají..pak je důležité těm dětem vysvětlit že ne každý třeba na to má nebo že to nepotřebuje a vysvětlit jim že to není důvod k tomu aby se těm méně vybavenějším technikou smály

a proč anonymně? se stydíš za své názory? já jsem ale v žádném případě nepsala, že jsem pro to, kupovat tablet dítěti ve třech letech… taky jsem nepsala, že nutně musí moje děti všechno mít… pouze jsem psala, že kdyby se stala situace, že by bylo mé dítě vystaveno posměchu či šikaně z důvodu že nemá nějakou věc, řešila bych to nejspíš tím, že bych mu to koupila. nemluvím o krabičkách s cigaretami nebo drogách, jak tu někdo zmiňoval. Samozřejmě, že každý chce svoje děti chránit a podle toho se i zařídím. Neříkám, že jsou všechny děti zlé, ale opravdu to vidím už v mateřské školce, kde pracuji k čemu tam dochází. Teď třeba frčí plyšáci z Billy, každý si je nosí do školky, každý má alespoň jednoho, jsou i tací, co mají 2-4. Moje děti je chtěly taky, každý den básnily tom, zda ho taky dostanou. Vysvětlila jsem jim, jak se získávají a že nebudou hned. Dostaly je, taky si je nosí do školky a všichni jsou spokojení. Tohle mi fakt přijde už diskuze o slovíčkaření. Taky se mi třeba nelíbí rodiče, co si sami dopřejí, koupí si co chtějí a na dětem nic. U nás to funguje tak, že když někdo něco chce, našetříme, koupí se mu to a zároveň se koupí i tomu druhému a třeba i nám rodičum, ale nikdy si třeba neudělám radost jen sama pro sebe, byť jde o drobnosti. Vždy tu radost udělám všem. a znovu opakuji, nejsem zastáncem toho, abych tříletému koupila tablet, když už, koupím ho do rodiny a všichni z něho budou mít něco. Tak to funguje třeba s počítačem nebo mobilem, kde si hrají hry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
3.11.12 12:54
@Anonymní píše:
to sice jo, ale i tak není pravda že když to me děti nebudou mít tak neznamená že budou šikanované..i když jsem vyrustala v jiné době tak už počítače všichni měli, ale šikanovaná jsem nebyla…spíš jde o to aby to u těch dnešních dětí nebylo naopak když vy jim koupíte tablet protože je chcete třeba i na hodku denně zabavit..tak aby oni pak nepřišli do školky a neptali se dětí zda už tablet mají a třeba už i ve školce se může najít více dětí co tablet budou mít a budou se posmívat těm co ho nemají.. :zed: takže místo toho než by se vaším dětem smalí že nemají tablet tak se budou vaše děti smát těm co ten tablet ještě nemají…takže vždycky někdo ty rozdíly uděla a všude se najdou dětí které už moderní techniku doma mají a ty co ji nemají..pak je důležité těm dětem vysvětlit že ne každý třeba na to má nebo že to nepotřebuje a vysvětlit jim že to není důvod k tomu aby se těm méně vybavenějším technikou smály

takže vyžraný a ještě zlý, že já ty děti vůbec měla :zed: ty si už běž lehnout a prospi se :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1402
3.11.12 13:12
@Terezm
@Terezm píše:
Nám přeba syn bere autonavigaci, simuluje si tam různé trasy, funkce které ani já neumím. Pak mi to vrátí se slovy, že auto jede samo, je to rozbitý, nejde to ovládat - taky poměrně drahá navigace, aby si s ní hrál a vše do 2 metrů nad zem nenacpem. Pro jiného je to třeba nepochopitelné, nikomu nic neberu, pro nás by to třeba ten levnější tablet vyřešil…http://tablety.heureka.cz/…specifikace/#…

Ono by bylo nejlevnější mu to prostě nepučovat. Taky máme navigaci, pc, notebook a dotykové telefony, ale děti si s ním hrát nesmí. Mají svoje hračky odpovídajicí jejich věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
3.11.12 13:18

Nekupovala bych… a odradilo mě od toho to, že když jsme byli na dovolené tak tam byli Rusáci a měli malou holčičku, tak 2 a půl roku a ta se bez toho tabletu ani nenajedla, posadili ji do židličky a když ji nepustili na tabletu pohádku, začala se tam pěkně vztekat, takže ji všude nosili tablet aby ji zabavili.. pro mě tablet když už, tak později… kup třeba dětský počítač, je tam spousty naučných her, dítě se tam učí. je to určitě lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
3.11.12 13:28
@mischelinmisa píše:
@TerezmOno by bylo nejlevnější mu to prostě nepučovat. Taky máme navigaci, pc, notebook a dotykové telefony, ale děti si s ním hrát nesmí. Mají svoje hračky odpovídajicí jejich věku.

to se mi líbí, mají hračky odpovídající svému věku. U nejstaršího to tak bylo taky. Mě tady jen rozčiluje, že tablet za 10 by některé dítěti půjčili, nebo půjčují a šitku za 15 stovek ale ne. Přitom by dítě ten tablet nemělo volně k dispozici, pouze pod dozorem a krátkou dobu. A hned se z toho dělá drámo :roll:

@MišelkaX no tak to je extrém, tam totálně selhala výchova, to je děs.

• Citovat
  • Upravit
603
5.11.12 09:34
@baramaka píše:
proč bych to jako neměla myslet vážně?? ano, myslím to vážne, mám okolo sebe dost příkladů dětí, kteří takto dopadly. rodiče je od mala posazovali k počítačům, jen aby je děcka nerušily a dnes jsou z nich rozmazlení caparti, co si ničeho neváží…o drahých mobilech a notebucích ani nemluvě…vyžraný jak prasata, ale hlavně, že maj fejsbůk a jsou děsně in…a rodiče? ti raději mlčí a nechtějí si přiznat, že udělali chybu… (mmch ani jedno z těchto dětí nemělo v živote ruce knížku, pokud tedy nepočítám školní učebnice!)takže za mě NE…ne, dítěti bych žádný tablet nekoupila, stejně z toho nemá rozum a jsou to jen vyhozené peníze, tablet ho za pár týdnů omrzí (pokud s ním dřív neflákne o zem) a bude chtít něco jinýho. pokud mu dá zakladatelka do ruky kalkulačku, bude to mít stejný efekt a ještě na tom ušetří :mrgreen: (ač sem dávám vysmátýho smajlíka, myslím to vážně a za svým názorem si stojím)…vlastně ani nechápu proč sem zakladatelka píše, na jednu stranu chce pro dítě doporučit tablet, ale beztak to dítě na něm bude jen mačkat čudlíky, tak ono je vlastně ve finále jedno, který vybere :D

Tvých dětí vážně lituju, když nepoznají rozdíl mezi kalkulačkou a tabletem :roll: Rozbít to samozřejmě může, ale to může rozbít cokoliv jiného. Vaše děti třeba nemají lepší autíčko za tisíc Kč, které jistě nikdy nerozbily?! A ruku na srdce, vy jste taky tak dokonalé a nikdy vám nespadl mobil a nerozbil se? Víc vysvětlovat asi nemá cenu. Vy asi uklízíte, vaříte, žehlíte buď po večerech, nebo když mimča spí a asi nemáte právo si v klidu vypít ani kafe když už je dítě vzhůru a dítěti se nutně musíte věnovat celý den na 100%. Chápu a takovým to nemá cenu vysvětlovat… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
5.11.12 09:39

@Terezm NBemůžeš ale srovnávat dospěláka a tříletý dítě. Pokud chceš dítě zabavit, pust mu pohádku, nebo když tak vehementně chceš dětský noteboolk, kde se aspon něco naučí. A důvod Vy asi uklízíte, vaříte, žehlíte buď po večerech, nebo když mimča spí a asi nemáte právo si v klidu vypít ani kafe když už je dítě vzhůru a dítěti se nutně musíte věnovat celý den na 100%. To taky nechápu, jestli chci dítě zabavit, udělám to jinak, než abych mu dala do ruky tablet a nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
5.11.12 10:08
@K.Black píše:
to se mi líbí, mají hračky odpovídající svému věku. U nejstaršího to tak bylo taky. Mě tady jen rozčiluje, že tablet za 10 by některé dítěti půjčili, nebo půjčují a šitku za 15 stovek ale ne. Přitom by dítě ten tablet nemělo volně k dispozici, pouze pod dozorem a krátkou dobu. A hned se z toho dělá drámo :roll:@MišelkaX no tak to je extrém, tam totálně selhala výchova, to je děs.

souhlas :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
5.11.12 10:34

Technika ano, ale s mírou a ve vhodnou dobu (ne příliš brzy, jen v rozumných dávkách)! Z těchto „závislostí“ opravdu často pramení poruchy pozornosti, noční děsy, aj. 3-letému dítěti prostě podle mě do ruky tablet nepatří a už vůbec ne jako regulerní hračka kupovaná pro něj. A klidně si mě sežerte :mrgreen: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
5.11.12 10:39
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
5.11.12 10:44

A já měla „špatné svědomí“, že jsem mladýmu pouštěla v tomto věku „přitroublé“ Teletubbies :lol: Abych měla chvíli klid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
5.11.12 10:51
@Ivyk píše:
A já měla „špatné svědomí“, že jsem mladýmu pouštěla v tomto věku „přitroublé“ Teletubbies :lol: Abych měla chvíli klid :mrgreen:

Jestli 3-letému pouštíš Teletubbies, tak ty noční děsy bude mít spíš tvoje dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
5.11.12 10:53
@baramaka píše:
proč bych to jako neměla myslet vážně?? ano, myslím to vážne, mám okolo sebe dost příkladů dětí, kteří takto dopadly. rodiče je od mala posazovali k počítačům, jen aby je děcka nerušily a dnes jsou z nich rozmazlení caparti, co si ničeho neváží…o drahých mobilech a notebucích ani nemluvě…vyžraný jak prasata, ale hlavně, že maj fejsbůk a jsou děsně in…a rodiče? ti raději mlčí a nechtějí si přiznat, že udělali chybu… (mmch ani jedno z těchto dětí nemělo v živote ruce knížku, pokud tedy nepočítám školní učebnice!)takže za mě NE…ne, dítěti bych žádný tablet nekoupila, stejně z toho nemá rozum a jsou to jen vyhozené peníze, tablet ho za pár týdnů omrzí (pokud s ním dřív neflákne o zem) a bude chtít něco jinýho. pokud mu dá zakladatelka do ruky kalkulačku, bude to mít stejný efekt a ještě na tom ušetří :mrgreen: (ač sem dávám vysmátýho smajlíka, myslím to vážně a za svým názorem si stojím)…vlastně ani nechápu proč sem zakladatelka píše, na jednu stranu chce pro dítě doporučit tablet, ale beztak to dítě na něm bude jen mačkat čudlíky, tak ono je vlastně ve finále jedno, který vybere :D
:palec: :potlesk: a dospělý člověk se snaží davát si na své věcí pozor 3letému dítěti je to ještě docela jedno ;) a máš pravdu..svým způsobem je zakaldatelka rozhodnutá tablet koupit tak ať ho koupí..za pár let si tady přečti jak je její dítě zavislé na těchto hračkách, ale každého věc…hlavně ať už nám tady další maminky spolu se zakladatelkou nepíšou jak je to užasná věc…díte se dá zabavit i jinak, ale to je jedno každý si své dítě zabaví tak jak chce :dance:
  • Citovat
  • Upravit
1987
5.11.12 10:57

@Terezm nevím, proč mi tykáte 8o Jestli si myslíte, že hry mimo realitu na tabletu jsou lepší, než 4 postavičky v televizi a hopsající králíčci, tak to pak není o čem… :mrgreen: Ale uznávám, že Teletubbies teda nic moc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák