Tablet pro 3leté dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
K.Black
2.11.12 14:44
@MarieOVMUC píše:
Občasná hračka do auta, super věc, ale na doma a na hraní je to hrozivé:)

nevidím v tom rozdíl :nevim: vždyť i doma si bude hrát jen když mu ho dám, nebo myslíte, že si s ním bude v pokojíčku? nehledě na to, že je to věc snadno rozbitelná, takže jedině pod dozorem, nebude ho mít volně k dispozici mezi hračkama.

• Citovat
  • Upravit
603
2.11.12 14:52
@pansy píše:
Pokud se bavime o vanocnim darku tablet, kde na cedulce bude Jarousek Novak a dite tim padem bude vyhradnim majitelem tabletu s moznosti kdykoli ho pouzivat (nakonec aby ne, kdyz je jeho), rikam jednoznacne NE NE! Ve 3 letech je brzy, dite by melo svet objevovat jinak a travit volny cas aktivne.
Pokud se bavime o vanocnim darku, kde na cedulce bude „Novakovi“, vyhradnim majitelem nebude nikdo, bude pouzivan celou rodinou a obcas i malym Jarouskem-rikam ANO, je to prakticka vec, kterou uzije cela rodina, na cesty super.A ted mi rekni jakou variantu mas na mysli, pac mi to porad neni jasny :-)

Jak říkám, já ho pro sebe fakt nepotřebuju, mě stačí starší pc kvůli internetu, přečtu si dění ve světě, prohodit si pár názorů na emiminu… Manžel ho taky nepotřebuje, má dost drahý mobil, který je skoro vlastně jako tablet, má tam všechno. Do toho hraček má dost, autíčka, autodráhy, knížky, stavebnice… do toho babičky něco na tento styl k vánocům koupí. Prostě takových věcí u nás je dost. Vím že je na tablet malý, ale je moc šikovný, s manželovým mu to jde krásně a než těch 1500 Kč vyhodit zase za autíčka a pod., kterým má prostě hodně a akorát by skončili v krabici, tak mu radši ten tablet koupím a bude mít radost. U nás prostě techniku neodmítáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
2.11.12 14:55

Jinak existují i spešl skutečné tablety pro děti . Akorát mám pocit, že jejich dovoz sem by se dost prodražil, pokud se tu tedy nějaký za děsné peníze už neprodává.

@Terezm Tak mě tady straší právě a jenom to mimino ;) Leží na dece a pronáší moudra při snaze sežrat si bodíčko (a je po jídle).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
2.11.12 14:58

@kotyk to vypadá dobře, ale neumím AJ, a ani té technice nerozumím :oops: :lol: až se manžel vyspí, ukážu mu to, děkuju.

• Citovat
  • Upravit
234
2.11.12 15:00

V žiadnom prípade by som nekúpila troj-ročnému tablet. Nekupujem ho ani svojmu osem ročnému, napriek tomu, že ho chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
2.11.12 15:01

Tak u nás se technika taky rozhodně neodmítá, manžel ajťák, takže to ani dost dobře není možné, je jasný, že ji od toho nebudeme až do školy izolovat, ale vše s mírou, myslím, že později občas pohádka případně nějaká hra takovému malýmu dítěti stačí, až bude větší tak ano, učit ho základy počítačové gramotnosti, ale to ho nenaučím tím, že před něj strčím tablet a dítko zabav se. A neútočila bych hned na pohodlnost ostatních matek, jen proto, že s vysedáváním dětí před vymoženostmi techniky nesouhlasí, hodně dětí po obědě spí, včetně toho mého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
2.11.12 15:05
@Terezm píše:
Jak říkám, já ho pro sebe fakt nepotřebuju, mě stačí starší pc kvůli internetu, přečtu si dění ve světě, prohodit si pár názorů na emiminu… Manžel ho taky nepotřebuje, má dost drahý mobil, který je skoro vlastně jako tablet, má tam všechno. Do toho hraček má dost, autíčka, autodráhy, knížky, stavebnice… do toho babičky něco na tento styl k vánocům koupí. Prostě takových věcí u nás je dost. Vím že je na tablet malý, ale je moc šikovný, s manželovým mu to jde krásně a než těch 1500 Kč vyhodit zase za autíčka a pod., kterým má prostě hodně a akorát by skončili v krabici, tak mu radši ten tablet koupím a bude mít radost. U nás prostě techniku neodmítáme.

Diky za vysvetleni :-) V tomto pripade nesouhlasim a diteti bych to nekoupila. Ale je to muj osobni nazor a zalezi na vas s manzelem, vy synka i znate nejlip a vite, co je pro nej dobre. A vylaslala bych se na souhlas okoli. Kazdy ma jiny nazor na vyvhovu.
Dam jen priklad-na rodinne oslave v restauraci, kdyz dcerka zacala vyvadet a nechtela si s nicim hrat, ale jeste jsme nemeli dojezeno, jsem ji pujcila svuj Iphone, aby se na vhvilku zabavila-ze jen dojime a pujdeme s ni ven. Svagrova to patricne okomentovala-jak je hrozny dat do ruky 11-mesicnimu diteti do ruky iPhone, ze to by ona nikdy neudelala a nesouhlasi s tim. Ale zase nema problem dat k narozeninam 6-ti letemu synovcovi stolni pocitac se strileci hroz, kde tucnym pismem je napsano od 12 let. A mladsi synovec ke 4. Narozeninam dostal playstation taky se strileckou…S tim zas nesouhlasim ja s manzelem :mrgreen: Je to proste uhel pohledu a zalezi na rodicich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
2.11.12 15:05

@marvonelka Tříleťák s tabletem se sám rozhodně nezabaví, je to z hlediska rodičovské interakce spíš pěknej opruz. Na druhou stranu děti by snad měly najímat firmy jako QA :lol: To, co mi tříletá dcera dokáže udělat s tabletem přímo pod nosem, je neuvěřitelné (z hlediska škod v SW).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
2.11.12 15:08

Omlouvam se za preklepy :oops: pisu z telefonu a dost mi to nejde…Rozhodne se lip pise na tabletu, uz jen proto je dobry mit ho doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
2.11.12 15:10

@K.Black Tak něco v češtině ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
2.11.12 15:12
@kotyk píše:
@K.Black Tak něco v češtině ;)

děkuju :hug: :lol: ale ty ceny 8o zkusím to u těch číňanů, teda manžel :lol:

• Citovat
  • Upravit
603
2.11.12 15:14

Nám přeba syn bere autonavigaci, simuluje si tam různé trasy, funkce které ani já neumím. Pak mi to vrátí se slovy, že auto jede samo, je to rozbitý, nejde to ovládat - taky poměrně drahá navigace, aby si s ní hrál a vše do 2 metrů nad zem nenacpem. Pro jiného je to třeba nepochopitelné, nikomu nic neberu, pro nás by to třeba ten levnější tablet vyřešil…

http://tablety.heureka.cz/…specifikace/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
2.11.12 15:29

@K.Black Jo, tam se dá sehnat 7" za cenu kolem 50 dolarů ;) Ale zase baterka 2-3 hodiny :nevim: Každopádně je celkem dost levných placek a něco určitě vyberete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
2.11.12 15:32
@kotyk píše:
@K.Black Jo, tam se dá sehnat 7" za cenu kolem 50 dolarů ;) Ale zase baterka 2-3 hodiny :nevim: Každopádně je celkem dost levných placek a něco určitě vyberete.

Vyřeší nabíjecí baterky :lol: no aspoň u toho nebude celý den a vyřeší se to bez scén, než abych mu vysvětlovala, že už hrál dost, na to že se musí něco nabít rozumí dobře :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35314
2.11.12 15:43

No, my jsem to vyresili tak, ze jsme jako rodina dostali PC s dotykovym displejem( velkym, na stul). Netusim, jak se to presne jmenuje, mame proste pocitac na stole bey krabice dole a ma opravdu velky displej. Muj manzel miluje elektronicke hracky, ja tolik ne, ale snad teda sto let za opicema nejsme. Deti tu maji kresleni a par jednoduchych her, starsi dcera uz si obcas najde neco na internetu( nepoustime ji k tomu casto). Obe moje deti se naucily s mysi nekdy kolem 3. roku, tak jsme jim tu a tam pustili( i drive, kdyz jsem meli jen notebook) www.uptoten.com nebo neco podobneho. Jedine, co jsme tenkrat poridili byla mala mys( a to byla spis nahoda), ale obe deti zvladaly i s velkou.
Diteti bych zatim vlastni pocitac( jakykoli) nekoupila ani jednomu, u mladsiho by me snad nenapadlo ani o tom uvazovat. Jedine, co jsme tenkrat poridili byla mala mys, ale obe deti zvladaly i s velkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák