Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@baramaka píše:
Terezo, ty asi budeš hodně mladá matka, že máš tak nevyzrálé názory, co? až se tvému synovi ve škole budou smát, že má velký křivý nos, zaplatíš mu také operaci, jen abyses vyhla šikaně??jinak co se týče názoru k tabletu, tak k tomu nemá cenu se ani vyjadřovat, je vidět, že už si rozhodnutá, tak mu ho kup, je to tvoje věc, ale pak se za pár let nediv, až tvé 100 kilové dítě bude sedět celé dny u počítače a bude se ládovat coca colou a chipsama a pošle tě do řiti, až mu řekneš, že si má uklidit pokoj
tak tohle mě teda pobavilo, to jako nemůžeš myslet vážně že ne?
@JituleB1 píše:
já myslím že jo
![]()
@K.Black píše:
já myslím že jo![]()
bych spíš řekla, že je bezdětná…
@JituleB1 píše:
proč bych to jako neměla myslet vážně?? ano, myslím to vážne, mám okolo sebe dost příkladů dětí, kteří takto dopadly. rodiče je od mala posazovali k počítačům, jen aby je děcka nerušily a dnes jsou z nich rozmazlení caparti, co si ničeho neváží…o drahých mobilech a notebucích ani nemluvě…vyžraný jak prasata, ale hlavně, že maj fejsbůk a jsou děsně in…a rodiče? ti raději mlčí a nechtějí si přiznat, že udělali chybu… (mmch ani jedno z těchto dětí nemělo v živote ruce knížku, pokud tedy nepočítám školní učebnice!)
takže za mě NE…ne, dítěti bych žádný tablet nekoupila, stejně z toho nemá rozum a jsou to jen vyhozené peníze, tablet ho za pár týdnů omrzí (pokud s ním dřív neflákne o zem) a bude chtít něco jinýho. pokud mu dá zakladatelka do ruky kalkulačku, bude to mít stejný efekt a ještě na tom ušetří
(ač sem dávám vysmátýho smajlíka, myslím to vážně a za svým názorem si stojím)…vlastně ani nechápu proč sem zakladatelka píše, na jednu stranu chce pro dítě doporučit tablet, ale beztak to dítě na něm bude jen mačkat čudlíky, tak ono je vlastně ve finále jedno, který vybere ![]()
@JituleB1 píše:
bych spíš řekla, že je bezdětná…
nebo s miminkem a růžovými brýlemi.
@baramaka píše:
proč bych to jako neměla myslet vážně?? ano, myslím to vážne, mám okolo sebe dost příkladů dětí, kteří takto dopadly. rodiče je od mala posazovali k počítačům, jen aby je děcka nerušily a dnes jsou z nich rozmazlení caparti, co si ničeho neváží…o drahých mobilech a notebucích ani nemluvě…vyžraný jak prasata, ale hlavně, že maj fejsbůk a jsou děsně in…a rodiče? ti raději mlčí a nechtějí si přiznat, že udělali chybu… (mmch ani jedno z těchto dětí nemělo v živote ruce knížku, pokud tedy nepočítám školní učebnice!)takže za mě NE…ne, dítěti bych žádný tablet nekoupila, stejně z toho nemá rozum a jsou to jen vyhozené peníze, tablet ho za pár týdnů omrzí (pokud s ním dřív neflákne o zem) a bude chtít něco jinýho. pokud mu dá zakladatelka do ruky kalkulačku, bude to mít stejný efekt a ještě na tom ušetří(ač sem dávám vysmátýho smajlíka, myslím to vážně a za svým názorem si stojím)…vlastně ani nechápu proč sem zakladatelka píše, na jednu stranu chce pro dítě doporučit tablet, ale beztak to dítě na něm bude jen mačkat čudlíky, tak ono je vlastně ve finále jedno, který vybere
já nemám ani jedno dítě vyžraný jak prase, ani já nejsem vyžraná jak prase
je směšný co píšeš, ani jedna tady nenapsala že u toho bude dítě sedět celé dny, a konkrétně zakladatelka to chtěla využít jen na poobědový spánek miminka, aby kluk nelítal po baráku a nebudil miminko, a tím že u toho bude chvilku sedět si i odpočne.
@baramaka píše:
proč bych to jako neměla myslet vážně?? ano, myslím to vážne, mám okolo sebe dost příkladů dětí, kteří takto dopadly. rodiče je od mala posazovali k počítačům, jen aby je děcka nerušily a dnes jsou z nich rozmazlení caparti, co si ničeho neváží…o drahých mobilech a notebucích ani nemluvě…vyžraný jak prasata, ale hlavně, že maj fejsbůk a jsou děsně in…a rodiče? ti raději mlčí a nechtějí si přiznat, že udělali chybu… (mmch ani jedno z těchto dětí nemělo v živote ruce knížku, pokud tedy nepočítám školní učebnice!)takže za mě NE…ne, dítěti bych žádný tablet nekoupila, stejně z toho nemá rozum a jsou to jen vyhozené peníze, tablet ho za pár týdnů omrzí (pokud s ním dřív neflákne o zem) a bude chtít něco jinýho. pokud mu dá zakladatelka do ruky kalkulačku, bude to mít stejný efekt a ještě na tom ušetří(ač sem dávám vysmátýho smajlíka, myslím to vážně a za svým názorem si stojím)…vlastně ani nechápu proč sem zakladatelka píše, na jednu stranu chce pro dítě doporučit tablet, ale beztak to dítě na něm bude jen mačkat čudlíky, tak ono je vlastně ve finále jedno, který vybere
ale já jsem reagovala na ten nos… to je dost drsný přirovnání ne? a hlavně byla řeč o šikaně a posmívání se… já teda rozhodně nebudu svoje dítě vystavovat dětem na posměch jen kvůli tomu, že nemá mobil nebo notebook a že je úplná nula. Moje děti taky od dvou let ( obě ) umí vyťukat svoje jméno na klávesnici a najít si hru, aniž by uměly číst. Dneska je prostě taková doba a společnost si to prostě žádá. Ale jako je jasný, že raději jim přečtu pohádku, jdeme na procházku a nesedíme pořád u televize. Zatím nemají vlastního nic, jen dětský počítač a staré nefunkční mobily. Ale opravdu přijde doba, kdy budou muset mít ten mobil, jinak budou úplné trosky ve společnosti ostatních dětí
@K.Black píše:
nebo s miminkem a růžovými brýlemi.
mým dětem je 12 a 9 let, takže žádné růžové brýle ani miminko nemám…ale hádat se s váma nebudu, myslete si co chcete, jen sem napsala svůj názor a zkušenost..aby pak jednou zakladatelka nelitovala…ale co, mě to může být u „zadnice“, mé dítě to není a tablet za ní platit také nebudu ![]()
@K.Black píše:
já nemám ani jedno dítě vyžraný jak prase, ani já nejsem vyžraná jak praseje směšný co píšeš, ani jedna tady nenapsala že u toho bude dítě sedět celé dny, a konkrétně zakladatelka to chtěla využít jen na poobědový spánek miminka, aby kluk nelítal po baráku a nebudil miminko, a tím že u toho bude chvilku sedět si i odpočne.
@baramaka píše:
mým dětem je 12 a 9 let, takže žádné růžové brýle ani miminko nemám…ale hádat se s váma nebudu, myslete si co chcete, jen sem napsala svůj názor a zkušenost..aby pak jednou zakladatelka nelitovala…ale co, mě to může být u „zadnice“, mé dítě to není a tablet za ní platit také nebudu
no tak v tom případě by jsi měla vědět co děti žádají… ono jde taky podle mě o to, kde bydlíte… někdy jsou vesnické školy víc v klidu než městské, ba dokonce velkoměstské…
@JituleB1 píše:
ale já jsem reagovala na ten nos… to je dost drsný přirovnání ne? a hlavně byla řeč o šikaně a posmívání se… já teda rozhodně nebudu svoje dítě vystavovat dětem na posměch jen kvůli tomu, že nemá mobil nebo notebook a že je úplná nula. Moje děti taky od dvou let ( obě ) umí vyťukat svoje jméno na klávesnici a najít si hru, aniž by uměly číst. Dneska je prostě taková doba a společnost si to prostě žádá. Ale jako je jasný, že raději jim přečtu pohádku, jdeme na procházku a nesedíme pořád u televize.Zatím nemají vlastního nic, jen dětský počítač a staré nefunkční mobily. Ale opravdu přijde doba, kdy budou muset mít ten mobil, jinak budou úplné trosky ve společnosti ostatních dětí
rozumní to pochopili, pro méně chápavé jsi to napsala polopatě ![]()
@baramaka píše:
mým dětem je 12 a 9 let, takže žádné růžové brýle ani miminko nemám…ale hádat se s váma nebudu, myslete si co chcete, jen sem napsala svůj názor a zkušenost..aby pak jednou zakladatelka nelitovala…ale co, mě to může být u „zadnice“, mé dítě to není a tablet za ní platit také nebudu
a to mi neříkej, že 12 nic nechce, nerýpu ptám se, protože mě už pod rukama prošlo mraky dětí, a kdo nic neměl tak byl vážně chudák, myslím v kolektivu
mám takový jeden příklad i v blízkém příbuzenstvu, žijem tedy ve městě. Ale ono už není moc rozdíl vesnice x město, co jsem si všimla.
Sousedovic dvojčata dostala k 4. narozkám ze stejného důvodu také. Každý jeden, po měsíci bylo po tabletech. Jeden stál kolem 3 tis ale nevím značku
@K.Black píše:
já nemám ani jedno dítě vyžraný jak prase, ani já nejsem vyžraná jak praseje směšný co píšeš, ani jedna tady nenapsala že u toho bude dítě sedět celé dny, a konkrétně zakladatelka to chtěla využít jen na poobědový spánek miminka, aby kluk nelítal po baráku a nebudil miminko, a tím že u toho bude chvilku sedět si i odpočne.
co není může být ![]()
ano, společnost si žádá, aby lidé uměli s mobilama a počítačema, ale to neznamená, že to nacpu dítěti už ve třech letech. já také neměla PC do svých téměř 25ti let a dnes na něm umím víc než kde jaké dítě, co u toho vysedává od tří let…z čehož vyplívá, že PC a mobily apod ano, ale ne ve třech letech
dítě se dá zabavit i jiným způsobem než je tablet, může si prohlížet knížky, stavět lego, kreslit obrázky, pomáhat uklízet hračky, povídat si s matkou apod…je toho spoustu a mimino u toho rušit nemusí…stačí jen trochu chtít a přemýšlet a ne mu vrazit tablet, aby si na něm kazil oči a zdegeneroval vývoj
ale co, tuhle debatu končím, zakladatelka je stejně rozhodnutá, tak ať si dělá co chce, tohle nemá cenu komentovat, beztak se jen chtěla pochlubit, že ona na to má a že její dítě bude děsně in, když už jako tří letý bude mít svůj tablet ![]()