Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@j.a.n.i1 píše:
No, upřímně, místo abys byla ráda, že chce vypadnout, když tam budeš mít mámu, tak se ještě urážíšTak se holt postavte s přítelem na vlastní nohy a odstěhujte se a nebudeš muset řešit rozepře s tchánem.
Presne. Aferu z toho udelala zakladatelka ![]()
Vy. Its jen to co jsem vám napsala. Nevíte úplně všechno. To že si někteří lidé zaslouží dostat přes držku když řekne svůj názor? To jako vážně? Když vám tchán bude tvrdit že jste hysterky že vaše dítě nemá nic zlomeného, a vy řekněte že si to nemyslíte a budete se bát že vyskočí a jednu vám vrazi nebo po vás začne křičet.? Ono mu stačí říct jen opačný názor a začne se vám smát do obličeje a říkat vám s oni pravdu? Nejsem jako on. Možná že jsem to blbě podala. Tam prostě žádný jiný názor není ten správný jen jeho. Ať se to týká čehokoliv, vy se bavíte na zahradě s kamarádkou, o dětech, vyměňujeme si zkušenosti tchán dělá že něco dělá a začne vám vnucovat svůj názor a před vaší kamarádkou a ještě vás shazovat? Kolikrát vždyť on by se hádal klidně i s tou mojí kamarádkou. Ona mu řekla svůj názor on se začne smát a už je zle..Už to chápete?
@welovefashion já mu nic říkat nebudu..Jen jsem řekla příteli ať mu řekne že máma nepřijede to je celé.
@welovefashion tohle když bych mu řekla o tom že by šitý řeči měl odpustit už bych dostala asi po hubě. To si nedovolí ani jeho manžela
@Anonymní píše:
Vy. Its jen to co jsem vám napsala. Nevíte úplně všechno. To že si někteří lidé zaslouží dostat přes držku když řekne svůj názor? To jako vážně? Když vám tchán bude tvrdit že jste hysterky že vaše dítě nemá nic zlomeného, a vy řekněte že si to nemyslíte a budete se bát že vyskočí a jednu vám vrazi nebo po vás začne křičet.? Ono mu stačí říct jen opačný názor a začne se vám smát do obličeje a říkat vám s oni pravdu? Nejsem jako on. Možná že jsem to blbě podala. Tam prostě žádný jiný názor není ten správný jen jeho. Ať se to týká čehokoliv, vy se bavíte na zahradě s kamarádkou, o dětech, vyměňujeme si zkušenosti tchán dělá že něco dělá a začne vám vnucovat svůj názor a před vaší kamarádkou a ještě vás shazovat? Kolikrát vždyť on by se hádal klidně i s tou mojí kamarádkou. Ona mu řekla svůj názor on se začne smát a už je zle..Už to chápete?
No a o co Ti tedy jde? Když Ti vadí, jak se chová, odstěhujte se - jiná možnost prostě není. Je, jaký je a Ty ho nepředěláš - můžeš se klidně vztekat a užírat, na věci to nic nezmění.
V situaci, kdy měla přijet Tvoje matka a on chtěl odjet, se zachoval správně. O Tvé matce si může myslet, co chce, to je jeho právo - a pokud má na ni názor negativní, tak naprosto správně vyhodnotil, že je lepší odjet a vyhnout se konfliktům.
Nastavovat nějaká pravidla sis měla dříve a v jiných situacích - v této konkrétní jsi úplně mimo.
Bydlíte u rodičů, ale máte svou domácnost? Jak to tedy je? Dvě bytové jednotky a jedna psaná na tvého přítele? Nebo jsou vlastníci jen tvoji tchánovci?
Jakmile by mě tchán napadl, volám okamžitě Policii a vůbec se s tím nemažu. Tvůj přítel, pokud sám má z táty strach, je zralej na psychoterapeuta - ať se trochu srovná a dokáže se postarat o svou rodinu. Odhaduji, že se tchán nezměnil ze dne na den a tvůj přítel na to koukal celé dětství.
No a samozřejmě, nejlepší by bylo se odstěhovat. Jestli se bojíš to příteli navrhnout, tak bych se asi zamyslela nad Vaším vztahem - já být tebou, šla bych hned po tom incidentu - jdeš se mnou, nebo beze mě, nazdar!
V násilí jsem vyrůstala celé dětství, je mi líto tvého dítěte, že se na to musí koukat a poslouchat to.
Já bych mu neustupovala. At mamka přijede. Je to vaše bydlení a muzete si tam pozvat koho chcete, ne? A jeatli s tim ma tchan problem, tak at jde pryc ![]()
@Anonymní píše:
@welovefashion tohle když bych mu řekla o tom že by šitý řeči měl odpustit už bych dostala asi po hubě. To si nedovolí ani jeho manžela
A on už někoho napadl? Porval se v hospodě nebo tak? Protože tohle všechno je jenom snůška odměnek.
A tím člověkem se nedá bavit normálně. joo když skáčete jak on píská, odkyvate mu jeho pravdu pritmom víte že to tak není to je vpohode. Ale opravdu nemůžete mu odporovat jinak je prostě zle
@cecetka píše:
Presne. Aferu z toho udelala zakladatelka
No já si hlavně myslím, že by měla řešit něco jiného, než kdo komu co řekne, nebo kdo kam pojede.
@Anonymní píše:
@Gituš mě jde o to, že je falešný, na oko se s tebou baví, ale ve skutečnosti ti vrazi jídlu do zad. A jde mi o to, že kdZ je takový frajer mohl mi to vklidu říct. To že odjede na týden klidně ať si jede, ale aby potom tchýně vykládala tchánovi o mojí máme a pomlouvali ji to fakt ne, byla bych zhnusená z toho jak se i ona přetvařuje. To že jsem to řekla mojí máme, ona není typ člověka že mu bude psát. Ona se naopak snažila být s nima kamarádka. Ale ta faleš z jejich strany se mi prostě příčí. S mojí mámou jednak na rovinu a upřímně. Vždy kdZ vola ptá se na ně jak se mají a oni jsou falešní.
Každý člověk je nějaký. Jeden je vysoký, druhý malý, jeden má nadváhu, druhý pihy, další je charakter, jiný zloduch, jeden je ulhaný, další falešný.
Prostě ho nech na pokoji. Pokud víš, že je falešný, tak jsi s touto skutečností obeznámena, je to jeho charakterový rys, který ve velkém množství případů v pokročilém věku bez vlastní snahy nelze předělat. Tebe nemusí zajímat, co kde kdo dělá, jestli někoho pomlouvá, můžete si to v klidu užít a tchýni s tchánem neřešit. Pokud kolem toho děláš kovbojku, tak se pak nediv. Možná, že kdybyste si uvědomili, že o vás tchán s tchýní nestojí a tedy nemá cenu jim lézt jakkoliv do zadku (že se na ně ptá, jak se mají) a nebudeš na ně plýtvat energií, necháš je žít, ulevilo by se vám všem.
Je falešný. Smiř se s tím. Bude se ti lépe žít. A zařiď si vlastní život.
A co řešíš, co ti dva si budou špitat o tvé mamce? Ať si říkají, co chtějí, vždyť ji zase několik let neuvidí. Na tobě taky určitě nenechají nit suchou, a na to žaludek máš bydlet vedle nich. Zatím jsi z té návštěvy udělala haló akorát tak ty sama.
A proč by tvá mamka nemohla přijet?? zvlášť, když tchán v tomto případě fakt rozumně ustoupil a vyklidí pole, bude „čistý vzduch“
kdybys ho měla ráda, tak bych chápala, že tě mrzí, že odjede a nechce se s tvou mamkou vidět, ale když máte tyhle vztahy, tak buď ráda a přestaň dělat „Vlastu“
hoď se do klidu, lidi řeší daleko horší věci.. a šetřete na vlastní bydlení, tohle dobrotu dělat nebude…
@Anonymní píše:
I kdybys mu to řekla takto: Moje maminka o Vás špatně nemluví, moc bych Vás tedy poprosila, abyste se také zdržel komentáře, děkuji.
Ono někdy ty hrubiány zaskočí, pokud s nimi jednáš přehnaně slušně…
Hele mě je tě fakt líto, ale tak prostě když příště začne rýt, tak normálně se rozluč a odejdi, nezabředávej do hovoru, nadávky naprosto ignoruj…
Vy jste oba stejní, buď dělá dusno on nebo ty. Tohle bylo úplně zbytečný.