Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Terezm píše:
tohle už mi přijde trochu lepší, ale pořád to není ono. Učit se čísla a písmena může i s normálním tabletem, nám šlo spíš o klasický autíčkový závody nebo letadla (nemyslím žádné střílečky, aby se zase někdo nechyt)
Já jsem prostě názoru, že dětem takový věci nepatří. Jasný, naučí se tam spoustu věcí technika je fajn. Ale pokud chci dítě naučit čísla a písmena, nepotřebuju tablet. Já jsem malou naučila čísla sama. Pozná je, přečte je a některé umí i napsat. (Umí do 20ti). Nevidim důvod, proč by měl hrát hry. Je malej, má hračky. Malá mi taky leze na noťas nebo na pc, ale přece kvůli tomu nepůjdu a nekoupim jí ho. Chtěkla mi psát na pc, tak jsem jí koupila dětský psací stroj. Spousta techniky je dneska i v dětském provedení, tak proč kupovat tohle? Každý má jiný názor a tenhle je můj.
Teda, asi jsem nějaká zaostalá ve výchově, ale tahle diskuse mi přijde dost síla. Tablet pro 3 leté dítě, to by mě snad ani nenapadlo
Já mám špatný pocit málem i z toho, když malé ve 14 měsících občas pustím na youtube krtka nebo pásla ovečky, že ji tím kazím
![]()
@mischelinmisa přesně si to napsala, jak to cítím já..
V dnešní době je to všechno víc dopředu, co se týká techniky, ale vyloženě mě děsí, že za pár let budou batolata chodit s mobily..Myslím si, že neni nad to, když čísla, písmena naučí máma.. Jako nemám nic proti, když si dítě sedne k PC a poustí se mu pohádky a nebo někdo nechá hrát hry- je to jeho věc, a nebo naučné nějaké věci, ale jako speciálně kupovat malému dítěti
.. nevím no..
Nějaké dětské je něco jiného, ale vyloženě klasické to mi přijde divné
@kvaček Mě to spíš přijde, že to chtějí na vytahování, heč máme na tablet pro dítě. Heč mi taky, ale raději mu koupíme hračku.
Nekoupila bych. S dětmi se má chodit na hřiště, děti mají lítat a ne hrát hry a koukat na internet. Jasně pustit pohádku co doma není, písničku, denně pouštim holkám dětské písničky a ony tancují, nechávám malou klkoukat na pohádky, kort když potřebuju něco udělat, ale nenechala bych hrát hry.
@kissi Přesně, dělají spoustu her pro děti už od dvou let, třeba firma Granna a najdou se i jiné (já mám zkušenost jen s touhle). Není nic těžkýho udržet dítě hodinu u tabletu, ale aby vydržely hrát člověče nezlob se, nebo číst knížku, to už je kolikrát těžší. Dětství mají jen jedno, tak ať si ho pořádně užijou.
@mischelinmisa Příjde mi, že ty děti jsou trošku z degenerované hrama. Pamatuju si svoje dětství, knihu bych nedala z ruky. Dnes je tomu nejinak, ale střídám to s emiminem, taky jsou tady občas príma pohádky
Ale zpátky k tématu. Telefon by děti měly dostat možná až tak když začnou chodit do školy, aby byli k zastižení. Tblet je podle mně pro dítě zbytečnost
@kissi To víš, my to nechápem rodiče jdou s dobou
Ne, nechci si z nich utahovat, ale prostě není nad to, když jsou hračky ajko hračky. Je jasný, že každýrodič nemůže mít dítě za zadkem celý den a snaží se ho všelijak zabavit, ale zabavit dítě jen stabletem mi teda přijde smutný. Všichni pořád vykládají, jaký krásný hračky teď jsou, že když byli oni malý, že to nebylo. No a pak se seberou a jdou koupit tablet
![]()
@kissi a nemyslis ze knihu jsi nedala v detstvi z ruky, protoze tehdy nebyla moznost internetu?
Nechci do nikoho rypat, ale myslim si ze to tak je ![]()
Ja na knihach vyrostla, kolem 13 let jsem se dostala k internetu, travila jsem u nej probdene noci
ale i tak jsem se vratila rada ke knizce a i ted si radeji knihy tisknu nez bych je cetla skrz pc
myslim si ze je to o celkovem pohledu na vec a podani rodicem
moje holky miluji knihy a stejne tak miluji imaginarni zviratko na tabletu
nemam jediny problem se zavislosti a myslim si ze naopak na tom budou hure rodice ktere vehementne vsem temhle vecem brani
vsechno s rozumem ![]()
Jinak ja premyslela o koupi tabletu pro dite( nejaky detsky drazsi ) ale prijdou mi to vyhozene penize, pac kdyz je treba holky si pujcuji muj ![]()
@Mirii My se se přřece nebráníme technice, ale kupovat ho tříletýmu je zbytečný. Za pár let budou chtít taky mobily, tablety a bůh ví co ještě do tý doby bude. Mobil je jasný, ale když budou chtít třeba tablet, koupim ho za předpokladu, že mi dají rozumný argument, proč ho chtějí.
@mischelinmisa píše:
@kvaček Mě to spíš přijde, že to chtějí na vytahování, heč máme na tablet pro dítě. Heč mi taky, ale raději mu koupíme hračku.
No tak rozhodně se vytahovat nechci, tabletem za 1500 Kč si myslím že to ani nejde… Zase nevidím nic špatného na tom, že si třeba místo toho, že my koukáme na zprávy, kluk na půl hoďky zahraje nebo si pustí nějakou pohádku a pak půjde spát. Zase podle mě je v klidu, bude zvyklý a ne jako jiný děti utržený ze řetezu, když něco takového uvidí a za boha to nebude chtít pustit z ruky.
@mischelinmisa píše:
@Terezm Já pořád nechápu, proč by měl hrát hry?
já tedy taky ne ![]()
@mischelinmisa píše:
@Terezm Já pořád nechápu, proč by měl hrát hry?
A já zase nechápu proč by si nemohl na půl hoďky denně zahrát