Tchýně chce jet s námi za dcerou partnera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15436
8.2.20 17:41
@Anonymní píše:
s jeho ex mame skvely vztah i s jeho dcerou, proto jsme se tam chteli vydat spolecne…ale ja se uz obhajovat nebudu, nasla jsem tu, co jsem hledala :wink: Dekuju za vyjadreni 🙏🏼

OK.
Obhajobat se nemusíš, jde především o to, jak se k tomu staví manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
8.2.20 17:44
@ocean.mama píše:
tak tady to neni vsechno jenom o ni. Je to o babicce co chce videt vnucku a o tatovi co chce videt dceru. Takze nejaky “chce brat sebou a nechce brat sebou” neni uplne relevantni.

Však jí nic nebrání jet sama přece, kdykoli jindy, na jakkoli dlouho - když chce vidět vnučku. Irsko není přes půl světa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.20 17:44
@inkakřivák píše:
Asi ji tam chce ten chlap si myslím vzít. Protože kdyby on taky nechtěl, tak pochybuji. Takže tady je to jádro pudla. A jestli jim to doma skřípe, tak si myslím, že on si tu babičku vezme sebou i proto, aby se nemusel handrkoval s manželkou. Babička mu zaručí klid zbraní. Možná to není fér, ale jet na dovolenou, když se hádáme, není nejlepší nápad. To ti řekne každý. A když mají tak málo času na to dítě, tak věř tomu, že on by tam určitě byl raději s tou babičkou než s rozhadanou ženskou.
:potlesk: dobra teorie…nejsem takova semetrika :lol:
Partner si pritomnosti sve matky neni jisty…chape rodinne duvody z jeji strany, ale tusi, ze jeji odlisny nazor by mohl delat zle. Mrzi me, ze neumi rict tak to bude a hotovo.
My se nehadame, jen nas dcera trochu oddalila. On do prace z prace a ja vecer brzy usinam. Potrebujeme vic casu pro sebe, proto jsme chteli ujet a zabit tak dve mouchy jednou ranou…
  • Citovat
  • Upravit
1826
8.2.20 17:46

Zajimavy, jak se tu z zensky v nejlepsich letech dela babicka od Bozeny Nemcove, ktera nema sanci sama vyjet do toho velkeho a strasidelneho zahranici.

Na druhe strane se zakladatelce radi, at se vzda planovane dovolene s muzem, protoze se jim tam na posledni chvili nahlasi tchyne. A je sobec, protoze si dovoli vyjadrit, ze z toho radosti netanci po byte a -o muj boze- dokonce se odvazila priznat, ze si uplne nesedly! Zla, zla, zla!

Zakladatelko, pokud jsi tak velkorysa, jak to vypada a tchyni s sebou vezmete, domluv si prvne s muzem pravidla, co pro tebe budou akceptovatelna- bydleni zvlast, cas jen pro sebe. Drzim palce, dva tydny nejsou kratka doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
8.2.20 17:52

@Capretta Ona ta babička Boženy Němcové měla 50, když se přistěhovala ke své dceři do Ratibořické ratejny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.20 17:54
@Capretta píše:
Zajimavy, jak se tu z zensky v nejlepsich letech dela babicka od Bozeny Nemcove, ktera nema sanci sama vyjet do toho velkeho a strasidelneho zahranici.

Na druhe strane se zakladatelce radi, at se vzda planovane dovolene s muzem, protoze se jim tam na posledni chvili nahlasi tchyne. A je sobec, protoze si dovoli vyjadrit, ze z toho radosti netanci po byte a -o muj boze- dokonce se odvazila priznat, ze si uplne nesedly! Zla, zla, zla!

Zakladatelko, pokud jsi tak velkorysa, jak to vypada a tchyni s sebou vezmete, domluv si prvne s muzem pravidla, co pro tebe budou akceptovatelna- bydleni zvlast, cas jen pro sebe. Drzim palce, dva tydny nejsou kratka doba.

DĚKUJI ZA TENTO PŘÍSPĚVEK! :srdce:
Tím končím své vyjadřování v diskuzi…je mi z některých příspěvků spíš smutno…
Já jsem udělala chybu, když jsem neviděla tu variantu, že pojedeme všichni a „rozdělíme“ se až tam. Nemusíme všechno absolvovat společně. Zkusím prodiskutovat i tu dobu 14 dní a o něco ji zkrátit.

• Citovat
  • Upravit
1826
8.2.20 18:00

@inkakřivák presne, a kdy to bylo a jak vypadala 50leta tehdy a jak dnes? Zdravi si clovek nenaplanuje, ale pokud nema vylozene smulu a trochu se o sebe stara, muze vesele cestovat dalsi desitky let a naplanovat si vylety sama i se synem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
8.2.20 18:18

Já tedy zakladatelku taky chápu, něco jiného je NÁVŠTĚVA - tam by to bylo jasné, že je to na rozhodnutí otec+babička, ale tohle je na 2 týdny dovolená. Kdybych si tuhle situaci představila obráceně, tedy že bych tam jela já za svým dítětem a chtěla by jet i moje maminka(tatínek), rozhodně bych se svýho muže ptala, jeslti mu to nevadí a s ním bych nastavila nějaká pravidla. Partner je na prvním místě, plus děti, pak ostatní z rodiny.

Právo vidět vnučku určitě babička má, je jí 50, což není žádný závratný věk, aby nemohla vycestovat sama, případně na víkend se synem kdykoli jindy. Mojí tchyni bylo přes 70 a cestovala po celé Evropě sama, vždycky se nějak domluvila. Holt někdo chce, někdo nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
8.2.20 18:19

Hele, mně teda přijde velmi velkorysé, že to tchýně chce zaplatit :potlesk: určitě bych si to nenechala uhradit celé, ale je to od ní fakt hodně moc vstřícné a je pochopitelné, že jako babička chce vidět vnučku…

já bych osobně jela třeba na 10 dní, vzala si pokoj ve stejném hotelu jako ona a částečně oddělila vaše programy.. ona stejně ta irská dcera nebude z macechy úplně nadšená, že jo ;)

myslím, že se to zvládnout dá, nebrala bych to jako „dovolenou“, ale jako rodinný výlet..
a s manželem a vaší společnou dcerkou bych pak jela v létě na klasickou dovču.. vyřešeno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
8.2.20 18:28
@warita píše:
jeste jednou, babicka muze navstivit vnucku KDYKOLIV. A ne se vetrit do planu sveho syna a jeho manzelky.Kdyby to snase bylo jedno, nebo dokonce uvitala hlidani, tak proc ne. Ale neni ji to jedno, takze by se hodilo zaradit zpatecku, potazmo si naplanovat cestu sama.

Kdykoli do Skotska, jo? Tak to jsi vtipná. Každopádně tady je mnohem důležitější názor jejího manžela, tedy syna babičky. Pokud on s tím problém nemá, tu zpátečku holt musí zařadit zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
8.2.20 18:35
@hanka.br. píše:
Kdykoli do Skotska, jo? Tak to jsi vtipná. Každopádně tady je mnohem důležitější názor jejího manžela, tedy syna babičky. Pokud on s tím problém nemá, tu zpátečku holt musí zařadit zakladatelka.

pockej pockej.

Letenku by si musela koupit at uz tam jede sama nebo s nima. Na ubytovani ma penize taky, chtela to zacalovat uplne za vsechny, takze finance problem nejsou.

Takze ano, do Skotska a kdykoliv, co ji brani? Penize to urcite nebudou.

Hele, nechme toho. Muzeme se shodnout, ze se neshodneme. Z meho pohledu ma prednost snacha. Osobne, kdyby mi tchyne takto buldozerovala moje plany, budu docela nastvana. A vzhledem k tomu, ze zakladatelka je manzelka, tak jeji nazor ma jednoznacne prednost a manzel by mel drzet basu s manzelkou, ne se svoji matkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
8.2.20 18:44
@warita píše:
pockej pockej.

Letenku by si musela koupit at uz tam jede sama nebo s nima. Na ubytovani ma penize taky, chtela to zacalovat uplne za vsechny, takze finance problem nejsou.

Hele, nechme toho. Muzeme se shodnout, ze se neshodneme. Z meho pohledu ma prednost snacha. Osobne, kdyby mi tchyne takto buldozerovala moje plany, budu docela nastvana. A vzhledem k tomu, ze zakladatelka je manzelka, tak jeji nazor ma jednoznacne prednost a manzel by mel drzet basu s manzelkou, ne se svoji matkou.

V úvodním příspěvku píše zakladatelka o partnerovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
8.2.20 18:46

Je to Irsko, ne Skotsko, je to partner, ne manžel…no, asi detaily :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
8.2.20 18:48
@warita píše:
pockej pockej.

V pohodě, zbytečně to řešíme, tohle si musí vyřešit oni doma. Mně jenom není sympatický v podstatě zbytečný šprajc od zakladatelky bez nějakého rozumného důvodu a taky nechuť najít kompromis. Že si to neužije - jako pardon, ale co to je za důvod? Vždyť co je nepochopitelného na tom, že se babička chce přidat, když se naskytne příležitost vnučku vidět - jako já bych se do Skotska sama nevydala a to jsem mladší. Ne o moc. Ale i zakladatelka bude jednou v tom věku a kdo ví, jak se k ní bude jednou snacha nebo zeť chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
8.2.20 18:53

A kdyby to bylo naopak, kdyby si výlet za dcerkou domluvil partner s maminkou a zakladatelka si postavila hlavu, jak dup dup chce s nimi i s dětmi. úplně to vidím, jak by tu dostala čočku i s hrachem, jak je sobecká a rozmazlená, že se všude musí narvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová