Tablet pro 3leté dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
603
2.11.12 13:24

Tablet pro 3 leté dítě?

Ahoj, chtěla jsem se zeptat na váš názor. Chceme synovi k vánocům koupit nějaký tablet. Asi si budete myslet, že jsem padlá na hlavu, autíček má mraky, různých her a jiných pitominek taky, od babiček k vánocům zase to samé. Nejraději si hraje když přijde táta z práce s jeho mobilem, nejradši autíčka, ledadla, vše na pohybový senzor. Manžel z toho moc nadšený není, přece jenom má dost drahý mobil a menší tablet by to vyřešil. Různé digi hry na čudlíky ho neberou. Nemáte nějaký typ na tablet, bohatě stačí levnější, jen aby mohl hrát ty autíčka a letadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.11.12 13:26

@Terezm můj názor na to je, že tříletému dítěti bych rozhodně tablet nekupovala :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2591
2.11.12 13:32

@Terezm Náš mlaďoch si taky nejvíc vyhraje s mobilem a rád kouká když někdo hraje hry atd. na počítači, ale taky bych mu ho nekoupila.
Na to má podle mě ještě pár let čas a fakt nevím, co bych mu vymýšlela za dárky za pár let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihlasena Petrakad
2.11.12 13:32

Neučte tak malé dítě na tablet. Ono ho to baví, ale na takové kraviny má dost času. Já jsem svoji dceru naučila taky zacházet s pc, ovládání pohádek na youtube apod. a lituju toho.

• Citovat
  • Upravit
5037
2.11.12 13:34

Taky bych 3-letému dítěti tablet nepořizovala. Chápu, že se tak lépe zabaví, ale je to přeci jen moc brzo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
2.11.12 13:35

Také mám 3 letého syna a opravdu tablet bych mu nekupovala. To raději s ním jdu ven, aby poznával nové věci, čtu mu, aby měl dobrou slovní zásobu a sama mu vypravuji, co sama dělám. Hodně se mu prostě věnuji, nechávám ho i vařit se mnou jídlo, co potom máme všichni.

Tablet- to mi připadá jako když se mu nechceš věnovat. Je to pouze můj názor, nenapadám Tě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
2.11.12 13:36

Na hřiště s ním. Ne tablet do ruky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
2.11.12 13:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
2.11.12 13:38

@Terezm dneska jsme o tom s mužem také mluvili :lol: synek 32 měsíců má po starším poděděný dotykový mobil, a pouští si písničky, „hraje“ hry, tak mu muž chce taky koupit tablet, říkal že koukne k číňanům na netu ;)

• Citovat
  • Upravit
3115
2.11.12 13:42

No a jak to budete dělat, to mu ho dáte jenom na půl hodiny denně nebo jak? Nebo mu dovolíte aby hrál hry celý den? Mně to výchovné moc nepřijde. Syn se u mně na PC dívá na pohádky nebo chce pustit písničku. Pak notebook zavřu a hotovo.Syn od kamarádky pořád hrál hry a má poruchy pozornosti, problémy se spaním. Já bych byla opatrná. Kromě toho je to drahá věc a celkém náchylná k rozbití. Já bych volila něco co ho bude rozvíjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
2.11.12 13:43

V žádném případě bych tablet nekoupila, vstávají mi vlasy hrůzou na hlavě, když vidím takhle malý děti před počítačem apod. Na tohle bych dítě nikdy nezvykala, nechápu co to je v dnešní době za trend. Když jsem byla já malá, přišla jsem ze školky či školy a po splnění domácích povinností jsem byla celej den venku s kamarádama a není nic lepšího…když vidím dnešní děcka, že jedinej kontakt se světem mají ve škole a pak sedí celej den na facebooku nebo hrají hry, tak je mi zle. Teď to začne obyčejnýma hrama, pak malej uvidí někde něco jinýho a bude to chtít taky, pak bude chtít internet, mobil a další věci a vy se z toho zblázníte. Ne vždy může mít dítě všechno co chce a tak to má být…naší malé je 7 měsíců, má plno hraček ale stejně ji nejvíc zaujme mobil nebo ovladač ale to neznamená, že ji nechám, aby si s tím hrála…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
2.11.12 13:44

@Mišela1 no tak určitě to nebude mít celý den, máme i jiné aktivity ;)

• Citovat
  • Upravit
5093
2.11.12 13:44

Nekoupila bych, dceři se taky líbí naše mobily a taky jí žádný k Vánocům nekoupíme :) Teď vážně, na mě to působí jako pohodlnost rodičů, že tímhle zabaví dítě na úkor vymýšlení nějaké aktivnější nebo minimálně smysluplnější zábavy. A neber to nijak osobně. Myslím, že je škoda už takhle malé dítě „utlumit“ ve virtuálním světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037
2.11.12 13:45
@Mišela1 píše:
No a jak to budete dělat, to mu ho dáte jenom na půl hodiny denně nebo jak? Nebo mu dovolíte aby hrál hry celý den? Mně to výchovné moc nepřijde. Syn se u mně na PC dívá na pohádky nebo chce pustit písničku. Pak notebook zavřu a hotovo.Syn od kamarádky pořád hrál hry a má poruchy pozornosti, problémy se spaním. Já bych byla opatrná. Kromě toho je to drahá věc a celkém náchylná k rozbití. Já bych volila něco co ho bude rozvíjet.

Jo přesně, pustím na PC pár pohádek, který doma nemáme a pak PC zavřu a je klid, jde si hrát s hračkami nebo koukat do knížky. Naprosto to mám v merku, u tabletu to bude asi horší, bude těžší ho od toho odtrhávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
2.11.12 13:45

Naopak-ja na to nevidim nic zleho! Aj moje deti sa hraju s tabletom-a ja ziskam chvilku kludu po namahavom dni, akebo udrzim dcerku v posteli ked ma horucku.
V skole na informatike nema problem s pojmami ako enter, otvorit okno a pod.
Samozrejme hraju sa v dnoch ked je priserne pocasie;alebo po dni stravenom vonku na ihrisku a s mierou.
Ale technika patri do nasho zivota uz bezne;era guliciek a vyrezavania pistaliek uz konci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák