Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Nevím jestli už to tu někdo psal - nečetla jsme diskuzi
S manželem jsme se bavili o tom, že děti nebudou sedět u PC/tabletu/.. Ale, že na takové ty hry pořídíme časem XBOX k televizi s Kinectem (píše se to tak?
).. Tam se dají hrát hry na pohybové čidlo, tedy snímá to pohyby „hráče“ a přenáší na obrazovku a věřím, že by tam byli i jednoduché hry pro dítko. Výhoda je, že nesedí u počítače ale celkově se pohybuje
Budou tam nejspíš i taneční hry, bowling,.. Tak nevím
Než se hrbit nad tabletem..
@kotyk píše:
Jojo, já bych všechny ty internety a počítače zakázala
Holky vy děláte, jak kdyby u toho ty děti měli sedět celé dny
tak na vysvětlení, svůj notebook nepůjčím protože je drahý, manžel taky ne, děti ho prckovi nepůjčí už vůbec. Mě třeba syn u PC vidí málo, jsem na něm jen když spí a já mám volno
nepotřebuji dítě nikam odkládat abych měla klid, nebo měla čas na práci, co jde zvládám s ním, co nejde nedělám, tak že já ho opravdu nepotřebuji odložit.
Co se týče hodnoty toho dárku, tak nejsem blázen abych mu dala za „hračku“ např 8 tisíc, spočítejte si kolik Vás budou stát třeba děti na vánoce, a myslím že můj na tom bude finančně nejhůř ![]()
Já si myslím, že v dnešní době moderní techniky není na škodu, když se dítě naučí zacházet s tabletem, mobilem, počítačem…
Ale jako dárek bych takto malému dítěti tablet nepořizovala. MAx. jako rodinně. Těžko se mu bude potom vysvětlovat, že si s ním už nesmí hrát, že s ním už dneska řádil dost.
My máem taky tablety a smartphony oba s mužem. Dcera (26.měsíců) si je umí sama pustit, najít si své hry. Mě se líbí, že se díky tomu naučí plno věcí, zabaví ji to při 4 hodinové cestě vlakem nebo zkoukne pohádku když někam jedeme.
Ale jako dárky dostává věci přiměřeně k svému věku.
Jinak k otázce zakladatelky - buď jsou dětské tablety za cca 300,– ale mají tam jen ty své hry, nebo potom nějaký no name ty se pohybují od 1600,–, má to android system a můžeš tam nahrát své video, své hry a cokoli. Až po třeba iPAd za 15000,–
@pansy no tak já bych zase svůj synovi nepůjčila, muž má nějaký lepší a to mi přijde jako drahé na půjčení ![]()
@girlie sage to co jsi dávala to děti baví většinou jen chvilku.Ale za tu cenu dobrý, dceři jsme koupili nějaký dětský PC snad za 2 a bavilo ji to chvilku ![]()
Příspěvek upraven 02.11.12 v 14:32
@K.Black
Jsem slušně vychovaná, proto vykám, ale dobře, klidně bez vykání.. Psala jsem
Vy jste nějak pracovně vytížená?? (jednotné číslo) není tam napsané vytížené (množné číslo) pokud vím.. takže jsi potřebovala jen někoho koho se pokusíš setřít, ale to se ti trošku nepovedlo ![]()
Rozhodně nechci aby u tabletu či pc, televize seděl celý den. Nijak vytížená taky nejsem, na hřiště chodíme, doma si hrajeme, ale nevidím nic špatného aby měl svůj tablet. Já ho mimochodem taky nemám, mobil mám 3 roky starý, boháči fakt nejsme. Na druhou stranu si každý den hraje půl hoďky max hodinu s manželovým telefonem, kterej zrovna tak stál přes 10 tis., nejlevnější tablety se dají koupit zhruba za 1500 Kč, takže i kdyby to náhodou rozbil, rozbije si svůj a ne manželův. Dříve si děti mohli hrát tak akorát se suchým v nosu, dnes je zkrátka jiná doba a když je na hry šikovný a baví ho to, proč mu to na hoďku denně nedopřát. Vy co píšete, že je to pro mou pohodlnost, tak se asi zrovna děcku taky moc nevěnujete, když můžete psát na emimino ![]()
@girlie sage píše:
No tak něco jako tohle asi jo, ale opravdovej![]()
http://www.amosek.cz/…IKULKA-modry
díky za typ, ale s tímto by si hrál u nás akorát ten mladší roční ![]()
No a proto máme líné a obézní děti. D né legrace.. ikdyž smutná:( naše 8mi měsíční se ráda dívá na tabletu na gummibear z youtube (tak třikrát do týdne), ale musím říct, že ikdyž jsme tablet vyhrali, je mi ho občas líto
a k PC ji nepustím, děti by si opravdu měly hrát venku, s jinými dětmi a né sdílet „kakání“ na fb a hrát stupidní hry místo čtení knih a dobrodružství v přirodě.
@Terezm
budu reagovat jen na poslední větu.. myslím si, že většině z nás co tu teď jsme, děti právě spí po obědě.. proto si můžeme dovolit vysedávat na emimi.. ![]()
@Terezm píše:
Vy co píšete, že je to pro mou pohodlnost, tak se asi zrovna děcku taky moc nevěnujete, když můžete psát na emimino
Tak moje mimino teďka zrovna po obědě spí a myslím, že to tak má většina mamin tady:) Je tu frmol večer a po obědě ![]()
Pokud se bavime o vanocnim darku tablet, kde na cedulce bude Jarousek Novak a dite tim padem bude vyhradnim majitelem tabletu s moznosti kdykoli ho pouzivat (nakonec aby ne, kdyz je jeho), rikam jednoznacne NE NE! Ve 3 letech je brzy, dite by melo svet objevovat jinak a travit volny cas aktivne.
Pokud se bavime o vanocnim darku, kde na cedulce bude „Novakovi“, vyhradnim majitelem nebude nikdo, bude pouzivan celou rodinou a obcas i malym Jarouskem-rikam ANO, je to prakticka vec, kterou uzije cela rodina, na cesty super.
A ted mi rekni jakou variantu mas na mysli, pac mi to porad neni jasny ![]()
Občasná hračka do auta, super věc, ale na doma a na hraní je to hrozivé:)
Mimino po obědě spí, 3 letý u nás po obědě fakt nespí. Jsem ráda když si za tu hoďku a půl v klidu uvařím a uklidím. A je podle mě jen dobře, když si starší sedí u techniky a je v klidu než aby lítal po baráku a vzbudil malého ![]()