Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Náš 4 letý syn má v pokojíčku taky svůj notas. A nesedí u něj pořád. Jen si pouští občas pohádky.- -
@orionk píše:
Náš 4 letý syn má v pokojíčku taky svůj notas. A nesedí u něj pořád. Jen si pouští občas pohádky.- -
- V dnešní době když školáček nemá mobil nebo pc tak se mu ostatní děti smějou že je socka. Koupit-nekoupit? Obojí má své pro i proti
Tak tomu opravdu říkám důvod k pořízení ![]()
Jako když mi někdo řekne, že něco budu muset synovi koupit protože se mu děti budou jinak smát se mi otvírá kudla v kapse. ¨
Děti se dokážou smát i za jiné věci třeba proto, že dítě nosí brýle a ty prostě nosit musí, tak je jenom na rodičích jak dítě podrží, podpoří a vysvětlí mu, že i takové chování je potká ale není to žádná tragédie.
Je teda fakt, že děti dokáží být hodně zlý, jak se někdo vymyká normálu nebo nemá nejnovější mobil, popř. žádný mobil. Chápu, že je finančně náročné takovým požadavkům vyhovět, dítěti můžu vysvětlovat jak chci, že to třeba není podstatné, když něco nemá a ostatní ano, ale v kolektivu s tím bohužel moc neuspěje. Každopádně nejsem blázen kupovat mu všechno, co mají ostatní, ale pokud se tím mohu vyhnout šikaně, budu se o to aspoň snažit v rámci finančních možností mu ty věci pořídit.
@Mišela1 píše:
Tak tomu opravdu říkám důvod k pořízení
Jako když mi někdo řekne, že něco budu muset synovi koupit protože se mu děti budou jinak smát se mi otvírá kudla v kapse. ¨
Děti se dokážou smát i za jiné věci třeba proto, že dítě nosí brýle a ty prostě nosit musí, tak je jenom na rodičích jak dítě podrží, podpoří a vysvětlí mu, že i takové chování je potká ale není to žádná tragédie.
tak tohle je prostě dnešní doba a než abych měla šikanovaný dítě nebo mi dítě chodilo do školy nešťastné, že se mu děti posmívají, že nemá pitomej mobil, raději mu ho koupím. Dneska jsou na sebe děti zlé… syn půjde za rok do školy, bojim se toho dost. Sice ve školce je oblíbený, ale ono to ve škole bude jiné. Taky s tím nesouhlasím, ale přeci ho neodsoudím kvůli tomu, že mu ten nejlevnější mobil nekoupim… je jiná doba. On nemůže pochodpit to, že když já byla malá, šel v televizi maximálně večerníček, ve čtvrtek Magion a ve středu Vega… nebyly mobily, dvd a ani v té době VHS, což už on ani nezná… ať se mi to líbí nebo ne, musíme jít s dobou, pokud chceme šťastné děti… když to píšu, mám ze sebe husí kůži, jak něco takového můžu vypustit, ale bohužel je to tak… dokud jsem měla malá miminka a nechodili do školky, byla jsem taky naivní, že nic takového, ale bohužel, změnila jsem názor
@JituleB1 hezky napsáno
ono jinak se mluví když jsou děti doma, maximálně ve školce, škola je něco jiného. Je to smutné, ale prostě to tak je.
@Januliiik my máme doma jen stolní PC, mobily máme s přítelem stejné, ty nejlevnější, bez foťáku, přístupu na net, prostě jen na volání a sms a jsem spokojená, nějak tyhle blbiny jdou mimo mě.
Já jsem asi celkově moc na palici v tomhle ale já z toho mám prostě osypky, neřeknu, když je venku hnusně, tak ať si klidně dítko sedne na chvilku ke hře na PC ale i tak bych ho tam nenechala sedět celý den, i doma se dá udělat spousta zábavy, jen chtít…samozřejmě v dnešní době to bez počítačů asi nejde a ani není dobré od nich děti izolovat ale všeho s mírou. Kolik dnešních dětí dá třeba přednost pěkné knížce před počítačovou hrou? Ani to radši nechci vědět…já jen doufám, že se mi podaří dceru vychovat tak, aby si taky užila dětství jako já, s kamarády venku, ne online na netu…
@Verca1989 píše:
@Januliiik my máme doma jen stolní PC, mobily máme s přítelem stejné, ty nejlevnější, bez foťáku, přístupu na net, prostě jen na volání a sms a jsem spokojená, nějak tyhle blbiny jdou mimo mě.Já jsem asi celkově moc na palici v tomhle ale já z toho mám prostě osypky, neřeknu, když je venku hnusně, tak ať si klidně dítko sedne na chvilku ke hře na PC ale i tak bych ho tam nenechala sedět celý den, i doma se dá udělat spousta zábavy, jen chtít…samozřejmě v dnešní době to bez počítačů asi nejde a ani není dobré od nich děti izolovat ale všeho s mírou. Kolik dnešních dětí dá třeba přednost pěkné knížce před počítačovou hrou? Ani to radši nechci vědět…já jen doufám, že se mi podaří dceru vychovat tak, aby si taky užila dětství jako já, s kamarády venku, ne online na netu…
tak k tomuhle se taky musím ještě vyjádřit… ano dětsví jsem taky strávila převážně venku, s klíčem na krku a domu jsem měla jít, když se rozsvítily pouliční lampy, jenže dneska pusť ty děti samotné ven… pustíš je tak až kolem 10-13 roku věku, kdežto já jsem běhala ještě jsem nechodila ani do školy… a proč? nebyla doba pedofilů! bála bych se, že odběhne a už ho neuvidim. Hlavně nemůžu po něm koukat z okna celou tu dobu. Takže asi tak…
@JituleB1 jojo v tom máš pravdu, my jsme lítali kde se dalo, od baráku daleko, že na nás nebylo vidět, mobily nebyly ale nikdy se nikomu nic nestalo, kromě odřených kolen
dnešní doba je na tohle hrozná, člověk nikdy neví…z toho mám taky strach, já si teď zatím neumím představit, že dceru vůbec někdy pustím samotnou někam ale to proto, že je to ještě mimino a mám co dělat, když mám od ní odejít na půl hodiny
nevím jak to budeme řešit, bydlíme na vesnici, zahradu máme obrovskou, tak uvidíme no…
@Verca1989 píše:
@Januliiik my máme doma jen stolní PC, mobily máme s přítelem stejné, ty nejlevnější, bez foťáku, přístupu na net, prostě jen na volání a sms a jsem spokojená, nějak tyhle blbiny jdou mimo mě.Já jsem asi celkově moc na palici v tomhle ale já z toho mám prostě osypky, neřeknu, když je venku hnusně, tak ať si klidně dítko sedne na chvilku ke hře na PC ale i tak bych ho tam nenechala sedět celý den, i doma se dá udělat spousta zábavy, jen chtít…samozřejmě v dnešní době to bez počítačů asi nejde a ani není dobré od nich děti izolovat ale všeho s mírou. Kolik dnešních dětí dá třeba přednost pěkné knížce před počítačovou hrou? Ani to radši nechci vědět…já jen doufám, že se mi podaří dceru vychovat tak, aby si taky užila dětství jako já, s kamarády venku, ne online na netu…
tady ale nikdo nepsal, že dítě bude u PC sedět celý den
jinak chápu co píšeš, jak to myslíš, ale prostě doba je jiná.
A upřímně? já jsem třeba radši když sedí dcera(13) doma u PC než aby se flákala venku, nevím jestli víš jaká je dnešní zábava takhle starých holčiček. Vymetání obchoďáků, zkoušení si věcí, nahánění kluků atd.
jo kroužky má, ale musí mít i nějaké flákací volno, a to PC si kontroluju ![]()
@Verca1989 my bydlíme na sídlišti, synovi bude po Vánocích 6 let a bojim se o něho ještě víc než když byl v kočáru… já si pamatuju, že mi bylo 6 a chodila jsem mámě pro vajíčka a šunku. Cítila jsem se strašně důležitě, máma mi dala peníze, řekla co mám koupit a šla jsem a přinesla jsem co jsem měla a to jsem ještě nechodila do školy. Fakt dnešní doba je blbá, pořád se o něco bojíš. Na zahradě kluci běhají taky sami, jen kouknem z okna co zrovna dělají, ale kamarádi jim tam chybí no.
Zakladatelko,
nečetla jsem celou diskuzi. Ale řešením by bylo pořídit baby tablet -http://www.maxikovy-hracky.cz/katalog/hracky-pro-nejmensi/baby-tablet
Tak ja jsem pro porizeni tabletu, nechala bych ho na tom hrat nejake skladacky nebo hry, co mu neco pr inesou. Mam malou, je ji 19 mesicu, sklada na tabletu puzzle jednoduche a vklada tvary. Necham ji na tom tak 30 minut denne a rozhodne si myslim, ze ji to neskodi.
Také mám tříleťáky a tablet bych jim nekoupila. Učit takhle malé děti, že nejlepší zábava je sedět na zadku u pc, tabletu, mobilu nebo pohádek fakt nechci a nebudu. Radši koupím nějakou kreativní stavebnici, pastelky, plastelínu, knížku. Pak to dopadá tak, že školácí stráví většinu dne u pc hraním stříleček apod. kravin a neví, co je to jít ven a hrát si s kamarády.
Pokud už něco takového, tak prodávají tablety pro děti http://www.alza.cz/…-d355469.htm
@Terezm píše:
Je teda fakt, že děti dokáží být hodně zlý, jak se někdo vymyká normálu nebo nemá nejnovější mobil, popř. žádný mobil. Chápu, že je finančně náročné takovým požadavkům vyhovět, dítěti můžu vysvětlovat jak chci, že to třeba není podstatné, když něco nemá a ostatní ano, ale v kolektivu s tím bohužel moc neuspěje. Každopádně nejsem blázen kupovat mu všechno, co mají ostatní, ale pokud se tím mohu vyhnout šikaně, budu se o to aspoň snažit v rámci finančních možností mu ty věci pořídit.
Terezo, ty asi budeš hodně mladá matka, že máš tak nevyzrálé názory, co? až se tvému synovi ve škole budou smát, že má velký křivý nos, zaplatíš mu také operaci, jen abyses vyhla šikaně??
jinak co se týče názoru k tabletu, tak k tomu nemá cenu se ani vyjadřovat, je vidět, že už si rozhodnutá, tak mu ho kup, je to tvoje věc, ale pak se za pár let nediv, až tvé 100 kilové dítě bude sedět celé dny u počítače a bude se ládovat coca colou a chipsama a pošle tě do řiti, až mu řekneš, že si má uklidit pokoj ![]()
@baramaka píše:
Terezo, ty asi budeš hodně mladá matka, že máš tak nevyzrálé názory, co? až se tvému synovi ve škole budou smát, že má velký křivý nos, zaplatíš mu také operaci, jen abyses vyhla šikaně??jinak co se týče názoru k tabletu, tak k tomu nemá cenu se ani vyjadřovat, je vidět, že už si rozhodnutá, tak mu ho kup, je to tvoje věc, ale pak se za pár let nediv, až tvé 100 kilové dítě bude sedět celé dny u počítače a bude se ládovat coca colou a chipsama a pošle tě do řiti, až mu řekneš, že si má uklidit pokoj