Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Terezm nevím, proč mi tykáte
Jestli si myslíte, že hry mimo realitu na tabletu jsou lepší, než 4 postavičky v televizi a hopsající králíčci, tak to pak není o čem…
Ale uznávám, že Teletubbies teda nic moc ![]()
@Terezm Nechápu, proč napadáš Ivyk. Zalkožila jsi diskusi a ptala se na názor. To že jsi se nepotkala s porozuměním jsi měla počítat. Tak jako tak jsi rozhodnutá mu ho koupit, tak nevim co tady dál řešíš. Tyhle diskuse jsou naprosto o ničem.
@mischelinmisa píše:
@Terezm Nechápu, proč napadáš Ivyk. Zalkožila jsi diskusi a ptala se na názor. To že jsi se nepotkala s porozuměním jsi měla počítat. Tak jako tak jsi rozhodnutá mu ho koupit, tak nevim co tady dál řešíš. Tyhle diskuse jsou naprosto o ničem.
V tom případě nechápu co dál tady řešíš ty a když jsou tak o ničem proč sem píšeš… Naopak hodně lidí mobily a jiné podobné věci dětem pod dozorem půjčují i když by mu svůj nekoupili. Ty svým dětem radši pořiď tahacího kačera ![]()
@Terezm Ha, to byla strašně chytrá a vtipná odpověď. Toho rkačera raději kup ty, at tvůj malej ví, jak vypadají opravdové hračky.
Kdybys četla starší příspěvky, tak bys věděla, že těch,,opravdových" hraček mají dost.
Tak 3letému dítěti bych tablet teda nekoupila ani omylem, stejně tak mobil, počítač a další…
Mobil dostanou až půjde do školy, a určitě ne nějaký super drahý, ale jen nějaký obyčejný, aby se mi mohli dovolat až dojdou do školy a ze školy, protože my budeme v práci, takže zřejmě už po pár dnech budou muset chodit do školy sami.
Notebook máme jeden společný a určitě to tak zůstane, rozhodně nebudeme kupovat každému svůj. Já ho používám tak hodinu dvě denně, děcka o něj zájem nejeví zatím vůbec a jsem tomu ráda. Klidně jim až budou větší koupím nějaké programy, které je něčemu naučí, něco do školy a tak, ale určitě ne hry a střílečky! Takže tablet, kdybych už teda uvažovala o koupi, jako že neuvažuju, tak bych koupila jeden rodinný pro všechny, ale určitě ne jen pro dítě. Radši děti zabavím jinak než sezením u televize nebo počítače.
Jinak během dne se děti zabaví sami, takže běžný úklid zvládám normálně když jsou vzhůru, jen dohlížím a koriguju jejich činnost, spát chodí oba po obědě bez diskuze. a až usnou, tak já si uvařím kafčo, dám nožky na stůl a čučím na emimino a nebo facebook ![]()
Na Vánoce u nás vede lego, puzzle, navlíkání korálků, knížky a samozřejmě něco na sport, takže letos to jsou koloběžky a na jaře pokud dcerce ještě trošku poroste nožka tak dostane kolečkové brusle.
@Terezm Ale já jsem to četla, to že jich mají haldy neznamená, že potřebuje tablet. My máme taky přecpaný pokoj hračkama a po vánocích bude ještě víc, ale tablet jim kvůli tomu kupovat nebudu. To raději nějakou deskovou hru.
Michaela23: to jsi napsala moc hezky
U nás kola, odrážedla a ty dražší věci kupují babičky, z toho jsme u nás z obliga.
Většina z vás píšete, že když už koupit, tak pro rodinu - pro nás by to znamenalo, že bysme ho teda koupili pro rodinu, ale museli bysme mu vyřešit zase jiný dárek pro něj. Takhle bysme zabili 2 mouchy jednou ranou.
Necetla jsem celou diskuzi.
Tablet doma mame - primarne to byl muj darek k narozeninam ale pouzivaji jej obe dcery. Vicemene jej maji k dispozici kdykoliv chteji a myslim ze i diky tomu u nej nesedi od rana do vecera, pac to berou jako beznou vec. Pousti si na nem yotube kde maji videa s pisnickama podle kterych zpivaji a tancuji, pousti si videa jejich vlastni a maji tam take spoustu aplikaci kde se uci slovicka, cisla, atd…
V takhle nizkem veku bych ale rozhodne nekupovala tablet primo diteti
Holky vedi ze je muj a pokazde se ptaji jestli si na nem muzou hrat, pokud reknu ne, tak to chapou
a ja mam kontrolu ze mi u nej nesedi 24 hodin denne. Kdyby to byl jen jejich tablet tak by se mi tedy dost tezko stanovovala pravidla ![]()
Zijeme mimo CR a tablety( ipad) je beznou soucasti skol i skolek, stejne jako pc. Popravde nejsem nadsena z tabletu ve skolce ale zase tahle doba je jina a vim ze jim to vse bude jen ku prospechu, pokud je u toho clovek nenecha sedet celej den a maji deti i jine zajmy ![]()
@Michaela23 u nás taky vede sportovní vybavení, lego, knížky a deskové hry (teď si přeje „Cink“ - musím zjistit, co je to zač
) Ale v 8 letech už má tedy povolené i nějaké hry na PC (když není trénink, má hotové úkoly a venku to není na nějaké pobíhání). Ale stejně jede jen ty sportovní nebo slovní fotbal. Vyhnout se tomu nedá. Teď už je to i předmět ve škole ve vyšším ročníku a někdy chodí do PC učebny s družinou (ale tam asi nějaké výukové programy… snad
)
@mischelinmisa ![]()
@mischelinmisa píše:
@Terezm Ale já jsem to četla, to že jich mají haldy neznamená, že potřebuje tablet. My máme taky přecpaný pokoj hračkama a po vánocích bude ještě víc, ale tablet jim kvůli tomu kupovat nebudu. To raději nějakou deskovou hru.
neříkám že ho nutně potřebuje, ale tak jako tak si cca půl hoďky denně hraje s manželovým mobilem. Tudíž bysme mu pořídili jakoby,,vlastní", vyřešíme tím, že mu nebudeme kupovat jiný hračky, kterých má už hodně. Nikdo přece neříká, že z něj chceme dělat závisláka, popř. že se mu tím pádem nikdo nemusí věnovat a pod. Bude si s ním hrát třeba když mimčo bude spát po obědě, nebo při zprávách, který ho fakt neberou, ale jen po omezenou dobu. Taky si hraje s normálníma hračkama a to se po vánocích nijak nezmění.
Diskusi jsem nečetla.
Za mně jako proč ne?
Akorát v případě zakladatelky neví, jestli je problém v tom, že má „všechno“ a je přesycený, nic ho dlouho nebaví… problém příliš mnoho hraček
, nevím jestli je jedináček a dítě, kterému chtějí rodiče „všechno dopřát“ ![]()
Staršímu synovi bych klidně koupila, jenomže s ním hodně pracuju na rozvíjení fantazie, je schopný si vyhrát i s blbostí ![]()
Minule jsem mu nakreslila na papír mobil
a jak dlouho si s ním hrál
nebo si kreslí katalog závod´áků ![]()
V tom tabletu může mít taky hry co nějak rozvíjejí, kreslení a tak ![]()
Pokud by ho to za chvíli přestalo bavit tak bych nekupovala.
Známých hočička mladší než starší syn paří hry pro děti, ale ještě neumí číst a psát, je ale hodně chytrá, takže hraje hry v Japonštině třeba ![]()
@Terezm Pokud jste rozhodnutá mu ho koupit, tak ho přeci kupte. Nesouhlasné hlasy budou vždycky, vy musíte vědět, jak chcete své dítě vést. A pokud máte pocit, že si vše dokážete ohlídat…
Já jen napsala svůj názor, se kterým také nemusí všichni souhlasit. Pro mě je to prostě nepředstavitelné a vím, že to pro psychiku dítěte může být mnohdy devastující. Ale to se bavíme o neřízeném dlouhodobém vysedávání u her.
A kdoví, co budu já řešit za 3 roky s druhou ratolestí ![]()
Pokud na to máte, tak tablet pořidtě… Syn s ním pracuje na logopedie, jsou to bezvadné programy pro děti, zvuky zvířat, atd… Je toho stráááášně moc. POkud nebude trávit u toho celý den ale nějak rozumně- třeba dvakrát denně na chvilku, 15, 20 min, tak to není na škodu a bude ho to rozvíjet