Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bud´ráda,že titřeba nechodí pobytě a neříká,že máš prach na lince,televizi…a ,že ti neříká,že by malé dítě v takovém prostředí vyrůstat nemělo a už vůbec tam nemá,co dělat jejich synáček a manžel ti do toho nevykládá,co všechno maminka umí apod,.Já bych mohla vyprávět o tchýních svých kamarádek.Vem to sté lepší stránky.Příjdou - odejdou a nebydlí hlavně s Váma.
Pokud jsou to jedinné problémy tak to hodˇza hlavu a opět se opakuju budˇráda,že je máš a jsou vlastně jen tací.
Jó a maminka je maminka-tvůj manžel si to taky myslí ![]()
@Lonette přesný popis!Taky bych jim nikdy nic neřekla, když to praktikují na synovci. To je věc jeho rodičů. Ale u mého ditěte je mi to nemilé.
Tak já mám doma tchánovce každej den,ale opravdu každej den.Co byste poradily mě když ze mě dělají naprosto nemožnou matku která nezvládá své děti natož domáctnost?Připadám si někdy jako nesvéprávná,to i mé rodiče sem přijedou jednou za 14 dní a jen opravdu kvuli dětem ale ty neřeknou ani slovo ani na přítele.Tchánovci u nás sedí i do 10 večer přítel nemá na to jim něco říct,chodí si knám půjčovat peníze a celkově si myslím že ho dost využívají je to naše denní téma každý den se jen dohadujem a já už nevím co dělat,mám odejít i od přítele nebo se odstěhovat jinam?Neví ale zdá se my že mě už trpělivost došla.Mám toho za celý den dost a nechci se večer co večer hádat ![]()
@LucieMc u nás je to taky tak, nebudu tu dopodrobna rozepisovat situace, ale hodně se to blíží tomu co popisuješ, někdy mám pocit že pokud něco neudělám tak vybuchnu, najednou se jim ani nedokážu podívat do očí a to už manžel ví, že je zle…já už z mé strany mám jen bráchu a babičku a oni si myslí, že jsem neschopná matka, snaží se nám nařizovat co vařit, co kupovat, jak zacházet s malou, běda jak se s nimi o něčem neporadíme…to vše ale naštěstí bylo
jsem ukázková hysterka a když přetekla moje míra tak po první scéně nás neviděli rok, po další tři měsíce a oni se už poučili…manžel tam šel beze mě a řekl jim, že prostě musí respektovat, že máme svůj život, že mi jsme rodiče a rozhodujeme o našem dítěti, že můžou říct svůj názor, ale pouze říct ne vnucovat…možná by to na podobný způsob mohlo fungovat i vás
@Veruš1 píše:
Bohunko, pro tebe žabomyší války, pro někoho něco zásadního. Možná bych taky nechápavě četla podobné diskuze, ale po skutečnosti, že můj syn měl těžkou formu ABKM a ani to oni nepochopili, pak pro mě úcta na nule. Tady u zakladatelky nejde o to, že dítě je alergik, nemocné, ale víceméně jde o stejný problém - o tebou zmiňovanou toleranci a úctu, kterou nevím proč by měla mít jen snacha a tchánovci ne? Ona je dospělá, je matkou, stejně jako tchýně a jen kvůli věku to má být tolerance jen z jedné strany?
Tolerance, úcta - a taky respekt - musí být na obou stranách, to musí samozřejmě fungovat bez ohledu na věk. V zásadě Ti ale můžu jen zopakovat ony dvě varianty, které jsem napsala Lucii - je na každém, co si vybere.
Tvoji situaci ale neznám a podle toho, co okrajem zmiňuješ, je úplně jiná než ta její. Ona založila diskusi s určitým problémem, takže moje rady jsou spíš konkrétně pro ni - nebude asi úplně smysluplné, abys je aplikovala na sebe, Tvůj problém je evidentně jiný a složitější.
nezlob se na mě, ale tohle co popisuješ, je lážo plážo, o proti tomu co zažívají jiné holky se svýma tchýněma…bohunka má pravdu, pokud je to jednou za měsíc, tak se nad tím dá opravdu mávnout rukou a myslet si svoje…já mám tchýni v baráku, nebudu se tady vypisovat, co tady spolu prožíváme, to by totiž bylo na dlouhý román - snad jen že tchýně není schopná vůbec klepat, chodí si k nám se stejnou samozřejmostí jako k sobě do ložnice, je u nás nasáčkovaná pořád…odjedu s malou ráno k doktorovi, vrátím se a mám ustlané postele a ještě dostanu zdupané, že nemám vytřené - přitom ona není scopná za celý den doma pustit ani pračku…a co se týče stravy…když byl malé jeden měsíc, dala vařit vločky…přijdu do kuchyne a ptam se ji co dela, male vlocky na vecer, aby spala celou noc. Kdyz jsem ji klidne a slusne rekla, ze zadne vlocky ji davat nebudu, protoze je malinka a ma pravo se budit treba celou noc, nehlede na to, ze je ve vlockach lepek, tak se urazila do morku kosti a 14 dni se mnou nemluvila…A o mliko jsem prisla urcite taky kvuli ni, diky jejim uzasnym radam a neustalemu stresu..ale moje blbost, nemela jsem ji vubec poslouchat…takze nezlob se na me, ale tvoje problémy s tchyni? zadne nejsou…
Kdyby si člověk mohl dát v tu chvíli panáka, trochu se otupit, bylo by to jednodušší
Ale mlíčko s obsahem alkoholu je špatná volba ![]()
To jenom trochu zlehčuji diskusi ![]()
@terulkaslunicko Díky za příspěvek. Tak asi s porovnání s tebou nejsou. Ale mne to prostě v tu chvíli, kdy se vidíme štve. Tak jsem to napsala. Od toho diskuse jsou, že ![]()
Já bych neřešila, že někdo zažívá něco horšího, na světě se dějí vždycky horší věci. Zakladatelku trápí toto. Já jsem taková, že bych jim to řekla, manžel v tomhle stojí za mnou, nesnáší hlavně šišlání a své mamce to několikrát řekl, i když to dělala jeho neteři. U nich se taky cpou strašně sladkým a diví se, že já to nechci, ale já si na tom trvám.
@LucieMc píše:
@terulkaslunicko Díky za příspěvek. Tak asi s porovnání s tebou nejsou. Ale mne to prostě v tu chvíli, kdy se vidíme štve. Tak jsem to napsala. Od toho diskuse jsou, že
jasně od toho diskuze jsou…jen jsem chtěla upozornit na to, že jsou mnohem horší situace, takže se to snaž přejít, i když chápu, že to v ten moment vytočí..ale věř, může být mnohem hůř ![]()
@Lonette píše:
Já bych neřešila, že někdo zažívá něco horšího, na světě se dějí vždycky horší věci. Zakladatelku trápí toto. Já jsem taková, že bych jim to řekla, manžel v tomhle stojí za mnou, nesnáší hlavně šišlání a své mamce to několikrát řekl, i když to dělala jeho neteři. U nich se taky cpou strašně sladkým a diví se, že já to nechci, ale já si na tom trvám.
tak to já bych řešila to, že jsou i horší situace…člověk si pak alespoň uvědomí, že na tom ještě není tak špatně a to co ho štve pak alespoň může snáz překonat…
@Lonette U nás je asi problém v tom, že mne se manžel nezastane. Dobře, můžu to řešit já, svým přístupem. Už o tom ale diskutujeme, takže… Ale pokud tedy na tom budu trvat, leze mi to na nervy, tak jeho zastání se nedočkám. Doma pak něco řeknu a on na to, proč si toho všímáš. On je právě ten PSYCHOLOG
a ví, že pokud jde o kravinu, tak to raději pustí jedním dovnitř a druhým ven. On má máti prostě na háku!
Promiň, ale to co popisuješ mi přijde v pohodě. Chce to trochu nadhledu a sbírat síly až bude hůř a hůř určitě bude. Tak na dítě šišlají.
Nevím, proč by se tomu muselo smát jak píšeš. Prostě se směje, protože se mu to líbí. Určitě ho to jednou za čas nepoznamená. Pokud je vídáš jednou do měsíce a na jejich půdě, tak to je pohoda.
Mně tchýně v šestinedělí přerovnala kuchyň, pak mi tak kecala do kojení, že jsme stresem skončili částečně na UM, když byly malému čerstvě 4 měsíce, tak přijela a v nestřeženém okamžiku (byl s ní asi 20 minut sám) mu dala syrové jablíčko s tím, že je čas na to, abych začala přikrmovat. Snědl celou půlku a nic mu nebylo
Prý na ni hladově koukal. V té době byl plně kojený. Na prcka mluví přehnaně spisovně, až mám chuť mlátit hlavou do zdi.
Ale říkám si, že je to jeho babička. Vše jí odkývu a maximálně jí řeknu, že jí děkuju za rady a vyberu si to, co se mi hodí.
Podívej se na to z jejich pohledu. Je to jejich vnouče, vídají ho málo, chtějí pro něj jen to nejlepší a myslí si, že vědí jak na to, když vychovali už svoje děti.
Možnosti jsou 2 rozhádat se s nimi, nebo je částečně tolerovat.
Pokud by ale malý měl nějaké zdravotní omezení a ona to věděla leč nedbala, tak to je zase o něčem jiném…
U nás je to taky jak do dubu, nechodím tam, protože po dobrém člověk nedocílí ničeho. A i přes slušně řečený zákaz malého tahala jak opičku a byť jednou za měsíc jedno odpoledne (bohužel rodinným oslavám se nevyhnu), děcko pak dalších několik dní jen řvalo, protože se chtělo nosit. To opravdu nemám zapotřebí. Pro někoho možná malichernosti, pro mě je to o respektu. Nechceš respektovat? Vnuka uvidíš jen na oslavách.
bez problému to střel na mimibazaru a za peníze si kup podle svých představ