Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pročetla jsem celou diskuzi a nechápu, o co teda zakladatelko jde?
Chceš ujistit, že máš pravdu a tchán je blázen? To asi víš sama, mně přijdete mimo všichni, u tebe soudím hlavně z projevu, to je vážně utrpení číst
Důležitá rada tu zazněla, odstěhujte se a nehledejte výmluvy, proč to nejde.
@Anonymní píše:
@Gituš mě jde o to, že je falešný, na oko se s tebou baví, ale ve skutečnosti ti vrazi jídlu do zad. A jde mi o to, že kdZ je takový frajer mohl mi to vklidu říct. To že odjede na týden klidně ať si jede, ale aby potom tchýně vykládala tchánovi o mojí máme a pomlouvali ji to fakt ne, byla bych zhnusená z toho jak se i ona přetvařuje. To že jsem to řekla mojí máme, ona není typ člověka že mu bude psát. Ona se naopak snažila být s nima kamarádka. Ale ta faleš z jejich strany se mi prostě příčí. S mojí mámou jednak na rovinu a upřímně. Vždy kdZ vola ptá se na ně jak se mají a oni jsou falešní.
Ne - to je naprosto nesmyslná mentální gymnastika, aby sis ospravedlnila to, že tentokrát jsi za zdroj konfliktů a duna ty.
Jeden z důvodů, proč nevycházíš s tchánem bude, že jsi mu v ledačem podobná, ale nemáš dostatek odvahy si to přiznat a řešit to konstruktivně.
@osvc chtěla jsem řadu, jak s takovým člověkem přežít než se odstehujem.
@Anonymní píše:
S přítelem bydlení řešíme, on se nechce odstěhovat na Moravu tam máme rodinný dům Krásné velký. On chce zůstat tady v jižních Čechách. Jde to i na něm vidět že mu to není příjemné.
No, takže problém je zcela jednoduchý, jste neschopni se postavit na vlastní nohy. Takže vám holt nezbývá, než snášet tchána.
@Ou psala jsem že jsem mu nic neřekla a ani neřeknu. Prote by bylo zbytečné peklo, spíš jsem si sem přišla postěžovat. Nejde mi o ten týden s mamkou, ale o to že mám strach mu cokoliv říct ani vlastní názor Když se dospělí baví. O to mi jde za tchánem jsem nešla.
@j.a.n.i1 neschopni.. veškeré finance jdou do nemocné dcery bohužel a finance to utáhnou jen tak nejde. Psala jsem že nebudu psát úplně všechno. Věděli jsme že to nebude med ale že to bude až takový to jsem nečekala.
@Anonymní píše:
Ale píšeš, že se nejspíš neodstěhujete, protože přítel nechce, nevím, kolik je tchánovi, tak poradím dalších 20-30 let držet hubu a krok, tchánovi všechno odkývat a myslet si svoje, případně druhá varianta je ignorace, co chceš víc poradit ![]()
@Anonymní píše:
@osvc on nechce na tu Moravu.
A co jako? To si musíte sednout a vyřešit mezi sebou
Jen pozor, stářím se špatný vlastnosti ještě prohlubují, takže bych stěhování neoddalovala.
@Anonymní píše:
Z popisu tchán vypadá jako konfliktní, primitivní a arogantní hovado, takový lidi nesnesu a radši bych bydlela v drahým podnájmu, než jít s ním do dvojdomku.
A takovýho jedině ignorovat, vyhýbat se mu co nejvíc, jako kdyby neexistoval. Mluvit jednoslovně, jen odpovídat na dotazy, nic s ním neprobírat, nenavštěvovat.
Nevím proč ti teda vadí, že takovej problémovej typ chce na týden odjet, já bych byla šťastná, že se na něj nebudu muset týden dívat a s mamkou si návštěvu užiješ. Tchýni bych se vyhejbala taky, jestli je falešná.
A odstěhovat se, kamkoliv, třeba do malého bytu, pravděpodobně to bude jen horší. Tihle týpci mají navíc tuhej kořínek, nevím kolik mu je, ale může tu být ještě dlouho.
@ospalámyš to se snažím, někdy je to dost těžké. Někdy mám sto chutí mu říct co si myslím, ale potom se uklidním a raději to přejdu nebo se to snažím vyběhat. Možná jsem to jen špatně napsala že zrovna tahle situace je závažná. Neni ale popravdě už jsem na něj alergická. Několikrát jsem si říkala, možná že když by mě napadl, tak by se to všechno seběhlo hodně rychle. Vím že tuhle situaci musím řešit. Já netvrdím že jsem svatá taky mám své mouchy. ale s takovým člověkem jde jen těžko vyjít. jednou sem nad tím tak přemýšlela a říkala jsem si však t jednou budeš starý dědek který bude potřebovat mojí pomoc a já se na něj vy*eru. No prostě je to těžký.
Proc mama nemuze prijet? Vsak nema spat u tchanu. Ja bych si teda nenechala diktovat, kdo k nam muze a nemuze na navstevu a na just odvolavala navstevy. Jako taky umim vzteky delat opak toho, co je spravne, jen abych si rypla a mohla byt na dotycneho o to vic nastvana. Ale je to zbytecne, nic to neresi.
Zahradu mate spolecnou? Ta pulka domu je ci?
A proc jit na moravu a nezustat, kde jste, jen v jinem meste? Tchana s usmevem ignoruj.
@Anonymní píše:
@ospalámyš to se snažím, někdy je to dost těžké. Někdy mám sto chutí mu říct co si myslím, ale potom se uklidním a raději to přejdu nebo se to snažím vyběhat. Možná jsem to jen špatně napsala že zrovna tahle situace je závažná. Neni ale popravdě už jsem na něj alergická. Několikrát jsem si říkala, možná že když by mě napadl, tak by se to všechno seběhlo hodně rychle. Vím že tuhle situaci musím řešit. Já netvrdím že jsem svatá taky mám své mouchy. ale s takovým člověkem jde jen těžko vyjít. jednou sem nad tím tak přemýšlela a říkala jsem si však t jednou budeš starý dědek který bude potřebovat mojí pomoc a já se na něj vy*eru. No prostě je to těžký.
Ale ty s ním přeci vůbec nemusíš vycházet…ignoruj ho, nebav se s ním a nenech se vytočit…jasně bych mu dala najevo, že nejsem jeho dítě a nebude si na mě vyskakovat, protože já si to líbit nenechám…necháte se zastrašit bláznivým dědkem…nevím, proč nemůže tvoje máma přijet…jako by nebylo jedno, co kdo kde vykládá…
A v čem je ten problém? Vždyt je to nejlepší řešení že tam on nebude
. Máte se osamostatnit, ne se přestěhovat k druhé části rodiny. sami bydlete a vztahy se zlepší
Jsu hrozní ale stejně tam stále jste s nimi ![]()
@Lucie_Sx jde o to, že buď když začne něco takového řešit, dojde k hádce. Já vím že se mi snažíte otevřít oči. Vím že je to špatně. Chtěli jsme s přítelem jít do novostavby, už jsme měli sjednanou chůzku. Pan přijel šli jsme domů, tchán si sedl pod okna a poslouchal. Vhned jak odjel přišel a začal chrlit své moudrá světa.