Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Najdi si chlapa, a ne děcko. Nechápu proč by dospělý chlap měl trávit víkendy u rodičů.
@Bubla Bůčková píše: Více
Ona mu ale nechce zakázat tam jezdit, akorát sama tam chce jet jen na normální návštěvu a ne celý víkend. A já se nedivím, mě by taky nebavilo strávit víkend sezením na gauči a plkáním o ničem.
Třeba rodiče ex jsme viděli každý týden a bylo to v pohodě a fajn, ale nesedělo se na gauči. U jeho prarodičů se na gauči sedělo a celý víkend bych to nedala, návštěva jednou za měsíc stačila.
A uz to delas zase - „madam“. Proc? Fakt ji z toho muze byt uzko..
Ja mam taky jen syny, pokud se nevestam nebudu libit, budu se snazit chapat, ze jezdi jen on. Ostatne ani mne nemusi nevesta sedet, ze..
@Serpentini Presne tak, my treba jezdime s pritelem k memu dedovi, tak tam stravime sice cas sezenim na gauci, ale je to taky jen jedno odpoledne. Jednou treba za 2 mesice, u jeho prarodicu cely den z vikendu, jednou taky tak za 2 mesice, ok to beru. U jeho mamy cely vikend jednou cca za mesic, nebo dva, u moji mamy jedno odpoledne/vecer za mesic nebo dva.
Takhle, delka a cetnost navstev moji strany rodiny je pro me ok, pro pritele taky, sam navstevy navrhuje. Me vyhovuje max tak navsteva jeho prarodicu, co se cetnosti a delky navstevy tyce, ale jeho maminky bohužel ne. Tento víkend tam pojedu v pátek odpoledne a zpět pojedeme v sobotu dopoledne (jedeme na pár hodin za mým dědou) a já pak budu zůstávat doma a on nejspíš pojede zpě. Klidně, mě to vůbec nevadí, ale nechci pokaždé tam být celou dobu s ním.
Jo, jsi divná - že jsi tam doteď tímhle stylem jezdila.
Buď ráda, že můžeš mít někdy čas pro sebe a ke „tchyni“ jeď občas na kafe.
@Anonymní píše: Více
Tak k tomuhle se fakt nemůžu nevyjádřit. Vůbec nejsi špatná, spíš partner nechápe jak funguje normální vztah. V životě bych tohle netolerovala. Jezdit na celý víkend pryč k jeho rodině? K čemu proboha to je takovej mamánek že nedokáže žít dospělý život bez maminky za sukní?
To bych fakt nedala. Dost tě obdivuju, že máš na tohle ještě trpělivost, kdyby tohle mě řeklpartner jednou při seznamování tak ho pošlu asi zpátky do oběhu a vyříkám si to s ním hned. Navíc když nejezdí skoro za tvoji rodinou, ale jeho prosazuje pořád. To by mi fakt hráblo, být u nich takhle dlouho. Vždyt si nemůžes ani normálně odpočinout, nějaký zážitky s partnerem zažívat, upěvnovat vztah. Tohle za mě fakt není vztah, jako kdyby se tam chodil schovávat aby nemusel nic řešit ani se nijak snažit Takže tě naprosto chápu a nemusíš se cítit vůbec špatne, to spíš tvůj partner, že tě staví do takové pozice a nebere na tebe ohled, ale rodinu prosazuje nade vše. Fakt partner do života. ![]()
Když něco nechci dělat, tak to nedělám. Buď se domluvíte, že se bude jezdit jen někdy, nebo ať jezdí sám. Je to jeho matka, tak když tam být musí, ať teda jezdí sam
Bývalý byl zvyklý jezdit na víkendy k babičce jako dítě, minimálně jeden den odpoledne. Po čase jezdil co dva týdny a já jezdila s ním. Časem jsem jela jen nekdy. Chápu, že už byla babička stará a dost věcí si nepamatovala, ale každou návštěvu poslouchat stejné příběhy a dotazy mě fakt nebavilo, takže jsem raději doma uklízela a přítel jel sam
Moje rodina to nebyla, takže jsem neměla žádnou povinnost jezdit na návštěvy. Takže opravdu sem tam že slušnosti
Já tě chápu. My jsme takto jezdili každý víkend, už teda s dětmi několik let. Protože jsem tady stavěli a ač mám tchanovce ráda, tak jsme toho měli všichni ke konci už plný zuby. Teď chodíme jen na návštěvy, klidně i víckrát za týden protože je máme kousek pěšky a nebo tam necháme děti přes noc a spokojeni jsme všichni. K našim taky jezdíme jen na návštěvu, nebo oni k nám a stačí to. Každý máme svoie životy.
V tom pripade nepotřebuje žádný vztah s holkou. Stačí, kdyz se drží matčiny zástěry. Ja jako matka bych si s nimi klidne dala kávu a za hodinku odchod.
To ti jeho rodiče nemají co dělat, ze tam hnijou s návštěvou? K tobě děti s partery na celé vikedy chodí? Nebo chodíš ty? A oni vaše návštěvy i platí?
@Anonymní píše: Více
Děkuji, jsem ráda, že v tom nejsem sama. Oni si i skoro denně volají a vše možné probírají. A chápu, ať s nimi klidně je, když chce, ale já to nepotřebuju. CHodím se svým přítelem, ne s jeho rodinou a možná to bude znít sobecky, ale prostě mi to jedno odpoledne bohatě stačí, klidně budu zbytek víkendu sama doma, a přítel ať je tam, je mi to jedno, ale chci si dělat své aktivity, nejen sedět na zadku a poslouchat něčí hlody.
Nechci být nenávistná nebo tak. Přítel tvrdí, že mě má jeho maminka ráda, ale když se vidíme, ani se mě nezeptá, jak se mám, co nového, já se ptám, zajímám, chci být milá a tak. Pak už není o čem mluvit. Proto mi to takto vyhovuje u mojí mamky, že probereme, co je třeba/co chceme probrat a pak se prostě sebereme a jedeme..
Ráda využívám víkendy na domácí práce, na cvičení, na čtení knížek, pěstování rostlin, třeba se vidím s kamarádkou a podobně, prostě doteď byly víkendy jediný čas, co jsem mohla mít tak nějak pro sebe, nebo pro nás s partnere, teď to bude už méně, díky nové práci, ale díky této situaci jsem za to i vlastně ráda.
Oni jsou i taková rodina, že když se vidí, tak se všichni hrozně objímají, to u nás takto není. Často, když tam jsme si všímám, že přítel přijde za mamkou a prostě ji jde obejmout. Já moc tohle chování nechápu a přijde mi to nepříjemné vůči mě.
Nevím, chápu, že ona je jeho máma, člověk, co ho vychoval a porodil. Ale nemusím se dívat na to, jak se objímají a tak. To je asi další věc, co mi vadí.
Asi na tom něco bude, že má takovou východu a je tak zvyklý, tak se chová moc hezky i ke mě, je velice kontaktní, což já taky, ale jen s partnerem, v rodině si na toto moc nepotrpíme.
Je to divné? U něj? U mě?
@medvidka píše: Více
Protože to není dospely chlap. Radeji se válí s buchtou v zubech u maminky na gauči než by se svou holkou někde něco zažil.
Já bych se s ním prostě dohodla, ať jezdí sám. Ty s ním můžeš jet až bude nějaká příležitost (narozeniny, Vánoce apod.), nevidím důvod nějak častěji trávit víkendy u rodičů
Nebo, pokud jsi samostatná, tam jeď s ním, ale udělej si částečně svůj program: například v pátek pokecejte u kafe a filmu, v sobotu ho tam nech a jeď si nakupovat nebo ke kadeřnici ![]()
Ale k její mámě se mu nechce… jako nevim no… taky tak jezdime a taky jsem z toho zoufalá…
Na objimani se vybodni. Kazdá rodina je jiná. To nemůžeš nikomu zazlívat.
@Anonymní píše: VíceŘekla bych mu, ať se tam rovnou přestěhuje.
Doporučila bych Ti utnout to v začátku. Může vám to zničit rodinu.