Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, chtěla jsem se zeptat na váš názor. Chceme synovi k vánocům koupit nějaký tablet. Asi si budete myslet, že jsem padlá na hlavu, autíček má mraky, různých her a jiných pitominek taky, od babiček k vánocům zase to samé. Nejraději si hraje když přijde táta z práce s jeho mobilem, nejradši autíčka, ledadla, vše na pohybový senzor. Manžel z toho moc nadšený není, přece jenom má dost drahý mobil a menší tablet by to vyřešil. Různé digi hry na čudlíky ho neberou. Nemáte nějaký typ na tablet, bohatě stačí levnější, jen aby mohl hrát ty autíčka a letadla.
@Terezm můj názor na to je, že tříletému dítěti bych rozhodně tablet nekupovala ![]()
@Terezm Náš mlaďoch si taky nejvíc vyhraje s mobilem a rád kouká když někdo hraje hry atd. na počítači, ale taky bych mu ho nekoupila.
Na to má podle mě ještě pár let čas a fakt nevím, co bych mu vymýšlela za dárky za pár let…
Neučte tak malé dítě na tablet. Ono ho to baví, ale na takové kraviny má dost času. Já jsem svoji dceru naučila taky zacházet s pc, ovládání pohádek na youtube apod. a lituju toho.
Taky bych 3-letému dítěti tablet nepořizovala. Chápu, že se tak lépe zabaví, ale je to přeci jen moc brzo. ![]()
Také mám 3 letého syna a opravdu tablet bych mu nekupovala. To raději s ním jdu ven, aby poznával nové věci, čtu mu, aby měl dobrou slovní zásobu a sama mu vypravuji, co sama dělám. Hodně se mu prostě věnuji, nechávám ho i vařit se mnou jídlo, co potom máme všichni.
Tablet- to mi připadá jako když se mu nechceš věnovat. Je to pouze můj názor, nenapadám Tě.
@Terezm dneska jsme o tom s mužem také mluvili
synek 32 měsíců má po starším poděděný dotykový mobil, a pouští si písničky, „hraje“ hry, tak mu muž chce taky koupit tablet, říkal že koukne k číňanům na netu ![]()
No a jak to budete dělat, to mu ho dáte jenom na půl hodiny denně nebo jak? Nebo mu dovolíte aby hrál hry celý den? Mně to výchovné moc nepřijde. Syn se u mně na PC dívá na pohádky nebo chce pustit písničku. Pak notebook zavřu a hotovo.Syn od kamarádky pořád hrál hry a má poruchy pozornosti, problémy se spaním. Já bych byla opatrná. Kromě toho je to drahá věc a celkém náchylná k rozbití. Já bych volila něco co ho bude rozvíjet.
V žádném případě bych tablet nekoupila, vstávají mi vlasy hrůzou na hlavě, když vidím takhle malý děti před počítačem apod. Na tohle bych dítě nikdy nezvykala, nechápu co to je v dnešní době za trend. Když jsem byla já malá, přišla jsem ze školky či školy a po splnění domácích povinností jsem byla celej den venku s kamarádama a není nic lepšího…když vidím dnešní děcka, že jedinej kontakt se světem mají ve škole a pak sedí celej den na facebooku nebo hrají hry, tak je mi zle. Teď to začne obyčejnýma hrama, pak malej uvidí někde něco jinýho a bude to chtít taky, pak bude chtít internet, mobil a další věci a vy se z toho zblázníte. Ne vždy může mít dítě všechno co chce a tak to má být…naší malé je 7 měsíců, má plno hraček ale stejně ji nejvíc zaujme mobil nebo ovladač ale to neznamená, že ji nechám, aby si s tím hrála…
Nekoupila bych, dceři se taky líbí naše mobily a taky jí žádný k Vánocům nekoupíme
Teď vážně, na mě to působí jako pohodlnost rodičů, že tímhle zabaví dítě na úkor vymýšlení nějaké aktivnější nebo minimálně smysluplnější zábavy. A neber to nijak osobně. Myslím, že je škoda už takhle malé dítě „utlumit“ ve virtuálním světě.
@Mišela1 píše:
No a jak to budete dělat, to mu ho dáte jenom na půl hodiny denně nebo jak? Nebo mu dovolíte aby hrál hry celý den? Mně to výchovné moc nepřijde. Syn se u mně na PC dívá na pohádky nebo chce pustit písničku. Pak notebook zavřu a hotovo.Syn od kamarádky pořád hrál hry a má poruchy pozornosti, problémy se spaním. Já bych byla opatrná. Kromě toho je to drahá věc a celkém náchylná k rozbití. Já bych volila něco co ho bude rozvíjet.
Jo přesně, pustím na PC pár pohádek, který doma nemáme a pak PC zavřu a je klid, jde si hrát s hračkami nebo koukat do knížky. Naprosto to mám v merku, u tabletu to bude asi horší, bude těžší ho od toho odtrhávat.
Naopak-ja na to nevidim nic zleho! Aj moje deti sa hraju s tabletom-a ja ziskam chvilku kludu po namahavom dni, akebo udrzim dcerku v posteli ked ma horucku.
V skole na informatike nema problem s pojmami ako enter, otvorit okno a pod.
Samozrejme hraju sa v dnoch ked je priserne pocasie;alebo po dni stravenom vonku na ihrisku a s mierou.
Ale technika patri do nasho zivota uz bezne;era guliciek a vyrezavania pistaliek uz konci…