Táta na baterky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11439
7.10.14 10:13

Oni ti otcove byvaji vazne povedeni. Ten muj, kdyz jsme byli naposledy v kontaktu, tak mi vykal a oslovoval „vazena pani zalobkyne,“ protoze 12 let po rozvodu, kdy mi platil 500 Kc, jsem zazadala o zvyseni alimentu, zvysili to na 3 tisice.

O me dceri ani nevi, stejne jako ja bych nevedela o tom, ze mam uz dvouleteho bratra, nebyt uzvanene babicky. Uz nekolik let nejsme vubec v kontaktu. Neni o co stat, vzdycky me pouzival jako katalyzator jeho zasti k me rodine, coz byl duvod, proc jsem se s nim v 15 zcela prestala vidat - po 3 letech styku, driv jsem ho moc nezajimala, dokud jsem nebyla schopna se sama o sebe postarat a hlavne sama z Prahy dojet vlakem za nim do Salzburgu. Prestupy v Linzi pro me, jakozto 12 letou anglictinarku byly bozsky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.14 11:02
@weendulka píše:
Víš také jsem to měla podobně s tátou. Naši se rozvedli a matka na tátovi nikdy nenechala nit suchou… DOst ho pomlouvala, nadávala na něj. No a když si našel přítelkyni (dnes už je to manželka), tak jsme zase od ní neslyšeli nic jiného, že nás vymění. A také jsem to i tak cítila. Nikdo neví kolikrát jsem v noci obrečela, že jsem přišla o tátu… No a když jsme byli větší, tak jsme to měli jako ty. Chvilku dobrý a chvilku jsme se nebavili, jak na horské dráze… Největší rána pro mě byla že nebyli na svatbě, že mě táta neodvedl :,( To jsem opravdu obrečela… Ale pak se narodil synek a za 2 a 1/2 druhý. A troufám si říct, že kluci nás spojili. Je to perfektní dědeček a jeho žena je perfektní babička. Kluci a hlavně starší je prostě milují i když se vídáme málo (bydlí od nás 200km), ale i tak je milují. Je to prostě jiný, než s náma… A věřím, že tě to mrzí a věř, že až budou děti, tak se to srovná. A pokud ne tk to bude bolet, to opravdu bude ale dá se s tím smířit a i žít. Moji kluci třeba neznají mou matku ( ten starší ji viděl naposledy v 8 měsících ale nepamatuje si ji). S ní ten vztah už není komplikovaný, s ní už prostě není. Ze začátku mě to mrzelo a trápila jsem se kvůli tomu, ale teď už ne. Prostě to tak je… Někdy prostě musí jeden člověk z tvého života odejít aby udělal místo druhému.

Můžu říct, že moje máma proti tátovi nikdy neřekla půl slova i přestože na to měla právo, spíš jeho chování hodněkrát obrečela i přestože už byli rozvedení. Takže nefungovat mi oba rodiče, tak se asi zbláznim :? jediné co si z toho všeho beru, že chci pro svoje děti úplný opak.

• Citovat
  • Upravit
1304
7.10.14 11:16
@Anonymní píše:
Můžu říct, že moje máma proti tátovi nikdy neřekla půl slova i přestože na to měla právo, spíš jeho chování hodněkrát obrečela i přestože už byli rozvedení. Takže nefungovat mi oba rodiče, tak se asi zbláznim :? jediné co si z toho všeho beru, že chci pro svoje děti úplný opak.

no u nás to bylo složitý… Matka po rozvodu chlastala, neplatila nájem a málem jsme skončili na ulici (nebýt babičky)… Bylo to drsný. Ale jako jí nikdy neodpustím to že když nás vystěhovali, tak se zdejchla a bylo jí jedno co se mnou a bráchou bude, tak jí neodpustím ani to, že naprosto nehorázně pomlouvala tátu. Ano nebyl to žádnej svatoušek ale i tak. Když jsme třeba byli u táty, tak nikdy nepomlouval mámu, ba naopak snažil se o ní mluvit docela hezky… A taky chápu, že chceš pro své děti úplný opak. To i já :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
7.10.14 12:28

Zakladatelko, pokus se mu odpustit. Vím, o čem mluvím. Právě mi umírá otec alkoholik a trpíme tím celá rodina. Jen on o ničem neví, je v bezvědomí, ze kterého se už neprobere. Dlouho jsem zvažovala, jestli mám vůbec do nemocnice jít. Nakonec jsem tam i přes všechno, co nám chlastem způsobil, šla a pokusila se o odpuštění. Je to těžký, moc těžký.
Zkus mu odpustit a jít dál se vztyčenou hlavou. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.14 13:03
@TerezkaW píše:
Zakladatelko, pokus se mu odpustit. Vím, o čem mluvím. Právě mi umírá otec alkoholik a trpíme tím celá rodina. Jen on o ničem neví, je v bezvědomí, ze kterého se už neprobere. Dlouho jsem zvažovala, jestli mám vůbec do nemocnice jít. Nakonec jsem tam i přes všechno, co nám chlastem způsobil, šla a pokusila se o odpuštění. Je to těžký, moc těžký.
Zkus mu odpustit a jít dál se vztyčenou hlavou. :hug:

Ráda bych se přes to přenesla a odpustila, ale co když zase raní, náš vztah je tak křehký, že jakákoliv jeho blbost nebo zrada znamená bližší úplný konec. Nebo myslíš odpustit ve smyslu odpustit v sobě a dál se nestýkat?

• Citovat
  • Upravit
2507
8.10.14 11:11
Asi spis myslím odpustit v sobě. Můj otec včera zemřel. Dlouho jsem váhala, jestli do nemocnice jít, když nám všem tak ublížil. Nakonec jsem tam šla a on jako kdyby na mě čekal. Zemřel den po mé návštěvě tam. V sobě jsem mu asi odpustila…
@Anonymní píše:
Ráda bych se přes to přenesla a odpustila, ale co když zase raní, náš vztah je tak křehký, že jakákoliv jeho blbost nebo zrada znamená bližší úplný konec. Nebo myslíš odpustit ve smyslu odpustit v sobě a dál se nestýkat?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
11.10.14 12:25

Ahoj, Anonymní. Mám to tak, jak popisuješ se švagrem a neteří. Je jí 11let. Nezajímá se o ní, neposlouchá, když mu povídá co je ve škole. Ona ho miluje. Z Tvé zkušenosti, myslíš, že ona jednou prohlédne nebo se ho bude i v dospělosti zastávat? On je despotický, pořád řve, buzeruje ji, má dluhy, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.14 12:34
@Dana066 píše:
Ahoj, Anonymní. Mám to tak, jak popisuješ se švagrem a neteří. Je jí 11let. Nezajímá se o ní, neposlouchá, když mu povídá co je ve škole. Ona ho miluje. Z Tvé zkušenosti, myslíš, že ona jednou prohlédne nebo se ho bude i v dospělosti zastávat? On je despotický, pořád řve, buzeruje ji, má dluhy, apod.

Tak záleží na povaze, ale prohlédne to určitě, to člověk cítí celý život, jde o to jestli si to připustí, málokdo to vydrží přehlížet a omlouvat. Pokud se otec nezmění, tak se prostě holka distancuje. Je to smutné, bohužel takových otců je nespočet :( Snad se jí to negativně neprojeví na výběru partnera, to na to má taky hodně velký vliv.

• Citovat
  • Upravit
1170
11.10.14 12:51

Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.14 15:28

Ještě bych sem chtěla dodatečně dodat ať si to přečtou všechny ty macechy co tady na emimi přispívají diskuzemi jak svoje nevl. dítě nemají rády a jak je makové a takové a že to je v podstatě vetřelec, který může úplně za všechno.

Něčím takovým si projít je pro dítě opravdu dost velký psychický nápor i když se to nezdá. Bojovat s dospělým se fakt nedá a už vůbec ne se žárlivou ženskou, která žárlí i na to, že jste právě jakožto dítě otce vstoupili do bytu kde byste se měli cítit jako doma a ne jako nevítaný host. Výstraha pro všechny tyhle ženy, že tím ničíte malýho člověka, kterej z toho všeho má nejmenší rozum a nedokáže se v tom zorientovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová