Tablet pro 3leté dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
3.12.12 13:51

@kristy09 nepobouříš.. jak jsem psala je to každého věc…
Jaký je v tom rozdíl.. asi takový, že televize neni jeho.. když se řekne ne tak, ne, ale prostě ten tablet je jeho, je jeho hračka a to je podle mě je jiné..
To co naučíš vlastní rukou neni stejné jak malovat někde na obrazovce.. To co si můžeš naučit sama dítě, naučí obrazovka asi ten rozdíl..Mě by to osobně vadilo, kdyby všechno za mě udělala obrazovka..
Ale rozhodně tím nechci níc říct, já sama Kuboi -4roky, pouštím pohádky, pouštím mu Myckiho klubík, kde se taky kde co naučí, hry ale ne.. Raději mu pichnu do ruky puzzle a je to naučné hned.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1115
3.12.12 14:07

Ja zas razim heslo ze zakazane ovoce nejvic chutna, takze driv takze pak ji to neprijde vzacne a nebude mit potrebu u toho sedet celej den :think:

A pravda pexeso s ni hrat muzu, ale to by ji to se mnou muselo bavit :think: a tablet sice jeji bude, ale tak jak ty muzes televizi vypnout, ja muzu vzit tablet a schovat ho do skrine :think: A hry zatim zadne nehraje, ma 3 roky, spis sklada puzzle, uci se anglictinu, vybarvuje obrazky, uci se tvary, ja vim to vse muze delat i bez tabletu, ale zas na druhou stranu nemusime pak byt zaskladani hrackama. Ja jsem tablet napred hrozne nechtela, ale ted mi to neprijde, ona sama ma nonstop k dispozici nase notebooky a nekdy prijde ( vubec ne kazdy den) a ZEPTA se me zda si ho muze pujcit a pusti si kresleni, po chvilce ji to taky prestane bavit a jde si hrat s necim jinym, takze u toho nesedi 2 hodiny a necivi do prazdna nebo na youtube. jak jsem psala je to na rodicich jak moc budou korigovat cas deti u pc ale div nebo pozdeji se k tomu stejne dostanou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
3.12.12 14:26

@kristy09 to taky souhlas, nikdo nepíše, že jeho dítě nehraje lehké hry, na PC, nebo pohádky nebo tak.. Takže zakázané obovoce mi v tomto moc nepřipadá… dělat si svoje věci může u nás..
Ano souhlas dřív nebo později se dostanou.. ale já se snažím čím později tím lepe.. To jsem se tak snažila s televizi a naším PC…
Ale respektuji tvůj názor, ale u nás se snažím, aby se k tomu co nejmíň dostal, protože mi přijde, že opravdu 3 leté, 4 leté se má hrát s klasickýma hračkama a mít dětské hračky..
Proti technice nic nemám, asi ho taky koupíme, ale třeba až bude mít jít do školy, aby si procvičoval psaní, číslice..Do té doby chci, aby si užil klasické hračky, knížky, kreslil barvami, stříhal nůžkami- stačí co mi říkala, známa, jak děti umí kde co na PC ale neznají plastelinu, neumí stříhat nůžkami, nebaví je vybarvovat, rukou.. pracuje ve školce.. techniky si za užije dost, až k tomu přičuchne ve škole a tak..
Ale opakuju, každý si kupte co chcete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
3.12.12 15:37
@kristy09 píše:
A pravda pexeso s ni hrat muzu, ale to by ji to se mnou muselo bavit :think: a tablet sice jeji bude, ale tak jak ty muzes televizi vypnout, ja muzu vzit tablet a schovat ho do skrine :think:

jen menší dotaz jak můžeš vědět že ji to pexeso s tebou nebaví a s tabletem jo..je to tvá věc když dáš dítěti tablet, ale není v tom ta zabava jaka by byla kdyby si hrala s tebou a různě se přitom bavili než když si hraje s elektronikou, která ani nevydavá zvuky (možna nwm tablet nemám a ani nechci mít) jen si myslím že to dítě přijde o tu zabavu o to poznavaní světa kddy si třeba kartičky do pexesa může ochmatat tak si taky může ochmatat písmena čísla když mu třeba koupíte dřevěné nebo ty velké co se dají skladat dohormady jako puzzle a v tabletu si neochmata nic…je to proto dítě zaživnější aspon dle mě a le každého věc ;)

• Citovat
  • Upravit
22590
3.12.12 15:51

U nas treba absolutne neni problem se skladani puzzle ci hrani pexesa s nama a stejne tak i na tabletu :nevim:
samozrejme znam deti ktere hraji vse jen na tabletech, ruznych nintendech atd…ale tohle je vazne o rodicich.
Ja treba vidim obrovskou vyhodu v tom ze diteti pustim program se zviratama, kazde zvire je zive nafoceno, tablet rekne nahlas jeho nazev a vyda zvuk ktery zvire dela. Ja sama dcery naucila dost zviratek, ale rozhodne vsechny zvuky nedelam :nevim: ( a taky orogramu je tam proste spousty) Opravdu si myslim ze ma tablet vetsi klady nez zapory, ale musi se dohodnout urcita pravidla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
3.12.12 16:35

Holky je to váš názor a už jsem několikrát psala, že prostě je to každého věc a nemá smysl se hájit tak či onak..
Pro mě prostě tablet ve 3 letech neni moc ideální, protože se mají děti sami učit manuální věci- sami si kreslit, stříhat, lepit, malovat vodovkami, spíš se zdokonalovat v tomto..Pokud vy to vnímáte jako přínos, že dítě má určitý čas na tabletu, tak je to váš názor a určitě to záleží na vás.. Prostě každý má náort na to jíný..
Ještě abych upřesnila.. Já proti tabletu jako takovému nic nemám, jenom mi přijde divné ho kupovat batoleti.. Pro mě tablet má smysl až třeba pro děti co půjdou do školy…
Osobně bych měla strach, že dítě pak bude upřednosňovat tablet a nebude si schopné samo číst, kreslit, nebudou ho bavit normální hračky.. A nepíšu o závislosti, ale že mu to prostě nebude stačit…
 K

Příspěvek upraven 03.12.12 v 16:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
3.12.12 16:42

Tak u nás na PC jedou max. pohádky, které nejsou vypálené na DVD. Hry žádné a ani po nich není poptávka. Kreslí normálně na papír a na cesty se nám osvědčila mazací tabulka. Ale u nás se zase ulítává na foťácích, takže náš 3,5leťák dostane svůj foťák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
4.12.12 11:56

Zasadni problem vidim v tom, ze takto male deti by zasadne mely trenovat motoriku atd. a pokud dite bude hrat pexeso, vymalovavani atd. jenom na tabletu, tak aby se maminky takovych deti jednou nedivily az jejich detatko pujde do skoly a nebude umet pouzivat rucicky tak jak ma… Vseobecne se u deti hodne zhorsuje jemna motorika a s tim souvisejici poruchy reci… o poruchach soustredeni atd. nemluve. Ja bych nic takoveho 3,5 letemu diteti nekoupila a ono by o to ani nestalo… Ale kazdy strujcem sveho stesti a at si kazdy vychovava deti podle sveho gusta… Jsem zvedava co ditkam budete kupovat za 5-10-15 let. Takovy darek bych koupila diteti, ktere po nem opravdu touzi a bude si ho nalezite vazit… Ale ja jsem v tomto hrozne staromodni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
4.12.12 12:12

@Kla :potlesk: :potlesk: :potlesk: Moc pěkně napsané. Upřímně si ani nedovedu představi, že by takhle malé dítě dokázalo tablet ocenit a upřímně se z něho radovat. Asi bych raději volila nějakou pěknou hračku. Přijde mi zvláštní koupit dítěti dárek, abych ho následně dirigovala kdy a jak často si s ním může hrát. A z vlastní zkušenosti vím, že spousta dětí by u pc her atd. dokázala sedět celé dny. Raději bych tablet koupila buď pro celou rodinu, nebo jako pro nás rodiče a s dítětem se domluvila, že si ho dle domluvy a zásluh může občas půjčit. S

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35506
4.12.12 20:35

Souhlasim s Kla. Ono je dost dulezite, aby dite procvicovala motoriku,, takze faze kresleni a vybarvovani a tvoreni je podle me nutna a cim vice to dite dela, tim mensi problemy pak bude mit ve skole. Abyste se pak nedivily, ze sice dite bravurna klika mysi, ale pise hrozne a musi chodit na doucovani jemne motoriky, aby vubec mohlo ve skole uspet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
4.12.12 21:28

Tak zrovna zhoršující se jemnou motorikou bych se v souvislosti s tablety raději moc neoháněla, protože zrovna ty se pro její nácvik používají.

@mroe U tabletu žádná myš není ;) Ale dá se k němu dokoupit stylus (taková hezká tužka) a dítko může kreslit a vybarvovat, dokud nepadne únavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35506
4.12.12 22:03

No, uprimne bych chtela videt, jak se pri pouzivani tabletu delaji treba uvolnovaci cviky duleyite pro psani… nebo jak se dite uci sikovnosti jako treba pri strihani nebo modelovani… u tabletu pouziva mximalne prsty… to tedy podle me srovnatelne neni…
To uz mi prijde prospesnejsi, kdyz se nauci klikat mysi, to uz chce aspon vic koordinace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
4.12.12 22:48

@mroe U tabletu se používají hlavně prsty, ale děti obecně dávají zrovna při kreslení přednost tužce (stylusu). Koordinaci potřebuješ u ovládání prstem stejně jako u myši, akorát u prstů si nejspíš nepořídíš karpální tunel. Uvolňovací cviky se u toho se stylusem dají dělat celkem snadno a navíc přilákáš i děti, které ke klasickému kreslení nepřistupují s nadšením. A jinak jukni sem na výsledek jedné z mnoha studií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35506
5.12.12 12:21

No, syndrom karpalniho tunelu si dite neporidi nikdy, pokud ho rodice nenechaji sedet u pocitace cele dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
5.12.12 14:42
@kvaček píše:
@Terezm nechci rýpat, ale zvyklý na co??? Na teblet..na pohádky, hry.. To stejné je přece v TV a nebo na ´dospěláckém PC, notebuku nebo co máte věžně doma..
Zkus dítěti jednou nedát a uvidíš jak je zvyklý… Ale nechi aby to nevyznělo blbě, jen mě trochu zarazilo, že bude na něco zvyklý.. a nebudě jak utžtený z řetězu..
O to mě jde, proč dítě na něco takového učit pravidelně??? :nevim: Pohádky, v televizi, naučné,– knihy, rodič a hry si může pustit od vás…
Ale jinak respektuji tvůj názor, jenom píšu, jak to vidím já, že nejde o to hraní, dívání, ale o to vůbec učit dítě na teblet jako takový - tím myslím 3,4 leté dítě..

Prostě je zvyklý na to, že třeba u těch zpráv, když si řekne, táta mu mobil půjčí. Buď na hry nebo najdeme pohádku, co chce. Když si neřekne tak ho nemá. Popř. když si potřebuje táta zavolat a řekne že dneska ne nebo za chvilku, scény taky nedělá. Kdybych viděla, že táta přijde z práce a nutně ho musí mít a není s ním rozumná domluva, rozhodně bych ho koupí vlastního tabletu nepodporovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák