Tchýně a hlídání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12681
3.7.12 13:41

Občas to babička navrhne, ale většinou jí řeknu, že není potřeba, protože se třeba s malým někam chystám jít sama. Jinak si občas o hlídání řeknu-ona si s malým pohraje a já si zatím poklidím nebo vyřídím doktora. Na nějaký delší hlídání ho zatím nedávám, stýskalo by se mě po něm :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
3.7.12 14:06

Babička dcery, tedy ex tchýně, je zlatá ženská. Sophii si bere aspoň jednou měsíčně na pár dní, bydlí od nás dál, takže když už, tak už. Ale když jsem potřebovala, tak byla v cuku letu u mně. Jako když umřel táta a já potřebovala okamžitě hlídání pro malou a jet za mámou a s ní za babičkou, aby se mi nesesypaly a neudělaly si něco, tak i když jí nebylo dobře, byla za cca 17 minut u mě a to bydlí okolo 40ti minut od nás.. prostě tu ženskou patří pozlatit. Moje máti.. pokud jí neřeknu, že opravdu akutně potřebuju pohlídat, tak ji ani nehne, začne se ohánět tím, že bere antidepresiva, že už je starší osoba a potřebuje klid a kdesi cosi.. a ani nějak nemám chuť jí Sophii dávat, nedokázala se postarat o nás a její názory a styl výchovy spadá do středověku, já v její blízkosti rostu, natož pak Sophča. No a aktuální tchýně s tchánem.. to je veliké UF. Tchán je debil primitivní, umí jenom shazovat, ponižovat, zesměšňovat a ještě si evidentně myslí, že je to fakt sranda a tchýně teda na to, že pracuje na městském soudu, tak si ráda cucne. Snad se mi ještě nestalo, abysme tam přišli a netáhlo z ní pivo, takže když už si Sophii berou, mám sklon k panice a telefonním kontrolám a to je Sophie velice šikovná a ohromně samostatná. Až si budou chtít půjčit malého, tak to bude asi těžší. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
3.7.12 14:25

Třeba se bojí, že když řekne, že by šla ven, že to zatrhneš, protože se budeš bát a nebo že bude naštvaná, že se vnucuješ. Být tebou šla bych za ní a zeptala se na rovinu, jestli má zájem, že ty zájem máš a hned budeš vědět co a jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
3.7.12 14:32

@ynax jojo je to pravda, asi tak nějak :)
jinak díky všem za reakce! já mám v okolí hodně kamarádek, kde se ty rodiče můžou přetrhnout a nabízej se sami. tak jsem si jen řikala, jestli to u nás neni nějaký divný :) a ono je to koukám normální..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
3.7.12 15:19

Ahoj, nečetla jsem příspěvky.
Já bych si řekla sama. Babička není máma, takže sama od sebe neřekne- dej mi ho, jí, já Ti ho popasu. Ty si jdi odpočinout… atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
3.7.12 15:40

Mě by přišlo divný, kdyby za mnou tchýně přišla, že chce vzít vnouče ven. Ale záleží, jak to máte mezi sebou i jinak.
U nás to funguje tak, že zavolám nebo řeknu, že tehdy a tehdy mám třeba doktora, jestli by neměla čas a chuť pohlídat. A nebo že potřebuju vyklidit sklep, jestli by nevzala kluky na chatu nebo na hřiště.
Když může, tak ráda pohlídá. A když nemůže, tak řekne že něco má a nabídne mi jiný termín. Je sice dost vychovávací, hodně je napomíná, ale myslí to dobře a vím, že se na ní můžu spolehnout, i když je někdy aktivní až moc.
Takovou menší hlídací krizi jsme měli, když jsem jí po narození staršího dost nakvašeně řekla, že fakt nemusí jezdit denně, aby šla s kočárkem ven, že se chci projít taky sama.
Moji rodiče jsou v tu ránu nastartovaný jak hlídací komando :lol:. Kluci je milujou, hlavně proto, že mají doma psa a velikou zahradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
3.7.12 16:11

Tchýně by nejradši hlídala pořád ale to samozřejmě taky není dobré:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinaaaaaaaaa7
4.7.12 07:15

K nám by se tchýně nejradši nastěhovala, myslím si, že ta tvoje třeba má stejný zážitek se svojí tchýní a chce tě nechat dýchat, tak si prostě řekni, když budeš potřebovat a uvidíš. Normálně bych řekla: Já bych si potřebovala vyžehlit, nemůžete si ho na chvilku vzít na zahradu? Zní mi to celkem normálně. Zase je fakt, že já mám hlídání vždy, když je důvod, takže mi přijde normální u toho ten důvod uvádět :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.16 09:44

Ahoj,

od přítele mamka nám hlídává malou. Dcera není její vnučka. Tchýně má ještě dceru, která je o 3 roky starší, jak ta muje, takže si vyhrají.
Výdy se slušně zeptáme, zda malou pohlídá, když potřebujeme a vždy je v pohodě. Akorát ted jsem se od švagra dozvěděla, že si zřejmě stěžuje. Oni jsou takoví, že když něco potřebuji, tak sami neřeknou. Musíte se zeptat.
Každopádně teď je mi to blbý. Chlap říká, at to neřeším, že je to babička a ta je od toho aby hlídala-s nadsázkou. ale mě je to nepříjemný. Dávali by jste tam dítě na hlídání? Zatím jsem s ní o tom nemluvila a určitě bude mlžit, že ji to nevadí..
Nechápu, proč to narovinu neřekne

• Citovat
  • Upravit
Padme93
4.8.16 10:30
@Anonymní píše:
Ahoj,od přítele mamka nám hlídává malou. Dcera není její vnučka. Tchýně má ještě dceru, která je o 3 roky starší, jak ta muje, takže si vyhrají.
Výdy se slušně zeptáme, zda malou pohlídá, když potřebujeme a vždy je v pohodě. Akorát ted jsem se od švagra dozvěděla, že si zřejmě stěžuje. Oni jsou takoví, že když něco potřebuji, tak sami neřeknou. Musíte se zeptat.
Každopádně teď je mi to blbý. Chlap říká, at to neřeším, že je to babička a ta je od toho aby hlídala-s nadsázkou. ale mě je to nepříjemný. Dávali by jste tam dítě na hlídání? Zatím jsem s ní o tom nemluvila a určitě bude mlžit, že ji to nevadí..

narovinu bych se jí zeptala, jak to tedy je, že ses dozvěděla, že jí hlídání vadí. A ať vám tedy sělí, jestli je to pravda, nebo ne.

osobně jsem asi hrdá, ale dítě bych jí tedy nedávala, když je to pro ní problém.

• Citovat
  • Upravit
362
4.8.16 10:49

Záleži, jestli máš jiné možnosti hlídání. Já bych se osobně radši moc nevyptávala a dávala jí malou hlídat.. Kdyby mi totiž řekla, že jí to vadí, už bych ji nemohla na hlídání využít nikdy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
4.8.16 11:20
@Anonymní píše:
Ahoj,od přítele mamka nám hlídává malou. Dcera není její vnučka. Tchýně má ještě dceru, která je o 3 roky starší, jak ta muje, takže si vyhrají.

Normálně bych se přímo zeptala, jestli ji s hlídáním příliš nezatěžujeme. Ono to úplně klidně mohlo být i tak, že si švagrovi posteskla že je třeba unavená, ale v zásadě je ráda, že tam vnučku má. Pokud se nezeptáš přímo jí, budeš akorát spekulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
4.8.16 11:28
@KatkaZ píše:
Ahoj,
chtěla bych se zeptat na váš názor.
bydlíme s tchýní a tchánem v jednom baráku. problémy co se týče výchovy s ní nemám, nebo alepson minimální, to ale řešit nechci.
jak to máte s hlídáním vy?
tchýně nikdy nepřijde, že by malého sama od sebe pohlídala. bydlíme v praze v hezké lokalitě, za barákem les, klidné ulice..
máme zahrádku, ani tam malého nevezme. když byl ještě v kočárku, tak si ho občas s kočárkem brávala, ale ted vůbec.
malý hezky chodí, nenechává se nosit, je šikovný. podotýkám, že se určitě nebojí toho, že by jí někam utekl, nebo že by procházka byla s malým batoletem nějak problémová…
tak se chci zeptat, jak se dohadujete s babičkami? je to nějak automaticky, nebo si musíte říkat vždycky když potřebujete? nebo babičky přijdou samy a řeknou, že malého vemou ven?
malý si od nich i odvykl, ani nechce chodit k nim nahoru, když tam jde, je tam deset minut a jde dolů..
vůbec nevím, visí jenom na mě a myslím, že babička by mu prospěla…
jen je mi trapný si říkat : nešla by jsi s ním do lesa? to je takový divný, přeci jen to není moje matka…

U nás nefunguje ani jedna babička ani jeden děda. Máme tříletého synka a za celé tři roky ho hlídali, asi tak 5× a to jsem si ještě musela říct… :roll: A abych se přiznala, už si ani neříkám. Většina z nich mi naznačila, že mají svůj život a chodí taky do práce a víkendy chtějí mít klidné. :roll: Syn je hodnej, jen je živější, byly doby kdy mi ho přišlo hrozně líto, ale snažím se tím netrápit. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
4.8.16 11:33

Také záleží, proč dáváš dítě na hlídání a kolik je tchýni let.Vy mladí si nejste schopni uvědomit, že pro staršího člověka je hlídání tak malých dětí hodně náročné. Nevidím důvod, proč by si tchýně nemohla postesknou.Rada,která tady padla spadá do těch vyčůraných, jako raději se neptat, protože by tchýně mohla říct, jak moc ji hlídání unavuje.Fakt super. @Iva575 :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
4.8.16 11:38
@Ivulka88 píše:
U nás nefunguje ani jedna babička ani jeden děda. Máme tříletého synka a za celé tři roky ho hlídali, asi tak 5× a to jsem si ještě musela říct… :roll: A abych se přiznala, už si ani neříkám. Většina z nich mi naznačila, že mají svůj život a chodí taky do práce a víkendy chtějí mít klidné. :roll: Syn je hodnej, jen je živější, byly doby kdy mi ho přišlo hrozně líto, ale snažím se tím netrápit. :hug:
Čí je dítě? Tvoje nebo prarodičů? Pokud je dítě živější je náročné ho uhlídat a proč by měli prarodiče brát na sebe zodpovědnost za živé dítě. Proč to dítě chceš dát na víkend k prarodičům? Naprosto s prarodiči souhlasím, mají právo si o víkendu odpočinout, jednak své děti už vychovali a druhak už ve svém věku mají právo na svůj život a odpočinek.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová