Tandemové kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kolicek95
9.4.22 15:20
@hospodki píše:
@Kolicek95 u má kluk přecházel na um už v 10m, ale s prvními prikrmy sám od sebe omezoval mliko. Začal jist někdy koncem 5m a opravdu hodně, dokojit nechtel. V 9m už měl mliko jen večer, po půlnoci a pak ráno. Přes den o to nestal. Já mela cíl půl roku a vydržela jsem skoro dvojnásob. Jestli ti to nevadi, tak dej jak si rekne, ale asi bych to zbytecne nevnucovala a nenabizela nebo nepoužívala k uspavani/utiseni - to by jsi se spis zamotala do kolotoce chodiciho dudliku. Taky zkus popřemýšlet jestli tohle 2-5× denně opravdu nenaplnuje Její potreby a jestli tvoje pocity ohledně omezování kvůli okolí není spis nějaký pocit viny, ze ji ‘sidis’ nebo ‘je upozadena kvůli péči o novorozence’ atp. Me kojeni takhle velkého dítěte s touto frekvenci prijde normální. Možná bych to spis očekávala, ze to bude chtít v noci než přes den, ale to už není podstatnePříspěvek upraven 09.04.22 v 15:15

Jj, k utěšování a uspávání to nepoužívám kvůli sobě. Kvůli novorozenci výčitky nemám, spíš fakt lidi. Manžel je společenský člověk, pořád někoho zve a zrovna v čas, kdy se malá obvykle chce kojit (mezi svačinou a večeří), takže se návštěvy stávají svědky, jak si přijde říct. A nějaká průpovídka je na světě.

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
9.4.22 15:22
@Platanka píše:
Já jsem tandemove nekojila, ale v 16m jsem ještě kojila dvě (ze tří) dětí, to je ještě malý dítě a mlíko je pro něj dobrý…

Nekojila jsem teda už na veřejnosti, to mi bylo blbý.

Nikdo ale nevěděl, jak často kojím, pokud jsem očekávala kecy, neříkala jsem pravdu…

Já to taky neříkám, ale jak píšu hospodki, máme tu furt nějakou návštěvu. Takže mi to trochu připomíná to veřejné kojení. V inkriminovaný čas nemám skoro nikdy soukromí.

• Citovat
  • Upravit
9779
9.4.22 15:25
@Kolicek95 píše:
Jj, k utěšování a uspávání to nepoužívám kvůli sobě. Kvůli novorozenci výčitky nemám, spíš fakt lidi. Manžel je společenský člověk, pořád někoho zve a zrovna v čas, kdy se malá obvykle chce kojit (mezi svačinou a večeří), takže se návštěvy stávají svědky, jak si přijde říct. A nějaká průpovídka je na světě.

Požádala bych manžela, ať nezve tolik návštěvy anebo ať jim vysvětlí, že do vašeho kojení jim vůbec, ale vůbec nic není a pokud si o tom něco myslí, tak nechť si to laskavě nechají pro sebe. A ty koj tak, jak to vyhovuje tobě a dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18675
9.4.22 15:32

@Kolicek95 řekla bych jim, ze to je moje vec. Za me je kojeni hraniční tak do dvou let ( a ještě jen večer), ale i kdyby kamoska kojila ještě ve 3, tak držím pusu. Je to její vec :nevim: chodím s klukem na cvičení a paní tam má cca 15-16m které si za těch 45 min prijde cucnout třeba 5× a ona má furt prsa venku. To mi teda ujete prijde. Mají ti přátele děti? Kojily jejich zenske? Nějak nechapu tu potřebu hloupých poznámek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
9.4.22 15:33

Taky jsem nekojila tandemove, ale prvniho jsem odstavovala v temer 22 mesicich, kecy jsem si obcas vyslechla, ale pustila je zase druhym uchem ven. Kdyby nekdo mel moc kecy, aktualni doporuceni WHO je kojit do 2 let nebo i dele. Druheho jsem odstavila driv, ale kvuli sobe.

Do toho, jak dlouho kojis, nema narok kecat nikdo, tak maximalne do urcite miry otec ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
9.4.22 15:34
@Jahru píše:
Požádala bych manžela, ať nezve tolik návštěvy anebo ať jim vysvětlí, že do vašeho kojení jim vůbec, ale vůbec nic není a pokud si o tom něco myslí, tak nechť si to laskavě nechají pro sebe. A ty koj tak, jak to vyhovuje tobě a dětem.

Amen!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
9.4.22 15:36

.

Co to je vubec za napad, zvat navstevy behem sestinedeli? Kdyby sis je zvala sama, tak ok, ale pokud ti vadi, tak to mamzelovi velice razne vysvetli, pripadne at se jim venuje sam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
9.4.22 15:46
@beruska9 píše:
Co to je vubec za napad, zvat navstevy behem sestinedeli? Kdyby sis je zvala sama, tak ok, ale pokud ti vadi, tak to mamzelovi velice razne vysvetli, pripadne at se jim venuje sam :nevim:

Nooo, to by bylo zas na jinou diskuzi. Věřím, že pro emimino vysoce výživná :lol:.

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
9.4.22 15:49

Máte pravdu, že bych si měla víc stát za svým a vykašlat se na názor ostatních.

• Citovat
  • Upravit
113
9.4.22 15:51

Taky teda nemam tandem, ale starsi jsem kojila do samoodstavu. To bylo loni v unoru, kdy mela 2 a ctvrt roku. A co si kdo rikal/myslel, mi by to uplne jedno… ale je fakt, ze kdyz chtela pres den, nekam jsme si zalezly, kde byl klid. Sama to tak chtela.
Jak to bude u mladsi, netusim. Ma 3 mesice. Ale taky budu kojit, dokud bude chtit. Nebo dokud mi to nebude vadit. Rada bych zase aspon do 2 let.
Myslim, ze okoli do toho vubec nic neni. Dite do 3 let ma podle me narok na mliko, pokud ho chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová