Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@nostress píše:
Ono záleží taky na tom, JAK se to řekne.
Aha, takže muž nerespektuje základní soukromí tím, že leze do koupelny a bude se řešit, jak mu to zakladateka řekla…
@Anonymní píše:
Zdravím vsechny,
mam doraz - take za Vami Vasi partneri, mazele chodi do koupelny…?Mame 3 male deti, jen si vlezu do vany, je to pro ne signal, aby za mnou vsichni vlezly do koupelny, staly u me a mluvily a mluvily, připadne jezdily s auticky apod.
Kdyz jsem toto odstranila tim, ze jim dam veceri, chodi aspon manzel.
Sedne si na vanu a mluvi a mluvi.
Kdyz mu reknu, ze bych chtela byt sama, je hrozne dotceny.
Ze se cely den nevidíme, ale mne je to evidentne jedno a nechci ho tam.
Popravde, uz jsem na to uplne alergicka.
To chci tak moc, urvat si chvili alespon v koupelne a normálne jako clovek se umyt, oholit si nohy apod., aniz by tam porad nekdo byl…?
Je to o domluvě. Za manželem chodím do koupelny já a melu a melu, ale nevadí mu to, aspoň máme na rozhovory klid a neskáčou nám do toho děcka. Já se nekoupu, ale dávám sprchy, kdybych chtěla být někde sama, řeknu to a pochopil by to
@j.a.n.i1 píše:
Aha, takže muž nerespektuje základní soukromí tím, že leze do koupelny a bude se řešit, jak mu to zakladateka řekla…
Líp bych to neshrnula. Hlavně se ho nedotknout, ale že se zakladatelka musí cítit dost trapně, když jí tam vleze např. při té výměně tampónu je fuk. Já bych ho v tu chvíli hnala sviňským krokem. I ve vztahu je potřeba na některé věci soukromí. Každý člověk je jiný a jinak stydlivý… měl by se respektovat ten, komu je to nepříjemné a ne ten, co se zrovna chce vykecat. A nevíme, jak moc ten chlap ukecaný je, možná pusu nezavře od rána do večera, i takové případy jsou…u nás se třeba klepe, když se vchází někomu do koupelny…
Umí si tu někdo představit zakladatelku řešit něco skutečně závažného?
@LaPaloma píše:
Umí si tu někdo představit zakladatelku řešit něco skutečně závažného?
Ne ![]()
já se sprchuju, ale když muž něco potřebuje, tukne a normálně tam vleze
Ale že by u nás byla koupelna konverzační místnost, to ne ![]()
Normálně to pojmenuj s tím, že si pokecáte potom, třeba v kuchyni nebo v obýváku ![]()
Potřebu být chvíli sám má každý, akorát při jiné činnosti
Já zas nemám ráda, když je kolem mě cvrkot při vaření nebo pečení ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Tak to já nevím, jak to u zakladatelky probíhá.
@Mondousek píše:
Líp bych to neshrnula. Hlavně se ho nedotknout, ale že se zakladatelka musí cítit dost trapně, když jí tam vleze např. při té výměně tampónu je fuk. Já bych ho v tu chvíli hnala sviňským krokem. I ve vztahu je potřeba na některé věci soukromí. Každý člověk je jiný a jinak stydlivý… měl by se respektovat ten, komu je to nepříjemné a ne ten, co se zrovna chce vykecat. A nevíme, jak moc ten chlap ukecaný je, možná pusu nezavře od rána do večera, i takové případy jsou…u nás se třeba klepe, když se vchází někomu do koupelny…
sorry, ale v případě, že chce soukromí, tak se může v koupelně zamknout, ne? ![]()
Chodí za mnou syn, jakmile zavřu dveře, tak už klepe na dveře a mamiii, mamiii. Chlap moc nechodí, jen třeba nakoukne, ale většinou mu řeknu, ať si vezme malého a jdou něco dělat, protože chci mít aspoň v té vaně klid
nebo jdu až když usne.
@nostress píše:
sorry, ale v případě, že chce soukromí, tak se může v koupelně zamknout, ne?
No já bych spíš kulila oči nad tím, když řeknu manželovi, že chci mít v koupelně soukromí, on to nerespektuje a leze tam dál, tak ho vystrčím ze dveří a zamknu se před ním?? Divný ne? Třeba nemají ve dveřích klíč, protože by se tam mohly zamknout malé děti, které mohou mít. Co pak???
Zamykám se,pokud nejsem třeba nemocná a nehrozí,že se mi udělá špatně. Kde už by měl mít člověk nárok na soukromí.
@Mondousek píše:
No já bych spíš kulila oči nad tím, když řeknu manželovi, že chci mít v koupelně soukromí, on to nerespektuje a leze tam dál, tak ho vystrčím ze dveří a zamknu se před ním?? Divný ne? Třeba nemají ve dveřích klíč, protože by se tam mohly zamknout malé děti, které mohou mít. Co pak???
Pokud mám malé děti, a žiji v rodině, kde pořád někdo courá různě po bytě, tak si nebudu
měnit tampóny v otevřené koupelně. A celkově, nechápu tuto diskusi.Taky jsem se ještě nesetkala s tím, že by mi někdo lezl do koupelny. U nás se všude klepe, nejenom v koupelně.
@nostress Tak pokud mám malé děti a z toho důvodu nemám možnost zamykání v koupelně, tak si nebudu nosit klíč v kapse, jen protože manžel není schopen pochopit, že do koupelny se manželce neleze…
@j.a.n.i1 píše:
@nostress Tak pokud mám malé děti a z toho důvodu nemám možnost zamykání v koupelně, tak si nebudu nosit klíč v kapse, jen protože manžel není schopen pochopit, že do koupelny se manželce neleze…
Tak ho zamkni na záchodě. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@nostress Tak pokud mám malé děti a z toho důvodu nemám možnost zamykání v koupelně, tak si nebudu nosit klíč v kapse, jen protože manžel není schopen pochopit, že do koupelny se manželce neleze...
To se mi zdá příliš, tohleto.
Když potřebuje soukromí a přitom si nechce s manželem vlastně promluvit jindy, že ji až tak nahání v koupelně, tak by možná vůbec neměl lézt do bytu, kde bydlí.
Chce odstup, má ho mít. Tohle nebude chyba jen manžela, na to si zakladatelka zadělala sama. Zřejmě nezájmem anebo má doma klevetu, kterýho nechce vůbec poslouchat. Má ho mít vůbec doma? Je to otázka. Ublafaný muž je na obtíž, tomu rozumím, ale ona sama říká, že se přes den nepotkají. Tam bych začala … a až pak řešila problematiku výměny jejích tamponů.