Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
53 kg a cítíš se tlustá?holky vy už si tu ze mě snad děláte kozy ![]()
Anonymní píše:Mišela1 píše:To mlceni jsem delala do ted ale proste mi to nici me sebevedomi
No to, že je to nevhodné je škoda psát. Ale myslím si, že je to přesne ten typ co čeká na tohle nějakou reakci nejlépe žárlivou, někdy mám pocit, že jsou chlapi co mají tohle jako sport.
Tak je varianta si o tom promluvit, což si myslím, že se mine účinkem.
Pak je možnost prostě na to nereagovat, já mám pocit, že je v tom trochu teatrálnosti a když není reakce, není ani akce:-).vzdy si predstavim jak by to vyznelo me to co rekne ten druhy,ale tohle uz asi nedavam
Ono je totiž otázka, jestli mlčení u takovéhoto typu, který si na těchto řečech honí ego, je to pravé. Protože když ty na to nereaguješ, tak on zvyšuje kadenci a pokud dál nebudeš reagovat, tak může udělat ještě něco horšího, jen aby tě k reakci donutil (rozuměj mám na mysli nevěru).
Já bych to rázně utla. Řekla mu (úplně v klidu a věcně, hlavně bez emocí), že takové řeči nemíním poslouchat. Že je mi úplně fuk, jak vypadá jeho kolegyně a kdo se mu líbí či nelíbí. Že mu taky nevykládám, že Pepa od vedle je naprosto super, že má skvěle vypracované tělo, který on měl možná tak před 10 lety a že mě každé ráno cestou pro rohlíky velmi mile zdraví.
A že pokud se mu některá až tak moc líbí, tak ať si jde za ní, pokud ho teda bude chtít, ale ať to řekne rovnou, že odchází. Ale jestli chce být se mnou, tak ať si takové kecy nechá od cesty.
No Wiollo samozřejmě může být řešení i to, ona zná manžela najlépe:-). Já netuším jakou má on k tomu motivaci.
Já osobně bych v takové situaci použila svoje osvědčené PROČ:-)). Proč mi to říkáš… atd. Mně to tedy funguje hlavně v situacích kdy mně někdo fakt štve, jsou na to zajímavé reakce:-).
Ale to je můj postoj a naštěstí tohle doma nemusím řešit.
Zakladatelko,
hlavně zachovej klid ![]()
Měla jsem doma totéž co ty, až na to, že u nás nejen že okukoval, komentoval, ale i podváděl… Kolikrát já měla chuť ho zabít, brečela jsem, prosila ať se klidně dívá, ale ať přede mnou drží klapačku… Nic nepomáhalo.
Až jsem to zkusila z jiného konce…
Stejně jako ty jsem prcek - ještě menší (jen 158 cm
), váha vyšší než tvá (mezi 59 -61 kg, mám vysportovanou, hodně svalnatou postavu - no děs a běs
- ba ne, není to tak hrozné, ale dlouho jsem se učila mít sama sebe ráda). Po dvou dětech nic moc stav… Začala jsem o sebe více dbát, občas jsem si vydupala nějakou vycházku, společnou akci, a začala jsem hrát jeho hru. Když jsme potkali pěkného chlapa, ráda jsem se na něj podívala. Na internetu jsem občas zkoukla článek o fitness - nejlépe tam, kde byla hezká fotečka… Postupně se u nás situace začala měnit. Manžel si asi uvědomil, že něco dělá špatně, přestaly nevěry, i komentáře… A koukání - ať se klidně podívá. Jen tedy se z mého ještě nedávno moc pěkného chlapa stává páprda, který má místo buchet na břiše pneumatiky a přestává o sebe dbát
.
Já naopak o sebe dbát celkem dost (zase nepřeháním, ale prostě když chci, tak se cítím dobře), tím jsem si hodně zvýšila sebevědomí a dokonce se za mnou sem tam občas nějaký chlapík podívá (a přiznám se, že občas i mladý kluk, což mi tedy fakt lichotí
)
Nepřihl. Terka
no právě.píšeš že máš škaredé oblečení,vlasy…tak s tím něco udělej ![]()
Anonymní píše:
Zakladatelko,
hlavně zachovej klid
Měla jsem doma totéž co ty, až na to, že u nás nejen že okukoval, komentoval, ale i podváděl… Kolikrát já měla chuť ho zabít, brečela jsem, prosila ať se klidně dívá, ale ať přede mnou drží klapačku… Nic nepomáhalo.
Až jsem to zkusila z jiného konce…
Stejně jako ty jsem prcek - ještě menší (jen 158 cm), váha vyšší než tvá (mezi 59 -61 kg, mám vysportovanou, hodně svalnatou postavu - no děs a běs
- ba ne, není to tak hrozné, ale dlouho jsem se učila mít sama sebe ráda). Po dvou dětech nic moc stav… Začala jsem o sebe více dbát, občas jsem si vydupala nějakou vycházku, společnou akci, a začala jsem hrát jeho hru. Když jsme potkali pěkného chlapa, ráda jsem se na něj podívala. Na internetu jsem občas zkoukla článek o fitness - nejlépe tam, kde byla hezká fotečka… Postupně se u nás situace začala měnit. Manžel si asi uvědomil, že něco dělá špatně, přestaly nevěry, i komentáře… A koukání - ať se klidně podívá. Jen tedy se z mého ještě nedávno moc pěkného chlapa stává páprda, který má místo buchet na břiše pneumatiky a přestává o sebe dbát
.
Já naopak o sebe dbát celkem dost (zase nepřeháním, ale prostě když chci, tak se cítím dobře), tím jsem si hodně zvýšila sebevědomí a dokonce se za mnou sem tam občas nějaký chlapík podívá (a přiznám se, že občas i mladý kluk, což mi tedy fakt lichotí)Nepřihl. Terka
Terko, ať tak či tak… může to být řešení.
Ale tohle je sakra vztah??? Tohle jsou dva dospělý lidi, co se milují!!!???
To jsou dva, co se truimfují, kují proti sobě pikle a hrajou o moc… a to je špatně.
To je potom jen spolubydlící se kterým holt musím někde něco odžít, ale o lásce už tady nemůže být ani řeč.
Ani jeden si druhého nevážíte…
Je to blbý a to uvědomění bolí, já to moc dobře vím, zažívám to na vlastní kůži a jsem smutná z toho, kolik vztahů a podobných příběhů tady čtu…
NiKi
Mě takhle ex předhazoval Dankovou z Občanského juda, jak je krásná a já nevím co, úplně jinej typ, než jsem byla já. Dost mi to vadilo.
Takovej chlap mi přijde nevyspělej, můj muž taky kouká na holky v metru, ale nikdy nezapomene dodat, že já jsem stejně nejkrásnější, totéž o holkách v práci. Mě to přijde jako nevycválanost nejvyššího kalibru.
ano,klidně ať někdy hodí nevhodnou poznámku ale ne často a taky musí občas chválit i mě.mě taky chlap nedávno říkal že mají krásnou sekretářku.už to slovo krásná mě rozzuřilo.říkám a já co?tak hned zpustil ale ty jsi nejkrásnější…
taky si myslím že takový vztah nemá pevné kořeny,bohužel ![]()
NiKina píše:verenika píše:
Jsem žárlivá,ale zdravě.No ve tvém případě bych ho asi zabila![]()
![]()
Myslet si může co chce,že je každá druhá hezká ale říkat to nahlas a před tebou je velmi nevhodné
To má probrat s chlapama v hospodě,že viděl tehdy a tehdy takovou či makovou.
zabíjet ze zdravé žárlivosti???
Zakladatelko, v tomto případě je řešení jednoduché. Nech ho jít. Je to nezralý týpek, který potřebuje ještě udat svůj testosteron, má problém se sebevědomím a kdesi cosi. Neměl se vázat partnerským vztahemm, protože na to nemá. Není to jeho chyba, je to ON a je to jeho vývoj. Nechceš-li to s ním sdílet, běž pryč a neřeš to. Trápíš se tím, jsi jiná, váš společný život za takových podmínek nemá moc šancí k přežití…no to asi nebude moc zdravá míra.
ona žárlivost jako taková není vůbec zdravá… i když se nám předhazuje, že je normální..
NiKi
Zdravá žárlivost je myslím fajn.že máš pocit,že ten druhý o tebe stojí?
a to že bych ho zabila byl víceméně žert
Nidky jsem neměla partenra co by dělalt to co zakladatelelce tak nemůžu soudit,snažila jsem se to zlehčit vtipem ![]()
Můj muž dělá se samýma ženskýma,naštěstí jsou to i moje kolegyně
Ale když jsem byla na mateřský takmi to taky v hlavě šrotovala že ta či ona,je krásná,upravená a já s pytlema pod očima a věčně nevrlá a namalovat jsem se stihla 1× za 14 dní
ježíš,to byly stavy ![]()
Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonymitu,ale mám sve duvody
Chtěla bych znát váš názor na mou situaci.
Partner je hrozně na ženské,nebo jen se mu moc líbí a proste kdyz koukame na nejaky film nebo nekde v obchode je pekna zenska tak je hotovy a hned jsou reci to je zenska.Ja no mne by tohle ani nevadilo kdyby to nebyla zase az tak caste a na zenske co jsou cele umele
V praci je uspecnejsi nez ja on ma skolu ja ne takze zenska co je podle nej pekna a ma skolu je hned hotovej,nerikam ze by me podvedl to asi ne,teda fakt myslim ze ne ale nikdy nerikej nikdy.
V praci vedle nej sedi podle nej nadherna zenska ale sere ho ze na nej a do jeho pc suft hledi.
Doma na ni nadava a ted se divam na fb a on si ji pridal do pratel.Tak jsem mu napsala jestli je to ta jeho pekna kolegyne a on ze jsem stihacka,ikdyz jsem tam dala smajlika,protoze nechapu proc kdyz maji svuj firemni system kde si muzou psat neco jako na fb proc si ji dava do pratel? To chce smejdit po jejich fotakach?Jsem ted nabrousena a nevim jak se toho zbavit
Ahoj ![]()
To si asi moc nevěříš co? Protože jinak by ti tohle nevadilo.Já být Tebou tak na sobě začnu víc pracovat a začnu se mít ráda
Přece nezáleží na tom kdo jak vypadá, jaké má vzdělání, ale jaký je. Protože krása vychází z duše.
Je asi nespokojený sám se sebou, jinak by tohle neřešil.
Buď sama sebou a na nějakou kolegyni se vybodni, přece ti za to nestojí ne?
Ještě dodám, taky jsem žárlila, protože můj ex byl fakt kus a ženský se kolem něj motaly.
Nevěřila jsem si (mám nohy do X, ony jsou hezčí,mají větší prsa, apod)
. Ale pak jsem to hodila za hlavu, jsem taková jaká jsem, mám se ráda a komu se to nelíbí to je jeho problém
A kdyby " on" se mnou nechtěl být tak by se mnou nebyl ( pak jsme se rozešli, ale nebylo to kůli žárlivosti, ale to je na jiné téma.)
Tak hlavu vzhůru zakladatelko a měj se ráda
![]()
Ahoj,
něco podobného na mě zkoušel ten můj a dost rychle jsem s ním vyběhla. Napřed zkoušel tady tyhle prupovídky na pěkné ženské. Narovinu jsem mu oznámila, že se mi to nelíbí a ať toho nechá. Když to nezabralo a ještě občas něco takového prohodil, tak jsem otočila a začala taky. Občas jsem se zmínila o moc pěkném a milém kolegovi v práci, že jsem potkala toho a toho atd. No moc se mu to nelíbilo. Pak semtam poznámku u filmu, jak moc se mi vždy líbil ten a ten herec a ty jeho kráááásné oči
no manžel s tímhle rychle přestal.
Jednou mu nějak ujelo, že se mu zdám obtloustlá. A to jsem vypadala velmi dobře. No napřed jsem s ním pár dní nemluvila, pak jsem udělala protiakci. Kupovala jsem jenom zdravé jídlo, suchary, nízkotučné jogurty. Přestala jsem vařit a začala se víc věnovat sobě. Vyházela půlku oblečení a nakoupila nové a sexy
to bys měla vidět, jak rychle otočil. Chválil, kupoval sladkosti, vařil večeře, jezdil nakupovat… ![]()
Prostě nemlč, nenech si to líbit a ihned zakroč. Jestli máš nízké sebevědomí, tak začni cvičit, zajdi si ke kadeřnici a vyraz na nákupy. Dělej si radost. A ty jeho poznámky mu vracej, klidně bych i něco prohodila na něj..jako že přibral nebo že má míň vlasů atd.
Já s mým chlapem třeba ženský komentuju .. tedy málokdy se shodnem - mě přijde pěkná, jemu se nelíbí
, jemu se líbí asi málokterá nebo to schválně maskuje. Po ženských ať s podivá, já taky čučím po chlapech že … ale vocaď poca´d
. jinak taky žárlím, ale snažím se to držet na uzdě, a z legrace mu říkám ať je vopatrnej nebo mu přerazim párátka
.
ona sposta chlapů slintá po „hezčích, prsatějších, hubenějších“ než jsme my, ale ve finále by takovou dom nechtěl.
Ovšem to neznamená že musí pěknou ženu hned až tak okatě komentovat a své partnerce předhazovat. Já bych mu začla ukazovat pkný chlapi
.ať vidí jaký to je
. ![]()
jo pěkná ženská ,kdo by se za ní neotočil ,že ? Ale na druhou stranu to stojí spoustu času a peněz ,aby se tak udržela.Pokud by manžel chtěl takovou doma ,proč ne můžeš se jí stát snadněji než si myslíš .Klidně se ho zeptej jestli by chtěl abys byla taky „tak krásná“ jestli řekne že jo tak kadeřník ,vizážista ,nové oblečení ,masáže ,nehty, fitness -a at cáluje chlapec .A ono ho to brzo přejde.
ja myslim ze je vcelku normalni ze se chlapi koukaji po zenskych…byla bys ve vetsim pruseru kdyby se ti zacal divat po chlapech
![]()
Taky bych s takovým chlapem nebyla!
Když mi bylo lehce přes 20,chodila jsem s podobným exotem a nechala si toho od něj dost líbit.Věci jsem mu sbalila v okamžiku,kdy se v baru otočil na jednu vyumělkovanou prsatou blondýnu a sebevědomně prohlásil"to je kost,tý bych dal kládu"
Letěl ještě ten večer!