Tak dlouho mě kritizovala, až jí ani nechci půjčit dítě.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43039
30.1.22 16:56

@jahodacervena tak musis mit k tomu cloveku primarni duveru. Tchyne z povahy titulu nejspis vychovala uspesne nejmene jedno dite. Samozrejme pokud je tchyne alkoholicka atp. pak je neduvera namiste, ale resit nejake drobnosti jako stravovani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
30.1.22 17:11
@Pudloslava píše:
@jahodacervena tak musis mit k tomu cloveku primarni duveru. Tchyne z povahy titulu nejspis vychovala uspesne nejmene jedno dite. Samozrejme pokud je tchyne alkoholicka atp. pak je neduvera namiste, ale resit nejake drobnosti jako stravovani…

Spousta dětí je vychováno navzdory rodičům, ne díky nim. A to i tehdy, když to třeba mysleli dobře. Generaci našich matek s jejich vyřváváním a fackami a hlídacími babičkami nepovažuji souhrnně za zrovna panel expertů na výchovu. Samozřejmě kladné výjimky se najdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marina28
30.1.22 18:16
@Anonymní píše:
Matky. Mají být ty, co jsou vám největší podporou, mají vás rády bezpodmínečně a obejmou, když je nejhůř.

Já to měla jinak. Ano, měla jsem vždy doma navařeno, nikdy jsme se vyloženě špatně neměli. Ale ona je mama trochu jiná, neumí říct, že má ráda a ukazuje to takovým diným způsobem. Nevydržím s ní v místnosti děle, než pl dne, abychom se nezhádaly. Neustále kritizovala vše, co dělám, až jsem získala nehoráznou nechuť k uklidu. U máločeho vydržím, protože při zádrhelu mi zazní matka v hlavě,,já ti to říkala, že to nedáš" a nechám toho dřív, než se to uplně pokazí…nebo povede… Snažila se mít nade mnou kontrolu, až jsem se odstěhovala do jiného státu. Mám ji ráda, je to matka. Ale ta kritika, jak tohle dělám blbě, jak tamhletý dcera to dělá lépe.. Jak nikdy nic nedokážu a jak chudák dítě, až ho budu mít… A mám. Mám syna, je uzasny, jen ma zdravotní problém, který bude brzy v pohodě. Občas si voláme přes video, ale to je furt,, jaktože vypada takhle, proč je malo oblečený, proč je ušmudlany a proč tamhe máš krabici…jsou to blbosti, které mají duvod, není tu bordel, ani dítě nežije ve špíně, jen se upatlal u jídla, zrovna volala… celkově, když hsem u nich bydlela, jsem cítila sevreny zaludek, kdykoliv jsem sla domu. ze co zase přijde, co jsem zase přesunula jinam aj. Kdykoliv jsem měla sen, slyšea jsem,, a když se to nepovede, jak Já budu vypadat před lidma? " nebo,, Ty jsi měla deprese? JÁ jsem měla větší"… a takové veci porad říka. A ted prijde, že chce vidět vnuka, že si ho pujčí na tři týdny o prazdninach… jenže co zase přijde… jaktože neumí tohle, jaktože neumí tamhleto… já ho to naučila za jediný den…

Prostě neustale srovnava, vše dělám zle. A taky přijdeme max ma navstěvu, ale tohle ne.

Chtěla jsem se vypovidat a vim, jak chaoticke to je. Tak se omlouvam, obcas to na mě padne. Rada uslysim, že v tom nejsem sama.

Mamka ma evidentne psychicke problemy a je sama velice nestastny clovek - samozrejme si to neuvedomuje a asi uz nikdy neuvedomi.
Jen proto, ze je to vase biologicka matka, nemate povinnost ji poslouchat, tolerovat natoz ji pujcovat dite. Rozhodnuti je jen na vas.

• Citovat
  • Upravit
43039
31.1.22 11:36
@Liberalissima píše:
Spousta dětí je vychováno navzdory rodičům, ne díky nim. A to i tehdy, když to třeba mysleli dobře. Generaci našich matek s jejich vyřváváním a fackami a hlídacími babičkami nepovažuji souhrnně za zrovna panel expertů na výchovu. Samozřejmě kladné výjimky se najdou.

sis trošku zapřeháněla

totéž ale řeknou naše děti o nás. opičí láska, přehnaná péče, žádná svoboda, úzkostlivost, pěstování strachu z banalit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5182
31.1.22 15:20

Na 3 tydny bych nepustila ani 7 letou k prarodicum, ke kterym mam duveru, natoz ‘pujcit’ (hrozny vyraz, kdyz uz tak dat na prazdniny) male dite na 3 tydny nekomu, s kym nemam kladny vztah. At prijede na navstevu, ale ze by si jako odvezla dite na 3 tydny z jineho statu to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.22 15:36

@Pudloslava Tak ja teda opičí lásku nedávám, zadnou svobodu nepestuji taky v dítěti nepestuji žádné strachy, na to je expert tchyně. Jinak jestli ti něco z toho přijde jako prehanka, tak fakt není, v tomhle jsem ja vyrustala :).

• Citovat
  • Upravit
43039
31.1.22 15:37
@Anonymní píše:
@Pudloslava Tak ja teda opičí lásku nedávám, zadnou svobodu nepestuji taky v dítěti nepestuji žádné strachy, na to je expert tchyně. Jinak jestli ti něco z toho přijde jako prehanka, tak fakt není, v tomhle jsem ja vyrustala :).

to je mi tě vážně líto, já ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.22 15:41

@Pudloslava To nemusí, ja už jsem se. s tím dávno vyrovnala. Pak ale nemůžeš pochopit a ani soudit to, co tu zakladatelka řeší a vlastně nevim, proč se tu zapojujes do diskuze, když takového rodiče, pro kterého nejsi nikdy dobrá a ani tvé činy, neznas.

• Citovat
  • Upravit
28
2.2.22 13:24

Mám to bohužel se svojí mamkou podobně. Netvrdím, že mě nemá ráda, ale od dětství spíše upřednostňuje staršího bratra. Vše se mu vždy koupilo, když měl narozeniny, dostal plno moderních věcí, mně se vždy řeklo, že až budu mít narozeniny já, taky je dostanu a pak nic. Vždy jsem měla věci po něm nebo z bazaru. Na lyžák jsem také jet nemohla, protože se přece nebude kupovat nové oblečení na lyže, když můžu mít oblečení po své mamce!!! 8o Ale brácha, ten dostal novou výstroj a jel.
Nutila mě dělat věci, které jsem nechtěla, např. bratr doslat k vánocům počítač a já pianino a musela jsem začít chodit do zušky, zatímco on si pařil hry :lol:
Taky měla vždy výhrady k mým partnerům, přitom jí nikdy nic neudělali a chovali se slušně, jenže ona si pro mě představuje nějakýho milionáře.. Pořád do mě hučí, ať si najdu víc chlapů najednou a vybírám si, hlavně, aby to byla partie 8o :roll:
Bráchovo partnerky vždy obletovala, kupovala jim dárky k vánocům, dokonce i pro synovce jeho teď už manželky. A pro mého přítele nic a to jsem s ním delší dobu než brácha se ženou. Nezve nás, vždy napíše, kdy přijedu já…

Ale jakmile něco potřebuje, ozve se jenom mně. Když ví, že mám přijet, začne mi psát, co vše by potřebovala a co ať jí to seženu a přivezu. Dřív jsem to dělala, ale teď už jí klidně vpálím, že píše, jen když něco potřebuje a že mi to vadí. K bráchovi si tohle nedovolí, ten si vždy přijede k hotovýmu a máma ho ještě obletuje a je samej úsměv.

Když jí v klidu řeknu, co mi vadí, tak neposlouchá, mele si svoje a stejně dělá, co mi vadí a pak se diví, že se rozčiluju a řekne, že jsem blázen :pocitac: :zed:
Bydlím v jiném městě a ač mě to mrzí, nemám potřebu tam moc často skrz tyhle věci jezdit. S taťkou mám úplně skvělý vztah, můžu se mu se vším svěřit, ale mamce ne. Kolikrát jsem se jí s něčím svěřila a ona to pak používala x mně.
Je to smutný, ale lepší to už asi nebude :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová