Tchýně chce jet s námi za dcerou partnera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
8.2.20 19:16
@ivašot. píše:
V úvodním příspěvku píše zakladatelka o partnerovi…

a tvoje pointa je jaka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
8.2.20 19:37
@warita píše:
a tvoje pointa je jaka?

Moje žádná. To jen ty si zdůrazňovala, že pokud je manželka, tak má jednoznačnou přednost před tchýní :nevim:

Příspěvek upraven 08.02.20 v 20:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
8.2.20 19:56
@hanka.br. píše:
V pohodě, zbytečně to řešíme, tohle si musí vyřešit oni doma. Mně jenom není sympatický v podstatě zbytečný šprajc od zakladatelky bez nějakého rozumného důvodu a taky nechuť najít kompromis. Že si to neužije - jako pardon, ale co to je za důvod? Vždyť co je nepochopitelného na tom, že se babička chce přidat, když se naskytne příležitost vnučku vidět - jako já bych se do Skotska sama nevydala a to jsem mladší. Ne o moc. Ale i zakladatelka bude jednou v tom věku a kdo ví, jak se k ní bude jednou snacha nebo zeť chovat.

Tak kdybych měla tchýni generálku, tak bych s ní taky moc nechtěla trávit 14- denní dovolenou. :think:
Já chápu, že se chce přidat, ale zas by mohla respektovat, že mladý si dovolenou už dříve naplánovali sami a chtějí třeba být i sami a přidat se jen na týden, možností je více.

Já jsem jen o něco mladší než ta tchýně a po světě klidně jedu sama, nic na tom není. Jasně, že to není pro každého, musíš umět jazyk a nebýt z toho vymyškovaná a taky trochu schopná si vše najít a naplánovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
8.2.20 20:03
@ivašot. píše:
Moje žádná. To jen ty si zdůrazňovala, že pokud je manželka, tak má jednoznačnou přednost před tchýní nevim:

tak ja myslela partnerka. Nemyslim si, ze potrebuje nutne mit na to papir z matriky, aby byla brana vazne jako zivotni partnerka. Jo kdyby to byla nejaka slecna, co potkal pred 3 mesici na nejake akci a zacali prave spolu chodit, tak to by byla jina. Ale je to matka jejich spolecneho ditete, cili vychazim z toho, ze ma stejnou rozhodovaci moc jako manzelka.

A jsou veci, ktere by manzele meli ozhodovat spolecne. Akce byla puvodne planovana „on, ona plus dite“. Pokud tam chce pribalit tchyni, mel by se zeptat partnerky, zda s tim souhlasi a pokud ne, zkusit najit nejaky kompromis a ne ze tchyne pojede a jestli ji to vadi, tak je sobecek? Co to je toto?

Problem bude ale nejspis v tom, ze to maji v manzelstvi nahnute, tak mozna manzelovi az tak nezalezi na tom, jak se ona citi. A matka je matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
8.2.20 20:15
@Capretta píše:
Zajimavy, jak se tu z zensky v nejlepsich letech dela babicka od Bozeny Nemcove, ktera nema sanci sama vyjet do toho velkeho a strasidelneho zahranici.

Na druhe strane se zakladatelce radi, at se vzda planovane dovolene s muzem, protoze se jim tam na posledni chvili nahlasi tchyne. A je sobec, protoze si dovoli vyjadrit, ze z toho radosti netanci po byte a -o muj boze- dokonce se odvazila priznat, ze si uplne nesedly! Zla, zla, zla!

Zakladatelko, pokud jsi tak velkorysa, jak to vypada a tchyni s sebou vezmete, domluv si prvne s muzem pravidla, co pro tebe budou akceptovatelna- bydleni zvlast, cas jen pro sebe. Drzim palce, dva tydny nejsou kratka doba.

Souhlasím ;)

Novodobá babička z podzámčí :)
Mně je skoro pade, to ještě opravdu neni věk, kdy nazujes bačky a do zahraničí tě musí někdo odvézt :)

Já loni naplánovala a uskutečnila cestu s rodinou na blízký východ, manžel anglicky neumí, tak to bylo celé na mně. Já vím, že tohle má každý jinak, ale když má paní peníze, tak ji i cestovka udělá cestu na míru a nemusí se o nic starat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
8.2.20 22:51

14 dní může být až moc dlouhá doba. Pobyt v Irsku s tak malým dítětem je za trest. Pořád prší, svítí slunce, furt dokola. Musíš zabalit milion věcí. Cesta na letiště, z letiště, nemocný cestující… Přesun na místo z letiště… Fakt se ti chce??
Když tchyně bude platit, bude mít pocit, že to může řídit. Pokud máte s partnerem problémy, dovolená je jen umocní. Já bych jim dala prostor, ať jedou sami a byla v klídku doma. Pak partnera hezky uvítala doma. Že jeho 8leta dcera chce vidět sestru je hezky, tak ji uvidí v létě, to vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
8.2.20 22:58
@Anonymní píše:
Potřebuju pomoc… Připadám si už jako totální megera. S partnerem nám to od narození dcery 10m. moc neklape a když se naskytla možnost vypadnout za hranice (za partnerovou dcerou do Irska) a vyčistit hlavu, tchýně se rozhodla, že chce jet za vnučkou taky a že si to dáme pěkně na 14 dní a v 5*hotelu All Insclusive.
Nejen, že by nás to finančně zruinovalo (tchýně nám to prý klidně komplet zaplatí), ale já s ní prostě jet nechci.
Teď jsem samozřejmě ta špatná, partner chce za dcerou, tchýně za vnučkou, kterou už rok neviděla a dcera by mohla vidět po půl roce sestru. Ať udělám cokoliv, je to špatně a sobecký rozhodnutí. Co teď? :,(

Nevím kdy chcete letět, ale jestli teď někdy tak budete pořád zavřený s tchýní v hotelu, jestli dceru můžete vidět jen na chvilku. Počasí je tu hrozný a nemá se to zlepšit. A tchýně už někdy byla v Irsku? Ví kolik by stál 5* hotel? Myslím si, že si rychle rozmyslí 14 dní a 5* hotel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
9.2.20 01:14
@Anonymní píše:
Potřebuju pomoc… Připadám si už jako totální megera. S partnerem nám to od narození dcery 10m. moc neklape a když se naskytla možnost vypadnout za hranice (za partnerovou dcerou do Irska) a vyčistit hlavu, tchýně se rozhodla, že chce jet za vnučkou taky a že si to dáme pěkně na 14 dní a v 5*hotelu All Insclusive.
Nejen, že by nás to finančně zruinovalo (tchýně nám to prý klidně komplet zaplatí), ale já s ní prostě jet nechci.
Teď jsem samozřejmě ta špatná, partner chce za dcerou, tchýně za vnučkou, kterou už rok neviděla a dcera by mohla vidět po půl roce sestru. Ať udělám cokoliv, je to špatně a sobecký rozhodnutí. Co teď? :,(

A proč za ní nejede sama a musí zrovna s vámi. Asi bych teda zůstala doma, ať jede otec s babičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
9.2.20 01:17
@hanka.br. píše:
No tak si přiznej, že jsi sobec. Dobře víš, že tohle řešení má, ale nelíbí se jenom tobě, protože si to neužiješ. A když prosadíš svou, babička zůstane doma a všem to bude líto. to si to pak užiješ?
Teď už si to neuzije v žádném případě
@lleennttiillkkaa píše:
Nic je to prostě jenom tchýně, to stačí k tomu, aby byla hrozná.

Hrozná být nemusí, ale mít ji tak dlouho za zadkem, to je fakt lepší zůstat doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
9.2.20 01:23
@Ou píše:
Tak ona babička má nárok na to vidět svou rodinu- tedy vnučku, daleko víc než macecha. Stejně tak se dá dost počítat, že tvoje nevlastní dcera daleko víc chce vidět babičku, než macechu a mimino co má její otec s tou druhou.

To co bys měla udělat a co není sobecké rozhodnutí je naučit se vycházet s nejdůležitější ženskou v životě tvého muže. S jeho matkou.

Ostatně co vám brání jet tam do čehokoliv levnějšího a mít oddělené pokoje a netrávit čas spolu.

Prostě si zaseklá na tom, že musíš svému muži dokázat svou dominanci a donutit ho, ať si vybere tebe před matkou.

To je něco, co nemůžeš vyhrát a čím víc na tom budeš trvat, tím víc svou rodinu poškodíš.

Tak ona babička má nárok na to vidět svou rodinu- tedy vnučku, daleko víc než macecha. Stejně tak se dá dost počítat, že tvoje nevlastní dcera daleko víc chce vidět babičku, než macechu a mimino co má její otec s tou druhou.

Souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
9.2.20 01:26
@lucenka píše:
Ne nemá právo určovat, jestli tchyně pojede za svou vnučkou a s kým za ní pojede.

No může dělat to, že se toho nezúčastní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
9.2.20 01:31
@warita píše:
nespletla. Nechapu, jak z ni dela sobce fakt, ze chce zmenu prostredi, chce si odpocinout a toto vse bez tchyne. Proc by to mela resit alternativne? Snad ma prednost pred tchyni.

V tomhle případě asi ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
9.2.20 07:27

Jen tak mimochodem, skutečně si myslíte, že chlap musí za všech okolností souhlasit se svou ženou, a to i v případě, že si bude vydupavat kravinu?
A jak tu padla, co by kdyby chtěl jet chlap s matkou a snacha se jim zabejcila že chce taky. Myslím si, že by prostě jela, protože chlapovi by to bylo celkem fuk a tchýni taky. Pouze kdyby se jednalo o chlapa typ Bobo - a ten už by dávno partnerku neměl. A když se bude dotyčná partnerka takto škubat, tak se taky může stát, že za pár let přítele mít nebude. Ať se jí líbí nebo ne, ta tchyně je partnerova matka a pořád bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
9.2.20 07:55
@inkakřivák píše:
Jen tak mimochodem, skutečně si myslíte, že chlap musí za všech okolností souhlasit se svou ženou, a to i v případě, že si bude vydupavat kravinu?
A jak tu padla, co by kdyby chtěl jet chlap s matkou a snacha se jim zabejcila že chce taky. Myslím si, že by prostě jela, protože chlapovi by to bylo celkem fuk a tchýni taky. Pouze kdyby se jednalo o chlapa typ Bobo - a ten už by dávno partnerku neměl. A když se bude dotyčná partnerka takto škubat, tak se taky může stát, že za pár let přítele mít nebude. Ať se jí líbí nebo ne, ta tchyně je partnerova matka a pořád bude.

Souhlasit s ni nemusi, ale stat by za ni mel, stejne tak zena za svym muzem i prestoze ta druha polovicka s tim nesouhlasi, tak vyrikat by si to meli pripadne v soukromi a najit kompromis. A at se to zase matce libi nebo ne, tak snacha at uz pritelkyne nebo manzelka bude vzdy matka jeho deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
9.2.20 09:30

@Mysticlipstick takže souhlasit s ní nemusí, ale stát za ní ano? A jak to bude vypadat v reálu? Prosté nesouhlasím s tebou a proto matka pojede, ale stojím za tebou a proto nepojede? To prostě nejde. Anebo to znamená, že i když má jiný nezor, tak halt stojí za ní a bude po jejím? Jo je to matka jeho dětí, ale přesto i on má právo mít svůj názor a ne se tupě podřizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová