Tchýně chce jet s námi za dcerou partnera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PaníKadrnožková
8.2.20 10:04
@hanka.br. píše:
No tak si přiznej, že jsi sobec. Dobře víš, že tohle řešení má, ale nelíbí se jenom tobě, protože si to neužiješ. A když prosadíš svou, babička zůstane doma a všem to bude líto. to si to pak užiješ?

Souhlas

• Citovat
  • Upravit
1003
8.2.20 10:06

Nemyslím si, že jsi sobec. Stejně jako všichni ostatní si to chtějí užít (a nikdo je konci nenazývá) tak ty taky. Kdyby jsi byla sobec, otazka by znela " Jak přesvědčit manzela aby s nsma tchyni nebral" nebo tak nejak.
Nejde udělat kompromis, že tchýně bude na tom 5* hotelu a vy si s manželem a dcerou zaplatíte jiný hotel, takový který Vás nezrujnuje. Vyřeší to, jak finanční stránku, tak to že tchyni neuvidíš 24 hodin denně. Předpokládám, že tam nebudete každý den celý den s partnerovou dcerou. Takže program může být taky z části s tchyní a s části bez tchýně. Ale chce to všechno todle domluvit předem. Aby potom tam nenastala situace, kdy Vám tchýně bude vyčítat, že s ní nejste celou dobu. Takhle to bude vedet, pokud se nanto citi, může tam. chodit sama. navzbudi výlety. Když nemůže s sebou vzít nějakou knizku/hackovani/… prostě nějakou její zálibu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
8.2.20 10:20
@Anonymní píše:
Potřebuju pomoc… Připadám si už jako totální megera. S partnerem nám to od narození dcery 10m. moc neklape a když se naskytla možnost vypadnout za hranice (za partnerovou dcerou do Irska) a vyčistit hlavu, tchýně se rozhodla, že chce jet za vnučkou taky a že si to dáme pěkně na 14 dní a v 5*hotelu All Insclusive.
Nejen, že by nás to finančně zruinovalo (tchýně nám to prý klidně komplet zaplatí), ale já s ní prostě jet nechci.
Teď jsem samozřejmě ta špatná, partner chce za dcerou, tchýně za vnučkou, kterou už rok neviděla a dcera by mohla vidět po půl roce sestru. Ať udělám cokoliv, je to špatně a sobecký rozhodnutí. Co teď? :,(
@Anonymní píše:
„@elpiska“ Nojo, jenže partnera dcera má už 8let a chce malou taky vidět. Stejně tak partner i tchýně chtějí, abychom jely s nima. Štve mě, že já bych s partnerem a dcerou jela, ráda vypadnu ze stereotypu, ale s tchýní si to prostě neužiju :( spíš bych asi začala být nepříjemná. :think:

Přijde mi hodně pochopitelné, že babička chce jet také a vidět vnučku. Když je ochotná vám to navíc zaplatit, je to od ní hodně vstřícné. Jela bych a nekazila všem náladu. Přijde mi to naopak dobrá příležist, dáte babičce večer pohlídat dítě a někam půjdete sami :).
Pokud ti jde o to vypadnout ze stereotypu, jeď pak někam s manželem třeba aspoň na víkend, pokud nemá už dovolenou či klidně i sama s mimčem. Tak přijdeš ty na jiné myšlenky a prospěje vám to všem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
8.2.20 10:21
@lleennttiillkkaa píše:
Nic je to prostě jenom tchýně, to stačí k tomu, aby byla hrozná.

A jasná odpověď na vedlejší diskuzi - jsou holky lepší než kluci? Samozřejmě, protože je vždycky lepší bejt maminka než jen blbá tchyně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
8.2.20 10:22
@Anonymní píše:
Potřebuju pomoc… Připadám si už jako totální megera. S partnerem nám to od narození dcery 10m. moc neklape a když se naskytla možnost vypadnout za hranice (za partnerovou dcerou do Irska) a vyčistit hlavu, tchýně se rozhodla, že chce jet za vnučkou taky a že si to dáme pěkně na 14 dní a v 5*hotelu All Insclusive.
Nejen, že by nás to finančně zruinovalo (tchýně nám to prý klidně komplet zaplatí), ale já s ní prostě jet nechci.
Teď jsem samozřejmě ta špatná, partner chce za dcerou, tchýně za vnučkou, kterou už rok neviděla a dcera by mohla vidět po půl roce sestru. Ať udělám cokoliv, je to špatně a sobecký rozhodnutí. Co teď? :,(

Když ji vezmete sebou, nebude to sobecké rozhodnutí. Tchýně si to zaplatí.

• Citovat
  • Upravit
3198
8.2.20 10:25

Souhlasím s @meduzza, pokud trvá na nějakém, pro vás, nadstandardu a chce to zaplatit. Tak ať to zaplatí :nevim: domluvte se s ní, že si tam uděláte nějaký ten večer pro sebe, kdy pohlídá mimino a snad to vašemu vztahu pomůže. Nemůžeš se přece na ní zlobit, že chce jet za vnučkou a ccce využít příležitost být takhle s celou svou rodinou :nevim: Nepíšeš, že by byla nejakej magor, jen že máte s partnerem krizi. Ale za to ona přeci nemůže, to si musíte vyřešit vy dva. Tak využijte toho, že tam s sebou budete mít babičku na hlídání a jeďte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
8.2.20 10:26

Mozna ti na tom nevadi ani tak to, ze by mela jet tchyne s vami, jako to, ze se citis ve vztahu nerespektovana, ze vse urcuje manzel spolecne s tchyni a ty do toho nemas co mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
8.2.20 10:27

Tak ona babička má nárok na to vidět svou rodinu- tedy vnučku, daleko víc než macecha. Stejně tak se dá dost počítat, že tvoje nevlastní dcera daleko víc chce vidět babičku, než macechu a mimino co má její otec s tou druhou.

To co bys měla udělat a co není sobecké rozhodnutí je naučit se vycházet s nejdůležitější ženskou v životě tvého muže. S jeho matkou.

Ostatně co vám brání jet tam do čehokoliv levnějšího a mít oddělené pokoje a netrávit čas spolu.

Prostě si zaseklá na tom, že musíš svému muži dokázat svou dominanci a donutit ho, ať si vybere tebe před matkou.

To je něco, co nemůžeš vyhrát a čím víc na tom budeš trvat, tím víc svou rodinu poškodíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
8.2.20 10:34

Z pohodlí svého teplého křesla a bez podobných problémů ve vztahu v rodině - takže jen naprostý tip a spoléhání na moji povahu: Já bych jela (Irsko je mi velmi sympatické), chtěla bych, abychom s mužem a miminkem měli svůj pokoj, kde budeme mít soukromí a držela bych se stranou. Domluvila bych si s mužem, že večery, když usne malá, si uděláme pro sebe a ráno budeme snídat spolu. Něco takového Po zbytek dne bych se courala s malou venku, hrála si s ní, jela na výlet, ať si muž, větší dcera a babička udělají svůj program, kterého se budu / nebudu účastnit podle situace. Moje mamka by byla děsně smutná, kdyby některé ze svých vnoučat rok neviděla, navíc, když je dítě v takovém věku. Určitě tchýni nebraň. Pokud myslí vážně, že by vám zaplatila hotel, tak fakt asi touží vnučku vidět. Pokud vám to s mužem neklape, cesta do Irska za jeho dcerou z minulého vztahu to fakt nevyřeší, tchýně netchýně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
8.2.20 11:24

Hele terno to neni, ale zkus z toho neco vytezit pro sebe. Tchyne zaplati hotel, v jednom pokoji se vsichni na tuty mackat nebudete, budete mit svuj tak o co jde. Muze malou obcas pohlidat a vy budete spolu. Hledej pozitiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
8.2.20 11:25
@Anonymní píše:

Zůstaň doma s miminkem a ať jede jen manžel s tchyní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
8.2.20 12:33

Nebudu řešit podružnosti typu kdo v jakém hotelu chce bydlet, takový detaily se dají řešit vždycky. Tobě vadí samotný fakt, že babička pojede taky. V tomto případě prohráváš na body, je mi líto. Na šmajchlovací dovolenou si zajeďte jindy, tady v tom případě bych jasně dala přednost kontaktu rodiče a prarodiče s dítětem, které asi i tak vidí jednou za uherák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
998
8.2.20 12:33

Chce jet S VÁMI? Ne, to ty pojedeš s nimi, on jede za dcerou a ona za vnučkou. Za kým jedeš ty? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hegy
8.2.20 12:48
@lleennttiillkkaa píše:
Nic je to prostě jenom tchýně, to stačí k tomu, aby byla hrozná.

No asi tak nejak…k zakladatelce se radeji ani nebudu vyjadrovat…

• Citovat
  • Upravit
80475
8.2.20 12:51
@Anonymní píše:
Aha, takže já jsem sobec, když se pořád jen přizpůsobuju a jednou chci něco po svém?

Je to jeho dcera a její vnučka. Takže jo, v tomto případě bys měla držet ústa a krok. A to si jako představuješ, že vám to tchyně zaplatí a sama nepojede nikam, aby sis to ty užila? Tak jo jsi sobec. A ještě k tomu vycurana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová