Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemyslím si, že jsi sobec. Stejně jako všichni ostatní si to chtějí užít (a nikdo je konci nenazývá) tak ty taky. Kdyby jsi byla sobec, otazka by znela " Jak přesvědčit manzela aby s nsma tchyni nebral" nebo tak nejak.
Nejde udělat kompromis, že tchýně bude na tom 5* hotelu a vy si s manželem a dcerou zaplatíte jiný hotel, takový který Vás nezrujnuje. Vyřeší to, jak finanční stránku, tak to že tchyni neuvidíš 24 hodin denně. Předpokládám, že tam nebudete každý den celý den s partnerovou dcerou. Takže program může být taky z části s tchyní a s části bez tchýně. Ale chce to všechno todle domluvit předem. Aby potom tam nenastala situace, kdy Vám tchýně bude vyčítat, že s ní nejste celou dobu. Takhle to bude vedet, pokud se nanto citi, může tam. chodit sama. navzbudi výlety. Když nemůže s sebou vzít nějakou knizku/hackovani/… prostě nějakou její zálibu.
@Anonymní píše:
Potřebuju pomoc… Připadám si už jako totální megera. S partnerem nám to od narození dcery 10m. moc neklape a když se naskytla možnost vypadnout za hranice (za partnerovou dcerou do Irska) a vyčistit hlavu, tchýně se rozhodla, že chce jet za vnučkou taky a že si to dáme pěkně na 14 dní a v 5*hotelu All Insclusive.
Nejen, že by nás to finančně zruinovalo (tchýně nám to prý klidně komplet zaplatí), ale já s ní prostě jet nechci.
Teď jsem samozřejmě ta špatná, partner chce za dcerou, tchýně za vnučkou, kterou už rok neviděla a dcera by mohla vidět po půl roce sestru. Ať udělám cokoliv, je to špatně a sobecký rozhodnutí. Co teď?
@Anonymní píše:
„@elpiska“ Nojo, jenže partnera dcera má už 8let a chce malou taky vidět. Stejně tak partner i tchýně chtějí, abychom jely s nima. Štve mě, že já bych s partnerem a dcerou jela, ráda vypadnu ze stereotypu, ale s tchýní si to prostě neužijuspíš bych asi začala být nepříjemná.
Přijde mi hodně pochopitelné, že babička chce jet také a vidět vnučku. Když je ochotná vám to navíc zaplatit, je to od ní hodně vstřícné. Jela bych a nekazila všem náladu. Přijde mi to naopak dobrá příležist, dáte babičce večer pohlídat dítě a někam půjdete sami
.
Pokud ti jde o to vypadnout ze stereotypu, jeď pak někam s manželem třeba aspoň na víkend, pokud nemá už dovolenou či klidně i sama s mimčem. Tak přijdeš ty na jiné myšlenky a prospěje vám to všem ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
Nic je to prostě jenom tchýně, to stačí k tomu, aby byla hrozná.
A jasná odpověď na vedlejší diskuzi - jsou holky lepší než kluci? Samozřejmě, protože je vždycky lepší bejt maminka než jen blbá tchyně ![]()
@Anonymní píše:
Potřebuju pomoc… Připadám si už jako totální megera. S partnerem nám to od narození dcery 10m. moc neklape a když se naskytla možnost vypadnout za hranice (za partnerovou dcerou do Irska) a vyčistit hlavu, tchýně se rozhodla, že chce jet za vnučkou taky a že si to dáme pěkně na 14 dní a v 5*hotelu All Insclusive.
Nejen, že by nás to finančně zruinovalo (tchýně nám to prý klidně komplet zaplatí), ale já s ní prostě jet nechci.
Teď jsem samozřejmě ta špatná, partner chce za dcerou, tchýně za vnučkou, kterou už rok neviděla a dcera by mohla vidět po půl roce sestru. Ať udělám cokoliv, je to špatně a sobecký rozhodnutí. Co teď?
Když ji vezmete sebou, nebude to sobecké rozhodnutí. Tchýně si to zaplatí.
Souhlasím s @meduzza, pokud trvá na nějakém, pro vás, nadstandardu a chce to zaplatit. Tak ať to zaplatí
domluvte se s ní, že si tam uděláte nějaký ten večer pro sebe, kdy pohlídá mimino a snad to vašemu vztahu pomůže. Nemůžeš se přece na ní zlobit, že chce jet za vnučkou a ccce využít příležitost být takhle s celou svou rodinou
Nepíšeš, že by byla nejakej magor, jen že máte s partnerem krizi. Ale za to ona přeci nemůže, to si musíte vyřešit vy dva. Tak využijte toho, že tam s sebou budete mít babičku na hlídání a jeďte
Mozna ti na tom nevadi ani tak to, ze by mela jet tchyne s vami, jako to, ze se citis ve vztahu nerespektovana, ze vse urcuje manzel spolecne s tchyni a ty do toho nemas co mluvit.
Tak ona babička má nárok na to vidět svou rodinu- tedy vnučku, daleko víc než macecha. Stejně tak se dá dost počítat, že tvoje nevlastní dcera daleko víc chce vidět babičku, než macechu a mimino co má její otec s tou druhou.
To co bys měla udělat a co není sobecké rozhodnutí je naučit se vycházet s nejdůležitější ženskou v životě tvého muže. S jeho matkou.
Ostatně co vám brání jet tam do čehokoliv levnějšího a mít oddělené pokoje a netrávit čas spolu.
Prostě si zaseklá na tom, že musíš svému muži dokázat svou dominanci a donutit ho, ať si vybere tebe před matkou.
To je něco, co nemůžeš vyhrát a čím víc na tom budeš trvat, tím víc svou rodinu poškodíš.
Z pohodlí svého teplého křesla a bez podobných problémů ve vztahu v rodině - takže jen naprostý tip a spoléhání na moji povahu: Já bych jela (Irsko je mi velmi sympatické), chtěla bych, abychom s mužem a miminkem měli svůj pokoj, kde budeme mít soukromí a držela bych se stranou. Domluvila bych si s mužem, že večery, když usne malá, si uděláme pro sebe a ráno budeme snídat spolu. Něco takového Po zbytek dne bych se courala s malou venku, hrála si s ní, jela na výlet, ať si muž, větší dcera a babička udělají svůj program, kterého se budu / nebudu účastnit podle situace. Moje mamka by byla děsně smutná, kdyby některé ze svých vnoučat rok neviděla, navíc, když je dítě v takovém věku. Určitě tchýni nebraň. Pokud myslí vážně, že by vám zaplatila hotel, tak fakt asi touží vnučku vidět. Pokud vám to s mužem neklape, cesta do Irska za jeho dcerou z minulého vztahu to fakt nevyřeší, tchýně netchýně.
Hele terno to neni, ale zkus z toho neco vytezit pro sebe. Tchyne zaplati hotel, v jednom pokoji se vsichni na tuty mackat nebudete, budete mit svuj tak o co jde. Muze malou obcas pohlidat a vy budete spolu. Hledej pozitiva.
@Anonymní píše:
Zůstaň doma s miminkem a ať jede jen manžel s tchyní ![]()
Nebudu řešit podružnosti typu kdo v jakém hotelu chce bydlet, takový detaily se dají řešit vždycky. Tobě vadí samotný fakt, že babička pojede taky. V tomto případě prohráváš na body, je mi líto. Na šmajchlovací dovolenou si zajeďte jindy, tady v tom případě bych jasně dala přednost kontaktu rodiče a prarodiče s dítětem, které asi i tak vidí jednou za uherák.
Chce jet S VÁMI? Ne, to ty pojedeš s nimi, on jede za dcerou a ona za vnučkou. Za kým jedeš ty? ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
Nic je to prostě jenom tchýně, to stačí k tomu, aby byla hrozná.
No asi tak nejak…k zakladatelce se radeji ani nebudu vyjadrovat…
@Anonymní píše:
Aha, takže já jsem sobec, když se pořád jen přizpůsobuju a jednou chci něco po svém?
Je to jeho dcera a její vnučka. Takže jo, v tomto případě bys měla držet ústa a krok. A to si jako představuješ, že vám to tchyně zaplatí a sama nepojede nikam, aby sis to ty užila? Tak jo jsi sobec. A ještě k tomu vycurana.
Souhlas